O privire asupra progresului Microsoft care aduce Fluent Design în Windows 10

Fluent Design System de la Microsoft este cu ușurință unul dintre cele mai interesante proiecte noi ale Windows 10. Este o viziune complet nouă pentru Windows, regândindu-și designul în aproape fiecare fel. Microsoft a dezvăluit Fluent Design în 2017 și a anunțat că implementarea noului său limbaj de design în toate produsele sale va dura timp. Este o călătorie va evolua și se va îngriji - ceea ce nu uităm astăzi.

Suntem luni de la dezvoltarea Redstone 5, așa că am vrut să văd cum evoluează Fluent Design până acum. Mai sunt multe de, dar lucrurile au făcut-au făcut mult de când ne-am verificat ultima dată progresul Fluent Design.

Microsoft a subliniat cinci domenii diferite de design pentru primul său val de design fluent: material, lumină, scară, adâncime și mișcare. Mai multe dintre elementele au apărut pe viitor dezvoltării actualizărilor din aprilie 2018 sau Redstone 4, se așteaptă să așteaptă continuarea dezvoltării viitoare la Redstone 5.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Material (acril)

Acrilul este cel mai comun element Fluent Design care apare în aplicații și în sistemul de operare însuși. Este dens translucid, lăsând fundalul și ferestrele din spatele focalizării curente să se estompeze. În cele mai recente versiuni, putem vedea Acrylic în mai multe locații, inclusiv meniul Start, Bara de activitate, Centrul de acțiune și Oamenii mei.

găsiți, de asemenea, efecte de albastru acrilic în bara de titlu a aplicațiilor atunci când Setările sunt activate și acum, ceea ce este un lucru pe care îl îngrijesc mulți interiori l-au cerut.

Acrilul este folosit mai frecvent în aplicații, iar Microsoft a pictat mai multe dintre aplicațiile sale primare în acrilic. Aplicația Setări are Acrylic în bara laterală, iar Microsoft Edge are Acrylic în bara de titlu. De asemenea, puteți găsi Acrylic în Paint 3D și aplicația Skype UWP.

Calculatorul, Fotografiile și Hărțile sunt, de asemenea, aplicații în care puteți găsi elemente acrilice. Aplicația Hărți are stilul Acrilic aplicat în partea de sus a ferestrei, unde se află bara de titlu și meniurile de navigare. Fotografiile îl are și în partea de sus, în timp ce anterior a fost prezentat predominant în fundalul aplicației.

Aplicația Calculator este cu ușurință cea mai bună aplicație cu Acrylic pe Windows 10 chiar acum. Acrylic poate fi găsit și în notificările pop-up care apar pe desktop. Acum puteți găsi și efecte Acrylic și Reveal în bara de adrese Microsoft Edge, care arată excelent.

Cronologia prezintă un fundal neclar când este deschis în cele mai recente versiuni Redstone 5, care diferă de fundalul neclar găsit în Redstone 4.

Lumină (Dezvăluire)

Reveal este un alt element de design nou introdus cu Fluent Design, care urmează cursul atunci când treceți cu mouse-ul peste anumite elemente din sistemul de operare și din aplicații. În prezent, puteți găsi Reveal în Centrul de acțiuni, meniul Start și Centrul Oamenii mei și în listă și meniuri bazate pe XAML.

Microsoft intenționează să aducă Reveal în bara de activitate în cele din urmă, dar nu se pare că va fi pentru ceva timp. În acest moment, implementările Reveal sunt foarte inconsecvente în întregul sistem de operare, unele meniuri având-l, iar altele nu.

Din păcate, se pare că consistența efectului Reveal este puțin peste tot. În unele zone, efectele Reveal resping lumina din butoanele și elementele UI din jur, iar în alte zone nu. Acest lucru este incredibil de șocant și este ceva ce sper că Microsoft va rezolva imediat.

