Microsoft detaliază noi care se îngrijesc de sistemul său Fluent Design pe Windows 10

Săptămâna aceasta, la Build 2018, Microsoft a dezvălui mai multe lucruri și iterații pe care compania le face sistemul de design fluent, care a fost introdus pentru prima dată în 2017. Microsoft a spus întotdeauna că Fluent Design System este o călătorie că va continua să evolueze și mai multe produse și servicii pe care le lansează Microsoft.

Lucruri precum bară de comandă derulantă, actualizări ale vizualizărilor de navigare, dimensiuni compacte, umbre și multe altele, toate fac parte din îmbunătățirile Fluent Design pentru 2018. Multe dintre aceste modificări sunt pe partea subtilă, lucruri precum umbrele putând fi acum aplicate ușor anumitor elemente, cum ar fi meniurile contextuale. Microsoft a prezentat de fapt cum vor arăta meniurile contextuale cu Fluent Design, ceea ce mulți oameni așteptau ca Microsoft să actualizeze.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Microsoft face, de asemenea, a modificat modul în care funcționează butonul Înapoi pe Windows 10. Dezvoltatorii nu mai ar trebui să folosească drumul înapoi care se găsește în bara de titlu a aplicațiilor; Microsoft renunță treptat la asta în favoarea creării de butoane înapoi în aplicațiile în sine. Microsoft spune că acest lucru ar trebui să ofere o experiență consecventă a butonului înapoi în aplicațiile sale primare și că dezvoltatorii vor putea să urmeze șabloane potrivite dacă doresc.

Există mai multe actualizări pentru vizualizarea de navigare, inclusiv o vizualizare de navigare orizontală actualizată, care va putea găzdui grupuri, meniuri drop-down și multe altele. Microsoft se joacă la un moment dat cu implementarea acestor noi vizualizări de navigare în Microsoft Store și a prezentat idei timpurii de concept pentru aceasta într-una dintre sesiunile despre Fluent Design.

Una dintre cele mai notabile modificări aduse Fluent Design este un nou standard de dimensionare care se îndepărtează de tema „puncte mari de afectare” începută de Microsoft cu Windows 8. Acum că Windows 10 Mobile nu mai este ceva ce Microsoft și nici dezvoltatorii trebuie să vizeze, poate începe să construiască interfața de utilizare în a vedea desktop-ul. Ca atare, elemente precum butoanele, pictogramele și multe altele sunt acum mai mici în mod implicit, ceea ce sunt mult mai mult sens atunci când utilizați un mouse și o tastatură. Există, de, o nouă „dimensiune compactă” care este chiar mai mică decât noua dimensiune implicită.

Microsoft se angajează cu adevărat să aducă Fluent Design în fiecare parte a sistemului de operare Windows 10. Este un sistem în evoluție, care va necesita timp pentru a fi implementat peste tot, iar în 2018 Microsoft face câțiva pași mari în a-și împinge această barcă. Deși vezi mai multe dintre aceste probabilități nu vom începe să apară în sistemul de operare, știm că Microsoft le va adăuga în următoarele două actualizări ale versiunii Windows 10, la fel ca atunci când a fost anunțat Fluent Design.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here