Revizuire HP Spectre x360 (la sfârșitul anului 2016): cel mai bun laptop de 13 inchi nou

Lăsând deoparte implicarea HP în Windows 10 Mobile, adevărata pâine și untul companii sunt încă PC-urile Windows. În 2015, compania a prezentat lumii Spectre x360, care l-a impresionat chiar și pe acest fost non-fan HP. Acum, în timp ce nu îndreptăm spre 2017, HP reinventează acel laptop cu o multitudine de a face.

Este noul HP Spectre x360 cel mai bun Ultrabook de 13 inchi de pe piață astăzi? Cred că este.

Despre această recenzie

HP Spectre folosit aici în testare a fost Kaby Lake Core i7 (i7-7500; 2.7-3.5 GHz) cu 16 GB de memorie RAM și 512 GB de stocare internă. Dispozitivul a fost disponibil de la Best Buy, deși HP a furnizat ulterior sau unitate similară pentru revizuire.

Specificații HP Spectre x360

Categoria de specificații
Sistem de operare Windows 10 Home
Procesor Intel Core i5 sau Core i7 de a 7-a generație
Afişa 13.Diagonala de 3 inchi
Full HD IPS UWVA WLED cu retroiluminare multitouch activat
sticlă de la margine la margine
1920 x 1080
Amintirea 8 sau 16 GB LPDDR3 SDRAM
Unite cu stare solidă 256, 512, 1TB PCIe NVMe M.2 Uniți SSD
Grafică Intel HD Graphics 620
Audio Bang & Olufsen cu patru difuzoare
Camera web Cameră web HP TrueVision FHD IR orientată spre față
Capabil Windows Hello
Greutate 2.85 lb (1.3 kg)
Fără brad 2x2 802.11ac WLAN și Bluetooth
Porturi 2 USB 3.1 Thunderbolt de vârf C
1 USB 3.1 de tip A
1 combinație căști/microfon

O frumusețe metalică

Design HP Spectre x360

HP Spectre x360 este cu ușurință topul clasei sale în ceea ce privește designul și senzația premium. Este greu să nu apreciezi măiestria care a intrat în prelucrarea feroneriei.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Corpul integral din metal este uniform ca mărime și pur și simplu remarcabil. Poate că un dezavantaj este modul în care laptopurile metalice reci pot deveni și nu sunt la fel de confortabil la atingere precum cele vopsite la atingere moale. Dar arată și se simte uimitor în felul lor, iar noul Spectre x360 este un exemplu strălucitor în acest sens. De la marginile cromate lustruite la semnele de accent, HP a făcut o treabă remarcabilă în stilul acestui decapotabil.

„Spectre” este încă pe balamă și arată elegant ca întotdeauna

În timp ce alegerea metalului argintiu face comparații cu Apple, există un motiv excelent pentru alegere. Metalul nevopsit nu dezvăluie zgârieturi normale asemănătoare cu seria de laptopuri Razer. În utilizarea de zi cu zi mai practică, acestea nu arată amprentele digitale sau murdăria la fel de ușor ca dispozitivele cu vopsea moale la atingere.

Spectre x360 este un 13 subțire.8 mm când este închis și cântărește doar 2.85 lbs (1.3 kg). Nu este cel mai ușor subțire sau cel mai ușor laptop pe care poți cumpăra, dar schimbă acel nume superficial cu substanță cu specificații impresionante și autonomie decentă a bateriei.

Fiind complet metal, rezultă un dispozitiv cu senzație solidă. Se simte substanțial atunci când îl obțineți și greutatea sa este distribuită uniform, fără goluri.

Partea inferioară a Spectrei este foarte curată și minimă

Deschiderea Specter x360 cu o singură singură – standardul de aur în prelucrare – este aproape posibilă, dar este nevoie de puțin ajutor până la urmă.

Designul HP Spectre x360 de la sfârșitul anului 2016 este unul de tăiere calculată, subliniind în același timp punctele forte ale laptopului. Cred că este, fără îndoială, cel mai bine echilibrat design pentru orice Ultrabook de pe piață.

