Evaluare dublă HP ZBook 15 și ZBook 17 G6: două stații de lucru care aduc mușchi, durabilitate și afișaj DreamColor

Sursa: Windows Central

Gama HP de laptopuri puternice a intrat acum într-o șasea generație cu ZBook 15 G6 și ZBook 17 G6. Există o serie de apărare a ceea ce HP numește cea mai bine vândută stație de lucru de lucru mobilă, dar face că acestea oferă performanțe peste medie pentru munca specializată nu sa schimbat. Sunt destul de mari, grele și scumpe, dar funcțiile oferite merită compromisul pentru cei care au nevoie de ele. Să aruncăm o privire la ZBook 15 și ZBook 17 pentru a vedea despre acest lucru în această recenzie dublă.

Stații de lucru mobile puternice

HP ZBook 15 G6 și ZBook 17 G6

Concluzie: ZBook 15 și ZBook 17 reîmprospătați de la HP sunt laptopuri puternice, scumpe, cu caracteristici pentru profesioniști. Nu sunt ușor de transportat din cauza greutății și dimensiunii, dar cei care care au nevoie de pernță vor schimba cu plăcere portabilitatea.

Pro

 • Intrare fără instrumente pentru upgrade-uri ușoare
 • Opțiuni hardware incredibil de puternice
 • Sunet puternic, complet de top
 • Ecranele uimitoare DreamColor 4K
 • Construcție durabilă din aluminiu

Contra

 • Foarte gros și greu
 • Durata de viață a bateriei (de înțeles) suferă
 • Extrem de scump
 • De la 2.239 USD la HP (15)
 • De la 2.343 USD la HP

HP ZBook 15 și ZBook 17 G6 dintr-o privire

Sursa: Windows Central

HP a furnizat Windows Central unități de revizuire pentru ZBook-urile de 15 și 17 inchi, aflate acum la a șasea generație. Modelul de 15 inchi este echipat cu un procesor (CPU) Intel Xeon, 64GB de RAM în patru stick-uri de 16GB, un M de 1TB.2 unități SSD PCIe NVMe, afișate DreamColor 4K și placă grafică (GPU) NVIDIA Quadro RTX 3000. Costă aproximativ 4.830 USD după niște reduceri mari atunci când este configurat în acest fel.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Modelul mai scump de 17 inchi pe care examinez este echipat cu procesor Intel Xeon, 64 GB de RAM împărțit în patru stick-uri de 16 GB, un SSD PCIe NVMe de 1 TB, afișaj DreamColor 4K și GPU NVIDIA Quadro RTX 5000. În total, costă aproximativ 10.393 USD înainte de reducere, ceea ce reduce prețul la aproximativ 6.444 USD. Este clar doar din preț, acestea nu sunt laptopuri pentru utilizatorul obișnuit. Sunt construite pentru ingineri, arhitecți, editori, dezvoltatori și designeri care nu doresc să sacrifice performanța desktopului atunci când devin mobil.

Iată o defalcare a hardware-ului din fiecare dintre modelele noastre de revizuire. După cum puteți vedea, există o mulțime de asemănări odată ce depășiți dimensiunea fizică.

