Lenovo spune că va înceta preîncărcarea adware Superfish pe notebook-urile sale

Lenovo a spus că compania nu va mai instala software-ul Superfish pe laptop-urile consumatorilor, în urma unei reacții a utilizatorilor care au observat că aplicația afișează reclame de la terți pe urma căutării Google și pe site-urile web.

Aflați mai multe despre malware și antivirus pentru Windows

Anterior, community managerul Lenovo, Mark Hopkins, le-a spus membri forumurilor companiilor că Superfish va fi „eliminat temporar” de laptopurile sale, dar nu anunțat de presă la Lenovo pare să indice că software-ul a câștigat. nu va fi instalat deloc în viitor. Declarația completă a Lenovo cu privire la această problemă este următoarea:

„Superfish a fost inclus anterior pe unele produse de notebook pentru consumatori, expediate într-o fereastră scurtă între octombrie și decembrie, pentru a ajuta să descopere produse interesante în timpul cumpărăturilor. Cu toate acestea, feedbackul utilizatorilor nu a fost pozitiv și am răspuns rapid și hotărât:"

  • Superfish a dezactivat complet interacțiunile serverului (din ianuarie) pe toți produsele Lenovo, astfel încât să nu mai fie activ. Acest lucru dezactivează Superfish pentru toate produsele de pe piață.
  • Lenovo a oprit preîncărcarea software-ului în ianuarie.
  • Nu vom preîncărca acest software în viitor.

„Am investigat amănunțit această tehnologie și nu am găsit nicio dovadă care să susțină preocupările de securitate. Dar știm că utilizatorii au reacționat la această problemă cu îngrijorare și prin urmare, am luat măsuri directe pentru a opri livrarea oricăror produse cu acest software. Vom continua să revizuim ceea ce facem și cum o facem pentru a ne asigura că punem pe primul loc nevoile, experiența și prioritățile utilizatorilor noștri."

„Pentru a fi clar, tehnologia Superfish se bazează exclusiv pe contextual/imagine și nu pe comportament. Nu profil și nu monitorizează comportamentul utilizatorului. Nu înregistrează informații despre utilizator. Nu știe cine este utilizatorul. Utilizatorii nu sunt urmăriți și nici redirecționați. Fiecare sesiune este independenta. Utilizatorilor li se oferă posibilitatea de a alege dacă să folosească sau nu produsul. Relația cu Superfish nu este semnificativă financiară; scopul nostru a fost să am experiența pentru utilizatori. Recunoaștem că software-ul nu a îndeplinit acest obiectiv și a acționat rapid și decisiv."

„Oferim asistență pe forumurile noastre pentru orice utilizator cu nelămuriri. Scopul nostru este să găsim tehnologii care să servească cel mai bine utilizatorii. În acest caz, am răspuns rapid la feedback-ul negativ și am luat măsuri decisive pentru a nu aborda aceste preocupări. Dacă utilizatorii doresc să totuși să ia măsuri suplimentare, informațiile sunt disponibile la //forums.lenovo.com."

Sursa: Lenovo

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here