Revizuire HP Elite Folio: Viitorul PC-urilor convertibile ultra-ușoare ar trebui să arate așa

2021 HP Elite Folio (față) vs. 2018 HP Spectre Folio (pate).Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Acum câțiva ani, HP a lansat ceea ce credeam că este unul dintre cele mai inovatoare și mai creative laptop-uri convertibile până acum - HP Spectre Folio. Dar au existat două nemulțumiri mari, inclusiv trackpad-ul oribil și afișajul oarecum înghesuit 16:9.

HP s-a întors cu Elite Folio – o schimbare în linia de produse de la prosumer la business – și demonstrează că HP ascultă feedback-ul. În timp ce consider că Surface Pro X este unul dintre cele mai bune laptop-uri cu procesor Qualcomm Snapdragon, Elite Folio, în multe privințe, îl depășește deschiderea și-a îngrijit să trage înainte.

Iată de ce cred că HP a reușit cu adevărat acest concept și de acest laptop 4G/5G mereu conectat este unul dintre cei mai interesante din acest an.

HP Elite Folio

Concluzie: HP Elite Folio este un pas important înainte pentru laptopurile alimentate cu ARM conectate mereu. Cu un afișat excelent, o tastatură și un design superior 2-în-1, Elite Folio este perfect pentru cei care au nevoie de calculatoare ușoare și de o baterie pentru toată ziua. Ai grijă doar de prețul mare.

Pro

 • Design 2 în 1 excelent, de înaltă calitate
 • Ecran tactil foarte bun 3:2 cu stilou inclus
 • Audio surprinzător de bun
 • Durată mare de viață a bateriei

Contra

 • Super scump
 • Greu de deschis
 • Afișează lucios
 • Începând de la 1.669 USD la HP

Sari la:

 • Pret, disponibilitate, specificatii
 • Design și caracteristici
 • Afişa
 • Performanță și baterie
 • Competiție
 • Ar trebui să cumperi?

HP Elite Folio: preț, disponibilitate și specificații

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Prețul pentru Elite Folio începe de la 1.699 USD și crește până la 2.327 USD, în funcție de opțiunile de configurare.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Cel mai jos model de bază are un 13.Ecran BrightView de 5 inchi, 1920 x 1280, Corning Gorilla Glass 5, care atinge un vârf de aproximativ 400 de nit și este livrat cu Windows 10 Home. Spațiul de stocare este de 128 GB cu 8 GB RAM și fără 4G LTE. Cu toate acestea, HP orientează cumpărătorii către modelul 4G în mod implicit. Acest laptop este unul dintre primele PC-uri Snapdragon Qualcomm care face 4G opțional pentru cei care doresc numai Wi-Fi.

Cea mai scumpă versiune oferă Windows 10 Pro, 16 GB RAM, 512 GB spațiu de stocare, caracteristică de confidențialitate a ecranului HP Sure View Reflect și 5G pentru 2.327 USD.

Modelul testat pentru această recenzie a fost livrat cu 512 GB de stocare, 16 GB de RAM, 4G LTE și afișajul standard full HD la prețul de 2.063 USD.

Categoria HP Elite Folio
OS Windows 10 Home sau Pro
Procesor Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2
RAM 8 sau 16 GB LPDDR4x
Lipit
Depozitare Până la 512 GB M.2 SSD PCIe NVMe
Afişa 13.5 inci
1920x1280
Raport de aspect 3:2
Atingere
Sure View Reflect (opțional)
Pix Creion activ HP Elite Slim
Porturi Două USB-C 3.2
3.audio de 5 mm
Nano SIM + eSIM
Audio Patru difuzoare stereo
Tuning Bang & Olufsen
Două microfoane
Conectivitate Wi-Fi 6
Bluetooth 5.0
Snapdragon X20 4G LTE
Snapdragon X55 5G
suport eSIM
aparat foto Față 720p
Camera de confidențialitate HP
Securitate Camera IR
Baterie Până la 24.5 minereu
Dimensiuni 11.76 x 9.04 x 0.63 inci
(298.6 mm x 229.6 mm x 15.95 mm)
Greutate De la 2.85 de lire sterline (1.29 kg)

Cumpărătorii pot comanda direct prin HP fie cu configurații gata de livrare, fie personalizate, astfel încât utilizatorii să adauge lucruri precum 5G sau mai mult spațiu de stocare.