1080p nu arăta niciodată atât de bine

Ecran HP Spectre x360

Spectre x360 sunt un 13.Ecran tactil WLED Full HD (1920x1080) de 3 inchi. HP a evitată varianta QHD mai uluitoare din ultima ediție și cred că este o alegere inteligentă. Ecranele Full HD la această dimensiune sunt bune pentru majoritatea utilizatorilor mainstream care apreciază performanța și durata de viață a bateriei. Chiar și totuși, afișajul lucios full HD este remarcabil. Unghiurile de vizualizare sunt excelente, iar reproducerea culorilor (în special albe) este precisă.

Chiar dacă este „doar” Full HD, Spectre x360 are unul dintre cele mai frumoase văzute pe care le-am văzut

HP a redus rama ecranului Spectre x360 cu 77%, scăzând de la 15.1 la 3.4 mm, oferindu-i un ecran de la margine la margine. Există încă o ramă largă în partea de sus și de jos, dar aici are sens. HP a păstrat camera web în partea de sus și a adăugat o importantă recunoaștere facială IR duală pentru autentificarea biometrică Windows Hello.

Deși nu este la fel de impresionant precum Infinity Display de la Dell - în ceea ce privește rezoluția, culoarea și lipsa cadrului - HP atinge din nou echilibrul potrivit. Spectre nu numai că oferă o experiență de cameră web „tipică”, dar adaugă și securitatea recunoașterii faciale, oferind totuși un afișaj de înaltă calitate.

În general, Specter x360 oferă o experiență de afișare excelentă, cu o inovație adăugată.

O plăcere de tastare

Tastatură HP Spectre x360

Spectre x360 are o tastătură de dimensiune completă de la margine la margine cu taste pătrate, metalice. La fel ca Lap Dock pentru Elite x3, Spectre x360 pare să împrumute la fantasticul Type Cover a lui Surface Pro 4, cu o distanță largă între taste.

Tastarea este excepțională. Există o mulțime de călătorii cheie fără a deveni moale. Primăvara înapoi pentru chei este, de asemenea, satisfăcătoare.

Tastele sunt mari, pătrate și spațioase, ceea ce face ca tastarea să fie o briză

Din moment ce HP a optat pentru chei din metal argintiu, situatia de iluminare de fundal este dificila. Luminile cu LED-uri albe nu contrastează atât de mult cu cheile argintii precum ar fi cu cele negre, precum și posibilitatea de a distrage atenția sângerării luminii de sub părțile laterale ale gustului. Sunt bucuros să nu vă afecteze Spectre x360 revizuit și acest raport are față de versiunea anterioară. Chiar și faimosul buton de comutare a luminii de fundal nu mai rămâne aprins atunci când iluminarea de fundal este dezactivată. Ar trebui să rețin că iluminarea de fundal a tastaturii este într-o singură etapă: pornită sau oprită.

Tastatura Spectre x360 primește o evaluare remarcabilă. Se clasează cu Microsoft Surface Book pentru nevoile mele de tastare.

Nu este "Precizie", dar nici nu este rău

Trackpad HP Spectre x360

Dacă am o plângere mare cu Spectre x360, aceasta se reduce la trackpad. Pentru a fi corect, este solid. Problema mea este ca ar putea fi mult mai bine.

HP tinde să evite recomandarea Precision Touchpad a Microsoft, care este o combinație de ghiduri hardware și software. Precizia este grozavă, deoarece această versiune ideală a ceea ce ar trebui să fie un trackpad sub Windows 10. De aceea, seria Surface îl folosește, iar companii precum Dell l-au introdus în linia lor XPS.

Acesta este un trackpad mare...asta nu este Precizie

HP îmi spune că ei cred că ar putea face mai bine. Deci, în loc de Precision, folosesc Synaptics cu software-ul dezvoltat. Pentru a fi corect, în cea mai mare parte, se simte ca o Precizie - mai mult decât alte încercări - dar există încă o întârziere cu gesturi cu trei și patru degete și alte ciudatenii.