Categoria ZBook 15 ZBook 17
OS Windows 10 Pro Windows 10 Pro
Procesor Intel Xeon E-2286M vPro
Până la 5.0GHz
Intel Xeon E-2286M vPro
Până la 5.0GHz
RAM 64 GB DDR4-2667 MHz
(4x16 GB)
64 GB DDR4-2667 MHz
(4x16 GB)
Grafică NVIDIA Quadro RTX 3000
6 GB VRAM
NVIDIA Quadro RTX 5000
16 GB VRAM
Depozitare SSD PCIe NVMe de 1 TB SSD PCIe NVMe de 1 TB
Afişa 15.6 inci
3840x2160 (UHD)
Non-touch, mat, 600 nits
HP DreamColor
17.3 inci
3840x2160 (UHD)
Non-touch, mat, 400 nits
HP DreamColor
Porturi Două Thunderbolt 3
HDMI 2.0
Trei USB-A 3.0
Ethernet RJ-45
3.audio de 5 mm
Cititor de carduri inteligente (opțional)
Cititor de carduri SD
Două Thunderbolt 3
HDMI 2.0
Mini DisplayPort 1.4
Trei USB-A 3.0
Ethernet RJ-45
3.audio de 5 mm
Cititor de carduri inteligente (opțional)
Cititor de carduri SD
Unită optică Nu da
Audio Bang & Olufsen
Difuzoare de top
Trei microfoane
Bang & Olufsen
Difuzoare de top
Trei microfoane
Fără brad Intel AX200 (Wi-Fi 6)
802.11ax
Bluetooth 5.0
NFC
Intel AX200 (Wi-Fi 6)
802.11ax
Bluetooth 5.0
NFC
aparat foto Față 1080p Față 1080p
Securitate cititor de amprente
Camera IR
TPM 2.0
Obturator pentru webcam
HP Sure Start
Afișare de confidențialitate (opțional)
cititor de amprente
Camera IR
TPM 2.0
Obturator pentru webcam
HP Sure Start
Baterie 90Wh
Adaptor AC de 150W
95.6Wh
Adaptor AC de 200 W
Dimensiuni 14.8 x 10.4 x 1.0 inci
(376 mm x 264 mm x 26 mm)
16.4 x 11.3 x 1.3 inci
(416 mm x 288.4 mm x 33.8 mm)
Greutate De la 5.79 de lire sterline (2.60 kg) De la 7 lire (3.2 kg)

Design și caracteristici

Sursa: Windows Central

ZBook 15 și ZBook 17 sunt groase. Nu există nicio cale de ocolire. Modelul mai mic, deși în concordanță cu alte stații de lucru din clasa sa, cum ar fi ThinkPad P53, încă nu este ideea majorității oamenilor despre mobil. Greutatea sa de pornire este de 5.79 de lire sterline (2.60 kg) va fi simțit într-un rucsac. Modelul de 17 inchi incepe de la aproximativ 7 lire (3.2 kg) și este cu adevărat o figură intimidantă stând deschisă pe un birou. Dar dimensiunile supradimensionate sunt iertate odată ce analizăm performanța și caracteristicile.

Privind înapoi la modelele G5, nu s-au schimbat multe din punct de vedere fizic pentru actualizarea G6. Dimensiunile sunt aproximativ aceleași pentru șasiul din aluminiu, în continuare o mulțime de porturi, iar tastatura și touchpad-ul sunt așezate la fel. Cu toate acestea, HP a crescut numărul de teste de durabilitate MIL-STD 810G de la 14 la 21. Laptopurile vor rezista, teoretic, mai bine picturilor și radiațiilor solare (ca dacă îți lași laptopul în mașină într-o zi fierbinte). Ținând în mână aceste dispozitive, este greu să ne imaginăm că suferă daune semnificative. Ca un bonus suplimentar, șasiul nu preia atât de multe amprente ca un ThinkPad.

Conectivitatea este amplă în ambele laptopuri, dar ZBook 17 aduce câteva opțiuni suplimentare. Pe lângă cele două Thunderbolt 3 ale lui ZBook 15, HDMI 2.0, trei USB-A 3.0, Ethernet, 3.Audio de 5 mm, cititor de carduri SD și cititor opțional de carduri inteligente, ZBook 17 aduce o unitate optică și Mini DisplayPort 1.4. conecta ceva precum Thunderbolt Dock G2 de la HP la oricare laptop pentru porturi suplimentare. Totul este bine poziționat în cea mai mare parte; Mi-aș dori doar ca ZBook 17 să aibă USB-A pe partea dreaptă pentru a gestiona orice șoarece extern. Mâna mea a lovit eliberarea de pe unitatea optică de câteva ori în timp ce transport laptopul în jur, dar este ceva ce poate fi evitat odată ce știi unde se află.

Tastatură, camere și sunet

Sursa: Windows Central

Tastatura și touchpad-ul de pe ZBook 15 și ZBook 17 sunt exact aceleași, deși modelul mai mare are mai multe spațiu în jurul părților laterale din cauza șasiului general mai mare. Aveți șase rânduri de taste chiclet iluminate din spate (și tastatură numerică) care au o mulțime de călătorie și spațiere amplă. Venind de la un ThinkPad, prefer tastatura Lenovo pentru tastele usor de incastrate si senzatia moale, dar HP nu este cu mult in urma si cu siguranta este decupat pentru zile lungi de tastare. Singura plângere pe care o am este că tastele săgeți sus și jos sunt grupate, iar tastele din dreapta sus Ștergere, Acasă, Sfârșit și Pg sunt destul de mici și îndepărtate.

