Pentru Microsoft, 2018 ar putea fi un mare pentru telefoane mobile, dar nu și pentru telefoane.

Odată cu dispariția Windows pe telefoane, Microsoft a fost pus în atenție în ceea ce privește locul său în lumea mobilă. Microsoft a fost critic pe bună dreptate pentru că și-a scăpat demersul pentru telefon, punând în pericol unul dintre pilonii platformei universale Windows (UWP) pentru strategia sa de aplicații.

Lăsând asta deoparte, este interesant de remarcat că Microsoft are multe în plan pentru 2018 cu Windows și 4G LTE. Deși acesta nu este în întregime un plan pentru telefoane, sugerează că Microsoft are o nouă strategie pentru a reuși în lumea tehnologiei din ce în ce mai mobilă.

O poveste despre trei PC-uri cu LTE

Surface Pro (2017) primește o variantă LTE care va intra în vânzare în curând, potrivit Microsoft.

Microsoft nu are planuri pentru dispozitive din categoria smartphone-urilor, dar asta nu înseamnă că LTE celular și 4G nu sunt în discuție.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Există trei categorii pe care Microsoft le joacă anul acesta care implică 4G LTE:

 1. Pro: Surface Pro 4G LTE (și alte laptopuri tradiționale Windows Pro).
 2. ARM (nou): Windows 10 pe ARM, a.k.A., PC-uri mereu conectate.
 3. Pliabil (nou): Se zvonește despre tableta cu ecran dublu „Andromeda” de la Microsoft.

Se așteaptă ca Microsoft să înceapă să împingă Surface Pro 4G LTE în spațiul consumatorilor foarte curând. Anterior, Surface Pro 4G LTE era disponibil doar în arena de afaceri, dar Microsoft va oferi dispozitive de vânzare cu amănuntul pentru oricine dorește unul.

Nu este prima dată când Microsoft are o suprafață compatibilă cu LTE Surface 3 (dar este prima Surface Pro cu LTE și asta face o mare diferență de funcționare și puteri de procesare).

Începe revoluția „PC-ului celular”: Windows 10 complet vine la cipurile ARM mobile

Inițiativa Microsoft Always-Connected PC este, de asemenea, o mare afacere. Pentru prima dată, Windows 10 – sistemul de operare complet – va rula pe aceleași procese găsite în smartphone-ul. Rapoartele timpurii evidențiază capacitatea de pornire instantanee (cum ar fi iPad-ul) și durata de viață a bateriei care durează săptămâni în loc de o zi.

HP Envy x2 cu Windows 10 pe tablete ARM se lansează în martie 2018.

HP ar trebui să fie primul care iese pe poartă cu tableta Envy x2 la începutul lunii martie. Îmbinând flexibilitatea Windows 10 cu eficiența proceselor ARM, este o opțiune foarte intrigantă pentru cei care își doresc experiența unui PC cu o asemănătoare iPadului.

Interesant este că computerele Always-Connected se potrivesc bine la mijloc între un dispozitiv complet Intel Core "pro" și ceea ce se zvonește a fi cel mai mare joc la Microsoft pe mobil: Andromeda.

Andromeda este o tabletă pliabilă – suficient de mică pentru a încăpea în buzunar, dar suficient de mare pentru a face o muncă mai serioasă – și este de așteptat să aibă și Windows Core OS (WCOS). WCOS este Windows 10 complet minus tot suportul „balonare” și moștere de la sistemele Win32 mai vechi, care nu au locul în lumea cu adevărat mobilă. (Ne așteptăm la suport pentru aplicația Win32 prin streaming și, eventual, virtualizare locală, plus aplicații Centennial, tot).

Deși se așteaptă ca Microsoft să fie primul cu un astfel de factor de formă, nu este menit să fie o creație unică. Alte companii precum Dell, HP, Lenovo și altele sunt de așteptat să urmeze în 2019 cu propriile întorsături în această nouă categorie de jurnal digital. This strategy oglindește inițiativa originală Surface de a lansa categorie de PC-uri 2-în-1, care este acum una dintre cele mai populare de pe piață.

4G LTE – de ce acum?

Poate cea mai interesantă întrebarea aceasta împingere bruscă? Laptopurile cu modemuri 3G și 4G există de ani de zile, deși au fost în mare parte rezervate spațiului de întreprindere.