De asemenea, am o problemă cu un driver. Actualizarea provoacă acțiuni ciudate de zoom în browserul Edge pe care nu le-am putut lua în considerare și nici nu le-am putut configura. Din fericire, l-am putut dezinstala, dar a revenit din nou.

Nu sunt fan

HP optează și pentru un design foarte mare pentru trackpad. Deși arăt ciudat (și recomand mărirea zonei de clic stânga în setări), sunt bine cu dimensiunea și designul. Trackpad-ul este neted și oferă spațiu amplu pentru gesturi. Există, de asemenea, un clic foarte satisfăcător și uniform.

HP îmi spune că au standardizat modul în care trackpad-urile lor funcționează pe dispozitiv pentru o experiență mai consistentă. Aceștia sunt pași potriviți pentru consumatori, dar totuși aș prefera să văd HP doar îmbrățișând Precision și numiți asta. Lucrarea este deja făcută, așa că mergeți cu ea. Bataia cu zonele de clic, întârzierile, traseele și impulsul prin toate opțiunile învechite în 2017.

Quadrophenia

Audio HP Spectre x360

Patru difuzoare reglate Bang & Olufsen împodobesc Spectre x360: două în partea de jos și două în partea de lângă acestea. Motiv pentru acest design a fost că sunetul va suna în continuare grozav atunci când laptopul devine sau tabletă.

Difuzoarele de jos reglate B&O fac treaba

Pentru o reglare mai fină, există software-ul Bang & Olufsen inclus. Aplicația vă permite să reglați înaltele, basul, modul (film, muzică etc.) și chiar setați un egalizator.

Basul pe un sistem atât de subțire este întotdeauna provocator și, în timp ce există, sunetul este reglat înalt cu înalte. Aș descrie sunetul ca fiind foarte clar. Vocile sunt clare.

Un software de reglare pentru a personaliza sunetul

Cred că setările implicite sunt cele mai bune și sunt foarte impresionate de calitatea audio. Vă gândiți că, cu patru difuzoare, acest sistem ar putea porni și ați avea dreptate - poate deveni foarte tare.

Salut Windows Salut

Aparat foto HP Spectre x360

Poate că noua mea caracteristică preferată este adăugarea unei camere de recunoaștere facială pentru utilizarea cu sistemul Windows Hello de la Microsoft. A fi capabil să deschid capacul Spectre x360 și să mă conectez doar cu fața mea este fantastic.

Luminile duble IR fac recunoașterea facială foarte rapidă și fiabilă

HP îmbunătățește experiența utilizând nu una, ci două lumini în infraroșu (IR) care flanchează camera web Full HD. De asemenea, funcționează bine, mai ales dacă reglați fin algoritmul din setările Windows Hello pentru diferite situații de iluminare.

Nu este cea mai bună cameră pentru fotografii, dar arată mai bine pentru video

În ceea ce privește funcționarea ca o cameră pentru video (mai bine) și fotografii (doar în regulă Spectre x360), notă mari în comparație cu concurența. Cel puțin este plasat la nivelul potrivit - deasupra vizualului (privind la tine, Dell XPS 13).

Îndoiți-mă

Modul tabletă HP Spectre x360

Ca cunoscător al laptopurilor, nu sunt un mare fan sau utilizator al laptopurilor convertibile. Întotdeauna am găsit ideea înaintea stadionului tehnologiei. Spectre x360 ar putea fi primul laptop care mă răzgândește.

Când combinat cu corpul metalic, profil subțire și este ușor 2.Cadru de 85 lb, utilizați Spectre ca tabletă este o experiență plăcută! Balamaua folosită de HP nu este la fel de strambată ca cea a lui Lenovo, dar funcția este la fel de bună - este rigidă, dar nu enervantă. Și sincer, cred că arată și mai bine.

