Recenzie Lian Li O11D Mini: noua mea carcasă compactă favorită pentru PC-ul mijlociu

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Lian Li este cunoscut pentru gama sa de carcase premium din aluminiu pentru PC, care sunt printre cele mai bune de acolo, dar costă și un braț și un picior de cumpărat. Pentru a atrage un public mai larg, Lian Li a eliminat o parte din aluminiu în favoarea oțelului mai accesibil și a creat O11 Dynamic în parteneriat cu renumitul pasionat de răcire cu apă și overclocking DER8AUR.

O11 Dynamic poate fi mare pentru unele versiuni de PC, ceea ce nu conduce la această recenzie. Lian Li O11D Mini este o versiune mai compactă a excelentului (și popular) șasiu central turn, care reduce dimensiunile generale fără a sacrifica funcționalitatea. Aceasta nu este o carcasă cu factor de formă mic (SFF), dar este una dintre cele mai bune carcase compacte pentru PC de tip turn mediu pe care le veți întâlni.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

De fapt, O11D Mini nu seamănă cu nimic pe care l-am văzut anterior pe lista noastră de cele mai bune cazuri de PC. Nu va fi pentru toată lumea, la fel ca orice carcasă de PC de acolo, dar această recenzie vă va prezenta câteva dintre caracteristicile importante care l-au făcut unul dintre șasiurile mele preferate din toate timpurile pentru a construi un computer.

Lian Li O11D Mini

Concluzie: Lian Li a realizat o carcasă care este mai accesibilă decât afacerea sa obișnuită din aluminiu, dar seria O11 Dynamic reușește totuși să ofere un design izbitor și câteva caracteristici unice care nu se găsesc pe ofertele concurenților. O11D Mini este un șasiu compact superb.

Binele

 • Design izbitor
 • Organizare de cabluri
 • Șasiu compact
 • Suport de răcire cu apă
 • Performanță termică bună

Răul

 • Fără ventilatoare incluse
 • Acceptă numai PSU-uri SFX
 • Filtrul de jos este slab
 • I/O faţă oarecum lentă
 • 120 USD la Newegg (negru)
 • 116 USD la Newegg (alb)

Lian Li O11D Mini recenzie:

 • Pret si disponibilitate
 • Specificații
 • Hardware și design
 • Construirea unui PC
 • Competiție
 • Ar trebui să-l cumperi?

Lian Li O11D Mini: Preț și disponibilitate

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Deși O11D Mini poate fi o carcasă Lian Li, nu are un preț la același nivel cu ofertele mai scumpe ale companiilor. Datorită unei reduceri inteligente a costurilor (folosind în mare parte oțel în loc de aluminiu), puteți găsi cu ușurință această carcasă la aproximativ 100 USD.

Lian Li O11D Mini: Specificații

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Categoria Lian Li O11D Mini
Placa de baza Mini-ITX
Micro-ATX
ATX
I/O 2x USB-A 3.0
1x USB-C 3.1
1x căști/microfon
Expansiune 7 PCI orizontal
Depozitare 2x 2.SSD de 5 inchi
2x 2.SSD de 5 inchi/3.HDD de 5 inchi
PSU SFX
SFX-L
Ventilatoare incluse -
Fani de top 3x 120 mm
2 x 140 mm
Ventilator din spate 1 x 120 mm
Ventilatoare de jos 3x 120 mm
2 x 140 mm
Ventilatoare laterale 2 x 120 mm
2 x 140 mm
Top rad 360 mm, 280 mm
Rad de jos 360 mm, 280 mm
Side rad 240 mm, 280 mm
Filtre Latură
Top
Partea de jos
Clearance GPU: 395 mm
CPU: 170 mm
Dimensiuni 16.5 x 10.6 x 14.96 inci
(420 x 269.5 x 380 mm)
Greutate 18.73 de lire sterline (8.5 kg)
Materiale Oţel
Geam securizat
Aluminiu
garanție Un an
Culoare Alb negru

Lian Li O11D Mini: Hardware și design

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Lian Li O11D Mini se bazează pe PC-O11 Dynamic, dar există câteva notabile la design. În primul rând, nu mai există două benzi pentru picioare. În schimb, veți găsi patru picioare situate sub carcasă. Și I/O-ul frontal a fost mutat și acum este situat în sus, în loc de pe panoul frontal. Există, de asemenea, puțin mai mult aluminiu folosit în acest caz.

O11D Mini de la Lian Li este o carcasă superbă pentru PC de mijloc, care arată mult mai scump.

Această carcasă pentru PC de 100 USD conține fapte o mulțime de aluminiu. Panourile superioare și laterale sunt ambele din aluminiu periat, la fel și benzile din față și de sus. Interesant, dacă alegeți versiunea neagră a acestui șasiu, banda superioară I/O este înlocuită cu acril. În general, Lian Li O11D Mini arată sublim și mult mai scump decât 100 USD.