Deocamdată, Elite Folio nu este vândut în magazine sau pe Amazon.

Puține PC-uri cu Windows se potrivește la această nișă precum Elite Folio – designul său este remarcabil.

Pentru specificații, nu obțineți prea multe, deoarece acesta este un computer ultraușor cu doar două Type-C 3.2 porturi (nici Thunderbolt pentru că este un computer Qualcomm). HP pune pe bună dreptate câte unul din fiecare port pe părțile opuse ale Elite Folio, care este mult mai adaptabil pentru birourile moderne. Unul poate fi folosit pentru încărcare cu încărcătorul de 65 de wați inclus, iar celălalt pentru un hub sau periferice, inclusiv afișaje externe.

HP aproape ascunde sertarul SIM pentru 4G si 5G in slotul stiloului. Este dificil de găsit și de deschis, dar majoritatea oamenilor vor arunca un SIM doar într-o singură dată, ceea ce face critica discutabilă. Elite Folio acceptă și eSIM, renunțând la întreaga cartelă SIM fizică pentru o electronică pentru cei care care o doresc.

Elite Folio acceptă Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.0, ceea ce este adecvat, deși Bluetooth 5.1 sau 5.2 ar fi mai de dorit.

2-în-1 a evoluat

HP Elite Folio: Design și caracteristici

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Folioul Elite 2021 remediază totul în neregulă cu Specter Folio 2018. HP folosește acum piele artificială, care este mult mai durabilă pentru mediu. Procesorul a trecut de la Intel la Qualcomm. Trackpad-ul este mult mai mare și acum utilizat driverul Microsoft Precision. Și vedejul are acum un aspect 3:2 mult mai înalt, care se potrivește cu ceea ce se găsește pe produsele Microsoft Surface.

La fel ca Surface Pro X, HP pune acum stiloul în tastatură pentru depozitare și încărcare (pen-ul este ținut în poziție de magneți). Este un design inteligent care se poate întâmpla un alt lucru care va afișa mai în 3:2 care a prelungit tastatura pentru a lăsa spațiu pentru funcția. Stiloul nu poate fi pierdut acum și este întotdeauna încărcat - este genial.

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Dar adevărata magie cu Elite Folio este designul balamalei. Deschizând capacul și ești întâmpinat cu ceea ce arată ca un laptop Surface - tastatură standard, afișaj înalt, unghiuri de vizualizare multiple datorită balamalei afișate. Dar puteți trage ecranul înainte într-un „mod media” care aduce ecranul mai aproape de dvs. pentru a viziona mai plăcut un film, a naviga pe un site web, a desena sau a face o prezentare. Și datorită modului în care funcționează acest mod menține și trackpad-ul accesibil, facilitând navigarea și clicurile și servind ca alternativă la baza pe ecranul tactil.

Dar nu se termină aici. Trageți ecranul și mai mult înainte, apoi întindeți-l și acum aveți o tabletă pentru PC Windows. Dar, spre deosebire de PC-urile convertibile la 360 de grade, acesta nu stă plat și, în schimb, este ușor înclinat în sus, ca o adevărată masă de desen. Această configurație îl face ideal pentru cerneală, deoarece puteți obține în continuare unghiuri bune de vizualizare în loc să privilegiați drept în jos. De asemenea, este mult mai confortabil.

Sursa: Daniel Rubino / Windows CentralThe Elite Folio are un sistem impresionant cu patru difuzoare.

Întregul proces folosește niște model de balamale și magneți, permițând modurile inteligente să se fixeze locul lor pentru fiecare. Este foarte satisfăcător de utilizare și se simte fluid.

Din nou, diferit de un PC convertibil la 360 de grade, puteți transforma Elite Folio fără a-l ridica din poală și nu necesita expunerea tastaturii la o suprafață dură. Folosind ambele stiluri de decapotabile, acest design care se trage înainte, este mult mai plăcut și valori decât ceea ce oferă HP Spectre x360 14.