Touchpad-ul mare Precision este mărginit de două seturi de butoane fizice, unul pentru touchpad-ul în sine și unul pentru indicatorul nub care este situat între gusturile G, H și B de la tastatură. Touchpad-ul nu face clic în jos, așa că este o atingere, fie un buton fizic.

Sursa: Windows Central

Ambele laptop-uri sunt configurate cu o cameră web de 1080p frontală și o cameră IR pentru recunoașterea facială prin Windows Hello și ambele au obturatoare de confidențialitate pentru a bloca cu ușurință vizualizare. Acest obturator era standard pentru modelele non-touch în trecut, dar acum a fost mutat pentru a gestiona și modelele tactile. Camera IR a funcționat așa cum ar trebui pentru conectări rapide și este susținută de un cititor de amprentă încorporat în zona de sprijin pentru mâini din dreapta. Camera web standard de 1080p oferă o imagine clară, excelentă pentru fotografii și conferințe video.

Audio de la ZBook este tare și clar. Acestea nu sunt difuzoarele tale obișnuite Ultrabook.

ZBook-urile au încă microfoane duble pentru a vă înțelege bine vocea în timpul conferințelor, iar o treilea microfon orientat spre lume cu anulare a zgomotului este destinat să elimine discuțiile din lumea înconjurătoare. HP a inclus, de asemenea, taste de colaborare dedicate pe tastatură, astfel încât să poată prelua rapid, dezactiva sunetul și regla volumul apelurilor atunci când vorbiți cu colegii.

Difuzoarele au făcut o reparație pentru G6 ZBooks, iar rezultatul este impresionant. Sunt amplasate pe ambele laptopuri deasupra tastaturii pentru o orientare de sus, care nu este înfundată. Un cip de amplificator discret pe difuzoare ajuta sunetul să devină prea tare, până la aproximativ 74 dB și nu există nicio distorsiune vizibilă la niveluri ridicate. Acestea nu sunt difuzoarele tale obișnuite Ultrabook.

Completarea unora dintre caracteristicile profesionale este conectivitatea LTE opțională. Niciun model de revizuire nu include placa de rețea necesară, dar există un spațiu liber pentru aceasta în interior. Dacă trebuie să rămâneți conectat tot timpul, chiar și în afara zonelor Wi-Fi, va merita banii în plus. Aceste laptopuri sunt, de asemenea, compatibile cu Wi-Fi 6 pentru viteze wireless extrem de rapide.

Afişa

Sursa: Windows Central

Unități de revizuire ZBook 15 și ZBook 17 pe care le-am primit ambele au afișat DreamColor 4K (UHD) care este proiectat pentru lucrări video. Ele vin calibrate din fabrică și sunt reglate la fel pentru o experiență uniformă pentru publicul final. Ambele ecrane non-touch au un finisaj mat pentru a reduce strălucirea și ambele folosesc un panou IPS pentru unghiuri largi de vizualizare.

Ecranele HP DreamColor 4K sunt cu un pas deasupra altor ecrane profesionale pe care le-am testat.

Imaginea de la ambele este incredibilă contrast datorită unui miliard de culori și a unui perfect. Modelul de 15 inchi atinge o luminozitate de aproximativ 600 de niți, în timp ce modelul de 17 inchi ajunge la aproximativ 400 de niți. În ambele cazuri, ecranele erau suficiente de luminoase pentru a fi văzute clar într-o cameră bine luminată. Luminozitatea adaptivă gestionează cu majoritatea ajustărilor pentru o experiență mai bună a utilizatorului. Datorită software-ului DreamColor Assistant, există o serie de presetări de culoare din care puteți alege, inclusiv DCI-P3, AdobeRGB, sRGB, DICOM și BT.709.

Micul senzor asemănător camerei din colțul touchpad-ului m-a făcut să mă zgârie capul până la mi-am dat seama că este un instrument de calibrare a culorilor încorporate. seta în ce gamă de culori lucrați, puteți închide capacul laptopului și lăsați să se calibreze singur. Aceasta este o caracteristică minunată, mai ales pentru cei care nu pot doar să se calibreze pentru o gamă și să o lase așa.

