Kaspersky retrage acțiunea antitrust Windows 10 împotriva Microsoft

Kaspersky, producătorul popularei suite antivirus Kaspersky Lab, a lovit Microsoft cu o plângere legală în iunie, susținând că compania a folosit practica neloiale pentru a promova Windows Defender față de produsele concurente în Windows 10. La acea vreme, Kaspersky a acuzat Microsoft că și-a eliminat software-ul de pe computerele utilizatorilor atunci când au făcut upgrade la Windows 10, apelând la Windows Defender în locul său. Microsoft a spus că este vorba despre probleme de compatibilitate, dar Kaspersky a spus că compania nu a oferit dezvoltatorilor de antivirus terți suficient timp pentru a actualiza software-ul înainte de a-și lansa amplă.

Cel mai bun software antivirus din 2017

Ieri, Microsoft a anunțat modificări care abordează plângerile Kaspersky. Și se pare că au liniștit compania rusă de antivirus, pentru că astăzi a răspuns printr-o postare pe blog în care afirmă că va retrage acțiunea justiției împotriva Microsoft.

Iată o listă cu modificările promise de Microsoft:

  • Acesta va lucra cu furnizorii de antivirus mai îndeaproape în ceea ce privește compatibilitatea înainte de actualizările majore ale Windows.
  • Va oferi furnizorilor de antivirus mai mult timp înainte de actualizările majore ale sistemului de operare pentru a-și pregăti produsele și pentru a oferi mai multă claritate cu privire la anumite date de lansare.
  • Compania va permite furnizorilor terți de antivirus să-și folosească alertele pentru a spune utilizatorilor că antivirusul lor va expira curând și pentru a-i anunța dacă software-ul a expirat deja, astfel încât să poată actualiza și să rămână în siguranță.
  • Windows însuși va informații utilizatori dacă un program antivirus nu mai este activ. O nouă notificare va rămâne pe ecranul utilizatorului până când acesta fie reînnoiește software-ul terță parte, fie alege sau altă opțiune, cum ar fi Windows Defender sau un alt antivirus terță parte. (În prezent, o notificare toast informează utilizatorii că antivirusul lor este pe cale să expire, dar dispare rapid și este ușor ratat).)

Aceste modificări pot fi așteptate în Windows 10 Fall Creators Update, potrivit Microsoft.

De la Kaspersky:

Suntem absolut mulțumiți de modificări care vor fi implementate în Windows 10 Fall Creators Update și vom lua toate măsurile necesare pentru a nu retrage revendicările și pentru a informa toate organismele de reglementare că nu mai avem probleme pe care Microsoft să le soluționeze.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here