Sincer, acesta primul laptop convertibil pe care m-am simțit confortabil utilizat pe canapea în modul tabletă. Nu există scârțâituri sau ciudatenii (tastele de pe spate în modul tabletă nu mă deranjează). Asta e o realizare.

Aici funcția Windows Hello strălucește, puteți porni dispozitivul și puteți conecta fără a fi nevoie să utilizați vizualizajul pentru a introduce o parolă.

Benchmark-uri HP Spectre x360

Criterii de referință CrystalDiskMark (mai mare este mai bine)

Scor de categorie
Surface Book (512) Citește: 782 | Scrie: 573
Spectre x360 (512) Citește: 1332 | Scrie: 589
XPS 13 Kaby (256) Citește: 1060 | Scrie: 739

Geekbench 4.0 puncte de referință (mai mare este mai bine)

Scor de categorie
Surface Book Core i7 Un singur nucleu: 3948 | Core dublu: 7415
Spectre x360 Core i7 Un singur nucleu: 4100 | Core dublu: 7469
XPS 13 Kaby Core i7 Un singur miez: 4120| Core dublu: 7829

Plin de aer cald

Zgomotul ventilatorului HP Spectre x360

Unitatea pentru această recenzie a acestei versiuni Core i7 (i7-7500) și astfel a funcționat mai mult decât o variantă similară Core i5.

În mod inactiv, nu se aude niciun zgomot de ventilator de la Spectre x360. Cu toate acestea, nu este nevoie de mult în modul de procesare pentru a face ca ventilatorul să pornească pentru a răci lucrurile. Nu aș descrie ventilatorul ca fiind puternic, dar este mai puternic decât Dell XPS 13 și este mai frecvent. O parte din aceasta se poate datora subțirii dispozitivului, precum și conductivității termice a corpului metalic.

Temperaturile nu au depășit niciodată 115F (46C) sub stres puternic CPU/GPU, jucând jocuri în partea de jos. Pe partea de sus a dispozitivului, lângă vederej, temperaturile se apropiau de 110F (43C). Nu a fost niciodată incomod, dar șasiul metalic absoarbe cu siguranță o parte din căldură.

Zgomotul ventilatorului de pe Spectre nu este o problemă, dar este mai activ decât sistemele similare din această categorie. Doar fiți conștienți de acest lucru în timpul configurării inițiale, unde actualizările sistemului de operare și aplicații vor cauza mai mult decât obișnuită a procesorului.

Toată ziua și încărcare rapidă

Durata de viata a bateriei HP Spectre x360

Durata de viață a bateriei este impresionantă, dar nu excepțională. În utilizarea mea în lumea (Wi-Fi activat, luminozitate la 50% real, utilizat Edge, diverse aplicații Windows, Office) aș putea obține o durată de nouă până la zece ore pe Specter x360. În cazul utilizării intense, durează mai mult de 6 până la 8 ore. Pare mult mai puțin față de cele 14 ore pretinse de HP, dar acelea teste sunt de obicei efectuate cu streaming video stocat local cu radiourile oprite - nu este tocmai un caz de utilizare obișnuit.

HP dezactivează durata estimată a duratei de viață rămasă a bateriei pe baza efortului de calcul curent. This omisiune este oarecum enervantă și neortodoxă. Apoi, din nou, acea estimare a timpului fluctuează foarte mult în funcție de modul în care utilizați laptopul în acel moment și poate fi înșelătoare.

Actualizați: Acum puteți activa durata rămasă a bateriei prin BIOS-ul sistemului. Iată o scurtă trecere prin parcurs pentru a activa această funcție.

Cât timp a mai rămas? ¯\_(ツ)_/¯

În timp ce „doar” împingerea de zece ore poate fi dezamăgitoare pentru unii (nu pentru mine), abilitatea de a încărca rapid Spectre încărcătorul de perete de tip C este o bucurie. HP susține că poți trece de la încărcare de la 0 la 90% în 90 de minute și asta pare în concordanță cu experiența mea.

