Prima privire iOS 9: o experiență mai inteligentă și mai fluidă pentru iPhone și iPad

După reproiectarea radicală a iOS 7, care ne-a oferit o experiență mai curată, mai fizică, și revoluția funcțională a iOS 8, care a extins și a continuat această experiență dincolo de aplicații și dispozitive, 9 ne promite doar două lucruri simple și iOS. profunde - de șlefuit tot ce a venit înainte și să faci primii pași spre ceea ce urmează.

Planul măreț al Apple pentru iOS 9 se descompune după cum urmează: pentru a adăuga inteligență în întregul sistem, pentru a face aplicații populare, pentru a duce productivitatea iPad-ului la următorul nivel și pentru a ridica bazele platformei.

Mai precis, Apple face Siri și Căutare mai extinse și mai proactive, extinde Apple Pay, îmbunătățește semnificativ Notele, adaugă tranzit la Maps, lansează o aplicație și un serviciu Noutăți complet nou, îmbunătățește tastatura Quicktype, aducând multitasking cu aplicații multiple pe iPad , mărind performanța, prelungind durata de viață a bateriei, sporind securitatea și confidențialitatea și făcând procesul de actualizare mult mai eficient.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Am petrecut ultima lună testând versiunea beta pentru dezvoltatori iOS 9, iar ultimele zile încercând versiunea beta publică. Deci, cum arată?

Siri și Căutare

Siri este asistentul personal virtual al Apple. A fost lansată versiunea beta în 2011 și a fost dezvoltat și extins în fiecare an ca parte a lansărilor de funcții iOS și în mod continuu ca parte a actualizărilor de pe partea de server. Cel mai recent, acesta a inclus noi Apple Music și un nou motor despre care Apple spune că a făcut Siri cu 40% mai rapid și mai precis. Dar atunci, atunci când gestionați un miliard de solicitări pe zi, nu puteți fi niciodată prea rapid sau prea mult de încredere.

Cu iOS 9, Siri primește o nouă interfață care arată ca Siri pe Apple Watch, incluzând un puls lateral ca ceva din Knight Rider sau Battlestar Galactica. Este dinamic, dar este și colorat și distractiv.

Căutare în prim-plan

Într-un efort de a face vocea și textul mai bine integrat și mai consistent, Siri subsumează în mare măsură Spotlight. Acum, denumită pur și simplu Căutare, vă permite să tastați atunci când nu puteți vorbi.

Aceasta înseamnă că introducerea limbajului natural - a pune întrebări cum ar face un om - este acum disponibilă atât cu tastatură, cât și cu microfonul, iar Căutarea are acces la sport, acțiuni, vreme, ajutor Apple, YouTube, Vimeo, iCloud. drive, Health, sărbători, calcule și conversii și multe altele. Există chiar și modalitatea prin care dezvoltatorii iOS indexează propriul conținut pentru Căutare în 9, așa că vom putea chiar să găsim lucruri în aplicațiile App Store.

Inclusiv, se pare, o rețetă gustoasă de poutine canadiană...

Legături profunde și înapoi

În prezent, majoritatea aplicațiilor sunt opace pentru restul iOS. Schemele URL permit unele linkuri către anumite părți ale unor aplicații App Store, dar nimic nu se apropie de consistență sau omniprezent. Mai rău, odată ce părăsiți o aplicație, nu există o modalitate ușoară de a vă întoarce de unde ați venit. În cel mai bun caz, puteți face dublu clic pe butonul Acasă și utilizați comutatorul rapid de aplicații.

Legăturile profunde și legările de înapoi în iOS 9 schimbă acest lucru, făcând aplicații mai transparente pentru sistem în general și pentru Căutare în mod specific și făcând întoarcerea la fel de ușor ca și accesul acolo.

De exemplu, cu acea rețetă gustoasă de poutine canadiană, în locul unui rezultat sau un link care lansează aplicația de gătit, te duce la ecranul exact care are rețeta. Apoi, în partea stângă sus a acelui ecran, o săgeată și o etichetă fac incredibil de ușor să te întorci direct înapoi.

Dacă dezvoltătorii folosesc marcajul web, pot lega chiar și aplicații și site-urile web. Asta înseamnă zilele noastre în care atingem un link Twitter și mergem la versiunea mobilă a Twiiter.com — da, ca animalele — sunt aproape în urma noastră. În curând, vom vom deschide același tweet pe Twitter.aplicația în schimb.

Apple va permite doar aplicații oficiale să se înregistreze pentru link-uri web profunde și încă nu există nicio modalitate de resetare a aplicațiilor implicite. Acest lucru le face sigur – nimeni nu ar trebui să poată intercepta sau falsifica pentru a fura date sau a încerca să vă păcălească – dar le face și blocate pentru proprietarul site-ului sau serviciului. Deci, dacă preferați Twitterrific sau Tweetbot pentru linkurile dvs. Twitter, nu aveți noroc.

Dar, în parte, acelor limitări, este fulgerător. Ecranele alunecă înăuntru și ieșesc ca ușile automate de pe Star Trek, iar aplicațiile prin ca și cum ar fi încorporate o în ceaaltă.

În general, este o fi incredibilă a navigației.

Ecrane de căutare și sugestii Siri

Înainte de iOS 7, când Apple a făcut ca Spotlight să fie accesibil pe orice ecran de pornire pur și simplu glisând în jos, era disponibil un ecran de căutare dedicat, glisând spre stânga paginii de pornire. iOS 9 îl aduce înapoi, dar cu creșteri semnificative.

Există încă o casetă de căutare în partea de sus și în centru, acum cu un buton de microfon, astfel încât să puteți folosi în continuare vocea pentru a accesa Căutarea, chiar și în absența Siri. Mai important, în loc ca restul ecranului să fie gol, iOS 9 îl umple cu Sugestii Siri.

Sugestiile Siri se bazează pe lucruri pe care le-ați făcut recent, pe lucruri pe care le faceți de obicei și pe lucrurile pe care vă îngrijesc sistemul cred că ați dori să le faceți, precum și pe timp, locație și activități conexe.

