Am trecut la un Dell XPS 13 9300 ... și s-ar putea să nu mă întorc

Sursa: Windows Central

După ce am folosit un computer desktop personalizat și, mai recent, minunatul ThinkPad X1 Extreme (Gen 2) de la Lenovo pentru a face față sarcinilor mele zilnice, am trecut la Ultrabook-ul Dell de 13 inchi ca driver zilnic. Ecranul său este mai mic și are o rezoluție mai mică decât am obișnuit. Este mult mai puțin puternic decât X1 Extreme, are mai puțin porturi și nu are râvnită tastatură ThinkPad.

Nu există moment mai bun pentru a face cumpărături și a economisi bani pe un laptop nou. Asigurați-vă că consultați articolul nostru actualizat continuu despre cele mai bune oferte de Black Friday Dell XPS 13.

Pe hârtie, se pare că trecerea la un XPS 13 a fost o alegere proastă. Deși încă mă deplasez pe diferite dispozitive în timp ce trec prin procesul de revizuire a laptopului, am petrecut cea mai mare parte a ultimei luni stând confortabil în spatele XPS 13. În ciuda deficiențelor sale comparative la hardware-ul pe care eram foarte obișnuit să folosesc, nu m-am distrat atât de mult niciodată când folosesc un laptop.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Dacă v-ați gândit să treceți de la un laptop mai mare la un laptop de 13 inchi, am câteva informații despre ce mă aștept. În cea mai mare parte, experiența mea a fost pozitivă, dar iată ce trebuie să știți despre XPS 13.

Ultrabook Perfect

Dell XPS 13 9300

Noul meu șofer zilnic

XPS 13 este aproape perfect și oricine dorește să treacă la un Ultrabook compact ar trebui, fără îndoială, să-l păstreze în partea de sus a listei de cumpărături.

  • De la 1.000 USD la Dell
  • De la 1.650 USD la Amazon
  • 1.799 USD la Walmart

Dell XPS 13 este Ultrabook-ul perfect de 13 inchi??

Sursa: Windows Central

Versiunea 9300 a XPS 13 este fără îndoială cel mai bun efort al Dell de până acum și alegerea noastră pentru unul dintre cele mai bune laptopuri din acest an. Editorul executiv al Windows Central, Daniel Rubino, i-a acordat cele cinci stele și un premiu pentru cel mai bun bun Windows Central în recenzia sa, spunând:

Dell XPS 13 (9300) 2020 este aproape de perfecțiune. Cu un aspect mai alt de 16:10, reproiectare superbă, procesor rapid Intel de generație a 10-a, tastatură a rămas și durata de viață deosebită de bună a bateriei, acest laptop are totul. Este, de asemenea, cel mai arătos laptop de pe piață.

Pentru a aprofunda puțin – și pentru a compara generațiile anterioare ale XPS 13 – trebuie să nu uităm la câteva specificații. Următoarele sunt exact ceea ce împachetează modelul XPS 13 9300 pe care l-am alesonat.

Categorie Spec
OS Windows 10 Home
Procesor Intel a 10-a generație
Core i7-1065G7
Patru nuclee
Pana la 3.90 GHz
RAM 16 GB LPDDR4x-3733MHz
Grafică Intel Iris Plus
Integra
Depozitare 256 GB M.2 SSD PCIe NVMe
Afişa 13.4 inci
1920x1200 (FHD+)
Raport de aspect 16:10
Porturi Două Thunderbolt 3
citor de carduri microSD
3.audio de 5 mm
Audio Dual 2.Difuzoare stereo de 5W
Fără brad Killer Wi-Fi 6 AX1650
Bluetooth 5
aparat foto Față 720p
Securitate cititor de amprente
Camera IR
Tastatură Iluminat din spate
Touchpad Precizie
Baterie 52Wh
Dimensiuni 11.64 x 7.82 x 0.58 inci
(295.7 mm x 198.7 mm x 14.8 mm)
Greutate 2.8 lire sterline (1.27 kg)
Culoare Sticlă țesătă albă arctică

Probabil că cea mai impresionantă schimbare este trecerea la 13.Ecran de 4 inchi cu un raport de aspect de 16:10. Dell a creat spațiu prin îndepărtarea bărbiei de sub vizualizaj, oferind efectiv un 91.Raport ecran-corp de 5%. De fiecare dată când deschid laptopul sunt surprins de cât de cât curat arată totul. Am optat și cu interiorul alb care nu arată amprente uleioase și pete. Murdăria care se acumulează pe vopseaua moale la atingere a unui ThinkPad este una dintre cele mai proaste părți ale experienței utilizatorilor și nu văd nimic din toate acestea aici.