Pentru a însoți panourile de aluminiu, Lian Li include două panouri de sticlă, unul pe lateral și celălalt în față. Vorbind despre partea din fata, acel I/ ar putea fi o problema daca o USB 3.2 viteze, deoarece cele două porturi de tip A sunt USB 3.0 numai, dar cel puțin există un USB 3.1 port de tip C. Pe lângă USB, puteți utiliza o mufă combo pentru căști/microfon.

Restul carcasei este curat. Există o mulțime de ventilație pentru fluxul de aer cu găuri perforate găsite dedesubt, în spate, în sus și pe partea dreaptă a șasiului. Este atât o binecuvântare, cât și un blestem. Lian Li nu include ventilatoare cu O11D Mini, dar cu până la nouă ventilatoare instalate, veți putea trece prin mult aer rece pentru toate componentele dvs. încălzite.

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Nu sunt cel mai mare fan al filtrului de aer de jos. În loc să-l facă magnetic, Lian Li a decis să folosească un glisor, care necesită un mâner proeminent pe care îl poate observa clar pe partea laterală a carcasei. Este, de asemenea, sau durere de extras și instalat. Aș fi preferat cu mult o bandă de filtru magnetic care poate fi îndepărtată rapid pentru o curățare rapidă. Totuși, e plăcut să ai.

Pentru a îndepărta panourile, este de fapt un proces relativ simplu. În primul rând, panoul superior va trebui extras pentru a avea acces la cele două panouri din sticlă călită. Dacă doar să obțineți acces la panoul din aluminiu, acesta poate fi îndepărtat două șuruburi de pe partea din spate a carcasei.

Pentru panoul superior, există și două șuruburi pe spate, care îi permit apoi să alunece înapoi. Odată îndepărtate, cele două panouri de sticlă se ridică pur și simplu în sus și în afară. Cu toate cele patru panouri de pe șasiu, există o mulțime de acces pe fiecare parte a O11D Mini.

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Partea din spate a carcasei PC-ului are aspectul obișnuit de 7 slot PCI la care te-ai aștepta de la un astfel de șasiu, dar din moment ce PSU nu este instalat sub o carcasă, este puțin surprinzător să vezi decupajul PSU din stânga - partea mâinii. În plus, aceasta este o decupare SFX PSU, care este singura dimensiune a sursei de alimentare pe care O11D Mini o va accepta. Dacă nu aveți o sursă de alimentare mică la îndemână, ghinion, se pare.

Fantele de expansiune si suporturile de montare a ventilatorului din spa pot fi de fapt eliminate folosite diferite șuruburi și pot fi rearanjate în funcție de modul în care să fie instalată placa de bază. Este o atingere plăcută care va satisface cei care intenționează să folosească cele mai bune plăci de bază ITX.

Lian Li O11D Mini: Construirea unui PC

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

În mod implicit, Lian Li O11D Mini este configurat pentru a fi utilizat cu o placă de bază ITX, dar nu vă temeți, deoarece un suport de extensie poate fi instalat câteva șuruburi pentru a extinde suprafața pentru dimensiunile mari ale plăcii de bază. Aceasta este una dintre primele sarcini pe care vă recomandăm să completați dacă puteți utiliza Micro ATX sau ATX cu această carcasă.

Este uimitor cât de ușor puteți să o plasă de bază ATX de dimensiune completă în interiorul Lian Li O11D Mini.

În platforma noastră de testare, voi folosi excelent NZXT N7 B550, care ar trebui să se potrivească cu estetica generală a Lian Li O11D Mini. Sursa de alimentare SFX/SFX-L poate fi instalată în spatele tăvii plăcii de bază și există mult spațiu pentru a lucra pentru cablare. Suportul central care funcționează ca suport SSD poate fi îndepărtat pentru un acces mai bun.

Cel de jos 3.Cușca HDD de 5 inchi poate fi extrasă din spatele carcasei, iar Lian Li include câteva plăci dacă intenționați să nu utilizați unități mai mari. De asemenea, aici veți găsi unul dintre cele trei spații pentru montarea unui radiator pentru bucle de răcire cu apă sau răcitoare AIO. Această secțiune laterală poate avea un combo de radiator de 240 mm sau 280 mm și vom folosi NZXT Kraken X63 RGB.

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Trecând de la primul suport de radiator, al doilea este situat în partea de jos. Această zonă poate gestiona un radiator până la 360 mm sau 280 mm. De asemenea, puteți utiliza pur și simplu trei ventilatoare de 120 mm sau două ventilatoare de 140 mm, în funcție de modul în care puteți să răciți carcasa. This area atrage aer rece, precum și ventilația laterală. Spațiul final al radiatorului este sus, ceea ce este identic prin faptul că poate lua un radiator de 360 ​​​​mm sau 280 mm.

