Review Lenovo Flex 6 14: aspect premium cu câteva compromisuri

Seria Flex de laptopuri convertibile IdeaPad de la Lenovo se referă la a oferi o experiență similară cu cea pe care vă îngrijiți să găsiți cu gama Yoga, deși la un preț mult mai ieftin. Am revizuit Flex 5 de 15 inchi anul trecut și am rămas impresionat de ceea ce se oferea la preț, chiar dacă au existat câteva concesii.

Am aici acum Flex 6 reîmprospătat de 14 inchi. Există câteva configurații foarte ieftine (începând de la aproximativ 480 USD), deși folosesc ecrane 768p sau procesează Pentium pentru a reduce costurile. Această unitate de revizuire, care costă 730 USD modest, are un procesor Intel de 8-a generație (CPU), afișaj tactil de 1080p, grafică NVIDIA MX130 (GPU) și un stilou activ opțional pentru Windows Ink. Să vedem cum se ridică după aproximativ o săptămână de utilizare reglementată.

Aspect premium, preț accesibil

Lenovo Flex 6 (14")

Începe de la aproximativ 480 USD

Concluzie: Flex 6 arată ca un laptop premium și are o tastatură peste medie, deși costurile au fost reduse pentru afișaj și baterie.

Pro

  • Tastatura și touchpad-ul sunt excelente.
  • Performanță grozavă.
  • Design premium și construcție solidă.
  • Selecție decentă de porturi.

Contra

  • Costurile au fost reduse pe ecran.
  • Cam greu pentru o tableta.
  • Bateria nu va dura o zi lucratoare.
  • Vezi la Lenovo

Ce vă va plăcea la Lenovo Flex 6 (14")

Flex 6 folos aceeași culoare neagră onix pentru șasiu și este la fel de frumos cum îmi amintește pentru Flex 5. Finisajul mat din exterior preia uleiului din mâini, dar se șterge destul de ușor. La interior, zona de sprijin pentru mâini este din aluminiu periat care face o treabă fantastică de a ascunde uleiul și petele.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Cea mai mare parte a șasiului este alcătuită dintr-un amestec compozit din plastic PC-ABS și fibră de sticlă și se simte complet robust și durabil. Capacul nu are aproape deloc flexibilitate, ceea ce este un lucru bun pe un laptop unde îl vei converti în mod regulat în modul tabletă. În general, Flex 6 se simte ca un laptop premium, copiend noul design al Yoga cu un pic de exagerare când este închis. Este relativ subțire la 0.69 inchi (17.6 mm), iar balamalele sunt robuste ca întotdeauna.

Categorie Spec
Factor de formă Notebook convertibil
Afişa IPS FHD de 14 inchi (1.920 x 1.080), tactil
Procesor Intel Core i5-8250U de 8-a generație
Grafică NVIDIA GeForce MX130 (2 GB GDDR5)
RAM 8GB DDR4-2400MHz
Depozitare SSD PCIe de 256 GB
Baterie Cu patru celule 45Wh
Fără brad Realtek 8822E
802.11ac
Bluetooth 4.2
Porturi Două USB-A 3.0, USB-C 3.0, HDMI, cititor de carduri SD, 3.audio de 5 mm
mărimea 12.91 in x 9.01 in x 0.69 inchi (328 mm x 229 mm x 17.6 mm)
Greutate 3.68 de lire sterline (1.67 kg)
OS Windows 10 Home

Există o selecție decentă de porturi bine distanțate aici, inclusiv două USB-A 3.0, USB-C 3.0, HDMI și un cititor de carduri SD (care nu merge foarte adânc sau nu are un mecanism de clic). Există, de asemenea, un cititor de amprentă setat în zona de sprijin pentru mâini din dreapta, suficient de departe pentru a evita frecarea cu palma în timp ce tastezi, și două difuzoare Harman de pe partea inferioară a șasiului oferă o cantitate decentă de sunet. O cameră web de 720p situată deasupra vedejului face treaba, dar nu așteptați la nimic special.

