iOS 14: Tot ce trebuie să știi

Sursa: Apple

Apple a renunțat la iOS 14 pe 16 septembrie 2020. Există o mulțime de condiții și funcții noi în această nouă versiune strălucitoare a iOS pentru iPhone-ul tău, cum ar fi personalizarea ecranului de pornire cu widget-uri, videoclipul imagine în imagine (în sfârșit)!), Clipuri din aplicație și multe altele. Iată detaliile despre toate aceste noi funcții interesante.

Sari la:

 • Ecranul de start
 • Schimbați browserul web implicit și clientul de e-mail
 • Interfață de utilizare compactă
 • HomeKit
 • Siri
 • Traduceți
 • AirPods
 • Mesaje
 • Accesibilitate
 • Realitate augmentată
 • Sănătate
 • Hărți
 • CarPlay
 • Găsește-l pe al meu
 • Clipuri din aplicație
 • Magazin de aplicații
 • Safari
 • Confidențialitate
 • Compatibilitate dispozitiv iOS 14
 • Disponibilitatea iOS 14
 • Instalarea iOS 14

Ecranul de start

Sursa: Joseph Keller / iMore

Biblioteca de aplicații

Sursa: Rene Ritchie / iMore

Biblioteca de aplicații este o funcție nouă care vă permite să vă organizați paginile ecranului de pornire. Biblioteca de aplicații apare la sfârșitul glisării pe ecranul de pornire. Este organizat automat pe categorii și vă permite să ascundeți pagini întregi ale aplicației. Există, de asemenea, o căutare în bibliotecă de aplicații, astfel încât să puteți găsi cu ușurință ceea ce căutați. De asemenea, adaugă un folder de căutare sugerat pentru aplicații, precum și un dosar adăugat recent. De asemenea, puteți găsi o listă completă a tuturor aplicațiilor instalate (doar trageți în jos pe ecran în timp ce vă aflați în Biblioteca de aplicații), sortate alfabetic și aplicați criterii pentru a găsi rapid ceea ce aveți nevoie.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Widgeturi

Sursa: Rene Ritchie

Widgeturile au un aspect nou pe iOS 14. Widgeturile dvs. pot avea acum diferite dimensiuni și sunt pline de date bogate. Widgeturile pot merge chiar și pe ecranul de pornire, în loc de Vizualizarea astăzi, doar prin glisare și plasare. De asemenea, puteți pune widget-uri de aceeași dimensiune unul peste alt pentru a crea un "Smart Stack." Cu Smart Stack, iPhone-ul dvs. va adăuga anumite widget-uri în stiva în față și în centru ca o sugestie, în funcție de ora din zi, sau le puteți glisa manual.

Galeria de widget-uri vă permite să vedeți toate widget-urile disponibile, de la aplicațiile native Apple până la aplicațiile terță parte care acceptă widget-uri iOS 14. Unele widget-uri, cum ar fi Vremea, se vor reîmprospăta pe acele zile pentru a va vedea cele mai actualizate informații despre privire.

Picture-in-Picture

Sursa: Rene Ritchie

iPhone-ul acceptă în sfârșit Picture-inPicture (PiP) datorită iOS 14. Aceasta înseamnă că ori de câte ori vizionați un videoclip într-o aplicație (va trebui să accepte această funcție), puteți glisa înapoi la ecranul de pornire, iar videoclipul continuă să fie redat în modul PiP. și să-l mutați pe ecran și să repoziționați unde, precum și să redimensionați dacă este necesar.

Dar re achiziționa această funcție funcționează numai dacă dezvoltatorul aplicației a permis acest lucru. Din rapoarte, se pare că aplicația YouTube nu acceptă PiP decât dacă sunteți abonat Premium.

Schimbați aplicația implicită pentru e-mail și browser

Cu iOS 14, puteți alege în sfârșit ce aplicație să utilizați pentru browserul web și clientul de e-mail implicit. Va trebui să activați acest lucru în setările aplicației terță parte și funcționează numai dacă dezvoltatorul a acceptat funcția. În prezent, puteți seta browserul Google Chrome implicit în loc de Safari și Spark ca client de e-mail implicit în loc de Mail. Mai multe aplicații vor fi disponibile pentru a alege odată ce dezvoltatorii vor actualiza aplicațiile.

