IdeaPad Flex 5 14 de la Lenovo este disponibil cu procesare Intel?

Sursa: Windows Central

Cel mai bun raspuns: Lenovo pare să fi întrerupt versiunea Intel a lui IdeaPad Flex 5 14 cu procesare Core din a 10-a generație (CPU). Cu toate acestea, puteți găsi în continuare modelul disponibil de la retaileri terți. În majoritatea cazurilor, totuși, vă recomandăm să rămâneți cu modelele AMD.

  • Cu Intel Core i3-1005G1: Lenovo IdeaPad Flex 5 14 (530 USD la Best Buy)
  • Cu Intel Core i5-1035G1: Lenovo IdeaPad Flex 5 14 (790 USD la Best Buy)
  • Cu Intel Core i7-1065G7: Lenovo IdeaPad Flex 5 14 (899 USD la Amazon)
  • Cu procesoare AMD: Lenovo IdeaPad Flex 5 14 (de la 670 USD la Lenovo)

De ce să cumpărați Intel în loc de AMD?

Sursa: Windows Central

Istoria Intel și AMD este de multă împletitură și ambele s-au bucurat de timp în fruntea tehnologiei CPU moderne. Intel a fost în frunte timp de câțiva ani, în timp ce AMD a trecut prin era Bulldozer, dar a oferit lansării Ryzen de către AMD în 2017, a ajuns din nou din urmă cu Intel. Cipurile Ryzen de prima generație AMD au fost considerabil mai puțin costisitoare și au oferit performanțe similare (sau mai bune) decât cele oferite de Intel. Indiferent dacă sunt în categoria high-end, mid-range sau chilipiruri, procesează Intel și AMD sunt disponibile pentru cei care care cumpără să construiesc un PC.

În timp ce performanță brută a procesorului este destul de similară între cipurile mobile Ryzen 4000 și cipurile Intel Core "Ice Lake", ambele disponibile în modelele IdeaPad Flex 5 14, există câteva diferențe de remarcat. Performanța cu un singur nucleu este, în general, mai bună cu cipuri Intel similare (Ryzen 5 și Core i5), deși cele două nuclee suplimentare din cipul AMD oferă o performanță multi-core mai bună. Un Flex 5 14 cu procesor Ryzen 5 va funcționa mai aproape de un procesor Core i7, cel puțin cu toate nucleele sub sarcină.

Sursa: Intel

Mai este și problema modelului Core i7 Flex 5 14, care include o placă grafică (GPU) NVIDIA MX330 dedicată. În comparație cu cele mai bune plăci grafice de acolo, este destul de slabă, dar este totuși un impuls bun față de alternativă integrată Intel pentru oricine dorește să folosească laptopul pentru un pic de joc sau editare ușoară.

Versiunile AMD ale Flex 5 14 nu includ o opțiune GPU dedicată, deși grafică integrată Radeon Vega 6 (Ryzen 5) și Vega 7 (Ryzen 7) fac o treabă grozavă. Vega 6 nu se compară cu MX330, deși Vega 7 este mult mai aproape de a fi la egalitate pentru performanță. Dacă puteți intra în acele sarcini suplimentare de specialitate, ambele modele Ryzen 7 sau Intel Core i7 ar trebui să fie cele mai bune opțiuni. Chiar și opțiunea Ryzen 5 a funcționalității excepționale de bine pentru multitasking greoi și editarea foto în timpul testării noastre.

Vă recomandăm să rămâneți cu AMD

Sursa: Windows Central

Am revizuit IdeaPad Flex 5 14 cu procesor AMD Ryzen 5 4500U și am rămas impresionați de performanță și preț. Nu am avut probleme cu faptul că nu sunt suficientă putere pentru a-mi finaliza munca zilnică - inclusiv photoshop, navigare pe internet grea, procesare de text - și laptopul a rămas tot timpul.

De asemenea, am văzut mai mult de opt ore de viață de la o încărcare când mergeam la muncă obișnuită, iar AMD Flex 5 14 a înregistrat 9 ore și 7 minute în testul de descărcare a bateriei PCMark 10. Sunt cifre impresionante.

Adevăratul dezavantaj al Flex 5 14, indiferent dacă optați pentru cipuri Intel sau AMD, este afișat. Oferă o reproducere slabă a culorilor în gamele de culori sRGB, AdobeRGB și DCI-P3 și reușește să atingă doar aproximativ 271 nits cu un strat lucios. Stiloul include o experiență bună de cerneală, dar în cele din urmă va dezamăgi. Deoarece este pentru Intel sau AMD, este încă ușor să recomanzi ultimele procese pentru performanța, durata de viață a bateriei și prețul lor.

Un model de ultimă generație Ryzen 7 4700U cu 8 GB RAM și 512 GB unitate SSD costă aproximativ 770 USD. Pentru un model similar Intel Core i7, deși cu RAM dublă, vrei să plătești mai aproape de aproximativ 900 USD. Acest lucru vă va oferi GPU-ul dedicat NVIDIA MX330, dar nu este o necesitate pentru mulți oameni.

Utilizarea unui procesor Ryzen 5 4500U, 16 GB de RAM și un SSD de 256 GB costă aproximativ 600 USD, ceea ce este, fără îndoială, cea mai bună ofertă pe care o vei găsi pentru acest laptop. Un model Intel similar cu procesor Core i5, 8 GB RAM și un SSD de 256 GB costă aproximativ 790 USD.

Recomandarea noastră

Lenovo IdeaPad Flex 5 14 (AMD)

Pret excelent, performanta mare

Cu excepția cazului în care sunteți totdeauna în echipamentul Intel pentru a avea absolut nevoie de GPU-ul dedicat NVIDIA MX330 disponibil în unele modele Flex 5 14 Intel, versiuni AMD ale acestui laptop vă vor economisi bani și vă vor oferi performanțe excelente și durata de viață. a bateriei.

  • De la 670 USD la Lenovo
  • 600 USD pe Amazon
  • 770 USD la Best Buy

Pentru fanii Intel

Lenovo IdeaPad Flex 5 14 (Intel)

GPU dedicat opțional disponibil

IdeaPad Flex 5 14 cu cipuri Intel va costa mai mult pentru performanțe similare, dacă aveți nevoie de absolut nevoie de un GPU, este într-adevăr opțiunea. Vă recomandăm să economisiți niște bani și să rămâneți cu versiunile AMD.

  • 530 USD la Best Buy (Core i3)
  • 790 USD la Best Buy (Core i5)
  • 899 USD la Amazon (Core i7)

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here