Primul rând este Contacte. Deci, de exemplu, dacă tocmai ați trimis un mesaj prietenului dvs., pictograma lui va fi acolo, așa că veți putea să trimiteți un mesaj din nou dacă ar putea. Dacă de obicei îl suni pe celălalt înainte de a pleca de la serviciu în fiecare zi la ora 17:00, pictograma celuilalt ar putea fi acolo, gata și așteaptă să dai apelul. Dacă aveți o întâlnire cu cineva în calendarul dvs., pictograma acestuia va fi acolo în cazul în care trebuie să-i contactați.

Aceasta înlocuiește contactele favorite și recente de pe ecranul de a arăta rapid aplicațiilor iOS 8 și, deși nu mai sunt separate în acele categorii, oferă aceeași funcționalitate. Atingeți unul și veți obține opțiuni pentru a sună, trimite mesaje, FaceTime sau pentru a accesa cartela de contact pentru și mai multe opțiuni.

Al doilea rând este Aplicații. Deci, dacă de obicei verificați Facebook la prima oră în fiecare dimineață, Facebook ar putea apărea acolo ca o comoditate. Dacă ați descărcat recent Letterpress, dar nu ați încercat încă, Letterpress ar putea apărea acolo ca un memento. Dacă te apropii de aeroport, aplicația companiilor aeriene ar putea apărea în cazul în care ai nevoie de ea.

Aceasta nu înlocuiește aplicațiile sugerate pe ecranul de blocare, ci le îmbunătățește. Acum, când sugestiile de continuitate sau bazate pe locație nu populează colțul din stânga jos, este posibil să primiți aplicația sugerată acolo.

Al treilea rând este În apropiere. Acestea sunt locuri de interes populate în funcție de oră și locație. De exemplu, dimineața s-ar putea să vedeți localuri pentru micul dejun sau cafenele. Când conduci de obicei acasă de la serviciu, s-ar putea să vezi sau benzinărie sau, dacă folosești transportul public, o gară.

Ultimul rând este Știri. Începe cu povești majore, știri de ultimă oră și articole populare din regiunea dvs., apoi începe să fie organizată în funcție de ceea ce v-ați interesat.

alegeți să afișați mai multe în orice secțiune, ceea ce se dublează efectiv numărul de sugestii. Cu toate acestea, nu există nicio modalitate de a dezactiva secțiunea care nu vă interesează sau de a aprecia sau nu a aprecia sugestiile pentru a părăsi recomandări. De asemenea, deși Căutarea poate oferi rezultate mai asemănătoare Siri, nu poate executa comenzi precum Siri. Deci, nu tastați "mesajul Georgia, voi întârzia" sau "amestecați Nine Inch Nails".

Cu toate acestea, puteți accesa o mulțime de conținut de pe dispozitiv și online cu doar câteva apăsări de gust, ceea ce face Căutarea mult mai puternică și utilă.

Siri pentru fotografii

Siri poate acum să caute și să găsească fotografii pe iPhone și iPad. toate cere fotografii în funcție de date, locații și albume. Dacă ați configurat Fețe în Fotografii OS X, Siri poate găsi și imagini ale persoanelor pe care să le cunoașteți.

Deci, de exemplu, pot spune lui Siri să „Arată-mi fotografii din San Francisco în iunie” sau „Arată-mi fotografii de noapte de concert cu Dalrymple”. Este o modalitate de grozavă de a găsi rapid și ușor fotografii și mult dincolo de ceea ce este posibil fără Siri.

Acesta și acela

Conștientizarea contextuală a lui Siri depășește acum inferența secvențială, care și-a amintit solicitarea dvs. anterioară, astfel încât să poată folosi ca filtru pentru următoarea dvs. Acum, Siri este, de asemenea, cunoștintă de ceea ce faci atunci când pui o întrebare. Aceasta înseamnă că, dacă vedeți ceva într-o aplicație precum Mesaje, Mail, Safari, Note etc., veți putea spune „Aminște-mi despre asta” și Siri va seta un Memento și îl va conecta la conținutul pe care îl face referire la acea vreme.

Deci, de exemplu, dacă vi se trimite o fotografie unei carcase pentru iPhone și să vă amintiți să o căutați mai târziu, puteți spune „amintește-mi despre asta la ora 15:00” și va fi setat un memento cu imaginea atașată. și un link înapoi la mesaj. De asemenea, dacă un nou episod de podcast apare în timp ce sunteți ocupat, puteți spune „Amintiți-mi despre asta când plec de acasă”, astfel încât să puteți bucura de timpul următor călătorii.

Proactivă

Cu iOS 9, Siri devine mai „proactiv”. Ceea ce înseamnă Apple prin asta este ceva asemănător cu preștința - când un asistent virtual oferă informații înainte de a le cere. Este o caracteristică controversată, deoarece, așa cum este implementată de obicei, vă necesități private să încărcați cant semnificative de informații personale, în cloud.

Apple procedează altfel. Apple nu aduce datele dvs. în cloud, ci aduce serviciul pe iPhone sau iPad. În acest fel, datele rămân ale tale și nu sunt partajate cu Apple sau cu nimeni altcineva. Nu permite tot ceea ce oferă fiecare serviciu concurent, dar echilibrează funcționalitatea cu confidențialitatea.

Cu proactiv, de exemplu, atunci când conectați căștile, Siri poate anticipa că veți merge la jogging și vă veți afișa Now Playing cu lista de redare obișnuită. Când intrați în mașină, Siri poate anticipa că vor continua să ascultați cartea audio. Când creați un eveniment din calendar sau un mesaj de e-mail cu un subiect, Siri poate anticipa persoane comune obișnuite pe care le invitați sau copiați. Când primiți o invitație, Siri o poate adăuga automat în calendarul dvs. Dacă traficul se modifică, Siri vă poate avertiza să plecați mai devreme și vă poate oferi indicații rutiere actualizate. Când primește un apel necunoscut, Siri vă poate verifica e-mailul pentru apariția acelui număr și vă poate sugera cine ar putea fi.

Este un prim pas, și unul precaut, dar și o alternativă valoroasă.

