Interviu: Ne-am întâlnit cu doi experți 5G pentru a dezminți conspirații recente

Sursa: Android Central

Internetul în ultimele săptămâni a fost plin de rapoarte îngrozitoare despre teoriile conspirației 5G care au răscolit. Deși a existat întotdeauna un fel de scepticism 5G pândit în părțile mai puțin gustoase ale Facebook și Twitter, recenta epidemie de COVID-19 a agravat temerile multor oameni și a împins narațiunea în mass-media de masă, atât în ​​​​SUA, cât și în întreaga lume. iazul din Marea Britanie.

Am auzit destul de multe despre aceste teorii și despre consecințele materiale tragice care au urmat din păcate (muncitori și ingineri amenințați, arderea catargelor, oamenii tăiați de cei dragi). În loc să acordăm mai mult timp de antenă prostiilor, ne-am întâlnit cu doi experți 5G pentru a dezminți aceste mituri odată pentru totdeauna. Curea în interior.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Experții

Cei doi eroi ai noștri sunt Iqbal Bedi și Saul Friedner. Iqbal este directorul Intelligens Consulting Ltd și a lucrat ca consilier digital și telecomunicații atât în ​​​​sectorul public, cât și în cel privat al Regatului Unit de peste 25 de ani. El este de fapt singurul consultant care l-a sfătuit ambii Prim-ministrul Regatului Unit Boris Johnson și primul ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, despre politica telecomunicațiilor. A apărut la BBC și chiar a scris un raport cuprinzător despre 5G pentru Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor. Saul este director asociat al serviciilor de spectru la LS Telcom UK. El a lucrat în managementul și reglementarea spectrului de mai mult de 20 de ani și anterior a fost angajat de autoritate de reglementare a comunicațiilor Ofcom. Propria sa expertiza se extinde la radiodifuziune, precum si la tehnologia mobila, inclusiv 4G si 5G. Saul a lucrat la 5G încă din primele sale stadii de concepție și oferă, de asemenea, instruire despre 5G autorităților de reglementare și această operațiune în lume.

După cum se spune, Saul și Iqbal au uitat amândoi despre telecomunicații și spectrul wireless mai mult decât voi sau eu voi știi vreodată.

Conspiraţie

Există câteva ramuri diferite ale conspirației care mai sunt, o mai absurdă decât alta. Deci cu ce avem de-a face aici? Se pare că există două tabele principale, unii oameni sugerează că pandemia COVID-19 este rezultatul lansării recente a rețelei 5G pe tot globul. Adică, coronavirusul și simptomele sale asemănătoare gripei, problemele respiratorii etc. sunt a rezultat direct de 5G, virusul și 5G sunt indisolubil legat, 5G provoacă virusul. A doua teorie, mai sinistră, este că simptomele COVID-19 nu sunt cauzate de un virus, ci direct de 5G și sunt, în esență, rezultatul intoxicației cu radiații. This teorie, de la teoreticienii cu care am vorbit, afirmă că COVID-19, pandemia, blocarea, carantină etc. este o acoperire elaborată pentru prejudiciul direct cauzat de lansarea 5G, în același mod în care SARS a fost o acoperire pentru 3G, iar gripa porcină a fost pentru 4G. Cea mai elaborată teorie pe care am auzit-o a venit de la un teoretician al conspirației care mi-a spus că guvernul va folosi vaccinul împotriva coronavirusului pentru a nu injecta pe toți cu nanotehnologie care poate fi folosită pentru a ne controla, iar mulți oameni. prin să creadă, de asemenea, că rămânerea globală. - sunt aplicate măsuri la domiciliu, astfel încât guvernul să poată continua cu lansarea rețelei 5G. Da, acești oameni chiar există.

Atât Saul, cât și Iqbal, la fel ca dintre noi, sunt sigur, erau foarte conștienți de conspirații 5G, în special de cele care leagă tehnologia de pandemie COVID-19. În Marea Britanie, această conspirație s-a manifestat, din păcate, prin acte de vandalism și incendiere, un alt factor la care se face referire la ambii în gândurile lor inițiale pe acest subiect. Saul a subliniat un alt aspect foarte îngrijorător al acestor conspirații, prin faptul că ele sunt propagate și de celebrități de profil care „aprind flacăra” acestor mituri, Piers Corbyn (fratele fostului lider laburist Jeremy) și personalitatea TV Amanda. Holden pentru a numi doar două.