Acum, acesta este un mic încărcător AC

Când luați în considerare dimensiunea, designul și un procesor Core i7 cu 16 GB de RAM, sunt destul de mult de performanță bateriei Spectre. Consider că acesta este un dispozitiv „toată ziua”. Chiar mai bine? Spectre x360 are unul dintre cei mai mici încărcătoare de curent alternativ pe care le-am văzut vreodată. Este adorabil. Deci, dacă trebuie să-l cărați în jur, nu este prea deranjant.

USB-C și USB-A?!

Porturi HP Spectre x360

HP include 2 USB 3.1 porturi de tip C Gen 2 în partea dreaptă a dispozitivului. Acestea pot gestiona „HP Sleep and Charge” și Thunderbolt 3 fără compromisuri. În partea stângă, există un USB 3 standard.1 Gen 1 (Tip-A) pentru utilizatorii vechi.

Ceea ce lipsește, desigur, este orice port de ieșire HDMI și un cititor de carduri SD dedicat. Ambele pot fi compensate cu ușurință cu adaptorul de tip C.

Având în vedere că acesta este un dispozitiv la nivel de consumator/prosumer și nu de afaceri sau direct 'pro', sunt bine cu alegerea aici. Nevoile dvs. pot varia, dar cred că includerea a cel puțin unui port USB de tip A este inteligentă și ajută la revoluția de tip C.

Construit chiar înăuntru

Suporta HP Spectre x360

HP a furnizat cel puțin două actualizări de firmware/BIOS pentru Spectre x360 de la lansarea sa. Există, de asemenea, câteva actualizări inițiale ale sistemului, inclusiv HP JumpStart, PC Hardware Diagnostics UEFI și Wireless Button Driver.

Aceste actualizări sunt efectuate prin intermediul software-ului HP Support Assistant care rulează în fundal și efectuează verificări periodice la fiecare trei zile (Dell are un sistem similar, dar HP are o interfață de utilizare mai bună și mai robustă). HP Support Assistant permite, de asemenea, diagnosticare, informații despre garanție, mesaje de la HP și multe altele.

În general, aș acorda suport HP pentru Spectre x360 evaluări ridicate. Compania este în mod clar în topul erorilor și problemelor cu actualizările regulate de software.

HP Spectre x360: Cel mai bun laptop nou de 13 inchi

Cred că HP a făcut o treabă fantastică cu Spectre x360 revizuit. Am folosit mult cuvântul „echilibrat” în această recenzie și asta ar fi concluzia mea. Ați putea argumenta că rezoluția afișajului este prea mică, durata de viață a bateriei nu este mai lungă sau chiar și problema mea cu touchpad-ul non-Precision.

Toate acestea sunt dor de pădure pentru copaci, deoarece pachetul general este o experiență fantastică. Spectre x360 are mai multe dreptate decât orice alt Ultrabook din clasa sa.

În plus, există valoare.

Best Buy și HP vând ambele variante Core i7, de 16 GB cu 512 GB de stocare SSD pentru 1299 USD (HP vinde și o versiune destul de scumpă cu un SSD de 1 TB la 1619 USD). Cea mai mică configurație cu un Core i5, 8 GB de RAM și 256 GB SSD este de doar 1049 USD.

Cred că ambele puncte de preț sunt foarte competitive. Și mai impresionant este diferența de costuri între un Core i5 de nivel inferior și Core i7 aproape la maxim este de doar 300 USD.

Durată lungă de viață a bateriei, încărcare rapidă, tastare excelentă și, probabil, cel mai elegant design de până acum, iar Spectre x360 este un laptop remarcabil. Este, de asemenea, o tabletă excelentă și un convertibil, ceea ce concurența nu poate spune.

  • Vezi la Best Buy
  • Vezi la HP.com

Pro:

  • Design uimitor
  • Afisaj excelent
  • Excelentă experiență de tastare
  • Windows Salut
  • Durată de viață solidă a bateriei și încărcare rapidă
  • Valoare fantastică

Contra:

  • Fără touchpad de precizie
  • Fără slot pentru card SD sau ieșire HDMI

5 din 5

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here