iPad Air 3 vs Surface Go: Ce ar trebui să cumpărați?

Pro accesibil

iPad Air 3

Minuscul laptop

Microsoft Surface Go 2

Acesta este iPad Pro pentru persoane care nu doresc să plătească bani iPad Pro. Tastatura și Apple Pencil costă suplimentar, la fel ca pe Surface Go, dar cu un cip A12 în interior, iPad Air 3 va avea o performanță serioasă.

De la 500 USD la Amazon

Pro

 • Hardware grozav
 • Tastatură și stilou opțional
 • Catalog de aplicații uimitor
 • Model celular optional

Contra

 • Mai scump
 • Rulează un sistem de operare mobil

Chiar dacă este o tabletă, Surface Go 2 rulează Windows 10 și se comportă ca un laptop. Asta are puncte de vânzare bune și rele și, în ciuda faptului că rulează procesele Intel, iPad Air avea picioarele în ceea ce privește ceea ce va optimizarea pură.

De la 400 USD la Microsoft

Pro

 • Hardware grozav
 • Model celular optional
 • Tastatură și stilou opțional
 • Rulează un sistem de operare desktop

Contra

 • Lipsesc aplicații pentru tabletă
 • Performanța modelului Pentium este slabă

iPad-ul și Surface sunt întotdeauna comparate, dar adevărul este că sunt două dispozitive foarte diferite. Doriți un computer Windows sau o tabletă pentru a consuma conținut media, a naviga pe web și a juca jocuri ocazionale? Sigur, puteți lucra pe iPad, chiar și editați fotografii și videoclipuri, dar fluxul de lucru este foarte, foarte diferit.

Compararea merelor cu portocalele (sau suprafețele)

Sursa: Windows Central

Este ușor să compari Surface Go cu iPad Air. Ambele sunt tablete și, în general, iPad-ul este, totuși, cea mai bună tabletă completă pe care o poti cumpăra bani. Rulează iOS-ul Apple, care este eficient, ușor de utilizat și are o bibliotecă de aplicații nebună. iPad-ul a parcurge un drum lung de primele zile și acum este nu numai posibil, ci și destul de ușor să scrieți, să editați fotografii și videoclipuri, să jucați jocuri și multe altele pe un iPad.

În ciuda tuturor avantajelor, este încă limitat în mai multe moduri. iOS, pe cât de bun este, este încă un sistem de operare mobil. Windows 10 este ceea ce găsiți pe computerele desktop și laptop, complet cu suport complet pentru mouse, ceva ce Apple nu vă oferi iPad-ului.

iPad Air 3 este o piesă hardware cu adevărat remarcabilă. Iată cum se compară cu Surface Go când vine vorba de specificații.

iPad Air 3 Surface Go 2
Afişa 10.Display Retina de 5 inchi
2224x1668 @ 264ppi
10.LCD de 5 inchi
1800x1280 @ 220ppi
Camera (față) 7MP f2.2 5MP
Cameră (spate) 8MP f2.4 8MP
Procesor Apple A12 Bionic Intel 1.7GHz Pentium Gold 4425Y
Intel 3.4GHz Core m3-8100Y
Amintirea 3 GB (se zvonește) 4GB/8GB
Depozitare 64 GB
256 GB
64 GB eMMC
SSD de 128 GB
SSD de 256 GB
MicroSD până la 256 GB
Wifi Bandă duală 802.11a/b/g/n/ac 802.11a/b/g/n/ac/ax
Porturi Fulger, 3.5mm USB-C, 3.5 mm, cititor de carduri microSD, Surface Connect
Preț De la 499 USD De la 399 USD

Chiar dacă iPad Air rulează un procesor ARM și are mai puțină memorie RAM, va avea picioare în ceea ce privește performanța totală. Platforma Apple este incredibil de optimizată, iar cel mai recent Air sunt elemente interne similare cu iPhone XS. Deși probabil că nu ați dori să editați multe videoclipuri 4K pe Surface Go, iPad Air le va mânca. De asemenea, va putea juca unele jocuri din iOS App Store pe care nu le-ai putea bucura în aceeași măsură pe Surface Go din locuri precum Steam.