Reacția inițială

Întrebați despre reacția lor inițială la aceste povești alarmante, Saul și Iqbal au subliniat câteva puncte interesante. Potrivit lui Iqbal:

Este clar că multe dintre aceste videoclipuri se bazează pe ignoranță. În exemplul de mai sus, lumina stradală nu avea echipament sau antenă 5G instalată. În plus, în Marea Britanie, 5G nu este în prezent aproape de implementare completă. De fapt, hype-ul actual condus de industrie în jurul 5G este exact asta. Anunțul rețelei 5G făcut de cei patru operatori de telefonie mobilă este mai degrabă sau actualizare incrementală a rețelelor macro 4G existente. Aceste upgrade-uri au fost legate de infrastructură pentru a permite viteze mai mari de descărcare în centrul orașului. A doua observație este că cele mai multe dintre aceste upgrade-uri au fost în centrul orașului și nu în zonele rezidențiale unde a fost filmat.

Iqbal se referă la un exemplu pe care l-a întâlnit cu un bărbat care a filmat un copac lângă un iluminat stradal, susținând că 5G era responsabil pentru faptul că jumătate din frunzișul său lipsea, în ciuda faptului că nu erau în mod clar echipamente 5G instalate. Pe cealtă parte a monedei, Saul și-a evidențiat propria tristețe față de impactul pe care conspirația îl avea asupra oamenilor reali care depind de 5G și alte moduri de conectivitate și pentru cei care trebuie să curețe mizeria lăsată în urmă:

Primul meu gând despre asta este de fapt tristețea pentru cei care au suferit de lipsă de conectivitate și de acoperire în acele zone afectate. De asemenea, gândurile mele sunt la ingineri, care siguranța este acum pe linie, fiind nevoiți să repare catargele și să facă lucrări suplimentare pe lângă menținerea rețelei să funcționeze fără probleme în acest moment critic. Multe dintre aceste catarge au atașate alte tehnologii de comunicații care ar fi fost afectate de daune și distrugeri, iar vandalii probabil nu dau seama de amploarea daunelor pe care le provoacă unei astfel de infrastructuri critice. În plus, dacă aceștia vandali drag folosesc și telefoanele mobile pentru a suna pe cei sau au nevoie de telefon pentru o urgență, ei fac rău singuri, așa că nu sunt absolut nici un sens.

Infrastructură

Deci, cum arată de fapt infrastructura 5G? I-am rugat atât pe Saul, cât și pe Iqbal să discute puțin despre modul în care este difuzat 5G. Pentru a rezuma, există o mulțime de componente diferite. Când 5G se va extinde complet (în cel puțin 5 ani de acum încolo în Marea Britanie), va folosi antene de pe acoperiș și celule pe farurile stradale legate prin conexiuni de fibră. În mai multe zone rurale, 5G va fi implementat pe turnurile existente utilizate frecvența de 700 MHz pentru a acoperi distanțe lungi. Saul a remarcat, de asemenea, că o mulțime de rețele 5G sunt eliminate prin intermediul actualizărilor lor la catargele mobile existente, precum și prin construirea unora noi, acestea acoperă în prezent cele 3.4-3.Gama de frecvențe 6GHz. citi mai multe despre infrastructura 5G aici.

Siguranță

Miezul dezbaterii (și folosesc acest termen în cel mai liber sens posibil) este siguranța 5G, așa că am adresa lui Saul și Iqbal o serie de întrebări, și anume: Avem vreun motiv să cred că 5G este periculos? Există vreo legătură cu COVID-19? Este COVID-19 o acoperire a bolilor cauzate de 5G?? De unde știm asta?

Rezultatul, așa cum vă puteți aștepta, este că nu există niciun motiv să credeți că 5G este nesigur. Când l-am întrebat pe Iqbal dacă există motive, el a spus:

Nici unul. Acest lucru se bazează pe sperietură și ignoranță. 5G a devenit țapul ispășitor.

Și pe link-ul către coronavirus:

În primul rând, nu există nicio legătură între utilizarea mobilului și bolile virale. În al doilea rând, lansarea completă a 5G este atât de minimă decât un procent foarte mic / aproape neglijabil din populația este de fapt expus la 5G și pur și simplu nu este realist să echivaleze 5G cu C19.

Un defect esențial în teoriile conspirației 5G pe care nimeni nu pare să-l rezolve este că COVID-19 se extinde cu mult dincolo de țările care au 5G operațional în ele. Când am întrebat de unde Iqbal și-a luat informațiile, mi-a recomandat următoarea surse:

Cercetările au fost întreprinse de către Organizația Mondială a Sănătății (2014), Autoritatea suedeză pentru siguranța radiațiilor (2015, 2016, 2018), Comitetul științific pentru riscurile de sănătate emergente și recent identificate (2015), care au sugerat că 5G este sigur.