Singură problema cu toate acestea este că HP magneți puternici pentru a menține Elite Folio închis. Este necesar să deschideți dispozitivul cu două mâini, eliminând astfel o parte din eleganța designului general. Totul este un pic ridicol.

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

În exterior, Elite Folio se bazează pe o carcasă din piele artificială neagră în locul de piele autentică asemănătoare fotbalului a Spectre Folio. Motivul pentru utilizarea acestui material este că ajută la ascunderea unora dintre balamale, fiind, de asemenea, suficient de flexibil pentru a proteja dispozitivul. A rezistat incredibil de bine în ultimele luni și dă aura acestui dispozitiv fiind un adevărat folio. Este elegant și diferit.

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Purtând 2.85 de lire (1.29) Elite Folio se simte foarte profesionist datorită designului său subțire și materialelor exterioare. Arată grozav într-o cafenea, într-un avion sau poate într-o ședință de consiliu pentru compania din Fortune 500.

Tastatura este tipică HP, adică excelentă. HP face unele dintre tastaturile mele preferate, iar aceasta nu este o excepție. O mulțime de taste de călătorie, iluminate din spate și pătrate mari îmi permit să scriu cât de repede și de precis pot. Tastele sunt puțin moi în comparație cu EliteBook-urile tipice, dar totuși foarte bune.

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Trackpad-ul este, de asemenea, excelent - clic mare, neted, frumos și folosește driverul Microsoft Precision. Este un salt masiv peste Spectre Folio.

Audio este condus de două difuzoare Bang & Olufsen de top care flanchează tastatură și încă două pe laterale, ceea ce este incredibil. Multe laptop-uri se mulțumesc cu doar două difuzoare, dar HP blochează patru într-un dispozitiv foarte subțire și ușor. Desigur, au nevoie de astfel de difuzoare, așa că atunci când vedejul este întins, obțineți un sunet bun, indiferent de postură - și funcționează. Chiar și atunci când stați întins, există un spațiu pentru difuzoarele de sus, astfel încât sunetul nu este niciodată înfundat.

Sursa: HP

Din păcate, spre deosebire de alte laptop-uri HP, acesta nu are controale avansate pentru acele difuzoare, inclusiv un EQ complet sau presetări audio.

Camera frontală 720P este suficientă decentă și mai bună pentru laptopurile moderne, dar nu face față Surface Pro X sau Elite Dragonfly Max de la HP, cu cea full HD de 5MP. Camera are un senzor infraroșu (IR) pentru a vă conecta la Windows doar cu fața. HP folosește și obturatorul de confidențialitate „glisor” mai vechi pentru camera web, o reducere a soluțiilor sale electronice mai moderne găsite în seria Spectre cu o cheie dedicată. În timp ce obturatorul manual de confidențialitate este OK, există momente în care îl veți activa accidental la deschiderea Elite Folio, ceea ce vă va împiedica și Windows Hello să funcționeze.

Nu pierde niciodată stiloul

HP Elite Folio: vizualizaj și cerneală

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Cele 13.Ecranul de 5 inchi full HD (1920x1280) oferă un număr de pixeli pe inch (PPI) de 171, ceea ce este acceptabil pentru această clasă de dispozitiv, dar nu face față rezoluției mai mari a Surface Pro X, 2800x1920, cu o 267 PPI.

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Ramele sunt relativ subțiri și arată mult mai bine decât Spectre Folio. Totuși, în timp ce ramele laterale sunt subțiri, partea de sus și de jos sunt ambele de proporții diferite, care se echilibrează (partea de sus este mult mai groasă decât cea de jos, care este puțin mai lată decât ramele laterale).

HP include un senzor de reglare automată a luminozității pentru a regla luminozitatea în condiții de iluminare ambientală. Culorile afișajului sunt vibrante și au un aspect plăcut. Precizia gamei de culori este, de asemenea, solidă cu 100% sRGB, 74% AdobeRGB și 78% DCI-P3 - chiar în gama celor mai multe Ultrabook-uri premium.