Interfață de utilizare compactă

Sursa: Apple

iOS 14 face totul mai compact. Cu această nouă interfață de utilizare compactă, în loc de apeluri telefonice și Siri să ocupe întregul ecran atunci când este utilizat, totul este afișat într-un banner de notificare simplu și compact. Acestea includ apelurile telefonice primite, apelurile VoIP, apelurile FaceTime și Siri.

Da, nu mai sunt perioade de inutilitate când primiți un apel și nu dați voie să-l preluați, nici nu puteți refuza apelul imediat!

HomeKit

Sursa: Christopher Close / iMore

Există noi sugestii de automatizare și comenzi extinse în Control Center, permițând accesul și mai rapid la accesorii și scene. HomeKit are acum Iluminare adaptivă pentru lumini și accesorii compatibile cu HomeKit, care ajustează automat temperatura culorii pe toate zilele. În plus, există Recunoaștere facială pe dispozitiv, astfel încât sonerii și camerele video compatibile vă pot identifica prietenii și familia.

Și pentru a reitera, aplicația Home și HomeKit sunt create pentru a fi privat și sigur, astfel încât toate informațiile sunt criptate de la capăt.

Siri

Sursa: Bryan M Wolfe / iMore

Siri are o interfață de utilizare mult mai compactă în iOS 14. În loc să ocupe întregul ecran, Siri apare ca o mică suprapunere peste orice aplicație pe care o folosești deja. Solicitările de informații apar ca o notificare.

Cu iOS 14, Siri este coloana vertebrală a noului Traduceți aplicația. Traducere vă permite să traduceți pe dispozitiv și să aveți o conversație cu altcineva, iar modul de conversație permite celor două persoane să știți că este partea să acorde atenție. Siri acceptă peste 65 de perechi de limbi pentru traducere.

Siri poate, de asemenea, să trimită mesaje audio, să primească indicații de mers cu bicicleta și să trimită ETA altora. Există, de asemenea, suport pentru întrebări mai ample, astfel încât să poată scoate răspunsuri de pe web.

Traduceți

Sursa: Rene Ritchie

Traduceți este o aplicație completă nouă introdusă în iOS 14.

Modul conversație din Translate vă permite să transformați telefonul în orientare peisaj și să-l împărțiți în medie. Acest lucru vă permite să vedeți ambele părți ale conversației. Pentru a-l folosi, trebuie doar să atingeți butonul microfonului și să vorbiți — detectează automată a limbii transcrie textul original și tradus în partea corectă a ecranului, urmat de sunetul tradus. Traducerea vocală se face pe dispozitiv, dacă ați descărcat alte limbi, totul poate fi tradus fără o conexiune de date.

Traducerea textului este disponibilă, acolo unde toate limbile au tastatură incluse pentru traducerea textului; nu este nevoie să comutați manual între ele. Un dicționar încorporat vă permite să verificați definiția unui cuvânt. Funcția Favorite vă permite să vizualizați istoricul recent și să salvați frazele pe care le-ați tradus ca favorite pentru referință rapidă.

Translate acceptă acum 11 limbi: engleză, spaniolă, chineză mandarină, japoneză, coreeană, rusă, germană, franceză, italiană, portugheză braziliană și arabă. Mai multe vor fi adăugate în viitor.

AirPods

Sursa: iMai mult

Cu iOS 14, AirPod-urile pot comuta între dispozitive și mai rapid ca niciodată, cu comutarea automată a dispozitivului. AirPods primește, de asemenea, sunet spațial cu urmărire dinamică a capului, astfel încât AirPods Pro oferă o experiență mai asemănătoare teatrului.

Mesaje

Sursa: Rene Ritchie / iMore

Memoji

Sursa: Apple

Memoji-urile au mai multe opțiuni de personalizare. Există mai multe opțiuni de păr și pentru acoperirea capului din care puteți alege acum, precum și noi opțiuni de acoperire a măștilor de față. Alături de acestea sunt noi opțiuni de vârstă, mai multe expresii faciale și trei noi autocolante Memoji.