Surface Go este un laptop minuscul grozav

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Surface Go 2 este o tabletă și se vinde astfel, deoarece nu este inclusă tastatură, dar este un laptop complet, 2 în 1. Aceasta înseamnă Windows 10, acces atât la aplicațiile Store, cât și la aplicațiile vechi win32, un sistem de fișier adecvat, suport pentru mouse, tastatură, cerneală digitală, capacitatea de a utiliza unități și accesorii externe și multe altele.

Unele dintre capacitățile de consum media ale iPad Air pot fi aplicate și la Surface Go, de asemenea, cu aplicații pentru servicii precum Netflix, Spotify, Plex și multe altele. Cu toate acestea, există lacune. Nu există Prime Video, de exemplu, iar durata de viață a bateriei atunci când consumați medii va fi mai mic decât iPad-ul.

Cu toate acestea, nimic din toate acestea nu este motiv pentru care ți-ai dori un Surface Go. Oferă o experiență completă de PC în ceva ce poți arunca în orice geantă. Scrieți și desenați cu un pix sau folosiți Tip Cover pentru a lucra. Utilizați un mouse așa cum v-ați aștepta pe un laptop. Aproape orice ați dori să faceți pe un computer, puteți face pe Surface Go. Ca tabletă, lipsește. lucru se datorează în mare parte lipsei de aplicații cu adevărat prietenoase cu atingerea și acest lucru că Windows 10 nu este, de asemenea, la fel de ușor de atingere ca iOS.

iPad Air este o tabletă superbă la care poți lucra

Sursa: Windows Central

În general, gama de iPad este locul în care te duci dacă vrei o tabletă. Acest lucru nu s-a schimbat de zile și de siguranță, nu s-a schimbat o dată cu renașterea iPad Air. Hardware-ul și designul Apple sunt uimitoare, iar iPad Air se mândrește cu un afișaj frumos, un factor de formă ridicol de subțire, un sistem de operare excelent optimizat, un catalog uriaș de aplicații și acum clar și o tastatură și un stil opțional.

Cea mai mare diferență este sistemul de operare. MacOS este o comparație mai directă și un concurent cu Windows 10, în timp ce iPad Air 3 rulează iOS, platforma mobilă a Apple. Aceasta înseamnă că nu există nici un sistem de fișier adecvat, un suport pentru mouse, multitasking incomodă și o grămadă de alte probleme pe care le-ați putea întâlni dacă încercați să-l utilizați ca laptop.

Lucruri simple, cum ar fi gestionarea atașamentelor de e-mail și redenumirea fișierelor, este un proces extrem de complicat pe iPad. Dar asta e și prin design. Apple nu vrea ca iPad-ul să fie o tabletă Mac cu ecran tactil. Dar cu amploarea catalogului de aplicații iOS în spate, iPad Air este o tabletă incredibilă. Sigur, puteți folosi pentru a funcționa, dar probabil va trebui să vă schimbați fluxul de lucru și, la un moment dat, dacă un laptop este ceea ce poate, iPad-ul va face.

Deci vrei un laptop sau tabletă?

Dacă răspunsul este primul, Surface Go 2 este cel mai potrivit. iPad Air este mai scump, dar este o tabletă superioară dacă folosirea ta este puțin mai ocazională. Magazinul de aplicații iOS este plin de aplicații și jocuri grozave, iar pentru consumul de conținut, este un campion absolut.

Născut din nou

iPad Air 3

Încă regele tăblițelor

iPad-ul este încă cea mai bună tabletă din jur, iar iPad Air 3 este o alternativă mai accesibilă la iPad Pro. Nu este cel mai bun atunci când încerci să lucrezi ca laptop, dar ca tabletă, este de neegalat.

 • De la 500 USD la Amazon

Minuscul laptop

Microsoft Surface Go

Pentru cei care caută un laptop

Un laptop pentru mai puțin decât un iPad, chiar dacă nu este la fel de bun să fie o tabletă. Surface Go 2 este un mic laptop, cu un stilou și o experiență Windows adecvată.

 • De la 400 USD la Microsoft

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here