Luminozitatea ajunge la 21 de nit - slabă, dar încă mai luminos pentru munca de noapte - și atinge vârfuri la exact 400.6 nits, așa cum promise HP. Aceste rezultate fac ca Elite Folio să fie ideal pentru majoritatea mediilor, dar se va lupta cu lumina exterioară, ce este agravat de afișajul foarte lucios. HP ar trebui să adauge un strat antireflex la acest Elite Folio, așa cum o face pe celelalte laptop-uri premium ale sale, păstrând astfel acuratețea culorilor și reducând reflectivitate.

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Cerneala este excelentă, datorită creionului subțire sil. Amintește foarte mult de Surface Slim Pen de la Microsoft minus radiera pe care se poate face clic. Un mic LED alb vă anunță că se încarcă și există două butoane pentru funcții suplimentare. Magneții țin stiloul în poziție și chiar răstoarnă stiloul pentru tine când îl pui înapoi în divot.

Latența și acuratețea stiloului au fost excelent, făcând acest lucru perfect pentru luarea de note, adnotări, semnarea PDF-urilor sau schițe.

Face treaba

HP Elite Folio: Performanță și baterie

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Elite Folio este alimentat de cel mai recent procesor Snapdragon 8cx Gen 2 de la Qualcomm - așa care se găsește în Surface Pro X. Într-adevăr, performanța este exactă în concordanță cu Surface Pro X, cu aproape aceleași criterii de referință la nivel general pentru performanța CPU și GPU.

Sursa: Windows Central

În timp ce Elite Folio diferă în două domenii. În primul rând, cu aceleași cu rezoluție mai scăzută, sunt mai puțini pixeli de împins, ceea ce face ca Elite Folio să se simtă destul de rapid. Acest lucru este ajutat și de SSD-ul solid, care atinge puțin peste 3.100 MB/s pentru citire secvențială și o viteză mai mică, mai puțin critică, de 1.250 MB/s pentru scriere. Este mult mai rapid decât Surface Pro X cu 2.000 MB/s pentru citire și doar 810 MB/s pentru scriere.

Performanța variază pe computerele Snapdragon ARM față de cele bazate pe Intel sau AMD x86 tipice, cu aplicații compilate pentru ARM64 care rulează mai bine decât aplicațiile x86. După cum sa menționat în recenziile anterioare Quale PC, majoritatea aplicațiilor rulează fără probleme, inclusiv cele ideale pentru această clasă de dispozitiv, cum ar fi:

 • Microsoft Office (Word, OneNote, Excel)
 • Microsoft Edge
 • Hulu
 • Netflix
 • Amazon Prime Video
 • Spotify
 • VUDU
 • Disney+
 • Stare de nervozitate
 • Microsoft Teams
 • Slack (PWA)
 • Mail (Outlook.com)
 • Flow Mail (Gmail)
 • Polarr Photo Editor Pro
 • Știri Microsoft
 • GroupMe
 • OneDrive
 • Skype
 • Microsoft To Do
 • myTube! (YouTube)
 • MobileDiscord PTB (Discord)
 • Unigramă (Telegramă)
 • ExpressVPN configurarea manuală
 • Zoom (în curând)

Mai mult, cu 11 după colț Elite Folio se va avea Windows. Windows 11 oferă suport nativ pentru emularea aplicației x64 la Windows pe ARM, permițând utilizatorilor să ruleze aproape orice aplicație. Până acum, utilizați Windows 11 cu Surface Pro X, performanța este și mai bună datorită noilor tehnologii ARM64EC (Emulation Compatible) care este utilizat și Microsoft Office este acum compilat și pentru ARM64.

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Performanța 4G LTE este, de asemenea, remarcabilă, fără scăderi de recepție sau comportament ciudat. La fel ca majoritatea computerelor Windows conectate mereu în prezent, puteți lăsa 4G pornit tot timpul, chiar și prin Wi-Fi, deoarece nu are niciun impact asupra duratei de viață a bateriei. Utilizează o putere similară cu cea a Wi-Fi și nu este ceva pe care trebuie să-l microgestionați.