Apple Pay + Portofel

Passbook-ul pe iPhone a început cu umilință, ca toate permisele de a colecta toate permisele de îmbarcare, cardurile cadou, cupoanele și biletele, într-un singur loc. Ai putea scana coduri, dar nu mult mai mult. Anul trecut, Apple adăugat a cardurilor personale de credit și de debit în S.U.A.S., și suport pentru comunicații în câmp apropiat (NFC). S-a născut Apple Pay.

Anul acesta, Apple adaugă carduri de magazin și de fidelitate și, ca recunoaște a rolului și funcționalității sale extinse, redenumește Passbook în Wallet. Nu este un nume la fel de distinct, dar este mai potrivit.

Carduri de magazin și de fidelitate

Cardurile de magazin sunt ca și cardurile de credit sau de debit, dar sunt emise prin comercianții mari. De obicei, vă oferă recompense și beneficii specifice magazinului atunci când vă utilizați. Apple a indicat Kohl's Charge, JCPenney Credit Card și BJ's Wholesale Club pot parteneri de lansare, urmând să vină mai multe.

Cardurile de recompensă, numite adesea carduri de fidelitate, nu oferă credit sau debit, ci reduceri sau puncte sau alte stimulente pentru a vă încuraja să distribuiți mai multe date și să continuați cumpărăturile. Apple Pay va prezenta automat cardul de recompensă, dacă există unul, atunci când faceți check-out. Sprijinite la lansare vor fi Dunkin' Donuts DD Perks, Walgreens Balance Rewards, MyPanera, Kohl's Yes2You Reward, mycokerewards Coca-Cola și Wegmans Food Markets. Din nou, cu mai multe de urmat.

Cardurile de magazin sunt interesante, dar cardurile de recompensă în special ar trebui să contribuie la încurajarea oricăror refuzători de vânzare cu amănuntul care au rămas să accepte Apple Pay. Apple poate păstra informațiile tranzacționale private, iar comercianții cu amănuntul primesc date de fidelitate înscrise. Aproape de un câștig-câștig.

Notă

iOS 9, precum OS X El Capitan, are o aplicație completă nouă Notes. Este nevoie de ceea ce a fost o dată mai mult decât un bloc de text și îl face un pad de memorie cu funcții mai complete. Deoarece Apple că Notes este utilizat în regulat de mai multă jumătate dintre sutele de milioane de ai spune companii, este o actualizare binevenită.

Pe lângă opțiunile de formatare precum aldine, cursive și subliniere, Notes are acum stil. Acestea includ titlul, titlul, corpul, listele de verificare, listele cu marcatori și listele numerotate.

Lista de verificare vs. Mementouri

Listele de verificare din Note ar putea suna ca mementouri, dar sunt diferite și sunt menite să fie folosite diferite. Mementourile vă permit să setați alerte bazate pe oră sau locație pentru elementele din listă și se integrează cu Calendar. Cel mai bine este pentru sarcini precum „preluați curățătoria chimică când părăsiți biroul” sau „comandați bilete la teatru la ora 17:00”.

Notes vă permite să faceți liste de verificare rapidă în contextul notei dvs., dar fără nicio funcționalitate în afara notei. Este cel mai bine pentru lucruri precum liste de împachetare alături de locuri în care să vă mergeți în călătoria. sau o listă de petreceri alături de idei de teme.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să fii avertizat despre ceva, folosește Mementouri. Dacă puteți nota o listă, utilizați o notă.

Luând notă

Cel mai mare progres în noua aplicație Notes sunt toate tipurile de conținut noi care pot fi încorporate într-o notă. Anterior, dacă puteți găsi opțiunea în meniul pop-up, puteți adăuga sau imagine. Acum, puteți adăuga schițe, fotografii, fișiere PDF, videoclipuri, clipuri audio, link-uri web, locații pe hărți, documente Pages, prezentări Keynote, foi de calcul Numbers și multe altele.

Schițele, care nu trebuie să confundate cu sistemul de comunicații Apple Watch cu un număr similar, sunt ilustrații rapide pe care să-l poată mângâi cu degetul chiar pe iPhone sau iPad. Ele, ca și fotografiile și videoclipurile, sunt afișate în linie în notă. Locație hărților, fișierele iWork și altele, de asemenea, ca încorporare și, dacă sunt atinse, deschideți aplicațiile și problemele pentru a putea vizualiza interacțiunea cu acestea.

Deoarece nu există glisare și plasare pe iOS, așa cum este pe OS X, Share Sheets este locul în care are loc toată acțiunea Notes. Din Safari, Hărți, Fotografii, Pagini, Numere, Keynote etc. alegeți ceea ce puteți să decupați, accesați Foaia de distribuire și trimiteți-o direct la Note. adăugați text la notă directă din Foaia de partaj și chiar puteți alege să creați sau nouă notă în jurul clipului sau să adăugați la o notă existentă.

Sincronizare și căutare

Deoarece Notes este încă legat de contul tău iCloud, orice notație pe iPhone va fi disponibil pe iPad sau Mac și invers. Noile versiuni sunt suficiente de diferite 9 doar să poată sincroniza iOS cu OS X El Capitan, și nu cu versiunea mai veche pe iOS sau Yosemite. Deci, dacă puteți utiliza Notes, va trebui să faceți all-in când vine timpul să actualizați.

Notes încă nu este EverNote sau OneNote, dar este mult mai mult decât oricând și va fi suficient pentru oricine nu vrea să nu trebuie să se deranjeze cu încă o aplicație.

Cu toate acestea, deoarece există un nivel de complexitate suplimentar, Apple a consolidat căutarea încorporată cu un browser de atașament. Dacă vă amintiți că ați adăugat ceva la o notă, dacă nu vă amintiți nota exactă, puteți totuși să derulați și să alegeți vizual.

Voi spune aici ceea ce am spus la prima vedere a lui El Capitan — de obicei folosesc Notes ca clipboard live, sincronizat cu iCloud, pentru a muta conținutul bazat pe text între Mac, iPhone și iPad. Nu mă văd tre de la BBEdit sau Editorial pentru text, dar mă văd utilizat.