Mesaje de grup

Sursa: Apple

Mesageria de grup este și mai bună cu iOS 14. Acum puteți răspunde la anumite mesaje în chat-urile de grup cu răspunsuri în linie și există mențiuni! Ceea ce face Mentions este să vă permiteți să introduceți numele cuiva pentru a direcționa un mesaj către persoana respectivă. Notificările pot fi, de asemenea, personalizate, astfel încât să primiți o notificare numai atunci când este menționat numele dvs. Și cei care au fost activi recent într-un mesaj de grup sau fotografie lor de contact să apară mai mare în jurul fotografiilor de grup sau emoji.

Mesaje fixate

iOS 14 acceptă mesaje fixate, permițându-vă să fixați mesaje importante, astfel încât acestea să poată rămâne în partea de sus a aplicației Mesaje. Acest lucru face mai ușor ca niciodată să le accesați cu ușurință, în loc să trebuiască să parcurgeți toate mesajele dvs. iOS 14 acceptă până la nouă mesaje fixate.

Accesibilitate

Au fost adăugate noi funcții pentru a avea acces la iOS14. Căștile de cazare amplifică sunetele și melodiile blânde pentru a ajuta muzica, filmele, apelurile audio și podcasturile să sune mai clar și mai clar ca niciodată. Detectarea limbajului semnelor funcționează inteligent în Group Facetime pentru a face persoana respectivă mai proeminentă într-un apel video FaceTime. VoiceOver recunoaște automat ceea ce este afișat vizual pe ecran, astfel încât mai multe aplicații și experiențe web sunt accesibile pentru mai mulți oameni.

Realitate augmentată

Au fost aduse trei noi am ajuns în iOS 14 în ceea ce privește modul în care iOS tratează realitatea augmentată. În primul rând, există ancore de locație. lucru vă permite să plasați experiențe AR la anumite coordonate, astfel încât să puteți vizualiza în locurile dvs. preferate din lume. Al doilea este extinderea suportului de urmărire a feței cu camera frontală pe toate dispozitivele cu cip A12 Bionic și ulterioare. În cele din urmă, RealityKit acceptă acum texturi video. Acest lucru vă permite să adăugați texturi video la orice parte a unei scene sau unui obiect virtual în RealityKit.

Sănătate

Sursa: Luke Filipowicz / iMore

iOS 14 adaugă un nou program personalizat de somn — stabilește un obiectiv pentru cât timp vrei să dormi și creează un program zilnic pentru culcare și când să te trezești. O nouă funcție Wind Down vă ajuta să creați sau rutină personalizată pentru a vă pregăti de culcare și pentru a vă îndeplini obiectivul de somn. Wind Down activează modul Sleep și nu deranjați și puteți alege dintre diferite activități care să vă ajute să vă pregătiți pentru somn, cum ar fi pornirea unei scene Acasă, ascultarea peisajelor sonore sau aplicația preferată de meditație. Noul mod Sleep activează Nu deranja, estompează ecranul iPhone-ului și afișează date, ora și alarma pentru ziua următoare.

Pe lângă toate acestea, Apple a adăugat câteva funcții noi în iOS 14 pentru a vă ajuta să înțelegeți mai bine nivelurile audio care pot afecta sănătatea auzului. Noua Listă de verificare a sănătății este un loc centralizat pentru gestionarea tuturor funcțiilor de sănătate și siguranță, inclusiv SOS de urgență, ID medical, ECG, Detectarea căderilor și multe altele. Health adaugă suport pentru noi tipuri de date pentru mobilitate, înregistrări medicale, simptome și ECG.

Hărți

Sursa: Bryan M. Wolfe / iMore

Hărțile au fost dezvoltate dramatic în iOS 14. Acum există mai multe suprapuneri, mai multe FlyOver și mai multe țări acceptate. O nouă funcție Ghiduri vă permite să obțineți recomandări pentru cele mai bune locuri de vizitat într-o zonă. Și ori de câte ori există noi completări la un Ghid, acesta se actualizează automat.