Nu au existat probleme remarcabile cu performanța pe care le-am observat, iar evaluarea comparativă mi-a confirmat experiența. Intel Core i5-8250U de 8-a generație a atins un scor de 3.988 single-core și 11.772 multi-core la testul Geekbench 4, în timp ce discretul NVIDIA MX130 a atins un scor de 32.133. Obținerea performanței procesului similară sau superioară (a 8-a generație are patru nuclee) comparativ cu a 7-a generație Core i7-7500U, iar GPU-ul MX130 este comparabil cu vechiul 940MX. Este bun pentru unele jocuri medii și va rula cele mai populare titluri de esports.

SSD-ul de aici este un Samsung PM961, care este o atingere plăcută pentru un laptop cu buget redus. Vitezele de citire au ajuns la 3.361.1MB/s și vitezele de scriere au ajuns la 1.291.1MB/s, ambele scoruri excelente. Nu sunt sigur dacă modelele Flex 6 mai ieftine primesc același SSD high-end, așa că probabil că veți dori să confirmați înainte de a cumpăra. Am efectuat un test PCMark Home Conventional pentru a vedea cât de bine funcționează împreună și am revenit cu un scor de 2.944, depășind 57% din toate celelalte rezultate.

În cele din urmă, tastatura și touchpad-ul sunt absolut perfecte. La fel ca mai vechiul Flex 5, aceasta este una dintre cele mai confortabile tastaturi de acolo, rivalizând chiar și cu ThinkPad-ul. Tastele au o cupă ușoară pentru ele, sunt ușor de apăsat, dar au un clic satisfăcător și există o mulțime de călătorie și o aterizare moale atunci când loviți puntea. Touchpad-ul Precision este imens - ceea ce îmi place - și are un finisaj mylar pentru o urmărire lină. Pentru orice scriitor care scrie toată ziua, această tastă este suficient de bună să poată cumpăra cel mai ieftin model și să-l folosești ca o mașină de productivitate cu aspect premium.

Ce vei urî la Lenovo Flex 6 (14")

Șasiul lui Flex 6 arată fără îndoială premium și se simte durabil, dar la 3.68 de lire sterline (1.67 kg) unii ar putea considera că este puțin greu pentru a fi folosit ca tabletă. Într-o notă legată, afișajul tactil este în mod clar locul unde costurile au fost reduse. Este slab, ajungând la cel mult 250 de nit, dar aparent nu chiar atât de mare, iar gama de culori este redusă. A atins doar 69% sRGB și 52% AdobeRGB, iar aceasta este opțiunea 1080p mai scumpă. Un stilou activ opțional cu 2.048 de niveluri de sensibilitate este disponibil separat și în timpul testării, a funcționat așa cum ar trebui. Nemulțumirea mea aici este încă folosește clema USB-A pentru a-l menține atașat atunci când sunteți în mișcare.

În afară de vederejul defavorabil, ceaaltă problemă pe care o am este cu bateria de 45Wh. Lenovo susține că poate oferi aproximativ 10 ore de viață dintr-o singură încărcare și vă poate oferi câteva ore de viață de la doar 15 minute conectat, dar acestea sunt niște estimări înalte. În timp ce transmitem videoclipuri la luminozitate maximă (aproape întotdeauna trebuie să-l pornești), am văzut aproximativ trei ore de viață. Când tastează și navighezi pe internet, probabil că poți dubla acest număr, dar acesta nu este un laptop pe care îl poți separa de încărcătorul atunci când mergi la serviciu.

Linia de jos la Lenovo Flex 6 (14")

Flex 6 de 14 inchi de la Lenovo seamănă mult cu Flex 5 de anul trecut. Este un decapotabil cu aspect elegant, care pare construit să reziste și are hardware în interior pentru a face față cu ușurință la o serie de sarcini, inclusiv un pic de joc ușor până la mediu. Având în vedere prețul, totuși, sunt de așteptat câteva concesii. Ecranul este slab și nu are o culoare grozavă, iar bateria nu va rezista o zi întreagă de lucru.

Acestea sunt spuse, dacă sunt în căutarea unui laptop, dar nu vă puteți permite prețuri premium, verificați siguranța premium Flex 6. Pentru cei care scriu toată ziua, tastatura este un knockout și există suficient porturi pe care nu va trebui să vă faceți griji pentru dongle. Poate părea puțin greu pentru o tabletă, dar rămâne funcțională, iar prețul este cu siguranță corectă.

Vezi la Lenovo

4 din 5

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here