Hărți

Maps primește apoi mici în iOS 9. De exemplu, În apropiere sugerată sortează acum punctele de interes după tip, cum ar fi mâncare, băuturi, cumpărături etc. Atingeți unul și veți obține nu numai rezultate, ci și mai multe filtre granulare.

Pe cardurile cu rezultate, există, de asemenea, indicații pentru mers pe jos, tranzit și conduc, fiecare cu estimări de timp ușor de văzut și o pictogramă Apple Pay pentru comercianții care îl acceptă.

Da, am enumerat transportul.

Indicații de transport

Pierdut în tranziția către Apple Maps, transportul în iOS revine triumfal 9 și include indicații de autobuz, tren, feribot și metrou. Include, de asemenea, un nou set de hărți, curat, codificat în culori, special pentru tranzit, ceea ce face ușor să găsiți toate stațiile și stațiile de-a lungul traseului dvs. Atingeți una și veți obține toate informațiile despre care aveți nevoie despre acea stație, inclusiv toate celelalte rute la care se conectează.

Deoarece nu toate stațiile și stațiile sunt conectate prin transportul public, Maps va include și indicații de mers pe jos, acolo unde este necesar, pentru a vă duce nu trebuie să mergeți. Deoarece nu toate călătoriile sunt iminente, veți putea vedea și programele pentru mai târziu în cursul zilei.

Dacă ești îngrijorat de precizie, nu fi. Apple susține că a cercetat cu atenție stații, astfel încât Maps va putea oferi direții precise de unde vă aflați până exact nu trebuie să vă aflați, inclusiv intrările exacte în stații.

Disponibilitate de tranzit

iOS 9 va fi lansat cu suport pentru Londra, New York, zona golfului San Francisco, Toronto, Baltimore, Berlin, Chicago, Mexico City, Philadelphia și Washington, DC, precum și Beijing, Shanghai, Guangzhou, Shenzen și în jur 300 de orașe în total din China.

Nu este prea mult pentru America de Nord sau Europa și asta pentru că datele de tranzit sunt de obicei controlate de fiefurile municipale. Nu există un format sau organizare standard și nu există stimulente pentru autoritățile locale să se joace frumos cu ceilalți. China este centralizată și unificată, așa că obținerea acestor date la nivel național a fost probabil mult, mult mai simplu pentru Apple. Concurenții au început mai devreme, așa că sunt mai înainte. Apple va trebui să ajungă din urmă.

Orașul meu, Montreal, nu a fost inclus pe lista scurtă, dar am încercat să fac tranzit în San Francisco când am fost acolo în iunie. Deși nu cunosc rutele ca un localnic și, prin urmare, nu pot judeca câte de bine le-a navigat Maps, rutele au fost clar marcate și ușor de înțeles și au funcționat suficient de bine, astfel încât să nu mă simt stresat doar privind la ei.

Știri

Chioșc de ziare nu mai există; folderul lui a dispărut acum, iar aplicațiile sale sunt acum împrăștiate pe ecranul de pornire. În locul său este Știri, care nu colectează aplicații, ci articole. Spre deosebire de Apple Music, nu există niciun abonament sau cost pentru Știri. În schimb, este gratuit pentru iPhone și iPad, iar reclamele sunt acceptate pentru editori.

Apple a anunțat aproape cincizeci de publicații când compania a introdus News și atunci a înregistrat nenumărate altele. Știrile, potrivit Apple, urmăresc peste un milion de subiecte, așa că ar trebui să existe și ceva de citit.

Publicațiile se pot face pentru Știri, dar pot de asemenea să renunțe dacă cred că va afecta în mod negativ marca sau veniturile.

În prezent, știrile sunt disponibile numai pentru oamenii din S.U.A.S., dar U.K. și Australia vor fi, de asemenea, sprijinite la lansare. Alte țări ar trebui să intre online în timp.

Adunare de știri

Pentru a porni Știri, alegeți unele dintre sursele preferate, cum ar fi Time, Wired, ESPN și/sau Vanity Fair. Pe măsură ce alegeți, mai multe opțiuni vor apărea în partea de jos. De asemenea, puteți alege după subiect, cum ar fi știința, finanțele și/sau călătoriile, dacă preferați.

Știri va folosi opțiunile dvs. pentru a începe un feed personalizat numit „Pentru tine”. Seamănă mult cu For You in Music, iar consistența este apreciată. Totuși, în loc de o listă de melodii, este mai degrabă o primă pagină - O prima pagină personalizată, prezentată la fel ca aplicațiile anterioare de agregare de știri, cu accent pe fotografii și titluri.

Dacă, în loc de prima pagină agregată For You, poți să citești ceva dintr-o anumită sursă de știri pe care să ai adăugat-o, poți face asta în fila Favorite. De asemenea, puteți să răsfoiți canale (publicații) și subiecte, cum ar fi sport, divertisment, afaceri și multe altele, în fila Explorare și să căutați în fila Căutare. Orice articol pe care îl marcați va apărea în fila Salvat, astfel încât să puteți citi mai târziu.

La stiri

Articolele din Știri pot conține text, înștiințări, fotografii, mozaicuri (galerii), videoclipuri și infografice. Este un sistem bazat pe WebKit și va afișa articole din aproape orice sursă standard. Cu toate acestea, Apple oferă o modalitate de format special pentru Știri. Acest lucru va permite animații mai fluide și mai dinamice și o prezentare mai bună.

În cele din urmă, dacă este o afacere bună pentru editori sau experiență grozavă pentru orașul rămas de văzut, dar cel puțin pare mult mai consistent și mai convenabil decât Chioșc de ziare.

Quicktype

Quicktype este numele noii tastaturi pe care Apple a introdus-o anul trecut pentru iPhone și iPad. Cea mai profundă schimbare a lui în iOS 9 este adoptarea etichetelor gusturilor cu litere mici pe placă în sine. Se încheie, odată pentru totdeauna, orice confuzie despre starea de schimbare a tastaturii. Totuși, adaugă o cantitate mică de supraîncărcare, deoarece ochiul tău trebuie să recapete o glifă diferită de fiecare dată când schimbă starea.

