Mass Effect: Cele 5 cele mai bune și 5 cele mai proaste hotărâți pe care le puteți lua

Sursa: EA

Comandantul Shepard se întoarce luna aceasta pentru a trasa cursul galaxiei în Mass Effect Legendary Edition și, fără îndoială, vor fi câțiva jucători care se întorc gata să-l întocmească din nou.

Tu, în calitate de comandant Shepard, vei face o serie de alegeri în joc, indiferent dacă rezolvi conflicte vechi de secole sau rezolvi dispute personale. Alegerea destinului tuturor din Calea Lactee este practică mecanică centrală a seriei! Există multe dintre aceste alegeri care sunt concepute pentru a stârni dezbateri, pentru a provoca perspectivă și pentru a vă face să vedeți lumea dintr-un alt punct de vedere.

Acestea fiind spuse, nu fiecare alegere pe care o faci în joc este o bună. Unele dintre ele sunt arbitrare, sunt prezentate prea brusc sau sunt atât de evident distorsionate într-o direcție care deranjează mintea. Având în vedere asta, iată cele mai bune și cele mai rele alegeri pe care le vei face în calitate de comandant Shepard.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

 • Finalul lui Mass Effect 3 a fost revizuit
 • Confruntarea supremă a Mako
 • Cele mai bune și cele mai luate decizii pe care le poți lua
 • Acești extratereștri pot fi animale de companie??
 • Scene rare pe care probabil le-ați ratat
 • Ce îmbunătățește ediția legendară Mass Effect
 • Ce poate învăța următorul Mass Effect din remasterizare?
 • De ce vom rata multiplayer-ul
 • Acum este rândul lui Dragon Age

A cincea cea mai bună decizie cu efect de masă: salvați ostatici sau ucideți-l pe Balak

Sursa: Bioware

Bring Down the Sky este un DLC de poveste Mass Effect care este construit în jurul unei singure alegeri provocatoare, ale cărei două rezultate ilustrează aproape perfect diferențele dintre Paragon și Renegade, cele două aliniament moral pentru Shepard. Un terorist batarian pe nume Balak plănuiește să prăbușească un asteroid într-o colonie umană foarte mare pentru a reaprinde războiul dintre cele două specii. Când Shepard îi zădărnicește planul și îl ajunge din urmă, vă oferă opțiunea fie să salvezi sau camerei pline de ostatici, dar să-l lași să plece, fie să-l ucizi, dar să-l sacrifici pe ostatici.

Ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele lor. Cu ce ​​​​poți trăi mai ușor: salvarea mai multor nevinovați, dar eliberarea unui terorist sau uciderea teroristului, dar condamnarea nevinovaților? Nu este nici prima, nici ultima dată când Shepard este chemat să facă alegeri grele, dar aceasta este una dintre acelea care rămâne cu tine tocmai pentru că nicio cale nu este corectă sau mai bună în joc. Singurul factor determinant este ceea ce, personal, crezi că este ceea ce trebuie să faci.

A cincea decizie cu cel mai rău efect de masă: vindecați genofagul sau sabotați-l

Începe cea mai proastă listă cu o alegere care este confuză într-un anumit set de circumstanțe, deși cred că mulți jucători le vor avea probabil pentru jocul lor. În funcție de salvați Wrex pe Virmire, fie el, fie fratele său Wreav va fi liderul krogan pe Tuchanka, care va cere să vindecați genofagul pentru a câștiga ajutorul Krogan. Un lider salarian (pe care nu-l cunoști, de altfel) te contactează și oferă ajutor dacă să schimbe să leacul astfel încât genofagul să rămână.

Acum, dacă faci asta doar pentru că vrei să-l salvezi pe Mordin într-un joc cu Wreav, alegerea acestor opțiuni este puțin mai iertabilă. Cu toate acestea, dacă fie Eve, fie Wrex sunt în viață, atunci singura modalitate prin care poate să sabote leacul este să-l ucizi singur pe Mordin – iar Wrex îți descoperă mai târziu subterfugiul, obligându-te să-l ucizi și pe el. Este un mod oribil și dezordonat de a pune capăt acestui lanț de misiuni și nu văd ce stimulent ar avea orice jucător care a fost suficient de atașat de Wrex pentru a-l salva pe Virmire să ia această cale.

A patra cea mai bună decizie cu efect de masă: rescrieți sau distrugeți ereticii

Unul dintre cele mai interesante lucruri despre Mass Effect este modul în care tratează rasele extraterestre din jurul umanității. Fiecare are propriile valori și cultură, iar seria oferă în mod repetat jucătorului opțiunea de a întâlni în propriile condiții. Unul dintre cele mai evidente exemple în acest sens este în misiunea de loialitate a Legiunii Geth în Mass Effect 2. Legion a descoperit baza de bază a activităților oamenilor săi care s-a alăturat Seceratorilor și îi spune lui Shepard că îi pot distruge, fie, cu un patch software, îi pot face să se alăture majorității pașnice a Geth.

