Cum (și când) să utilizați note de subsol și note de final Microsoft Word

Fie că scrii un raport care are nevoie de referințe la alte surse, faci cercetări pentru următorul roman grozav stil Hemingway sau doar crezi o listă tipărită pentru a organiza și a naviga în colecția ta ridicolă de pălări de epocă - cu referințe la locul în care le -ai doritonat , precum și sugestii de împerechere a ținutelor — Microsoft Word 2016 pentru Windows are o serie de funcții de „referință” care facilitează inserarea rapidă a notelor de subsol și a notelor de final.

 • Cum să adăugați sau notă de subsol în Microsoft Word
 • Cum să adăugați sau să notă de final în Microsoft Word
 • Tutoriale suplimentare Microsoft Office 101

Cum să adăugați sau notă de subsol în Microsoft Word

Înainte de a intra în tutorial, o definiție a „notei de subsol” ar putea fi utilă, pentru a explica când și unde puteți să le utilizați. Iată o definiție, din dicționar.com:

 • O notă explicativă sau de documentare sau un comentariu în partea de jos a unei pagini, care se referă la o anumită parte a textului de pe pagină.
 • Un comentariu sau un eveniment minor sau tangenţial adăugat sau subordonat unei declaraţii principale sau unui eveniment mai important.

Iată cum să adăugați sau notă de subsol în Word 2016 pentru Windows:

 1. Navigați la locația din document în care să vă adăugați sau să notați subsol.
 2. Apasă pe Referințe fila din partea de sus a vizualizajului Word. (Este a șaptea filă din stânga.)

 3. Faceți clic pe caseta mică din colțul din dreapta jos al casetei Note de subsol filă, pentru a personaliza setările pentru note de subsol. (Cutia arata ca o sageata indreptata in jos si spre dreapta la un unghi de 45 de grade.)

  • În Locație caseta, asigurați-vă că cercul de lângă Note de subsol este completat, iar în meniul dorit, alegeți dacă rulați ca notele de subsol să apară la Partea de jos a paginii sau Subtext.

  • În Aspectul notei de subsol secțiune, faceți clic pentru a deschide meniul derulant de lângă Coloane și alegeți numărul de coloane pe care să vă folosiți pentru note de subsol. Dacă alegi 3 coloane note de subsol se împart automat în trei coloane uniform distanțate, iar note de subsol ulterioare se stivuiesc o peste alta, în formatul cu trei coloane.
  • The Format secțiunea vă permite să schimbați schema de numărare a notelor de subsol din cifre în litere; utilizați personalizate pentru numerotare; și personalizați modul în care organizați altfel notele de subsol.
  • După ce alegeți toate setările pentru note de subsol dorite, faceți clic pe aplica butonul pentru a salva modificarea.
 4. Când sunteți gata să introduceți prima notă de subsol, asigurați-vă din nou că cursorul este în corectă pe pagină și în pagină Note de subsol cutie, în interiorul Referințe filă, apăsați Introduceți o notă de subsol.

 5. O nouă notă de subsol apare fie în partea de jos a paginii, fie direct sub text, pe baza setărilor dvs. și puteți începe imediat să introduceți nota de subsol. Faceți clic oriunde altundeva pe pagină pentru a "salva" nota de subsol.
  • se edita oricând notele de subsol existente navigând la el și apoi făcând clic în text.
 6. Când sunteți gata să creați o notă de subsol suplimentară pe aceeași pagină, repetați pașii de mai sus. Notele de subsol ulterioare apar sub note de subsol anterioare în partea de jos a paginii sau direct sub textul dezvoltat, pe baza setărilor dvs.

Cum să adăugați sau să notă de final în Microsoft Word

Ce este exact o „notă de final” și când ar trebui să o utilizați? Din dicţionar.com:

o notă, ca explicație, modificare sau altele asemenea, adăugată la sfârșitul unui articol, capitol etc.

Deci, în timp ce notele de subsol sunt folosite pentru a oferi informații rapide, pe măsură ce treceți, pe următorul document, iar nota finală ar trebui utilizată pentru a furniza informații relevante la finalul sau „sfârșitul” unui document, pentru a oferi. un fel de context sau concluzie, nu spre deosebire de formă de punctuație scrisă.

Iată cum să adăugați note de final în Word 2016:

 1. Apasă pe Referințe fila din partea de sus a vizualizajului Word. (Este a șaptea filă din stânga.)
 2. Faceți clic pe caseta mică din colțul din dreapta jos al casetei Note de subsol filă, pentru a personaliza setările pentru nota finală. (Cutia arata ca o sageata indreptata in jos si spre dreapta la un unghi de 45 de grade.)

  • În Locație caseta, asigurați-vă că cercul de lângă Note de final este completat.

  • The Format secțiunea vă permite să schimbați schema de numărare a notelor finale ale cifrei la litere, să utilizați mărcile personalizate pentru numerotare și să personalizați modul în care organizați note de final.
  • După ce alegeți toate setările pentru note de final dorite, faceți clic pe aplica butonul pentru a salva modificarea.

 3. Când sunteți gata să introduceți o notă de final, asigurați-vă din nou că cursorul este în poziția corectă pe pagină și în pagină Note de subsol cutie, în interiorul Referințe fila, apăsați pe Introduceți o notă de final butonul.

 4. adăugați mai multe note de final și puteți plasa în documentul dvs., dar toate vor apărea pe pagina finală, la sfârșitul textului dvs. Acest lucru este spre deosebire de note de subsol, care apar pe aceleași pagini la care le adăugați.

Mai multe tutoriale Microsoft Word și Office

Pentru mai mult ajutor Microsoft Word, instrucțiuni și tutoriale, citiți:

 • 13 comenzi rapide de la tastatură Microsoft Word ușor de reținut
 • Cum să schimbați ghilimele „inteligente” în ghilimele „drepte” în Microsoft Word, Outlook și PowerPoint

Sau consultați pagina noastră completă Office 101:

 • Microsoft Office 101: Ajutor, instrucțiuni și tutoriale

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here