Îmi imaginez o consolă portabilă de jocuri Xbox pentru a concura cu Nintendo Switch

Sursa: Windows Central

În timp ce consolele de jocuri video lider în industrie rămân o mare parte a setului de instrumente Xbox, creșterea viitoare se va baza pe noi piețe. Cu Xbox Game Pass ca vehicul, Microsoft poate crește aspirațiile de joc de margini subțiri, ale consolei de acasă extinzându-se pe PC și, în mod esențial, în buzunarele noastre, prin livrarea în cloud pe dispozitivul Android și iOS.

Totuși, toate acestea au rămas încă în consolele Xbox. Jocurile în cloud sunt create pentru a fi mai întâi pentru consolă, cu interfața de utilizare adaptată pentru televizor, comenzi care sunt mai întâi pentru gamepad și camere care asumă un spațiu mai mare pe ecran la un raport de aspect de 16:9.

Microsoft are un API pentru crearea de jocuri „conștient de cloud”, care se poate prezenta diferit este detectat un ecran mai mic, complet cu comenzi tactile personalizate. Acest API va fi în timp, la fel și acceptarea dezvoltării, dar un „handheld” dedicat în stil Xbox ar putea rezolva decalajul UX dintr-o singură dragoste.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Întotdeauna m-am gândit la Nintendo Switch poate găsi cel mai bun dispozitiv în cloud Xbox Game Pass. Are dimensiunea perfectă a ecranului, are două controlate separate pentru jocurile cooperative cu ecranul divizat, iar joystick-urile sunt chiar compensate în stilul Xbox. Din păcate, dacă Nintendo ar permite să nu sau versiunea de Xbox Game Pass să-și îmbunătățească platforma este dezbătut ferm.

Doar pentru distracție, totuși, cum ar arăta dacă însuși Microsoft ar face un portabil Xbox, conceput și dedicat pentru jocurile în cloud Xbox Game Pass?

OS și caracteristici

Sursa: Windows Central

Microsoft lucrează la un concurent ChromeOS ușor denumit Windows 10X, care se va orienta ca aplicație web mai întâi, cu o ordine secundară de UWP. Acesta ar putea fi un vehicul destul de grozav pentru a servi Xbox Game Pass pe un dispozitiv mobil, cu servicii precum Spotify, Netflix, Disney+, Microsoft Movies & TV, YouTube, Funimation, navigare pe web și diverse alte servicii care există pe web. Datorită Windows 10X și aplicații web, Microsoft ar avea o tabletă de jocuri mai „completă de funcții” care să rivalizeze cu Nintendo Switch, care îi lipsesc aplicațiile de divertisment în general.

Datorită Windows 10X și aplicații web, Microsoft ar putea avea o tabletă de jocuri mai „completă de funcții” care să rivalizeze cu Nintendo Switch.

Combinat cu o carcasă personalizată care se concentrează pe aplicații pe ecran complet optimizat pentru a naviga prin atingere și cu joystick, un computer portabil Xbox bazat pe Windows 10X ar putea face mult mai mult decât concurenții din spațiu. În esență, ar fi doar un computer cu Windows 10, condensat într-un factor de formă de tabletă. Teoretic, ai putea chiar și alte companii precum Razer să-și construiască propriile tablete bazate pe acest SKU Windows 10X conform Xbox, ceea ce duce la mai multe opțiuni și puncte de preț. Nu îmi imaginez că Microsoft ar merge atât de departe pentru a pune sau tavă pentru cartela SIM cu 5G într-un astfel de dispozitiv, dar poate un dispozitiv concurent ar face-o, la un preț mai mare.

Deoarece ar fi bazat pe Windows 10 și ar veni cu caracteristici similare, ați putea avea un port de ieșire HDMI pentru a vă muta experiența pe un afișaj mai mare. Ai putea introduce porturi USB-C pentru periferice și chiar Bluetooth. Acesta ar putea fi un dispozitiv distractiv care nu servește doar ca instrument de joc, ci și ca o stație de lucru Office Web portabilă, cu un afișaj mai mare decât un telefon standard.

Factor de formă

Sursa: GPD GPD produce o gamă impresionantă de computere portabile pentru jocuri.