De asemenea, tastatura nu mai afișează caracterele pe măsură ce tastați, ceea ce este în mod implicit de a vă asigura vizual că ați apăsa pe cea potrivită. Îl puteți reactiva în Setări, dar experiența implicită de tastare este acum mult mai puțină mașină de scris de școală veche și mult mai nativă digitală.

Există și câteva funcții noi, în prezent toate vizate iPad-ului.

Comenzi rapide și trackpad-uri

Pe lângă sugestiile predictive introduse anul trecut, rândul de deasupra tastaturii iPad-ului conține acum și comenzi rapide. Deoarece iPad-ul are un afișat mai mare, prin urmare, mai mult spațiu pe acel rând, Apple a adăugat un acces ușor pentru a tăia, copie și lipi în partea stângă și aldine, cursive, subliniere și atașare la dreapta.

Aplicațiile pot suprascrie și personalizarea setărilor implicite, așa că indiferent de ceea ce faceți, ar trebui să aibă mai puține atingeri pentru a o face.

A fost nevoie de Apple până la iOS 3 pentru a adăuga selecția și editarea textului în iOS, iar metoda lupă și mâner rămâne una dintre cele mai bine implementate pe mobil. Cu iOS 9, Apple a adăugat și un „mod trackpad” la iPad.

Puneți două degete în jos pe tastatură și aceasta se transformă într-un trackpad. Mișcă acele degete și punctul cursorului se mișcă odată cu tine. Rezultatul este o selecție de text care este chiar mai bună decât cea mai bună.

Deși în prezent este doar iPad, este atât de util pentru ca să vină și pe iPhone.

Bluetooth bonus

Dacă te interesează o tastatură hardware, iOS 9 face și pe acestea mai ușor de utilizat. Țineți apăsată sau tastă modificatoare pentru a vedea o listă de comenzi rapide disponibile pentru orice aplicație și apăsați Comandă + Atingeți pentru a comuta sarcinile la fel de repede ca pe Mac.

Este încă un pas înainte pentru cei care folosesc iPad-ul ca laptop ultraușor.

Multi-aplicație multitasking

iPad-ul, ca și iPhone, a avut întotdeauna multitasking fenomenal. La urma urmei, iOS este construit pe aceeași bază ca OS X. Cu toate acestea, din motive de securitate și eficiență energetică, Apple a limitat strâns cantitatea de multitasking apărută și pentru aplicațiile App Store.

De-a lungul anilor, am trecut de la nimic la câteva fire specifice de activități de fundal la reîmprospătarea, extensibilitate și multe altele. Împreună, oferă multe dintre beneficiile multitasking-ului tradițional pe computer, cu excepția mai multor aplicații care partajează ecranul în același timp.

Acolo intervine iOS 9 pentru iPad.

Glisați peste

Slide Over funcționează pe iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 și iPad mini 3. Cu acesta, puteți accesa pentru scurt timp sau a doua aplicație fără a fi nevoie să părăsiți aplicația principală pe care o să utilizați. De exemplu, dacă citiți această primă privire în iMore și să discutați cu un prieten despre asta, nu trebuie să comutați înainte și înapoi între Safari și Messages și să vă deplasați masiv de fiecare dată. Tot ce trebuie să faceți este să glisați din cadrul din dreapta și va apărea bara laterală Slide Over. Introduceți mesajul, glisați înapoi sau atingeți afară pentru a scăpa de el și veți reveni la citit. Dacă sună la fel de ușor ca Centrul de notificare sau Centrul de control, asta este pentru că este.

Pentru a schimba aplicația conținută în Slide Over, puteți glisa în jos din partea de sus a barei laterale, derulați prin opțiuni și atingeți pictograma aplicației la care puteți să comutați.

Când Slide Over este activ, aplicația originală (principală) pe care o utilizați devine inactivă, așa că nu puteți utiliza ambele aplicații simultan. Pentru asta este Split View. Slide Over este conceput pentru interacțiuni rapide. Excepția este media: sunetul și video vor continua să fie redate chiar și în timp ce utilizați Slide Over. Videoclipul se va estompa în continuare ușor, iar partea dreaptă va fi acoperită cu bara laterală, dar de aceea există și Picture-in-Picture.

Apple are deja Slide Over care lucrează cu Mail, Mesaje, Fotografii, iBooks, Videoclipuri, Centru de jocuri, Contacte, Calendar, Ceas, QuickTime, Hărți, Note, Podcasturi și aproape toate aplicațiile companiilor. De asemenea, au demonstrat că Twitter funcționează în Slide Over și au spus că orice aplicație care acceptă Adaptive UI (Auto Layout and Size Classes) introdusă în ultimii ani ar trebui să poată susține probleme Slide Over fără prea multe. Este ceva asemănător cu prezentarea unei versiuni compacte, cu lățimea iPhone, a aplicației în bara laterală Slide Over de pe iPad.

Acesta este ceea ce face ca Slide Over să folosească atât de bine ecranul iPad-ului fără a-l compromis - nu vă stă niciodată în cale, este acolo oricând nevoie de el.

Split View

Split View este disponibil momentan numai pe iPad Air 2. Spre deosebire de Slide Over, Split View nu îngheață aplicația principală și nu limitează aplicația secundară la o bară laterală. Split View este multitasking complet cu două aplicații.

Pentru a intra în Split View, începeți cu Slide Over și apoi atingeți separatorul. Asta îl transformă în Split View. De acolo, puteți trage pentru a ajusta lățimea fiecărei părți. (Deși nu puteți face nicio aplicație înaintea îngustării pentru a se potrivi propriului conținut, iar iOS va împinge lucrurile către rapoarte standard, cum ar fi 50/50).

Pentru a schimba aplicația secundară (cea din dreapta), puteți folosi aceeași glisare în ca Slide Over pentru a accesa același comutator de aplicație. Pentru a schimba aplicația principală (cea din stânga), puteți utiliza metodele obișnuite de comutare a aplicației iPad: faceți clic pe butonul Acasă pentru a reveni la ecranul de pornire și selectați pentru altă aplicație, faceți dublu clic pe butonul Acasă pentru a deschide rapid comutator. de aplicații și selectați o altă aplicație, utilizați navigarea cu gesturi cu patru degete pentru a glisa înainte sau înapoi între aplicații sau atingeți un link care deschide sau altă aplicație. Pentru a ieși din Split View, trageți divizoare până la capăt: dreapta pentru a păstra doar aplicația principală, stânga pentru a păstra doar aplicația secundară.

