Intel îl dă în judecată pe fostul angajat, acuzându-l că a furat secrete comerciale în timp ce pleca la Microsoft

Sursa: Harish Jonnalagadda / Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Un proces Intel susține că un fost angajat a luat secrete comerciale și le-a folosit în timpul angajării sale la Microsoft.
  • Procesul susține că fostul angajat a luat aproximativ 3.900 de documente de pe un computer eliberat de Intel.
  • Procesul afirmă că Microsoft și Intel au lucrat împreună pentru a investiga situația.

Intel a intentat un proces împotriva unui fost angajat care mai târziu a lucrat pentru Microsoft, Varun Gupta. Procesul susține că Gupta a luat secrete comerciale cu el când a părăsit Intel și le-a folosit în timpul negocierilor de afaceri cu Intel în timp ce lucra la Microsoft. Un raport de la The Oregonian a dat știrea și rezumă cazul.

Gupta a lucrat pentru Intel aproape 10 ani. În ianuarie 2020, Gupta a părăsit Intel și s-a mutat la Microsoft, conform procesului. Procesul susține că Gupta a pus secrete comerciale Intel pe două unități USB înainte de a renunța și apoi a accesat secrete de pe un laptop emis de Microsoft.

Procesul susține că Gupta a transferat aproximativ 3.900 de documente de pe computerul său emis de Intel pe două unități personale.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Procesul arată că, în timpul angajării sale la Intel, Gupta a avut „acces direct la documente care conține informații confidențiale Intel și secrete comerciale legate de structura și strategiile Intel de prețuri, definirea parametrilor și capabilități de producție pentru procesarea Xeon personalizate, printre alte informații. confidențiale Intel și secrete comerciale."

Esența procesului este rezumată în articolul I, secțiunea 6:

La patru zile după ce a părăsit Intel, Gupta a început să lucreze pentru Microsoft Corporation ("Microsoft") ca director al planificarii strategice în departamentul de cloud și inteligență artificială la Microsoft. În noul său rol la Microsoft, Gupta a folosit informații confidențiale și secrete comerciale pe care le-a însușit de la Intel, implementând aceste informații în negocierile directe cu Intel privind designul personalizat al produselor și prețurile pentru volumul semnificativ de procesare Xeon. În calitate de cumpărător al proceselor Intel, obiectivul rațional al Microsoft ar fi să negocieze cele mai avansate caracteristici tehnice la cel mai mic preț posibil. Gupta cunoștea capacităților tehnice și de producție confidențiale ale Intel, ofertele de produse personalizate, strategiile de marketing și prețurile pentru procesarele Xeon și a folosit informații confidențiale și secrete comerciale pentru obținerea unui avantaj nedrept față de Intel în negocierile privind specificațiile și prețurile produselor. Gupta nu a avut de unde să cunoască aceste informații, în afară de accesul său la ele în timpul angajării sale la Intel.

Microsoft și Intel au lucrat împreună pentru a investiga situația. Procesul arată că Microsoft a stabilit că Gupta a conectat una dintre unitățile USB în cauză la un laptop emis de Microsoft.

Procesul afirmă că „Prin ancheta Intel, cu asistența Microsoft, Intel a început să descopere întreaga amploare a deturnării lui Gupta. Analiza criminalistică a prezentată în cele din urmă că Gupta a preluat mii de documente Intel, le-a plasat pe una sau mai multe dintre cele două ități USB (inclusiv Seagate Drive) și le-a accesat la mai multe date pe angajările sale. la Microsoft."

Inițial, Gupta a susținut că nu știe unde se află una dintre unități, potrivit procesului. Ulterior, Gupta a recunoscut că deține unitatea, denumită Seagate Drive în proces și a predat-o Microsoft, conform procesului.

Locația celei de-a doua unități, denumită în proces Western Digital Drive, este încă necunoscută de Intel. Procesul arată că Gupta susține că a eliminat unitatea „aruncând-o la gunoiul menajer."

Procesul afirmă că Intel este expusă unui risc continuu ca informații de vânzare confidențiale și secrete comerciale să fie distribuite și folosite."

Intel solicită despăgubiri nespecificate în procesul împotriva Gupta. Compania dorește, de asemenea, o ordonanță care să împiedice Gupta să folosească sau să dezvăluie secrete comerciale ale unităților în cauză.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here