Intel oferă WiFi Gigabit, o autonomie impresionantă a bateriei cu noi cipuri de laptop Core din a 8-a generație

Qualcomm ar putea căuta să uzurpe tronul Intel pe piața laptopurilor, dar marele albastru nu va cădea fără luptă. Intel a lansat astăzi cele mai recente procese Core din a 8-a generație, construit pentru laptopuri subțiri și ușoare și 2-1, și promite multe în ceea ce privește performanța, durata de viață a bateriei și vitezele Gigabit Wifi integrate.

Noile cipuri sunt seriale Intel Core U (i7-8565U, i5-8265U, i3-8145U) și seria Core Y (i7-8500, i5-8200Y, m3-8100Y), ambele menite să alimenteze laptop-uri și 2-în- 1 cu un înveliș termic mai mic decât omologii lor desktop. Punctul culminant aici este că ambele seria vin acum cu Gigabit Wifi integrat, ceea ce este o primă pentru cipurile mobile Intel. Asta înseamnă că, în lunile următoare, ar trebui să înceapă să vedem laptop-uri incredibil de subțiri care pot atinge viteze uimitoare prin WiFi.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Dincolo de câștiguri WiFi, Intel promite și câștiguri de performanță cu două cifre pentru seria U în comparație cu generația anterioară. În mod impresionant, compania susține că laptopurile bazate pe seria U vor putea, de asemenea, să atingă până la 16 ore de utilizare cu o singură încărcare. „Sistemele optimizate pentru putere”, spune Intel, vor dura și mai mult, în jur de 19 ore. Acest lucru rivalizează cu unele dintre ceea ce am văzut ieșind din Windows 10 pe lumea ARM.

Trecând la performanță brută, seria U are un înveliș de 15 wați peste tot, în timp ce seria Y vine cu un plic de 5 wați. La capătul superior, cipurile i7 și i5 din seria U prezinta un total de patru nuclee și opt fire, restul gamei împachetând două nuclee și fire. Interesant, cipul Intel i7-8565U de vârf poate atinge viteze de vârf de 4.6GHz, deși nu va putea susține acest nivel de performanță mult timp.

Potrivit Intel, ar trebui să înceapă să vedem laptopuri și echipamente 2-în-1 alimentate de aceste noi cipuri în această toamnă.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here