Este nevoie de un iPad Air 2, deoarece acesta este prezent singurul dispozitiv cu cei 2 GB de RAM și un procesor monstruos Apple A8X capabil să gestioneze două aplicații la viteză maximă în același timp. De aceea, nu este cu mai multe ferestre, cu mai multe aplicații, cum ar fi OS X pe Mac, unde poți avea interfețe stivuite și împrăștiate peste tot și trageți și plasați între ele. Este ceva care se potrivește mai bine cu iOS și iPad.

Evident, nu este primul sistem care face aplicații sau ferestre multiple cu vizualizare divizată. Dar implementarea este flexibilă și fluidă și pare să fi fost stabilită cu multă grijă și considerație. Și până acum, atât de funcțional.

Imagine în imagine (PiP)

Funcționează Picture-in-Picture pe iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 și iPad mini 3. Recunoaște că, pentru videoclipuri, uneori nici alunecarea și nici vizualizarea divizată nu sunt ideale. Așadar, permite videoclipului să plutească peste orice altă aplicație sau aplicații pe care să le utilizeze și să continue să joace indiferent de ce altceva faceți. (Cu excepția vizionarii unui alt videoclip: atingeți pentru a reda unul și îl va întrerupe pe celălalt.)

Pentru a intra în modul Picture-in-Picture, atingeți noul buton PiP. Se află chiar în stânga butonului de pe ecran complet de pe controlul video standard. Odată ce plutește, poți trage în orice colț al ecranului și poți redimensiona cu o ciupire. Cu toate acestea, nu este un complet gratuit pentru toate: iOS va ridica PiP într-o poziție exactă în care nu acoperă controalele importante și la dimensiunea exactă în care nu este prea mică pentru a fi văzută sau atât de mare în afara scopului PiP.

de asemenea, să plasați PiP pe partea laterală a ecranului, astfel încât doar o parte a marginii să rămână vizibilă. În acest fel, sunetul continuă să fie redat în timp ce faci altceva, dar poți găsi și scoate cu ușurință mai târziu, când vrei.

La fel ca AirPlay, unele aplicații pot construi propriile playere video și nu includ funcționalitatea PiP din motivul de licențiere sau de îmbinare a reclamelor. Sper totuși să nu se întâmple asta. Funcționalitatea este atât de mare ar fi o prostie să sacrifice oricare dintre ele.

Pe iPad Air 2, puteți rula Picture-in-Picture deasupra Slit View pentru un total de treiții, toate live, toate aplicațiile, timp. Pentru ca aceasta să funcționeze, fiecare aplicație trebuie să se joace frumos și să împărtășească resurse care înainte erau ale lor și numai ale lor. Așadar, probabil că vor fi niște dureri de creștere la început și, uneori, când o aplicație App Store care necesită multe resurse - îi cunoaștem cu toții pe suspecții sociale obișnuiți - nu duceți înapoi la ecranul de pornire.

Ca orice tranziție, dezvoltatorilor le va lua timp să se actualizeze. Dar stând aici, Safari pe o parte, Note pe celaltă, Finalul sezonului Flash joacă deasupra, nu-mi pot imagina să mă întorc.

Performanță + Durată de viață a bateriei

Apple a primit o mulțime de lovituri când a fost vorba de stabilitate software-ului anul trecut. Asta se întâmplă în fiecare an, desigur, dar iOS 7 și iOS 8 au adus modificări fundamentale în modul în care arătau și funcționau iPhone și iPad și mai mult decât puțină durează împreună cu ele. iOS 9 propune să abordeze multe dintre acestea.

Pentru performanță, Apple mărește foarte mult domeniul de aplicare al Metal, cadrul grafic pe care compania l-a introdus anul trecut ca o alternativă mai subțire și mai rapidă la OpenGL. Anul acesta, Apple se pliază în OpenCL, cadrul său general de calcul și mută cadre CoreGraphics și CoreAnimation pentru a sta deasupra.

Aceasta înseamnă că orice aplicație care poate să se ocupe de oricare dintre aceste cadre ar trebui să înregistreze o creștere instantanee a performanței; susține de mere 1.6x în animație și derulare și reducere cu 50% a utilizării CPU pentru desen.

Pentru durata de viață a bateriei, Apple face iOS 9 mai inteligent. De exemplu, dacă iOS detectează că dispozitivul dvs. este cu fața în jos, va suprima notificările ecranului de blocare, ceea ce ce împiedică aprinderea afișajului, ceea ce economisește energie. În total, Apple susține că doar noile inteligențe aduc până la o oră de viață suplimentară a bateriei.

Pentru mai multe, există modul Putere scăzută.

Mod economisire baterie

intra în modul Putere scăzută oricând prin Setări. De asemenea, iOS vă va solicita să vă introduceți atunci când primiți avertismentele standard de 20% și 10% pentru baterie. Dacă și când ați activat Putere redusă, preluarea e-mailului va fi dezactivată, la fel ca reîmprospătarea fundalului, efectele de mișcare și multe altele. În total, modul Putere scăzută vă va oferi până la trei ore suplimentare de viață a bateriei.

Totuși, nu trebuie să vă faceți griji că pierdeți lucruri precum poșta. Se va descărca în continuare când deschideți aplicația, pur și simplu nu o va face până atunci.

Am încercat pe scară largă Low Power în roaming în S.U.A.S.— întotdeauna o consumă extraordinară a bateriei datorită performanței rețelei celulare — și a funcției fantastice de bine.

Securitate + confidențialitate

Probabil că va trebui să așteptăm până când Apple va actualiza Cartea albă de securitate iOS întotdeauna excepțională a companiei pentru a afla toate detaliile despre următoarele iOS 9, dar câteva lucruri au fost deja anunțate.

Parole din 6 cifre

Cu iOS 9, vechea parolă din 4 cifre devine nouă parolă din 6 cifre. Aceasta nu este nici pe departe la fel de puternică ca opțiunea de parolă alfanumerice, dar este să vă dezvoltați și, multă lume TouchID, o îngrijire nu va afecta în mod semnificativ confortul pentru persoanele care preferă codul PIN.

