Microsoft a cumpărat MS-DOS pe 27 iulie 1981

Pe 27 iulie 1981, Gates a licențiat complet „sistemul de operare rapid și murdar” (QDOS) de la o companie numită Seattle Computer Systems, conform The Register. Acest sistem de operare va deveni mai târziu cunoscut sub numele de MS-DOS.

Nu cu mult înainte de această achiziție istorică, IBM a venit la ușa Microsoft, în căutarea unui sistem de operare pe 16 biți care să ruleze pe primele sale PC-uri. Se pare că Microsoft a considerat că este mai înțelept să cumpere o soluție existentă decât să o construiască pe a ei, așa că la început a licențiat neexclusiv ceea ce se numea atunci 86-DOS, sau QDOS, de la Seattle Computer Systems. La scurt timp după aceea, pe 27 iulie, Microsoft a renunțat la încă 50.000 de dolari pentru drepturile exclusive.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În aproximativ o lună, software-ul a fost livrat pe un PC IBM, potrivit Gizmodo. Mai târziu, MS-DOS a devenit un sistem de operare legendar. Microsoft și IBM au început să se apropie unul de celălalt într-o relație care va dura decenii și va modela lumea tehnologiei. Gates (și cofondatorul Paul Allen și mulți alți Microsoft) s-au îmbogățit foarte mult.

Restul este istorie.

Este posibil să câștigăm un comision pentru achiziții folosind link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here