Atât Iqbal, cât și Saul au indicat, de asemenea, ICNIRP, Comisia internațională de protecție împotriva radiațiilor neionizante, ca o altă sursă utilă. „Neionizarea este un termen pe care poate l-ați auzit când citiți povești ca acesta, iar Saul a extins cu ajutor ce înseamnă acesta în propriul răspuns:

Energia transmisă de la catargele 5G este neionizantă (la fel ca toate tehnologiile mobile anterioare), ceea ce înseamnă că nu are energie pentru a ioniza atomii și astfel să le transforme starea fizică, prin urmare nu este periculoasă în acest sens. Trebuie să remarcați totuși că orice tip de transmisie electromagnetică energizează moleculele și provoacă efecte de încălzire, dar puterile catargelor și dispozitivelor mobile sunt atât de scăzute, astfel încât să nu genereze acele efecte de încălzire și de mulți de oameni din întreaga lume le-au folosit cu plăcere. telefoane mobile de ani de zile fără a observa acele efecte de încălzire.

În timp ce Saul, la fel ca Iqbal, este specializat în tehnologie, nu în aspectul epidemiologic al acestui dezbateri (din nou, folosește foarte liber acest cuvânt), el a mai menționat:

În ceea ce a găsit o conexiune între coronavirus și 5G, nu există. Emisiile electromagnetice nu pot și nu au provocat infecții virale. De asemenea, ar putea fi de remarcat faptul că au fost rețele comerciale și teste pilot ale 5G în majoritatea țărilor din întreaga lume în ultimele 12-18 luni, în anumite zone geografice și nu au existat raportări de coronavirus, la momentul în care 5G a fost efectiv lansat.

La fel ca amploarea geografică a COVID-19 în comparație cu lansările de 5G, un alt defect cheie aceste teorii este faptul că 5G a existat în rețelele comerciale și teste în peste un an, pandemia de COVID-19 este o problemă mult mai tânără.

Dacă asta este adevărat, de această toată tracțiunea?

L-am întrebat pe Saul de ce, în special în Marea Britanie, aceste teorii au câștigat atât de multă acțiune. El observă că există adesea membri ai publicului îngrijorat și îngrijorat atunci când a fost introdusă o nouă tehnologie mobilă și a subliniat cazuri similare pentru lansarea 2G, 3G și 4G, deși într-o măsură mică. El a remarcat, de asemenea, modul în care rețelele sociale și-au jucat rolul:

În plus, cred că, odată cu impactul relor sociale, se creează o platformă pentru anumite grupuri de a-și forma puncte de vedere specifice, care se răspândește fără moderație sau întrebări și fără a analiza suficient de multe fapte, sau deloc. Astfel, aceste teorii pot câștiga teren foarte repede. În acest caz, a dus la atacuri asupra lucrătorilor/inginerilor din telecomunicații și a infrastructurii și chiar nu are niciun sens. În plus, acești piromani și criminali se vor întoarce acasă și vor folosi Wi-Fi-ul și telefoanele mobile pentru a-și răspândi mesaje, este de părere, dar cred că în aceste zile răsturnate, nu cred că acțiunile sau reacțiile oamenilor. la astfel de lucruri este o surpriză totală.

Din propria mea observație, în special pe grupurile de Facebook dedicate acestor cauze, par să existe două tabele generale de oameni. Există membri proeminenți ai acestor comunități care postează „informații” și videoclipuri, încercând să răspândească mesajul. Restul celor implicați sunt mult mai pasivi, necontestând mesajul în fața lor. Sunt sigur că ați văzut oameni pe Facebook împărtășind ceva genul „Copiez și lipici această stare, astfel încât Facebook să nu aibă permisiunea de a-mi folosi fotografiile..." etc. Se pare că există mulțime de oameni prinși în asta care sunt fericiți să ia orice văd și citesc la valoarea nominală (de carte) fără să se gândească la două.

Deci, cum să oprim toate aceste prostii?

Există o mulțime de probleme cu care se confruntă adevărul atunci când se ocupă de asemenea teorii. Când l-am întrebat pe Iqbal cum ar aborda un teoretician al conspirației 5G, el a spus „Este un lucru greu”. Este ca și cum ai cere să dovedească că apa potabilă provoacă cancer. Este un non-starter.„Într-un fel, are dreptate. Am fost destul de ghinionist pentru a dialoga cu un teoretician al conspirației 5G, iar problema cu care am întâlnit cel mai mult a fost că nu am idee de unde să încep. Ideea că 5G este periculoasă sau este responsabilă pentru COVID-19 se bazează pe atât de multe premise greșite care este greu de știut pe care să o abordăm mai întâi. Iată ce a avut de spus Saul:

Prin urmare, ar trebui să facem tot posibilul să prezentăm fapte și știința, dar și să răspândim mesajul că acest lucru cauzează un impact negativ atât de masiv asupra societăților. Publicul larg nu ar fi încântat să afle că infrastructura lor critică locală este deteriorată, ceea ce este esențial pentru a permite lucrătorilor la domiciliu să continue să lucreze (este necesar pentru a menține o parte din economie), familiile să rămână conectate, copiii să rămână. conectați cu școli și prieteni și, de asemenea, pacienți conectați la medici de la distanță din comunitatea lor.