Profesioniștii care au nevoie de o reproducere corectă a culorilor nu ar trebui să aibă probleme cu afișajul DreamColor, dar există și alte opțiuni dacă nu este exact ceea ce ați căutat. Există mai multe opțiuni disponibile pentru ZBook 15 - la fel de scăzut ca FHD cu luminozitate de 250 nits - dar ZBook 17 are și câteva opțiuni bugetare. Pentru un plus de confidențialitate, ZBook-ul de 15 inchi are un finisaj opțional Sure View care blochează vederea oricui nu se uită direct la afișaj.

Performanță și durata de viață a bateriei

Sursa: Windows Central

Gama ZBook se referă la furnizarea de hardware de înaltă performanță, iar în acest sens modelele G6 reușesc. În timp ce există configurații de vârf disponibile pentru ambele dimensiuni (până la un procesor Intel Core i5-9300H de a 9-a generație), adevărată frumusețe constă în opțiunile de specialitate. Din cauza constrângerilor de dimensiune și de răcire, ZBook 15 are până la un GPU NVIDIA Quadro RTX 3000 cu 6 GB de VRAM, în timp ce ZBook 17 are până la un GPU NVIDIA Quadro RTX 5000 cu 16 GB de VRAM.

Împreună cu procesare Intel Xeon E-2286M vPro cu opt nuclee, până la 128 GB de RAM distribuită pe patru module și până la 10 TB de stocare (modelul de 15 inchi ajunge la 6 TB), nu ar trebui să probleme în obținerea cantității. potrivite. de putere pentru sarcina în cauză. Certificarile Independent Software Vendor (ISV) sunt incluse pentru programele populare de proiectare și dezvoltare, asigurând că laptopul este compatibil.

Sursa: Windows Central

Îndepărtarea capacului inferior al oricărui laptop este simplă datorită intrării fără instrumente. Glisați un comutator pentru a elibera panoul de jos scoateți capacitatea și aveți acces instantaneu la RAM, SSD și baterie. Nu se poate schimba la cald, dar îl puteți scoate rapid și puteți schimba fără unelte. Dacă nu puteți cumpăra spațiu de stocare și memorie RAM direct de la HP, puteți face upgrade cu ușurință mai târziu.

Ventilatoarele duble din fiecare laptop mențin elementele interne la o temperatură adecvată. Chiar și sub sarcină susținută în timpul analizei comparative, ZBook 17 a fost surprinzător de silențios și nu a suferit nicio accelerare semnificativă. Ventilatoarele lui ZBook 15 păreau să lucreze mai greu, fără să îndoială din cauza șasiului mai mic, dar volumul ventilatorului încă nu a fost flagrant.

Am efectuat niște benchmark-uri atât pe ZBook 15, cât și pe ZBook 17 pentru a vedea cum se împart față de celălalt, precum și pe alte laptop-uri pe care le-am revizuit recent.

CPU PCMark 3DMark 3DMark Cinebench SSD

CPU

Geekbench 5.0 puncte de referință (mai mare este mai bine)

Dispozitiv CPU Single-core Multi-core
HP ZBook 15 G6 Xeon E-2286M 1.279 7.686
HP ZBook 17 G6 Xeon E-2286M 1.263 7.595
Lenovo ThinkPad P53 Xeon E-2276M 1.237 6.152
Lenovo ThinkPad P1 (Gen. 2) i7-9850H 1.233 5.216
Lenovo ThinkPad X1 Extreme (Gen. 2) i7-9850H 1.160 4.168
Dynabook Portégé X30-F i7-8665U 1.236 3.473
Dynabook Tecra X50-F i7-8665U 1.241 3.043
Dell Inspiron 13 7390 2-în-1 i7-8565U 1.111 2.965
Surface Laptop 3 13.5 Core i5-1035G7 1.177 4.413
Dell XPS 13 2-în-1 7390 Core i7-1065G7 1.209 3.571
Surface Laptop 3 15 Ryzen 5 769 2.720
Dell XPS 15 7590 Core i9-9980HK 1.176 7.624

Cele opt nuclee ale lui Xeon E-2286M oferă scoruri multi-core impresionante în Geekbench 5. Nu există probleme aici cu multitasking greu.