Sursa: Apple

Ciclismul este o nouă opțiune pentru a obține indicații de orientare, iar Maps vă poate îndruma în direcția corectă, împreună cu pistele de biciclete, potecile și drumurile prietenoase pentru biciclete. chiar să-l personalizați selectând drumuri liniștite sau aglomerate, niveluri de cotă, dacă există și nu scări multe altele. Există chiar și o voce personalizată pentru ciclism. Ciclismul este disponibil în prezent în New York City, San Francisco, Los Angeles, Shanghai și Beijing.

Maps în iOS 14 are rutare EV, astfel încât Maps vă poate spune unde sunt stațiile de încărcare de-a lungul traseului și să vă cunoașteți lucrurile precum timpul de încărcare în ETA. spune lui Maps ce EV conduceți pentru a vă oferi informațiile necesare despre stațiile de încărcare compatibile și timpul de încărcare.

Veți primi, de asemenea, hărți iOS 14 pentru zonele de congestionare și zonele verzi, care vă permiteți să vedeți zonele cu traficul din oraș și să planificați rute alternative pentru a le evita. Hărțile vă informează și acum despre camerele de viteză de-a lungul conducerii.

Au fost adăugate noi hărți pentru încă trei țări: Canada, Irlanda și Regatul Unit. Acestea hărți puteți oferi drumuri, clădiri, parcuri, porturi de acord, plaje, aeroporturi și multe altele mai detaliate.

CarPlay

Sursa: Joseph Keller / iMore

CarPlay a primit câteva funcții noi în iOS 14, inclusiv funcția cheie digitală a mașinii cu iPhone. Acest lucru funcționează prin cip1 și puteți opri în siguranță prin iCloud dacă vă pierdeți telefonul. De asemenea, puteți oferi altcuiva acces la mașina dvs. prin iMessage, dacă este necesar. Nivelurile de acces includ acces complet sau modul restricționat, unde puteți pune limite pentru accelerație, viteza maximă, controlul tracțiunilor și clar volumul stereo. Accesul CarKeys poate fi revocat în orice moment și există o funcție de rezerva de energie. Aceasta înseamnă că, dacă bateria iPhone-ului dvs. este descărcată, puteți accesa și porni vehiculul încă până la cinci ore.

Cheile digitale ale mașinii sunt disponibile și în cea mai recentă versiune a iOS 13. Deoarece funcționează cu cipul U1, va deveni un standard în majoritatea mașinilor anul viitor. Pentru început, CarKeys este disponibil în BMW Seria 5.

CarPlay a primit noi imagini de fundal și categorii de aplicații cu iOS 14. Categoriile includ parcare terță parte, încărcare EV și aplicații de comandă rapidă de alimentare. Pentru mașinile cu ecrane portret, bara de stare poate fi afișată în partea de jos a ecranului CarPlay. De asemenea, Siri poate participa ETA și poate trimite mesaje audio.

Găsește-l pe al meu

Apple adaugă asistență pentru produse și accesorii de la terți în aplicația Găsește-mi prin programul de accesorii Găsește-mi rețeaua. Cu acest program, utilizatorii vor putea folosi aplicația Găsește-mi pentru a localiza alte elemente esențiale, cum ar fi cheile, pe lângă dispozitivul lor Apple. Confidențialitatea utilizatorului este respectată cu criptarea end-to-end încorporată.

Ca programul de accesorii Găsește-mi rețeaua să funcționeze, producătorii terți de accesorii trebuie să se folosească în program.

Clipuri din aplicație

Sursa: Apple

Cu App Store Clips, veți primi notificări care sugerează o aplicație. Nu trebuie să descărcați completă dacă nu puteți aplica, dacă acesta este cazul, atunci puteți utiliza doar un App Clip. Aceste clipuri pentru aplicații acceptă Conectarea cu Apple și Apple Pay, așa că nu măcar nu trebuie să introduceți informații despre cardul de credit.

Pentru a activa un App Clip, tot ce trebuie să faceți este să atingeți sau eticheta NFC sau să scanați un cod QR. Apoi puteți utiliza aplicația Clip pentru a face lucruri precum deblocarea parcării, plătiți pentru cafea sau mâncare, obțineți acces pentru închiria sau bicicletă sau un scuter multe altele. Clipurile aplicației pot fi folosite cu Yelp pentru anumite companii, pentru comoditate.