Durata de viață a bateriei a fost puțin mai greu de măsurat, deoarece au existat unele probleme cu testul de descărcare a bateriei PCMark 10. Cu toate acestea, testelor noastre de puțin peste 11 ore se potrivesc utilizării noastre reale de aproximativ nouă ore (raportul de utilizare a bateriei Windows). Este la fel cu laptopurile Intel actuale din a 11-a generație, dar acele laptopuri nu sunt, de asemenea, la fel de subțiri ca Elite Folio și nici nu au acest factor de formă specific. Acesta a fost, până acum, scopul Windows pe computerele ARM - să creeze dispozitive pe care nu le puteți face cu chipset-urile Intel sau AMD. Excepția fiind Lenovo Flex 5G, care este mai mult un laptop tradițional 360, ar putea atinge cu ușurință 18 ore sau mai mult.

Deoarece Elite Folio nu are orificii de ventilație sau ventilatoare, nu există nimic de raportat pentru zgomot sau căldură. Dispozitivul nu se încălzește niciodată și nu face zgomot de ventilator.

Puțini concurenți

HP Elite Folio: Competiție

Lenovo ThinkPad X1 Titanium Yoga (2021).Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Elite Folio este un PC unic cu puțini concurenți direcți datorită factorului de formă neobișnuit și avantajelor sale.

Cea mai evidentă alternativă la Elite Folio ar fi actualul Microsoft Surface Pro X cu 4G LTE. Este un dispozitiv 2-în-1 similar cu suport pentru stilou și același procesor. Pro X excelează într-un afișaj cu rezoluție mai mare, o cameră frontală mai bună și o tastatură detașabilă. Durata de viață a bateriei dintre cele două este similară. Cu toate acestea, Elite Folio are opțiunea numai pentru Wi-Fi sau 5G, niciuna dintre ele nu oferă Pro X. Prețul este, de asemenea, identic odată ce includeți combinația tastatură/pen-uri în linia de jos a lui Pro X.

HP Elite Folio realizează designul 2-în-1 ideal pentru calcule ușoare, dar adaptive. Dar prețul este destul de mare pentru acest privilegiu.

Flex 5G de la Lenovo este un PC ARM cu balamale 360 ​​​​care are o durată de viață dublă a bateriei. Este, de asemenea, singurul laptop care acceptă 5G mmWave de mare viteză de la Verizon (și Sub-6), deși câte multe beneficii de asta depinde foarte mult de locația dvs. Funcționează Snapdragon 8cx Gen 1 în loc de Gen 2, dar benchmark-urile arată noastre o mică diferență între cele două, ceea ce face discutabilă.

Lenovo are, de asemenea, remarcabilul ThinkPad X1 Titanium Yoga cu 5G opțional. Este la fel de subțire ca și Elite Folio și rulează fără limită un procesor Intel x86 (dar generează și mult mai multă căldură și are ventilator). Se transformă într-o tabletă, deși va trebui să găsești un loc pentru a depozita stiloul în timpul călătoriei. Are un aspect și o senzație general foarte asemănătoare cu Elite Folio, dar este un design mai tradițional de balamale de 360 ​​​​de grade, pe care unii îl pot prefera. Este, de asemenea, mult mai ieftin, frumos de la 1.200 USD (deși configurat pentru a se potrivi cu Elite Folio în această recenzie, Titanium Yoga este de 2.156 USD față de. 2.063 USD pentru Elite Folio).

Dacă vă place factorul de formă, dar un procesor robust Intel din 11-a generație H din seria cu grafică NVIDIA RTX, seria Acer ConceptD 7 Ezel este răspunsul dvs. Este un laptop mult mai mare, cântărind aproximativ 5.5 lire (2.5 kg) cu un 15.Ecran de 6 inchi și începe în jur de 2.500 USD, dar prezenta design flexibil 2 în 1 ca și Elite Folio. Cu toate acestea, îi lipsesc opțiunile 4G sau 5G.

HP oferă și variante de vânzare Elite Dragonfly Gen 2 sau MAX. Ambele sunt puțin mai scumpe, dar oferă procesare Intel, opțiuni 4G/5G, sunt și foarte ușoare.