Singurul dispozitiv Windows 10X despre care am cunoscut anterior este Surface Neo. Neo este (sau, a fost) un dispozitiv de tabletă pliabil, complet cu un atașament pentru tastatură magnetică. Stare Surface Neo este necunoscută. Având în vedere întârzierea sa îndelungată, nu aș fi surprins dacă ar fi fost anulată. Dacă nu, totuși, designul inovator ar putea servi ca un vehicul puternic pentru orice dispozitiv portabil Xbox potențial." Poate că nici măcar nu ați avea nevoie de un dispozitiv dedicat, ci în schimbul unui fel de atașament de afișare care să transforme jumătatea inferioară a ecranului într-un gamepad. Obținerea acestui lucru sună mai ușor în mintea mea decât ar fi probabil în realitate, dar priceperea și inovația inginerească a Microsoft ar putea probabil să treacă.

Cu toate acestea, simt că Xbox și Surface au obiective foarte diferite când vine vorba de consumatori. Orice dispozitiv portabil Xbox potențial ar viza probabil accesibilitatea, în timp ce Surface este sigură mai mult un lux.

Sursa: Windows Central

Teoretic, Microsoft ar putea construi un fel de handheld care să scadă prețul de 300 USD la Nintendo Switch, având în vedere că nu ar avea nevoie de grafică sau să proceseze consistent dacă ar merge all-in pe jocuri în cloud. Wi-Fi 6 este un dat, cu un afișaj de 7 inchi 1080p de dimensiune decentă, probabil, cu o durată de viață solidă a bateriei pentru o măsură bună.

Există câteva PC-uri portabile similare pe care piață la care Microsoft le-ar putea referi. Îmi vin în minte clapele GPD Win, care vin cu cipuri Intel. Îmi imaginez că o tabletă de jocuri Windows 10X ar fi bazată pe ARM, cu un design fără ventilator. Microsoft ar putea opta pentru un afișaj subțire asemănător tabletei, similar cu Nintendo Switch în sine, sau poate opta pentru ceva mai asemănător GPD Win, cu o mini-tastatură pentru a-ți defăima adversarii în mesajele Xbox Live. Și hei, dacă Microsoft cumpără Discord, probabil că ar avea sens să ai o tastatură mini QWERTY.

S-ar putea să se întâmple cu adevărat?

Sursa: controlerul Xbox de la Windows Central8bitdo pentru telefoane Android.

Știu că vă gândiți „de ce nu vizați telefoanele?„Răspunsul la asta este, ei bine, sunt. După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, soluții actuale pentru a juca Xbox Game Pass pe telefonul dvs. se simt neplăcute. Chiar și cele mai bune clipuri de telefon pentru streaming în cloud Xbox Game Pass sunt dificil de utilizat. Nintendo Switch și iPad-ul demonstrează că oamenii sunt dispuși de transportul două dispozitive separate de îngrijire a obiectivelor de specialitate.

Din experiența mea, cele mai bune dispozitive pentru streaming în cloud Xbox Game Pass sunt tabletele, oferă ecranelor lor mai mari. Notificările de pe telefon sunt intruzive în timpul jocului, iar impactul asupra duratei de viață a bateriei este evident. Uneori trebuie doar ca lucrurile să fie separate, iar un portabil Xbox ar rezolva această enigmă.

S-ar putea să se întâmple cu adevărat? După părerea mea, este un da ferm.

Un dispozitiv portabil Xbox ar genera, de asemenea, interesul față de serviciul Xbox Game Pass, mai ales dacă îndeplinește un nivel de calitate care îl pune în comparație cu Nintendo Switch și alte dispozitive portabile celebre.

Au existat zvonuri și chiar lucrări Microsoft Research de ani de zile care explorează ideea unui „handheld Xbox”, dar s-ar putea întâmpla cu adevărat?? După părerea mea, este un da ferm. Microsoft are toată experiența internă pentru a realiza așa ceva și probabil că sunt deja cu Surface Duo.

Nu ar fi un pic de imaginație să nu ne imaginăm un dispozitiv ușor alimentat de Windows X, care poate oferi streaming în cloud Xbox Game Pass, alături de unele aplicații și servicii puternice bazate pe web pentru o bună măsură. Și eu unul sper că o vor face.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here