Intel anunță oficial procesarele desktop Alder Lake din a 12-a generație, SKU-urile și prețurile

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Intel a anunțat o serie de noi procese Alder Lake din a 12-a generație în noul proces de producție „Intel 7” al companiei.
  • Noile procesează din a 12-a generație sunt primele de la Intel care practică o arhitectură hibridă, similară cipurilor ARM și deblochează DDR5 și PCIe 5.0 suport.
  • precomanda astăzi noile procese din a 12-a generație, cu prețuri stabilite de la 264 USD.

Intel a anunțat astăzi noi procese, primele cipuri bazate pe Intel 7. Acest nou proces de fabricație este un progres (și succesorul) procesului existent de 14 nm utilizați pentru procesare Intel din a 10-a și a 11-a generație (unele dintre cele mai bune procese disponibile). Procesorul emblematic din a 12-a generație este Core i9-12900K și este poziționat ca nu rege pentru jocurile pe computer.

Gama începe cu Core i5-12600KF, deschis de doar 264 USD. Acest procesor are 10 nuclee și 16 fire de execuție, ceea ce poate surprinde pe cei obișnuiți cu numărul de fire care dublează nucleele fizice. Această schimbare se datorează noului design al arhitecturii hibride Intel pe care Arm Ltd l-a lansat pentru prima dată cu procesarea ARM.

Ambalajul oficial pentru consumatori pentru Intel a 12-a generație este ... îndrăzneţ.Sursa: Intel

În loc toate nucleele să fie tratate ca fiind egale și acum ca folosite pentru aceleași sarcini, Intel împarte procese în două cu nuclee de performanță (Golden Cove sau „P-cores”) și nuclee eficiente (Gracemont sau „E-cores”). "). Primele sunt cele mai performante nuclee pe care Intel le-a produs vreodată, în timp ce nucleele mai eficiente sunt dedicate sarcinilor de fundal și proceselor cu prioritate redusă.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

De asemenea, este bine cunoscut faptul că Windows 11 folosește această nouă tehnologie de programare pentru a profita acestei eficiențe energetice. După cum am scris în august:

Cu două nuclee distincte oferite, Intel introduce un nou programator numit Intel Thread Director care gestionează sarcinile de lucru dintre nucleele de performanță și eficiență. Prin acest sistem, sarcinile intensive - cum ar fi un joc sau un editor video - sunt atribuite p-core-urilor. Dacă sarcinile nu trebuie să ruleze în fundal, cum ar fi e-mailul sau activitatea în rețea, acestea vor merge la e-core.

Acum, dacă toate p-core-urile sunt ocupate și există o altă sarcină care trebuie prioritizată, Thread Director va determina dacă una dintre sarcinile de lucru curent de pe p-core poate fi mutată în e-core și apoi introduce noua sarcină în consecință. Acum, multe dintre acestea au de-a face cu programarea software-ului, așa că Intel a lucrat cu Microsoft pentru a profita din plin de Thread Director în Windows 11.

Sursa: Intel

Procesorul de gaming de vârf este Core i9-12900K, având 16 nuclee în total și 24 fire. Pe hârtie, este o mașină capabilă să lovească 5.2 GHz cu tehnologie Intel Turbo Boost Max. UHD Graphics 770 IGP al companiei este de asemenea prezent, permițându-vă să jucați numeroase titluri pentru PC fără cea mai bună placă grafică.

Intel susține apariția la nivel general cu noua familie de procesare desktop din a 12-a generație. Aproximativ 20% sau mai multe câștiguri de performanță în jocuri vor permite proprietarilor de PC-uri să depășească mai mult cu cele mai recente GPU-uri RTX de la NVIDIA. Apoi există RAM DDR5, care poate oferi editare foto cu până la 36% mai rapidă, editare video cu până la 32% mai rapidă, modelare 3D până la 37% mai rapidă și performanță de randare cu mai multe cadre cu până la 100% mai rapidă.

Intel a 12-a generație: prețuri, disponibilitate și laptopuri?

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Noile procese sunt disponibile pentru precomandă acum, iar prețurile încep de la 264 USD pentru Core i5-12600KF, cu Core i9 12900K de nivel superior la un preț foarte competitiv de 589 USD. Prin comparație, AMD a lansat venerabilul Ryzen 9 5950X la 849 USD (pentru retail; 749 USD curent). În ceea ce privește care banci sunt cele mai bune, va trebui să fiți la curent cu recenziile oficiale.

Coincidând cu știrile de astăzi, Dell a anunțat noua platformă de jocuri desktop Alienware Aurora R13 și noul super-puternic XPS Desktop 8950 pentru consumatori și profesioniști, ambele cu opțiuni de cip de a 12-a generație și GPU-uri puternice.

Pentru cei care caută a 12-a generație în laptopuri, încă nu vorbesc despre aceste cipuri. Din punct de vedere istoric, Intel anunță astfel de cipuri la CES în ianuarie, cu o lansare la sfârșitul primăverii, ceea ce ar putea fi cazul și pentru Alder Lake. Presupusele benchmark-uri de la modelul i9-12900HK dezvăluie un cip puternic care, evident, poate învinge M1 Max de la Apple la performanță (dar puțin probabil pentru eficiență).

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here