PCMark

PCMark 10

Scorul dispozitivului
HP ZBook 15 G6 6.146
HP ZBook 17 G6 6.405
Lenovo ThinkPad P53 5.668
Lenovo ThinkPad P1 (Gen. 2) 4.969
Lenovo ThinkPad X1 Extreme (Gen. 2) 4.915
Dynabook Portégé X30-F 3.881
Dynabook Tecra X50-F 4.128
Dell Inspiron 13 7390 2-în-1 3.764
Surface Laptop 3 15 (AMD) 4.006
Dell XPS 15 7590 5.521
Dell Precision 3541 3.906

Benchmark-ul PCMark 10 testează cât de bine se descurcă împreună hardware-ul unui PC munca de zi cu zi. Din nou, este clar că aceste configurații high-end nu vor avea prea multe probleme de a se confrunta cu o sarcină de lucru grea.

3DMark

Spionul timpului

Scorul GPU al dispozitivului
HP ZBook 15 G6 Quadro RTX 3000 5.619
HP ZBook 17 G6 Quadro RTX 5000 7.803
Lenovo ThinkPad P53 Quadro RTX 5000 6.760
Lenovo ThinkPad P1 (Gen. 2) Quadro T2000 2.956
Lenovo ThinkPad X1 Extreme (Gen. 2) GTX 1650 Max-Q 3.190
Lenovo Legion Y740 15 RTX 2070 Max-Q 6.406
Lenovo Legion Y740 17 RTX 2080 Max-Q 7.128

3DMark

Lovitură de foc

Scorul GPU al dispozitivului
HP ZBook 15 G6 Quadro RTX 3000 12.305
HP ZBook 17 G6 Quadro RTX 5000 16.775
Lenovo ThinkPad P53 Quadro RTX 5000 16.367
Lenovo ThinkPad P1 (Gen. 2) Quadro T2000 6.632
Lenovo ThinkPad X1 Extreme (Gen. 2) GTX 1650 Max-Q 7.198
Dell XPS 15 (7590) GTX 1650 Max-Q 7.763
Lenovo Legion Y740 15 RTX 2070 Max-Q 14.669
Lenovo Legion Y740 17 RTX 2080 Max-Q 16.303
Razer Blade 15 GTX 1070 13.560

GPU-urile specializate Quadro RTX ale NVIDIA sunt puteri absolut concepute pentru a funcționa cu software profesional de ultimă generație.

Cinebench

Cinebench (R20) (mai mare este mai bine)

Gama CPU a dispozitivului
HP ZBook 15 G6 Xeon E-2286M 3.480 până la 3.525
HP ZBook 17 G6 Xeon E-2286M 3.346 până la 3.447
Lenovo ThinkPad P53 Xeon E-2276M 2.686 până la 2.701
Lenovo ThinkPad P1 (Gen. 2) Core i7-9850H 1.783 până la 2.201
Lenovo ThinkPad X1 Extreme (Gen. 2) Core i7-9850H 1.730 până la 2.495
Dynabook Portégé X30-F Core i7-8665U 1.242 până la 1.313
Surface Laptop 3 13.5 Core i5-1035G4 1.584 până la 1.606
Surface Laptop 3 15 Core i7-1065G7 1.703 până la 1.745

Executarea testului Cinebench R20 de mai multe ori la rândul acesta este un bun indicator al faptului că un laptop se va accelera sau nu sub sarcină susținută. Este clar că răcirea funcționează așa cum este prevăzut la ambele laptop-uri

și verificați cât de mari sunt aceste scoruri în comparație cu ThinkPad P53.

SSD

CrystalDiskMark (mai mare este mai bine)

Dispozitiv Citire Scriere
HP ZBook 15 G6 3.295.20 MB/s 3.041.99 MB/s
HP ZBook 17 G6 3.430.80 MB/s 2.829.46 MB/s
Lenovo ThinkPad P53 3.567.23 MB/s 2.813.25 MB/s
Lenovo ThinkPad P1 (Gen. 2) 3.508 MB/s 3.010 MB/s
Lenovo ThinkPad X1 Extreme (Gen. 2) 3.416 MB/s 3.016 MB/s
Dynabook Portégé X30-F 529 MB/s 348 MB/s
Dynabook Tecra X50-F 3.400 MB/s 1.952 MB/s
Lenovo ThinkPad P52 3.120 MB/s 1.551.5 MB/s
Dell XPS 15 7590 3.000 MB/s 2.796 MB/s
MSI PS63 Modern 3.300 MB/s 1.875 MB/s

Lor.2 SSD-uri PCIe NVMe incluse sunt extrem de rapide. De asemenea, am testat cu testul de stocare PCMark și am obținut un scor de 1.657 în ZBook 17 și 2.471 în ZBook 15.