Autentificare cu 2 factori

Apple creează autentificare completă cu 2 factori pentru conturile iCloud atât în ​​​​iOS 9, cât și în OS X El Capitan. Este separat de și în cele din urmă va înlocui vechiul sistem de autentificare în 2 pași, folosit anterior de Apple pentru unele servicii iCloud. În special, nu include o cheie de recuperare, ci un proces de recuperare. Acest lucru i-a zguduit pe oameni de securitate a informațiilor, dar probabil se va dovedi mai practic pentru baza de clienți mainstream pe care Apple o vizează. (Acolo unde pierderea datelor, nu compromisul datelor, este preocupată mai frecventă și mai dăunătoare.)

Securitatea transportului aplicației

Securitatea transportului aplicației va forța pe toată lumea să treacă la TLS 1.2 și eventual conexiuni mai bune. Acest lucru va ajuta să nu păstrăm datele de siguranță pe măsură ce sunt transferate între aplicații și cloud.

Operații de date discrete centrate pe dispozitiv

După cum am menționat anterior, Apple adoptă o abordare fundamentală diferită a operațiunilor dintre date față de mulți concurenți săi centrați pe web. Așadar, în loc să vă ducă date în cloud și să operați pe ele acolo, așa cum ar face o companie de internet precum Google sau Facebook, Apple operează cu date de internet în cloud, apoi le aduce pe dispozitivul dvs. și operează pe datele dvs. Acolo.

În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji că datele dvs. personale persistă pe serverele Apple sau oriunde altundeva.

În plus, Apple a spus că nu va partaja date de la un serviciu la altul, așa că Proactive nu atinge Știri, nu atinge Muzică și așa mai departe. În acest fel, dacă utilizați doar câteva servicii Apple, nu trebuie să vă faceți griji că dvs. date. sunt disponibile pentru alte servicii.

Dacă asta contează sau nu pentru tine, va depinde de cum te simți cu privire la confidențialitatea online, pentru început. Indiferent de ce, totuși, este bine ca toată lumea să aibă opțiuni și alternative.

Actualizare

Anul trecut, mulți oameni au întâmpinat probleme la actualizarea iOS 8. Mai precis, au rămas fără spațiu de stocare și nu au putut descărca actualizarea. Apple a muncit din greu de atunci pentru a reduce spațiul necesar pentru actualizare.

În timp ce iOS 8 avea peste 4.5 GB în dimensiune, iOS 9 va avea doar 1.3 GB. Asta înseamnă că veți avea nevoie de mai puțin spațiu pentru a actualiza. Apple a introdus, de asemenea, noi servicii precum iCloud Photo Library și iCloud Music Library, care ar trebui să optimizeze mai bine stocarea locală și să asigure mai multe spații pentru actualizări.

Apple vă va oferi, de asemenea, să vă permiteți să eliminați aplicațiile temporare și să le restaurați imediat, dacă face diferența între a avea spațiu suficient pentru a actualiza sau nu. În plus, Apple a implementat „aplicații” astfel încât aplicarea să ocupe mai puțin spațiu pentru dispozitivul tău de acum înainte. Odată cu subțierea aplicației, App Store va livra doar părțile unei aplicații care sunt necesare pentru a rula pe dispozitivul dvs. Deci, dacă nu este un iPhone 6 Plus, tăierea aplicației înseamnă că nu veți primi resursele grafice @3x, de exemplu. Dacă este un joc nou, resursele cererii de a cumpăra doar primele niveluri la început, nu toate. Apple va oferi, de asemenea, cod de biți, ceea ce înseamnă că va putea face optimizări minore pentru a se potrivi cel mai bine chipset-urilor pe care le utilizați, acum și în viitor.

De asemenea, vor exista noi opțiuni de actualizare atunci când dormi sau când nu folosești dispozitivul. Totul este conceput pentru a face întregul proces de actualizare cât mai lipsit de stres.

Miscelaneu

Există mult mai mult în iOS 9 decât doar stâlpi. Apple a făcut o mulțime de modificări mici, dar binevenite, în întregul sistem și câteva câteva majore la sistemul în sine. Dincolo de caracteristicile specifice dezvoltatorului, multe dintre ele vor face iPhone și iPad mai plăcute și mai accesibile.

Comutator rapid de aplicații

Există o nouă interfață de comutare rapidă a aplicațiilor pentru iPhone și iPad, care înlocuiește vizualizarea cardului plat cu o nouă vizualizare a cardului stivuită și eșalonată. puteți vedea în continuare clar trei seturi de aplicații și pictograme - anterioară, actuală și următoare - dar acum obțineți și un indiciu neclar al unui patrulea în fundal.

Noul aspect poate avea nevoie de un fel de mod de mișcare redusă pentru cei cu vertij și condiții similare, dar oferă miniaturi mai mari ale aplicației, astfel încât să puteți vedea mai clar ce pe ecran înainte de a apăsa pe el.

Aplicații de continuitate apar și aici.

Fotografii

În plus față de accesul Siri, Fotografiile din iOS 9 primește un scrub totul-vechi-este-reinventat-din nou. Nu numai că vă permite să treceți prin fotografii mai rapid, ci când vă aflați în vizualizarea unei singure fotografii, ci vă permite să vedeți fotografii înainte și după ele în secvență. Acest lucru oferă mai mult context, dar face și găsirea fotografiilor potrivite mult mai eficientă - fără să glisați orbește sau să reveniți la moment sau album doar pentru a vedea ce altceva este în jur.

De asemenea, este foarte probabil ca oricine care și-a dorit vreodată un dosar automat de captură de ecran să fie fericit și că o fotografie cu selfie-uri automagic ar fi putut tocmai să fi venit la plimbare.