Pentru mai multe idei, consultați cele mai bune laptop-uri Windows 10 LTE pentru recomandările noastre de top.

Nimic asemănător

Dacă cumpărați HP Elite Folio?

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Pentru cine este

 • Aveți nevoie de 4G sau 5G pe un computer Windows
 • Profesioniști care apreciază computerul mobil de înaltă calitate, ușor, adaptiv
 • Vrei un dispozitiv cu suport excelent pentru stilou
 • Oameni care au nevoie de o autonomie foarte buna a bateriei

Pentru cine nu este

 • Cea mai bună performanță într-un Ultrabook
 • Jucătorii
 • Oameni cauta nu le place sa foloseasca dongle-uri pentru porturi
 • Cei care sunt foarte bine cu Wi-Fi

HP Elite Folio este o mare evoluție. Se pare că HP a îmbinat ceea ce a învățat din Envy x2 și Spectre Folio, foarte bine concepute, în acest nou Elite Folio. A meritat așteptarea.

Ceea ce diferențiază Elite Folio de orice altceva este factorul de formă foarte distinctiv. Este un design pe care s-ar putea să vedem mai mult, deoarece chiar și Microsoft sunt un brevet pentru ceva similar. Funcționează, de asemenea, și este o iterație mult mai bună a computerelor ubicue cu balamale de 360 ​​​​de grade pe care le avem acum. Unghiul pentru cerneală este mai bun, capacitatea de a se transforma fără a ridica laptopul, stiloul încorporat în tastatura - rezolvă toate problemele pe care le îngrijesc la dispozitivele 360 ​​​​fără niciun compromis.

HP ar fi de folos să continue să evolueze acest factor de formă, deoarece Elite Folio este un plus impresionant la lumea diversă a computerelor.

Dar, la fel ca toate computerele ARM bazate pe Qualcomm, problema se rezumă la compatibilitatea aplicațiilor. Din fericire, această problemă se estompează, mai pe măsură ce nu cursăm spre Windows 11 în octombrie (Elite Folio se califică pentru upgrade gratuit). Cu emularea aplicației pe 64 de biți și mai multe aplicații care oferă compatibilitate ARM64, lucrurile vor fi doar.

Cine ar trebui să cumpere Elite Folio? Este destinat executivului care are nevoie de e-mail, Microsoft Office, navigare web, suport pentru stilou, abilități de comunicare (Echipe, Slack, Zoom, Skype) și trebuie să fie întotdeauna conectat la internet. La fel ca multe alte PC-uri ARM, Elite Folio este pentru computere ușoare, cu o durată lungă de viață a bateriei și abilități 4G sau 5G.

Există doar câteva dezavantaje la Elite Folio. Unul dintre acestea este prețul - este absurd de mare. Desigur, a fi orientat către directori fat-cat și tipuri de afaceri de ultimă generație este probabil mai puțin o problemă. Totuși, nu este o afacere. Celălalt este vizibil lucios și deschiderea Elite Folio cu două mâini, mici niște niște.

O altă problemă este că procesează Qualcomm Snapdragon ARM trebuie să devină mai bune și mai rapide. Diferența dintre acesta și Intel se micșorează, defavorizând Qualcomm. În timp ce îmi place să folosesc Windows pe computerele ARM, valoarea suportului este în scădere, mai ales când prețul este atât de mare.

4 din 5

Totuși, aspectul crucial este designul Elite Folio - este excepțional. HP ar fi de folos să continue să evolueze acest factor de formă, în special cu tastaturile sale excelente și hardware-ul de calitate. Un astfel de dispozitiv poate beneficia de orice lansează Qualcomm în continuare pentru a adăuga și mai multă performanță.

HP Elite Folio

Întotdeauna conectat

Concluzie: HP Elite Folio este un pas important înainte pentru laptopurile alimentate cu ARM conectate mereu. Cu un afișat excelent, o tastatură și un design superior 2-în-1, Elite Folio este perfect pentru cei care au nevoie de calculatoare ușoare și de o baterie pentru toată ziua. Ai grijă doar de prețul mare.

 • Începând de la 1.669 USD la HP

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here