De asemenea, puteți găsi Reveal în unele părți ale Microsoft Edge, inclusiv bara de adrese, fișier, meniul drop-down Setări și chiar Edge Hub. Efectele Reveal sunt prezentate în Groove Music, Calculator, People și Settings. Dezvăluie, de asemenea, activată în notificările pop, dar este mai puțin vizibilă-up alertelor care au o margine atât de subțire.

Utilizarea Reveal devine încet-încet mai consistentă cu fiecare nouă versiune Insider. Redstone 4 este prima actualizare a Windows 10 în care Reveal este utilizat în mod constant în aplicațiile inbox și Shell. Acest lucru ar trebui să se îmbunătățească cu Redstone 5.

Adâncime, paralaxă și mișcare

Depth, Parallax și Motion sunt cele mai rare elemente de design noi implementate chiar acum. Din câte îmi pot da seama, nu există cazuri cunoscute în care mișcarea a fost aplicată sistemul de operare. L-am găsit doar puțin în câteva aplicații primare ale Microsoft. Mișcarea este elementul Fluent Design care ar trebui să ofere Windows 10 un factor wow atunci când săriți între diferite zone ale unei aplicații sau ale sistemului.

Am găsit efecte de adâncime și paralaxă în aplicația Magazin, unde unele dintre imaginile mai mari vor derula mai lent decât restul paginii. Este un efect cool care da paginii o mișcare atât de necesar. De asemenea, am observat câteva efecte minore de mișcare în Groove Music și în aplicațiile Filme și TV.

Aplicația Fotografii cu Story Remix este locul în care puteți găsi cele mai multe dintre noul design Motion la Microsoft. Se animă și în afara zonelor aplicației frumos și fluid. Microsoft are mult de lucru pentru ca Motion să fie implementat în sistemul de operare și în restul aplicațiilor sale, dar progresul până acum să pară a fi bun.

Moduri de întuneric și lumină

Modurile întunecate și luminoase din Windows 10 nu fac parte strict din sistemul Fluent Design, cu toate acestea, sunt opțiuni de design suficient de mari merită menționate aici. În mod implicit, Microsoft setează „light” ca mod implicit pentru Windows 10, ceea ce este interesant deoarece modul light la Microsoft pentru Windows 10 este inconsecvent. Modul de lumină are în continuare un Start întunecat, o bară de activitate și un centru de acțiune, care nu arată locul lor în modul luminos.

În ceea ce privește modul întunecat, Microsoft reușește în sfârșit să adauge un mod întunecat la meniurile Explorare fișier și contextual, ceea ce înseamnă că modul întunecat este în sfârșit mult mai consistent atunci când este activat. Încă nu este perfect, cu o mulțime de aplicații de inbox folosind propriile lor nuanțe de întuneric, făcând lucruri să pară inconsecvente. Sperăm că Microsoft va reuși să unifice nuanțele întunericului în curând.

Fluent Design este o călătorie continuă

Implementările Fluent Design au început cu actualizarea Fall Creators, dar suntem departe de a fi complet. Microsoft a fost foarte clar că noul său limbaj de design este o călătorie care va dura mai multe lansări pentru a realiza pe deplin. Actualizarea creatorilor de toamnă este din punct de vedere tehnic al doilea pas în acest călătorie, primul pas fiind Actualizarea creatorilor care a fost lansată la începutul anului 2017. Aceasta înseamnă că Redstone 4 și Redstone 5 vor continua să vadă Fluent Design.

Unul dintre punctele slabe ale Windows 10 este cu siguranță limbajul său de design, dar cu Fluent Design, începe să se schimbe. Există multe în Windows, iar Fluent Design este implementat încet în sistemul de operare. Dacă ați observat ceva ce mi-a scăpat, vă rugăm să-mi spuneți. Până acum, munca pe care Microsoft a făcut-o cu cele mai recente versiuni de previzualizare Redstone 4 este fantastică și abia aștept să văd că evoluează în continuare.

Actualizat 11 iunie 2018: Am actualizat această postare pentru a detalia progresul recent al Microsoft în aducerea Fluent Design în Windows 10.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here