Sursa: Windows Central

Dell oferă o opțiune de afișare tactilă de 3840x2400 (UHD+), deși am optat pentru 1920x1200 (FHD+). La această dimensiune, sunt suficiente pixeli pentru o imagine clară, iar Sharp IGZO rămâne una dintre cele mai bune tehnologii de afișare disponibile. Ecranul este, de asemenea, suficient de luminos la aproape 650 nits pentru a face fața lucrărilor în aer liber. Am optat pentru afișajul tactil cu sticlă de la margine la margine și un strat antireflex. Versiunea non-touch, cu finisaj mat, s-ar descurca si mai bine in lumina soarelui, dar rama de plastic ridicata nu mi-a placut aspectul. Asa cum stau lucrurile, pot lua XPS 13 in curtea mea si pot lucra intr-o zi insorita fara mari probleme.

Acest lucru a fost valabil și pentru afișajul 4K OLED al ThinkPad X1 Extreme, deși durata de viață a bateriei limitate. În timp ce voi obține cinci până la șase ore de la XPS 13 cu luminozitatea maximă, X1 Extreme a fost mai aproape de două sau trei ore cu luminozitatea activată. De asemenea, a funcționat destul de mai cald, ceea ce a fost o problemă de lucru într-o zi fierbinte. Un XPS 13 cu afișaj UHD+ s-ar confrunta probabil cu unele dintre aceleași probleme, dar opțiunea FHD+ oferă un echilibru frumos.

Vorbind despre durata de viață a bateriei, XPS 13 va trece printr-o zi de lucru standard dacă pornesc cu o baterie completă încărcată. Cu luminozitatea sub 50% (mai mult decât suficientă pentru a lucra în interior), mă pot aștepta la cel mai puțin opt ore de la o rcare. Dacă trebuie să lucrez în mișcare, nu există nicio problemă cu scăparea încărcătorului XPS 13 fără să fie într-un rucsac și să plece pentru o zi.

Sursa: Windows Central

Eram îngrijorat de trecerea de la tastatură ThinkPad-ului la ceva de la Dell. Prefer în continuare experiența generală de tastare de la ceva de genul X1 Extreme, dar tastele reproiectate ale lui XPS 13 9300 ajung, desigur, repede. Dell a mărit dimensiunea gustului cu aproximativ 9%, iar tastele se întind de la o margine la alta. Are un aspect frumos și funcționează bine pentru zile lungi de tastare. Nu am nevoie de un bloc numeric, deci nu am probleme acolo.

Touchpad-ul Precision a fost, de asemenea, mărit de Dell. Este unul dintre cele mai bune pe care le-am folosit și nu este nimic de spus despre el în afară de asta. De asemenea, nu folosește TrackPoint al ThinkPad cu butuc roșu indicat și taste fizice ale mouse-ului, așa că nu am niciun regret în privința acestui punct. Acestea sunt spuse, există anumite zone în care XPS 13 nu se compară cu hardware-ul pe care eram obișnuit să folosesc.

În cazul în care XPS 13 9300 este scurt

Sursa: Windows Central

Trecând la XPS 13 9300 după un computer desktop și ThinkPad X1 Extreme, știam că vor exista unele dezavantaje. Dimensiunea ecranului a fost punctul principal pe care m-am concentrat. Sigur, pot conecta XPS 13 la un monitor desktop mare, dar am făcut schimbarea pentru a ieși din birou și a lucra în alte locații. X1 Extreme, la 15 ani.6 inchi, este aproape ideal pentru multitasking grele, mai ales la o rezoluție 4K. Este suficient de mare, așa că poate avea două ferestre deschise o lângă ceaaltă simultan, permițând mai multe opțiuni alternative.

XPS 13 la 13.4 inchi este considerabil mai mic și nu este la fel de bun pentru multitasking. Folosesc mai mult comanda rapidă din alt filă pentru a comuta între ferestre, iar trecerea în jos de la 4K OLED este vizibilă. Cu toate acestea, afișează-l lui XPS 13 este încă extrem de clar, când văd un laptop cu bărbie, iese mai mult decât oricând.