În cele din urmă, un ventilator de 120 mm poate fi instalat în spate. Cu până la nouă ventilatoare instalate, veți avea o mulțime de aer rece care curge prin O11D Mini. Sistemul nostru de testare are două ventilatoare de 140 mm pe radiatorul NZXT Kraken, precum și două ventilatoare de 140 mm pe panoul de jos și alte trei ventilatoare de 120 mm în sus. Cu N7 B550, ar fi ușor să adăugați ultimul ventilator de 120 mm în spate, dar nu cred că construiește acest lucru.

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Cu placa de baza, alimentatorul si racirea instalate. Cablajul este ușor de realizat datorită colțurilor situate în partea dreaptă a tăvii plăcii de bază. Există, de asemenea, mici decupaje în sus pentru alimentarea procesorului ATX și alte cablare, precum și în jos pentru USB, panoul frontal și multe altele. Utilizarea unei plăți precum N7 B550 de la NZXT permite un finisaj mai curat, datorită faptului că mai mulți capurilor de ventilatoare sunt grupate împreună.

A fost instalat un EVGA GeForce RTX 3060 Ti pentru o combinație de performanțe impresionante de joc cu un procesor AMD Ryzen 9 5950X. introduceți 16 GB de DDR4 G.SKILL Trident Royal Z RAM rulează la 4000MHz și aveți un computer puternic. Ceea ce este la fel de impresionant este cât de mult poți înghesui în interiorul acestui șasiu compact de mijloc turn.

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Odată ce totul este locul său și testul a fost un succes, panoul SSD central din spatele tăvii plăcii de bază poate fi instalat pentru a ascunde cea mai mare parte a cablajului, ceea ce creează un singur computer curat. Performanța termică este de asemenea solidă. Există o mulțime de flux de aer aici, când utilizați un răcitor AIO capabil sau buclă personalizată de răcire cu apă, veți vedea rezultate pozitive.

AMD Ryzen 9 5950X nu depășește 70C (158F) sub sarcină în jocuri sau rulând benchmark-uri sintetice. RTX 3060 Ti funcționează, de asemenea, destul de rece la aproximativ 60C (140F). Zgomotul este puțin puternic la 39 dBA, datorită lipsei izolatei fonice și a panourilor masive de sticlă. O buclă personalizată de răcire cu apă, cu probabilitate două radiatoare mari, va permite un computer mai silențios.

Lian Li O11D Mini: Competiție

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Este dificil să compari Lian Li O11D Mini cu carcase pentru PC, deoarece se află între Mini-ITX (sau factor de formă mic) și dimensiunile turnului mijlociu. O comparație strânsă ar fi NZXT H210i, dar chiar și acel caz este limitat doar la plăcile de bază ITX, dar acceptă surse de alimentare ATX. Lian Li a creat ceva unic cu O11D Mini.

Lian Li O11D Mini: Ar trebui să-l cumpărați?

Sursa: Rich Edmonds / Windows Central

Ar trebui să cumperi asta dacă ...

 • Vrei o carcasă pentru PC cu aspect unic.
 • Doriți să construiți un computer curat, cu un management excelent al cablurilor.
 • Intenționați să utilizați răcirea cu apă.

Nu ar trebui să cumperi asta dacă ...

 • Nu există multe ventilatoare de instalat.
 • Aveți mai mult de patru unități de stocare de instalat.
 • Nu puteți cumpăra sau sursă de alimentare SFX.

Dacă ești în căutarea ceva mai unic, Lian Li O11D Mini ar trebui să fie pe lista ta scurtă. Este un turn mediu compact, așa că va ține o placă de bază ATX fără probleme, dar necesită sursă de alimentare SFX (sau SFX-L). Totuși, odată ce ați instalat totul, aceasta este una dintre cele mai frumoase carcase pentru PC de 100 USD pe care le veți întâlni.

5 din 5

Există atât de multe de plăcut și despre O11D Mini. Gestionarea cablurilor este excelentă, la fel și cantitatea mare de răcire pe care o puteți instala. Deși este posibil să mergeți cu o versiune de PC cu răcire integrală, acest lucru nu ar face dreptate cazului. Un AIO ar trebui să fie minim cu o buclă personalizată de răcire cu apă pe carduri dacă există buget de rezervă.

Lian Li O11D Mini este diferit de orice altceva în care am avut plăcerea de a construi un PC în interior până acum. Nu numai că este una dintre carcasele mele compacte preferate pentru PC acum, dar este chiar acolo, cu șasiul meu preferat din toate timpurile.

Lian Li O11D Mini

Concluzie: Carcase compacte pentru PC, cum ar fi Lian Li O11D Mini, de obicei taie colțuri pe alocuri, dar se pare că Lian Li a reușit să creeze sau astfel de platformă fără a face acest lucru. This carcasă mică poate gestiona chiar plăci de bază ATX de dimensiune completă, răcire cu apă și 3.Unități de 5 inchi.

 • 120 USD la Newegg (negru)
 • 116 USD la Newegg (alb)

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here