Clipurile de aplicație vor avea întotdeauna o dimensiune mai mică de 10 MB, așa că nu ocupă mult spațiu. Clipurile de aplicații se integrează și direct cu Biblioteca de aplicații.

Magazin de aplicații

Apple a rafinat unele părți din App Store în iOS 14. Acum puteți vedea detalii mai bune despre aplicarea într-o vizualizare care poate fi derulată, inclusiv informații precum evaluările clienților, evaluarea vârstei, categoria, suportul pentru controlul jocului și multe altele. Abonamentele la aplicații pot fi acum partajate prin Family Sharing cu o singurățiie.

Safari

Sursa: iMai mult

Safari are o nouă funcție de raportare de confidențialitate. Acest lucru permite utilizatorilor să vadă Acest lucru mai ușor de urmărit pe mai multe site-uri au fost blocate și oferă monitorizare sigură a parolelor care ajută pe utilizatori să detecteze parolele reutilizate care ar putea fi implicate în încălcări ale datelor. Există, de asemenea, suport pentru traducerea directă a paginilor web.

Confidențialitate

Apple a luat întotdeauna în serios confidențialitatea și datele utilizatorilor. iOS 14 ițiterează acest lucru prin crearea confidențialității pentru mai multă transparență și control asupra utilizatorilor.

Există o nouă secțiune Informații de confidențialitate pentru fiecare aplicație din App Store. Acest lucru vă permite să verificați practicile de confidențialitate ale unei aplicații înainte de a o descărca. O nouă opțiune de locație aproximativă este disponibilă atunci când acordați permisiunea de locație unei aplicații, așa că nu trebuie să oferiți informații precise despre locație, deși aceasta rămâne o opțiune. Există un indicator de înregistrare în aplicație, precum și în Centrul de control atunci când o aplicație folosește microfonul dispozitivului, camera sau ambele. Dezvoltatorii trebuie, de asemenea, să obțină consimțământul dvs. înainte de a vă putea urmări. Pentru aplicații care solicită permisiunea de a vă accesa Biblioteca foto, acum puteți selecta anumite fotografii sau puteți continua să partajați întreaga bibliotecă foto.

Ultima modificare semnificativă a confidențialității în iOS 14 este opțiunea pentru dezvoltatori de a oferi un upgrade la Conectare cu Apple pentru utilizatorii cu conturi existente. Dar asta depinde dacă dezvoltatorul dorește să o ofere sau nu, așa că este posibil să nu fie disponibilă pentru toate aplicațiile tale preferate.

Pe ce dispozitive rulează iOS 14?

iOS 14 rulează pe toate dispozitivele care ar putea avea iOS 13. Acestea sunt toate dispozitivele compatibile:

 • iPhone SE (a doua generație)
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone XS
 • iPhone XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE (prima generație)
 • iPod touch (generația a 7-a)

Probabil că este sigur să presupunem că iPhone 12 va veni cu iOS 14 preinstalat odată ce va fi lansat mai târziu în acest an.

Când va fi disponibil iOS 14?

iOS 14 a fost lansat publicului pe 16 septembrie 2020. Ar trebui să apară ca să actualizeze over-the-air pe iPhone, să poți descărca și instala manual iOS 14.

Cum instalați iOS 14?

Dacă sunteți pe un iPhone cu iOS 13, ar trebui să vedeți iOS 14 disponibil pentru a actualiza over-the-air pe dispozitivul dvs. Cu toate acestea, puteți descărca și instala manual și iOS 14. Înainte de a actualiza, asigurați-vă că aveți o copie de rezervă a dispozitivului dvs., în cazul în care ceva nu merge bine și trebuie să restaurați.

Întrebări?

Aveți întrebări despre iOS 14? Aruncă-le în comentariile de mai jos.

Actualizat septembrie 2020: Actualizat pentru lansarea publică a iOS 14.

iOS

Principal

 • Revizuirea iOS 14
 • Ce este nou în iOS 14
 • Actualizarea ghidului final pentru iPhone
 • Ghid de ajutor iOS
 • Discuție iOS

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here