Un alt lucru care îmi lipsește este selecția de porturi, inclusiv un cititor de carduri SD de dimensiune completă. XPS 13 vine cu doar două Thunderbolt 3, un cititor de carduri microSD și un 3.Mufă audio de 5 mm, deci este cu siguranță în urmă în comparație cu o mulțime de laptopuri mai mari. Acum trebuie să port cu mine un dongle sau un adaptor dacă plănuiesc să folosească instrumente de fotografiere sau de calibrare a ecranului.

Sursa: Daniel Rubino/Windows Central

Din păcate, nu există un procesor Intel din seria H (CPU) sau o placă grafică dedicată (GPU) disponibilă în XPS 13 dacă vreau să fac lucrări mai grele, cum ar fi editat. Procesoarele „Ice Lake” din a 10-a generație sunt relative slabe, la fel ca și grafica integrată Intel. Mai am suficientă putere pentru a rula Photoshop împreună cu navigarea grea Edge sau Chrome, dar eram sigur că voi obține cel puțin 16 GB de RAM din fabrică. RAM-ul lui XPS 13 este lipit, deși puteți înlocui unitatea solid-state (SSD) după cumpărare.

Dacă vă place aspectul XPS 13, dar nevoie de performanță pentru a gestiona lucrările de specialitate, cum ar fi editat foto și video, ceva de genul XPS 15 sau chiar enormul XPS 17 va fi probabil mai mult pe placul dvs. Și, desigur, X1 Extreme este încă un laptop excelent care a câștigat și un premiu Windows Central Best.

Conduceți XPS 13 până când se destramă

Sursa: Windows Central

Eram gata să încerce XPS 13 cu ideea că l-aș putea trimite înapoi dacă nu eram fericit. Schimbarea dimensiunii, lipsa hardware-ului de performanță al laptopurilor de nivel superior și reducerea porturilor au fost în fruntea minții. Cu toate acestea, după ce am folosit XPS 13 timp de o lună ca driver zilnic, voi continua să-l folosesc în viitorul apropiat. Este unul dintre cele mai bune laptopuri Dell de acolo și se potrivește pe deplin nevoilor mele.

În ciuda schimbării în performanță, se ocupă de tot ceea ce am nevoie cu volumul meu de lucru zilnic, inclusiv navigarea grea cu mai multe ferestre și zeci de fișiere, Adobe Photoshop care se ocupă de imagini RAW pentru recenzii, precum și Slack și alte câteva. aplicații cu impact redus. Modelul Core i7 cu 16 GB de memorie RAM le rezolvă pe toate, doar cu încetiniri minore și îndepărtate.

XPS 13 este construit incredibil de bine, când am acum un laptop de 15 inchi, mă întreb de ce am folosit vreodată ceva atât de voluminos. Pot să pun XPS 13 într-un rucsac sau într-un messenger și cu greu știu că este acolo. Când este închis, pare să aibă o amprentă aproape comică mică, apoi se deschide într-un laptop care este aproape tot ecranul, tastatură și touchpad.

Sursa: Windows Central

Există câteva motive pentru a îngriji aș dori să trec înapoi la un laptop mai mare după ce am terminat cu XPS 13. Dacă aveam de gând să mă apuc de editarea video sau chiar editarea foto mai grea, aș vrea să nu îndoială să revin la ceva cu un GPU dedicat și vizualizaj 4K. Dacă mă săturam să port dongle și adaptor, aș vrea ceva cu mai multe porturi. Dacă urma să călătoresc, ar putea fi necesar un laptop cu opțiuni de afișare a confidențialității, slot de blocare sau un obturator pentru webcam.

În general, totuși, sunt aproape complet obișnuit cu deficiențele XPS 13. Beneficiile sale depășesc cu siguranță dezavantajele sale, dacă vă gândiți să treceți la un Ultrabook de 13 inchi, dar nu sunteți sigur că vă potrivi nevoilor dvs., ați putea fi surprins.

Ultrabook Perfect

Dell XPS 13 9300

Noul meu șofer zilnic

XPS 13 este aproape perfect și oricine dorește să treacă la un Ultrabook compact ar trebui, fără îndoială, să-l păstreze în partea de sus a listei de cumpărături.

  • De la 1.000 USD la Dell
  • De la 1.650 USD la Amazon
  • 1.799 USD la Walmart

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here