Microsoft aduce subtitrări inovatoare pentru imagini AI în Word, PowerPoint, Outlook

Ce trebuie sa stii

  • Microsoft a anunțat astăzi sau descoperire majoră în subtitrărea automată a imaginilor alimentate de AI.
  • Noul model Microsoft poate descrie imagini la fel de bine ca oamenii prin viziunea computerizată.
  • Compania folosește modelul pentru a accesa accesul în aplicații Office, Seeing AI și pentru utilizarea prin Azure Cognitive Services.

Microsoft a dezvăluit că a realizat un progres în utilizarea inteligenței artificiale (AI) pentru subtitrarea automată a imaginilor. În testele sale și într-un nou etalon de referință pentru subtitrări de obiecte, Microsoft spune că modelul său AI a reușit să descrie la fel de bine ca oamenii. Modelul ar putea ajuta la dezvoltarea accesibilității pe web și în aplicații, oferind subtitrări automate pentru imagini pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

„În mod ideal, toată lumea ar include text alternativ pentru toate imaginile în documente, pe web, în ​​​​rețelele sociale – deoarece acest lucru le permite persoanelor nevăzătoare să acceseze conținutul și să participe la conversație. Dar, din păcate, oamenii nu,” a spus managerul de inginerie software al grupului de platformă Microsoft AI, Saqib Shaikh, în postarea de blog a Microsoft, care anunță descoperirea. „Deci, există mai multe aplicații care folosesc subtitrărea imaginii ca modalitate de a completa textul alternativ atunci când aceasta lipsește."

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Microsoft spune că acest nou model vine în Outlook, Word și PowerPoint și este deja folosit cu aplicarea Seeing AI. În plus, Microsoft aduce această capacitate lor săi Azure ca parte a Azure Cognitive Services.

„Aducem această descoperire AI către Azure ca platformă pentru a servi un set mai larg de bani”, a declarat Lijuan Wang, director principal de cercetare în laboratorul de cercetare Redmond al Microsoft, în postarea blogului care anunță descoperirea modelului. „Nu este doar o descoperire în cercetare; timpul necesar pentru a transforma acel progres în producție pe Azure este, de asemenea, un progres."

După cum notează Microsoft în postarea de blog care anunță descoperirea, aceasta este cea mai recentă dintr-o serie de realizări AI pe care compania le-a reușit în ultimii ani. De asemenea, compania a egalat paritatea umană în ceea ce privește recunoașterea vorbirii, traducerea automată, răspunsul la întrebările conversaționale și înțelegerea citirii automate.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here