Safari

Browserul web Apple primește câteva funcții noi mici, dar semnificative pentru iOS 9. În primul rând, Safari poate fi acum încorporat în alte aplicații. Aceasta înseamnă că, dacă dezvoltătorii implementează Controlerul Safari View, atunci când atingeți un link din interiorul unei aplicații, toate datele de conectare, marcajele, datele din formular și orice altceva vă sunt disponibile, la fel ca și cum ați fi în Safari propriu-zis. Este o asigurare uriașă și folosește extensibilitatea pentru a vă că este încă privat și sigur.

Vorbind despre extensibilitate, există și noi extensii de blocare a conținutului. Dezvoltatorii le pot folosi pentru a crea aplicații care vă vor permite să suprimați fragmente de site-uri web, cel mai evident reclame, dar și pluginuri sociale, elemente interactive grele sau aproape orice.

S-ar putea să însemne pur și simplu că mai multe reclame devin native, iar site-urile de socializare se limitează la pixelii de urmărire, dar sperăm că va muta web-ul către o performanță mai bună și mai ușoară.

Tipografie

După ani de Helvetic și un scurt flirt cu Helvetica Neue, Apple și-a lansat propriul font de sistem: San Francisco. Special pentru iOS 9 și OS X El Capitan: SF. (Deși există cel puțin un caz de iOS 9 care folosește versiunea Apple Watch, SF Compact și cu mare efect.)

Există două dimensiuni optice pentru SF: Text și Display. Textul este pentru orice peste 20 pt, Afișare pentru orice peste 20 pt. De cele mai multe ori nu va trebui să vă faceți griji cu privire la diferență - sistemul o gestionează automat. Totuși, dacă lucrați într-un editor de imagini și pete că se potrivește cu modul în care să arate SF pe ecran, va trebui să schimbi manualul de la Text la Afișare când trece 20 pt.

Există șase greutăți pentru text, atât obișnuit, cât și cursiv: ușoară, obișnuită, medie, semibold, aldine și grea. Ecranul are nouă greutăți în total, adăugând: Ultralight, Thin și Black.

Este superb.

Limbi de la dreapta la stânga

În mod impresionant, Apple a adăugat, de asemenea, suport complet, la nivelul întregului sistem, pentru limbile de la dreapta la stânga, cum ar fi arabă și ebraică. Aceasta include fiecare parte din fiecare interfață, de la plasarea butoanelor până la direcția gestului, toate funcționând perfect pentru orice aplicație care folosește deja UIKit și Auto Layout.

Este un alt tip de accesibilitate, dar este la fel de important. Felicitari, inca o data.

Sănătate + Acasă

În iOS 9, aplicația Health și serviciul HeathKit adaugă urmărirea sănătății reproductive — da, în sfârșit!-împreună cu expunerea la UV, aportul de apă și starea sedentară.

HomeKit, standardul Apple pentru automatizarea locuinței, va accepta acum acoperiri de ferestre, uși, sisteme de alarmă, senzori și întrerupătoare. Există, de asemenea, scene noi, standard, pe care orice dispozitiv le poate accesa, inclusiv să te ridici și să te culci și să pleci și să te întorci acasă.

Declanșatoarele personalizate vă vor permite să configurați secvențe de evenimente, de exemplu, dacă ușa este deblocată și senzorul de mișcare vă detectează că vă deplasați spre bucătărie, poate aprinde luminile și poate aprinde aparatul de cafea.

Mai bine, HomeKit se poate conecta direct la iCloud, astfel încât să poată controla totul de la distanță chiar dacă nu există un Apple TV care să servească drept hub.

Nu există casă.aplicație, dar există acum o secțiune HomeKit în setări, ceea ce face gestionarea de bază a mult mai consistentă și mai convenabilă.

Imprimați în PDF

Sigur, se numește Salvare PDF în iBooks, dar de Gelphman este acolo. Din orice ecran cu un buton Partajare, atingeți doar pentru a deschide foaia și atingeți din nou pentru a genera PDF-ul.

CarPlay

Cu iOS 9, CarPlay primește un suport mai bun pentru controlul butonului, astfel încât să puteți înclina, roti și derula prin aplicații. Există, de asemenea, suport pentru aplicațiile producătorului, astfel încât să poată controla caracteristicile specifice vehiculului dvs., precum și pentru mesaje audio și suport diferite HiDPI.

O conexiune CarPlay va permite, de asemenea, iPhone-ului dvs. să vă folosească mașina ca gard geografic pentru Siri și Mementouri. Deci, puteți spune: „Amintește-mi să sun dealer-ul și să le dau kilometraj când mă urc în mașină”.

De asemenea, CarPlay trece fără fir. Va fi disponibil doar mașinile noi și numai atunci când producătorii vor începe să ofere asistență, dar dacă și când veți obține un astfel de vehicul minune, zilele voastre în care aveți nevoie de un cablu Lightning în torpedo vor fi în urmă.

iOS 9 public beta

Pentru mai multe informații despre versiunea beta publică iOS 9, inclusiv despre cum să descărcați, să faceți downgrade și să oferiți feedback, consultați:

  • Cum să descărcați versiunea beta publică iOS 9
  • Cum să downgrade de la iOS 9 înapoi la iOS 8.4
  • Cum să trimiteți feedback public beta pentru iOS 9

Vin toamna asta

iOS 9 este în prezent atât în ​​​​versiunea beta pentru dezvoltatori, cât și în versiunea beta publică și este programată pentru disponibilitatea generală în această toamnă. Este o actualizare gratuită și va accepta toate dispozitivele care rulează în iOS 8. Acest lucru se întoarce până la iPhone 4s, iPod touch 5, iPad mini original și iPad 2. Cu alte cuvinte, totul din 2011 înainte.

Nu este vorba de reproiectarea radicală a iOS 7 sau de revoluție funcțională a iOS 8, dar iOS 9 are performanța și lustruirea care face tot ce a venit înainte și pregătește iPhone-ul și iPad-ul pentru tot ce urmează.

Mi-a plăcut foarte mult să-l testez în versiunea beta — în special pe iPad Air 2 — și așteaptă cu nerăbdare să folosesc în forma sa finală, terminată, în această toamnă.

iOS

Principal

  • Revizuirea iOS 14
  • Ce este nou în iOS 14
  • Actualizarea ghidului final pentru iPhone
  • Ghid de ajutor iOS
  • Discuție iOS

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here