Shepard îl caracterizează imediat pe acesta din urmă drept spălare a creierului, dar Legion subliniază că ei văd asta ca și cum getii ar fi oameni, ceea ce ei nu sunt. Se spune chiar că „A trata fiecare specie ca pe a propriei specii este rasist. Chiar și antropomorfism benign.„Așa că aveți ocazia să priviți problema separat de umanitate. Este o decizie interesantă de contemplat doar din acest motiv, și mai ales din cauza modului în care getții se văd pe ei înșiși ca rasă. Nu este ceva care te va provoca la nivel emoțional, dar oferă un exercițiu bun de gândire.

A patra cea mai proastă decizie cu efect de masă: ucideți sau economisiți Falere

Shepard, fiind arbitrul vieții și morții în aceste jocuri, are capacitatea de a ucide sau mulțime de oameni. Nu mă refer doar la limitele gameplay-ului; există mai multe NPC-uri pe care Shepard le poate executa sau scuti la discreția lor. Pentru unii, are sens și există un caz de făcut că este mai sigur să-i ucizi - vezi, de exemplu, Shiala, Fist sau Helena Blake. Pentru alții, pare inutil de crud să facă asta.

Falere este una dintre fiicele Samarei și, spre deosebire de sora ei, a trăit o viață liniștită până când Secerătorii apar pentru a o recolta pe ea și la mănăstirea ei. Shepard și Samara (presupunând că Samara a supraviețuit evenimentelor din ME2) o salvează, dar sunt prea târziu pentru a-și salva sora Rila. În timp ce Falere plânge de moartea surorii ei, Samara încearcă să se sinucidă, astfel încât să nu fie forțată să-l omoare pe Falere. Îi permite să facă asta, apoi executa singur Falere. Este unul dintre cele mai triste și inutil de urât lucruri pe care le poate face în joc și se simte complet inutil.

A treia cea mai bună decizie cu efect de masă: Salvați Ashley sau Kaiden pe Virmire

Sursa: Electronic Arts

Această listă cu „mai bune” alegeri nu înseamnă întotdeauna cea mai ușoară sau cea cu cel mai bun rezultat. Acestea sunt uneori deciziile care te fac cu adevărat să te oprești și să te gândești. Decizia de a alege fie Kaiden, fie Ashley a fost dificil de inclus pe această listă, deoarece vorbim pentru mulți oameni cu care am grijă, nu a fost deloc o decizie dificilă. Am văzut atât de mulți oameni care au ales să nu o salveze pe Ashley pentru că este xenofobă sau pe Kaiden pentru că este „plictisitor” sau nu i-au simțit puternic în niciun caz.

Totul se va reduce la cât de bine te-ai conectat cu personajele, dar dacă ai ajuns să-i iubești ca prieteni și membri ai echipei tale, atunci când îți dai seama că nu poți salva pe amândouă apare ca un pumn. spre intestin. Deși există și alte opțiuni mari mai târziu în joc, aceasta pare a fi singura alegere mare spre care se construiește întregul joc.

A treia decizie cu efect de masă mai rău: ucideți-l pe Samara sau Morinth

Sursa: Bioware

Există unele decizii în Mass Effect care să fie luate fără un motiv aparent decât să existe o alegere, să le reamintească jucătorii din când în când când aceasta nu este intenționată să fie o poveste de acțiune-aventura strictă lineară. Alegerea destul de bruscă a sfârșitului misiunii de loialitate a Samarei, în care lui Shepard i se oferă posibilitatea de a o ucide fie pe ea, fie pe fiica ei Morinth, se simte ca unul dintre cei.

Merită subliniat faptul că Morinth este un criminal în serie cu 400 de ani de victime în numele ei. Ademenirea ei și apoi uciderea ei este esențialul misiunii și poți vedea direct cât de urâtă. Așadar, de ce ar fi Shepard, care are o misiune de a salva întreaga galaxie și care are deja un Asari puternic în care pot avea încredere în jur de serviciul lor, să aleagă Morinth?? I-am auzit pe unii spunând că este în concordanță cu personajul unui Renegade Shepard, dar întotdeauna m-am gândit la Renegades ca fiind nemilos-dar-pragmatici și nu e nimic pragmatic la Morinth.

A doua cea mai bună decizie cu efect de masă: Salvați Consiliul sau Flota Alianței

Sursa: EA

În timpul bătăliei finale de pe Citadelă, Shepard trebuie să ia o decizie rapidă să salveze Destiny Ascension, care are Consiliul Cetății la bord, fie să lase nava să fie distrusă, spunând flotei umane să se concentreze pe distrugerea Reaper Sovereign. Este o decizie cu consecințe la nivelul galaxiei, care poate afecta locul umanității în ordinea politică pentru decenii viitoare.

Această alegere este deosebit de dificilă deoarece, spre deosebire de celelalte din această listă, puteți alege un rezultat bazat pe pură ciudă. Consiliul a fost constant necooperant față de Shepard, refuzând să asculte avertismentele lor să ajute omenirea dacă nu există un beneficiu clar pentru ei. Așa că, atunci când gâturile Consiliului sunt pe blocul de tăiere, Shepard se poate întoarce cu spatele din acest motiv, alegând să-și salveze semenii. Vrei să fii persoana mai mare sau vrei să salvezi oamenii mai susceptibili de a-ți avea spatele?