Multe dintre acestea au de-a face cule convergente și cu strategiile de muncă schimbătoare tehnologii, inclusiv:

 • 4G LTE fiind aproape omniprezent pe piețele semnificative.
 • Creșterea tehnologiei SIM încorporate (eSIM).
 • Planurile de date ale operatorului „Plătiți pe măsură ce mergeți”.
 • Îmbinarea abilităților celulare în Windows 10 (în loc de Windows 10 Mobile).
 • Cererea consumatorilor și lucrătorilor pentru computere conectate mereu.

În urmă cu un deceniu, era obișnuit ca muncitorii să aibă un laptop de afaceri și unul personal pentru acasă. Această linie de demarcație ascuțită dintre casă și serviciul s-a erodat în mare parte pentru mulți oameni.

Așa-numiții Millennials și generația X sunt unii dintre primii care au intrat într-un mediu de lucru extrem de flexibil, aproape nomad. Pentru ei, locurile de munca sunt oriunde s-ar afla acum. Companiile pentru care lucrează se schimbă la fiecare câțiva ani. O soluție de calcul care reflectă acest lume este din ce în ce mai trebuie.

Smartphone-urile înlocuiesc adesea această cerință pentru calcularea mobilă, dar acele dispozitive au apărut dintr-o lume diferită, cu dorințe diferite. Deși pot face multe, în cele din urmă mulți trebuie să se întoarcă la un PC sau Mac „adevărat” la un moment dat. Și în timp ce aceste laptopuri obțin sau durată de viață cretă a bateriei, nevoia constantă de Wi-Fi (sau folosirea unui hotspot celular) le ține la distanță de smartphone-uri.

Un brevet de la Microsoft care ar putea să semene cu „Andromeda”.

Creșterea tehnologiei eSIM schimbă jocul. Se așteaptă ca Microsoft să permită utilizatorilor să folosească planuri de date directe prin Microsoft Store mai târziu 2018. Capacitatea de a cumpăra de date, cum ar fi unul sau patru gigaocteți odată, față de abonamentul la un plan lunar de date, va schimba modul în care oamenii văd și consumă date de pe computerele mobile. Veți cumpăra ceea ce aveți nevoie, atunci când aveți nevoie, fără expirare imediat.

De ce Microsoft ar putea foarte bine să reînvie Courier în 2018

În cele din urmă, se zvonește că dispozitivul Microsoft Andromeda va estompa lumea smartphone-urilor, computerelor și tabletelor. Noul factor de formă se presupune că poate acționa ca un telefon, dar nu este conceput în jurul acestor modalități. În schimb, este un PC pliabil, asemănător unui jurnal, care amintește de conceptul original Microsoft Courier din 2010, dar creat pentru o lume 4G LTE (și în curând 5G).

O lume mobilă este aici

Nimic din toate acestea nu înseamnă că smartphone-urile vor deveni inutile. Dar nevoia de a avea o opțiune de calcul mai puternică, care să fie, de asemenea, ușor mobilă, flexibilă și să aibă o durată bună de viață a bateriei este o problemă cu care se adresează fiecare companie importantă de tehnologie.

Apple are iPad Pro, pe care îl poziționează în ce mai mult ca PC mobil și laptop. Google are Chromebookuri, ca încercare de a avea un PC mobil, pe lângă telefoanele sale Android. Microsoft are o abordare pe trei direcții, așa cum este subliniat aici.

Niciuna dintre aceste strategii (sau companii) nu trebuie să fie câștigat, dar Microsoft pare cu siguranță să aibă cea mai cuprinzătoare abordare care vine încet online. De, dacă consumatorii și lucrătorii de primă linie (magazine cu amănuntul, spitale sau angajați ai fabricilor de producție) răspund la acest impuls, rămâne de văzut, dar în mijlocul haosului debaclei Windows Phone, există o strategie semnificativă de telefonie mobilă care se dezvoltă la Microsoft.

Pentru 2018, ar trebui să fie interesant să vedem că dispozitivele foarte portabile care rulează complet Windows 10 ajung pe piața de consum. Cu trei categorii majore și un impuls concertat din partea partenerilor săi hardware, Microsoft ar putea fi într-o poziție interesantă. Marea întrebare este, ca întotdeauna: poate compania să execute corect un concept de care mulți oameni se îndoiesc în prezent?

Lectură în continuare

 • Microsoft 'Andromeda:' Tot ce știm despre zvonurile despre dispozitivul pliabil
 • Cum va arăta viitorul Windows 10
 • Nu se vinde pe o suprafață pliabilă? Este în regulă – tehnologia nouă necesită timp pentru a se prinde
 • Poate Surface Andromeda să vă înlocuiască computerul?
 • De ce Windows 10 pe ARM nu se repetă Windows RT

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here