Unul dintre aspectele unice ale acestei teorii a conspirației este impactul în viața reală pe care îl are asupra vieții de zi cu zi. Atacurile incendiare asupra catargelor mobile deconectează oamenii unii de ceilalți, spitalele și medicii de la pacienți, familiile altor rude și cei dragi, ca să nu mai vorbim de fapt că pun în pericol lucrătorii care au de-a face cu ei și ocupă timpul serviciilor de urgență în timpul unei pandemii globale. În timp ce mulți oameni ar putea fi apatici la discuțiile despre cine sunt sau nu ionizează undele, mulți oameni pe care îi care îi cunoști ar fi supărați și supărați să audă că nu mai pot comunica cu bunicii, nepoții, profesorii și prietenii din cauza actelor fără minte. ale câtorva indivizi amăgiți. Saul a recomandat, de asemenea, să facă lobby guvernelor și instituțiilor media, din nou nu numai în ceea ce se află în ceea ce privește știința și faptele acestor cazuri, ci și impactul acțiunilor criminale asupra comunității locale.

El a sugerat, de asemenea, niveluri sporite de protecție, cum ar fi acoperirea CCTV, pentru infrastructură, astfel încât să poată fi prevenite daune suplimentare și persoane aduși în fața justiției. Când l-am întrebat pe Saul ce fel de întrebări le-ar pune unui teoretician al conspirației 5G, el a spus:

Aș ruga pe oricine susține această teorie a conspirației să se oprească și să se gândească la ceea ce spun și răspândesc și la impactul pe care îl are acest lucru, în special în elementele extreme. Apoi, de asemenea, vă rugăm să citiți informațiile publicate de Ofcom și alte autorități care dovedesc că 5G nu a provocat coronavirusul.

Un exemplu excelent de creștere a gradului de conștientizare a zonelor evoluțiilor recente pe Facebook. Când aceste povești au apărut pentru prima dată, un grup de Facebook din Marea Britanie intitulat „STOP 5G UK” avea peste 70.000 de membri. Mulțumesc, fără îndoială, în parte creșterii gradului de conștientizare, Facebook la început să-și curețe cel mai mare dintre aceste grupuri de pe platforma sa. Un semn plin de speranță. După cum am menționat mai devreme, atât Saul, cât și Iqbal au recomandat câteva surse privind testarea și siguranța 5G și am rugat pe Saul să dezvolte acest lucru:

Cea mai autorizată sursă va fi de la Ofcom, care a făcut tot posibilul pentru a spulbera miturilor că 5G a provocat coronavirusul. A existat un mesaj video de la directorul grupului, Philip Marnick de la Ofcom, care respinge miturile și, de asemenea, Ofcom a efectuat și a publicat măsurători ale radiațiilor în jurul catargelor 5G pentru a demonstra că nivelurile de emisie sunt cu mult sub limitate internaționale. de expunere la radiații. Comisia Internațională pentru Protecția la Radiații Neionizante (ICNIRP) stabilește limitată de expunere la radiații pentru expunerea publicului și publicului referințe, link-uri și rapoarte care pot fi găsite pe site-ul lor web, explicând impactul expunerii radiațiilor și modul în care operatorii trebuie să se mențină în anumite limite. pentru public. Există, de asemenea, Asociația GSM (GSMA), care este o asociație globală care are industria de telefonie mobilă este sau altă voce pentru a risipi miturile.

Toate acestea înseamnă că, dacă ești deloc îngrijorat de 5G, nu trebuie să fii, iar informațiile despre siguranța de încredere sunt disponibile. Dacă cunoști persoane care răspândesc informații false, și poți folosi aceste surse și puncte de vânzare pentru a răspândi tipul potrivit de informații celor care doresc să le audă. Fiți atenți, totuși, să nu vă blocați prea mult să vă certați cu teoreticienii conspirației. Pentru ei, faptele sunt mai mult un inconvenient decât un instrument. Problema cu o teorie a conspirației este că fiecare probă care arată contrariul divin pur și simplu parte a conspirației, mai degrabă decât să servească la subminarea acesteia.

Probabil că niciunul dintre noi nu va face vreo incursiune încercând să-i convingă pe teoreticienii conspirației 5G că greșesc, dar cu toții putem juca un rol în împărtășirea informațiilor corecte cu cât mai mulți oameni posibil. Dar nu vă înșelați, 5G este sigur.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here