Am trecut de la Surface Book 2 la Surface Pro X și sunt îndrăgostit. Iata de ce.

Sursa: Dan Thorp-Lancaster/Windows Central

Sunt utilizator Surface Book 2 – și fan – de când a fost lansat în 2017. Am mușcat glonțul și am precomandat modelul de 13 inchi la scurt timp după ce a fost anunțat și nu m-am uitat niciodată înapoi. Cu toate acestea, când Surface Book 2 a avut o dispariție prematură din cauza unui incident nefericit care a implicat un pahar cu apă în următoarele câteva câteva (sa udat foarte mult), am început să mă regândesc la ceea ce îmi doream de la un. PC portabil.

Introduceți Surface Pro X. Am ajuns să merg cu cea mai recentă iterație a Microsoft pe linia de lungă durată Surface Pro și s-a potrivit perfect. Totuși, este un pas relativ mare în ceea ce privește capacitățile. Iată de ce am decis în cele din urmă că nu contează și de ce îmi place Surface Pro X.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Surface Pro X se potrivește perfect

Sursa: Daniel Rubino/Windows Central

Când mi-am luat Surface Pro X, mai multe persoane de pe Twitter au subliniat pe bună dreptate „schimbarea bruscă a benzii”. Trecerea unui procesor Intel cu un cip grafic discret la cipul personalizat ARM SQ1 al Microsoft (un riff pe Snapdragon 8cx) are dezavantaje. Dar, pentru mine, aspectele pozitive depășesc pe cele negative.

Cheia aici este că laptopul meu nu mai este computerul meu principal. Am cumpărat Surface Book 2 când nu aveam un computer desktop pe care să mă întorc, așa că am optat pentru putere și compatibilitate maximă cu aplicațiile. Acum, petrec mai mult timp la o platformă desktop destul de puternică decât nu, așa că prioritățile mele s-au schimbat drastic.

Cele mai mari trei atracții pentru mine cu Surface Pro X au fost conectivitatea LTE, portabilitatea și durata de viață a bateriei. Există mai multe laptop-uri LTE pe piață în prezent, dar niciunul dintre ele nu bifează toate aceste casete la fel ca Surface Pro X.

Sincer, am primit SB2 când nu aveam un desktop pe care să mă întorc. Am o platformă de gaming destul de robustă acum, așa că am vrut doar ceva cu LTE care să fie bun pentru a lucra din mers.

— Dan Thorp-Lancaster (@DthorpL) 31 ianuarie 2020

Surface Book 2 s-a simțit grozav de folosit, dar nu a fost chiar cel mai portabil PC din lume și am început să simt asta în ultimul an sau cam așa ceva. Surface Pro X, în schimb, este un dispozitiv pe care îl pot plia, îl aruncă în rucsac și abia observ că este acolo în restul zilei. Cu LTE adăugat, argumentul portabilității devine și mai bun, deoarece pot să-mi înfințez magazinul aproape oriunde pentru a elimina ceva de lucru din mers.

Cipul Microsoft SQ1 ARM care alimentează Surface Pro X nu este rătăcit când vine vorba de durata de viață a bateriei, nici. Ca și alții, inițial m-am îngrijorat când am văzut durata de viață a bateriei citate de Microsoft de „până la 13 ore” în comparație cu cifrele citate în intervalul de 20 de ore pe alte laptop-uri ARM. Din fericire, temerile mele au fost nefondate până acum: pot depăși cu ușurință sau zi de lucru obișnuită cu o singură încărcare, iar completarea de rezervă este destul de rapidă.

Surface Pro X este un dispozitiv aproape perfect pentru mine.

Dincolo de cele trei must-haves ale mele, au mai existat și alte surprize plăcute. Windows Hello este, din anumite motive, semnificativ mai rapid pe Surface Pro X decât a fost cu Surface Book 2. În combinație cu pornirea instantanee, pot deschide Pro X și pot să mă apuc de lucru în doar o secundă sau două. Este ceva cu care m-am obișnuit cu telefoanele, dar este incredibil de văzut pe un computer.

Surface Pro X are cu siguranță limitările de vânzare

Sursa: Daniel Rubino/Windows Central

În ciuda dragostei mele pentru Surface Pro X, nu este doar soare și curcubeu. Există cu siguranță limitări de luat în considerare atunci când vă uitați la un laptop bazat pe ARM, iar Surface Pro X nu va fi pentru toată lumea.

Cea mai mare preocupare pentru mulți va fi compatibilitatea aplicațiilor. Aplicațiile native ARM se simt grozav de folosit, dar emularea aplicațiilor Win32 se poate dovedi a fi destul de frustrant. Și trebuie să utilizați o aplicație „clasică” pe desktop64 de biți, nu aveți noroc (cel puțin pentru moment).

Vestea bună pentru mine este că locuiesc mai ales în browserul meu, iar Microsoft Edge funcționează impecabil cu cipurile ARM. Pentru cele câteva aplicații de care am nevoie când lucrez din mers, există fie versiuni ARM64 disponibile, fie le pot instala ca aplicații web progresive (PWA) prin Edge. Inițial am fost skeptic față de această acțiune, dar PWA-urile s-au dovedit a fi destul de receptivi și nu se simt deplasați lângă desktopul adevărat.

Cel mai mare blocaj pe care l-am întâlnit este în fluxul meu de editare a fotografiilor. Ocazional, trebuie să faci și să editez fotografii pentru serviciu și anterior m-am bazat pe slotul pentru cardul SD la Surface Book 2 și pe Affinity Photo pentru a termina treaba. Cu Surface Pro X, nu există port pentru card SD, iar Affinity Photo pur și simplu nu este încă compatibil cu dispozitivele ARM.

De atunci am luat un dongle USB-C care include un slot pentru card SD, dar nu este cea mai elegantă soluție din lume. Fără Affinity Photo, a trebuit să învăț și câteva aplicații diferite. Polarr s-a dovedit a fi o alternativă destul de bună, dar nu este atât de capabil pe cât mi-aș dori. Pixlr este, de asemenea, grozav pentru un editor web, dar nu este chiar la fel de fluid ca o aplicație nativă.

Toate acestea înseamnă că va trebui să faceți un inventar a tot ceea ce este o aplicație absolut obligatorie înainte de a face saltul și de a lua un Surface Pro X sau orice alt laptop bazat pe ARM.

Mulțumit de Surface Pro X, în ciuda dezavantajelor

Sursa: Daniel Rubino/Windows Central

Nu voi minți: am ezitat puțin în a alege Surface Pro X când am căutat un înlocuitor pentru Surface Book 2. M-am așteptat să-l folosesc timp de săptămână, să-l numesc „o „piesă bună de hardware” și să-l returnez pentru altceva. Dar săptămânile continuă să vină și am ajuns să-l folosesc din ce în ce mai mult cu plăcere.

Pentru cineva ca mine, care scrie și lucrează în principal într-un browser, Surface Pro X este un dispozitiv aproape perfect. Oricine are aplicații vechi de care să-și facă griji sau trebuie să-și asume niște sarcini de grele, va dori totuși să caute în altă parte. Dar pentru banii mei, Surface Pro X s-a potrivit excelent.

Windows 10 pe ARM

Microsoft Surface Pro X

Pe fugă

Surface Pro X este prima revizuire majoră a jocului Surface Pro de ceva timp. PC-ul are un procesor ARM personalizat, conectivitate LTE și un nou design subțire și ușor.

  • De la 899 USD la Microsoft
  • De la 999 USD la Amazon

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here