Cele mai recente date ale lui Kantar dezvăluie o creștere a vânzărilor în Franța, Australia, dar deficiențe în Italia,

Kantar WorldPanel și-a lansat ultimele cifre pentru vânzările de smartphone-uri pentru ultimele trei luni, până în ianuarie. Cifrele contrastează frumos cu ultimul raport care arată a scăderi aproape universale ale vânzărilor de Windows Phone.

Cifrele, ca de obicei, sunt un amestec de vești bune și veți nu atât de bune pentru telefoanele Windows. Vânzările, în general, au crescut ușor în ansamblu pe cele cinci mari piețe europene, inclusiv Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Spania. Cu toate acestea, în fiecare țară, povestea variază.

Partea pozitivă a acestei povești este Franţa, care a văzut un 3.Creștere cu 5 puncte procentuale a vânzărilor Windows Phone în ultimele trei luni. Într-adevăr, un vârf mic, dar semnificativ. Aceasta a adus procentul total de vânzări până la 13% într-o țară.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

La fel pt Australia, care a înregistrat o mică creștere a vânzărilor la 3.Creștere cu 6 puncte procentuale, ducând ponderea vânzărilor la 8.7%. Germania este puțin mai puțin cu +2.Creștere cu 1 punct procentual pentru 8.9% din vânzările de smartphone-uri în ultimele trei luni.

in orice caz, Italia, care a fost mult timp lider în cota de piață Windows Phone în Europa de Vest, a înregistrat un 3.Scăderea vânzărilor cu 7 puncte procentuale. În timp ce Windows Phone reprezintă 16% din vânzările de smartphone-uri, acum este de 13%.

Spania de asemenea, a înregistrat o scădere a vânzărilor cu 3 puncte, unde Windows Phone are doar 2 procente.5% din toate vânzările de smartphone-uri din acea țară.

În cele din urmă, în S.U.A, Vânzările Windows Phone au scăzut cu 0.2 puncte procentuale, ceea ce este neglijabil. Rata actuală de 4.3% din vânzările de smartphone-uri din Statele Unite continuă să dețină, arătând că Windows Phone cel puțin nu este în scădere. Cu toate acestea, am mai văzut această poveste.

La pachet

Când nu uităm la Europa, este ca și cum anumite piețe ar fi schimbat ratele de vânzare. Italia a declinat, dar Franța și-a luat slăbiciunea. La fel cu Spania versus Germania.

Această schimbare în anumite locuri este motivul pentru îngrijire, atunci când uiți la „Cele 5 mari” țări europene, vânzări Windows Phone au crescut cu o minusculă creștere 0.2 puncte procentuale pentru un total de 9.6% din vânzările de smartphone-uri. Cu alte cuvinte, modelul este același, dar piețele individuale s-au schimbat.

Problema pe care trebuie să o rezolve Microsoft este să găsească ce a funcționat pentru Franța pentru a crește aceste vânzări și ce a răcit piața italiană. Fie că a fost lansarea de modele Lumia individuale, strategii diferite în marketing sau altceva, Redmond trebuie să învețe ce cauzează schimbarea.

Sunt cifrele generale bune sau rele? Având în vedere că Microsoft trece printr-o schimbare destul de mare pe plan intern odată cu aplicarea zonei diviziei de hardware mobil a Nokia și anularea telefonului emblematic din toamnă cu numele de cod „McLaren”, Microsoft se descurcă bine. Vânzările nu scad, ceea ce este întotdeauna un semn bun.

Nici vânzările de Windows Phone nu decolează. Cu toate acestea, cu Windows 10 în aripi și Microsoft udându-și picioarele cu hardware-ul Lumia, toată puterea companiei în domeniul mobil este încă de văzut. O poveste prea familiară, din păcate, cu Microsoft.

Ar trebui să fie interesant să vedem cum sunt primite de către consumatorii lumia 640 și Lumia 640 XL recent anunțate în lunile următoare. Până acum, recepția la ambele telefoane a fost foarte pozitivă și prin a fi cea mai bună șansă a Microsoft de până acum pe piața de mijloc.

Presupunând că piața poate rezista, povestea reală a Windows 10 pe telefon nu va fi cunoscută până în toamna anului 2015. Ceva care deocamdată pare la o veșnicie distanță.

Sursa: Kantar WorldPanel

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here