A doua cea mai proastă decizie cu efect de masă: Anderson sau Udina ca consilier

Sursa: Electronic Arts

Ultima, ultima decizie pe care o iei la sfârșitul primului Mass Effect este cine va ocupa un loc în Consiliul Cetății pentru a reprezenta interesele umanității. Opțiunile tale sunt Donnel Udina, un politician de carieră înfundat, care este un fel de pungă de instrument, sau David Anderson, un ofițer militar corect din punct de vedere moral și unul dintre câțiva oameni care au încredere și îl respectă în Shepard fără îndoială.

Nu vreau să fiu nepoliticos cu Udina, dar Anderson este fostul comandant al lui Shepard, ceea ce înseamnă că jucătorul a petrecut mai mult timp cu el și a primit cea mai mare parte a caracteristicilor pozitive. De asemenea, el este exprimat de Keith David. El este o alegere prea atrăgătoare. Dar ceea ce face ca această alegere să fie foarte discutabilă este că, în cele din urmă, nu are nicio diferență: chiar dacă îl alegi pe Anderson, Udina este consilier până la treilea joc.

Cea mai bună decizie cu efect de masă: ucideți sau cruțați-o pe regina Rachni

Dacă Mass Effect este despre a vă contesta percepțiile despre ceea ce este corect și ce este doar într-o lume de situații politice și sociale complexe, atunci această decizie este practică declarația de a teză a jocului. Shepard o întâlnește pe Regina Rachni, ultima mamă potențială a rasei Rachni pe moarte, care a fost construită ca această amenințăre care amenință galaxiile și care a trebuit să fie înfrântă în vechile Războaie Rachni. Regina, care este efectiv închisă într-o cameră de gazare, oferă două opțiuni: să o omori pe loc și să pună capăt amenințării definitive Rachni, sau să o elibereze și să ai încredere că cursa pe care intenționează să o reconstruiască va fi pașnică. din asta. Punctul pe.

Cele mai bune decizii din seria sunt cele în care nu există în mod evident un răspuns „corect” sau favorabil. Există mai multe lucruri în joc: o crezi pe Regina când spune că oamenii sunt în mod natural pașnici și nu vor răni pe nimeni?? Cât de confortabil ești să comiți genocid prin atingerea unui buton? Shepard nu câștigă nimic din această decizie: totul depinde de tine și de ceea ce crezi că este corect. Am auzit adesea alegeri în jocuri denumite (uneori în derizoriu) ca sisteme de moralitate, dar aceasta este una dintre puținele ori într-un joc în care o decizie a fost cu adevărat simțită ca o casă de moralitate.

Cea mai proastă decizie cu efect de masă: alegerea finală

Dacă ai jucat jocurile, probabil știai că asta va urma. Alegerea finală a jocului din Mass Effect 3 a fost infamă la lansare și este încă infamă astăzi. După ce a petrecut un joc întreg construind arma Crucible, riscând viața și membrele pentru a îndrepta către Reapers și a apăsat butonul mare, Shepard este brusc transportat într-o zonă de vis, nevăzută până acum și către fantoma spațială a unui copil îi spune. că ei. au de fapt trei opțiuni: distrugeți Secerătorii (sfârșitul roșu), controlați-i (sfârșitul albastru) sau sinergizați întreaga viață din galaxie prin fuzionarea vieții organice și sintetice (sfârșitul verde).

Problema cu acest rezultat final este că nu există caz ​​real pentru niciunul dintre aceste trei finaluri. Dacă jocul ar fi stabilit devreme că acestea sunt alegerile tale și ai avea personajele pe care ai ajuns să le iubești și în care ai încredere — Anderson, Liara, Garrus, Hackett, toate — oferindu-ți informații despre ce ar însemna fiecare alegere, atunci s-ar putea, s-ar putea simți ca o alegere cu o oarecare greutate filozofică în spate. În schimb, se rezumă la ceea ce tu, în acel moment, crezi că sună cel mai puțin inacceptabil. Este o mare dezamăgire pentru serie.

Jucătorii noi și cei care revin au șansa de a-și sculpta legendele peste Calea Lactee atunci când Mass Effect Legendary Edition se lansează pe Xbox Series X, Xbox Series S și Xbox One pe 14 mai. Spuneți-ne dacă vreuna dintre aceste alegeri v-a rămas. Pe cine ai salvat pe Virmire? Cu cine ai ales să iubești (o decizie subestimată de încă importantă)?

Galaxy în război

Mass Effect editie legendara

Înfruntă-i încă o dată cu Reapers în această remasterizare de nouă generație.

Comandantul Shepard se întoarce să lupte cu Reapers în Legendary Edition, o remasterizare completă a trilogiei originale Mass Effect. Aventura spațială nu a arătat niciodată mai bine.

 • 60 USD la Microsoft
 • 60 USD pe Amazon
 • 60 USD la Best Buy

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here