Intel propune să reinventeze arhitectura multi-core cu cip Alder Lake

Sursa: Intel

Ce trebuie sa stii

  • Intel a oferit o previzualizare a noului său cip Alder Lake.
  • Va prezenta o arhitectura client scalabila.
  • Vine la consumatori prin intermediul procesului Intel 7 al companiei.

Am auzit multe despre Alder Lake în bucăți și bucăți, fie prin intermediul Intel în sine atunci când descriem produsele viitorului, fie prin intermediul unor entități terțe, cum ar fi Noctua, care trebuie să se pregătească pentru Alder Lake. Dar acum, producătorul de cipuri oferă o privire în profunzime ceea ce nu putem aștepta cu toții.

În primul rând, știm că cipul este construit pe procesul Intel 7 de la Intel, o rebrand-uri a uneia dintre procesele sale existente, prezentate în prezentarea generală a cronologiei drumului către 2025 a companiilor. Va prezenta o arhitectură SoC scalabilă. În plus, va avea memorie și I/O lider în industrie, conform Intel, care listează DDR5, PCIe Gen5, Thunderbolt 4, Wi-Fi 6E ca elemente reprezentând locul în care se află cipul pe spectrul tehnologic.

Alder Lake va fi echipat cu până la 16 nuclee (opt pentru eficiență, opt pentru performanță), 24 de fire și 30 MB cache LL non-inclusiv. În ceea ce privește tehnologia de memorie pe care o acceptă, Intel susține că va funcționa cu toate cele patru tabele mari: DDR4, DDR5, LP5 și LP4x.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Nucleele menționate mai sus vor utiliza noile nuclee Intel x86 Performance and Efficient, pe care Intel le prezintă cele mai puternice și eficiente nuclee de acolo. O afirmație înaltă cu siguranță, deși vom vedea dacă este adevărată destul de curând.

În departamentul de țesături, Alder Lake are o țesătură de calcul până la 1.000 GB/s, până la 64 GB/s în țesătura I/O și până la 204 GB/s în țesătura de memorie. Dar stai, sunt mai multe.

Nu numai că toate acestea vin la Alder Lake, dar Alder Lake vine la tine, consumatorul, programul din toamna anului 2021. Dacă sunteți încântat de ofertele viitoare ale Intel și sunteți dornici să vă pregătiți pentru cele mai recente componente, luați în considerare alegerea Noctuei pentru cele mai bune răcitoare pentru procesare, deoarece compania este pregătită pentru Alder Lake.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here