Ambele laptop-uri au HP Fast Charge pentru a oferi aproximativ jumătate de viață a bateriei în 45 de minute. Un bonus suplimentar este că adaptoarele AC sunt considerabil mai mici decât multe stații de lucru concurent. Dacă purtați în mod frecvent aceste laptop-uri pe spate, orice reducere a greutății este un avantaj. Și veți dori să luați adaptorul de curent alternativ cu dvs. peste tot, deoarece aceste laptopuri consumă energie rapid.

Testul bateriei de jocuri de la PCMark, care măsoară durata de viață a bateriei cu sistemul sub sarcină relativ grea, măsurată doar o oră și 15 minute. În ceea ce privește munca normală, ar trebui să așteptați între cinci și șase ore de viață de la încărcare. Re cumpărați că am testat modele destul de high-end cu afișaje 4K, iar configurațiile mai puțin puternice cu afișaj FHD vor avea o viață mult mai bună a bateriei.

Din păcate, nu am putut rula același test pe ZBook 15 din cauza unei probleme cu bateria; laptopul nu ar funcționa fără adaptor de curent alternativ. S-ar putea să vă pună la îndoială durabilitatea, dar este doar ceva care se întâmplă și este acoperit de garanție dacă opțiunile de asistență nu rezolvă problema.

Dacă cumpărați ZBook 15 sau ZBook 17 de la HP?

Sursa: Windows Central

După folosirea acestor laptop-uri, este clar de această gama ZBook de la HP este atât de populară în lumea profesională. Obține o mulțime de opțiuni de securitate HP Sure (cum ar fi monitorul Sure Start BIOS și antivirusul Sure Sense), obțineți puterea necesară pentru a face față sarcinilor de specialitate și obțineți o mulțime de opțiuni de afișare, inclusiv cele geniale DreamColor 4K pe care le- am testat. Laptopurile sunt groase și grele, dar sunt durabile și aparent au cantitatea potrivită de răcire pentru a preveni accelerarea termică.

Intrarea fără instrumente pe panoul de jos este o adăugare ingenioasă, difuzoarele superioare sunt excelente și aveți o mulțime de porturi pentru conectarea perifericelor, inclusiv ceva precum căștile HP Reverb VR. Nu-mi place tastarea la fel de mult ca pe un ThinkPad, dar tot va face tastarea confortabilă.

4 din 5

Răspunzând la „Ar trebui să cumperi?„Întrebarea se reduce în cele din urmă la dacă aveți nevoie sau nu de performanță și caracteristici și vă puteți permite prețul ridicat. Vrei un GPU NVIDIA Quadro RTX 5000 și un afișaj mai mare care ușurează multă colaborare? Mergeți cu ZBook 17, deși cumpărați acest mult mai potrivit pentru viața pentru un birou decât într-un birou de dimensiuni și greutăți de vânzare.

Vă puteți descurca cu un GPU NVIDIA Quadro RTX 3000 și un ecran mai mic de 15 inchi? ZBook 15 este probabil o alegere mai bună (și mai accesibilă), în plus, este mult mai ușor de transportat. Nu va avea un Mini DisplayPort sau o unitate optică, dar face o treabă mult mai convingătoare de a acționa ca un laptop portabil.

Stație de lucru mobilă de 15 inchi

HP ZBook 15 G6

Mai portabil, mai puțin puternic

Doriți să mărească prețul și greutatea redusă, obținând în același timp performanțe impresionante stației de lucru? HP ZBook 15 G6 este probabil o alegere mai bună pentru dvs.

 • De la 2.239 USD la HP
 • 2.900 USD la Newegg

Stație de lucru mobilă de 17 inchi

HP ZBook 17 G6

Mai puternic, mai puțin portabil

Căutăm performanță maximă și un afișaj enorm? HP ZBook 17 G6 va satisface, dar aveți grijă la preț și greutate.

 • De la 2.343 USD la HP
 • 2.279 USD la Newegg

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here