Cum să upgradezi SSD-ul în Lenovo IdeaPad Flex 5 14

Sursa: Windows Central

IdeaPad Flex 5 14 de la Lenovo este un convertibil de 14 inchi accesibil, disponibil cu procesare AMD sau Intel. În timp ce memoria RAM este lipită și nu este accesibilă pentru upgrade-uri, M.2 unități SSD pot fi actualizate după cumpărare. lucru vă permite să cumpărați acest preț scăzut la finalizarea comenzii și să cumpărați un SSD la reducere mai târziu, fie pentru mai mult spațiu de stocare, pentru stocare mai rapidă sau pentru ambele. Iată tot ce trebuie să știți despre efectuarea upgrade-ului.

Hardware și software pentru a face treaba

 • M.2 SSD PCIe: Samsung 970 EVO Plus (de la 75 USD la Dell)
 • Instrument de clonare: Macrium Reflect 7 (gratuit la Macrium)
 • Carcasa SSD pentru clonare: SSK M.2 carcase PCIe (26 USD la Amazon)
 • Preveniți deteriorarea: brățară antistatică Rosewill (7 USD la Amazon)
 • Toate instrumentele necesare: trusa de instrumente ORIA PC (36 USD la Amazon)
 • Convertibil AMD pentru buget: Lenovo IdeaPad Flex 5 14 (de la 670 USD la Lenovo)

Cum să actualizați SSD-ul în IdeaPad Flex 5 14

Notă: Înainte de a începe orice upgrade pe un computer, este o idee bună să faceți sau să copiați rezervarea a datelor dvs. în cazul puțin probabil că ceva ar merge pro. De asemenea, veți dori să vă asigurați că nu lucrați într-un mediu plin de statistică, deoarece poate provoca deteriorarea hardware-ului intern al computerului. Luați în considerare investiția într-o brățară antistatică pentru a evita deteriorarea inutilă.

Lenovo IdeaPad Flex 5 14 este un laptop convertibil de 14 inchi, cu o durată excelentă de viață a bateriei, o calitate decentă a construcției și performanță puternică. Este disponibil cu procesare mobile din seria AMD Ryzen 4000 pentru cea mai mare putere pentru dolarul dvs. și poate fi avut cu până la 16 GB de RAM. Lor.2 SSD livrat cu laptopul este relativ rapid, dar este posibil să cauți ceva mult mai rapid sau cu mult mai mult spațiu de stocare.

Flex 5 14 pe care l-ați îmbunătățit va avea deja un M.2 SSD în interior, dacă sunteți parțial față de datele de pe unitate, puteți crea o clonă exactă folosită un nou SSD și un M extern.2 incintă. Vă recomandăm Samsung 970 EVO Plus ca un SSD de upgrade. Este disponibil în dimensiuni de 250 GB, 500 GB, 1 TB și 2 TB. Vă recomandăm și SSK M.2 carcasă PCIe. De asemenea, veți dori să verificați Macrium Reflect, software-ul folosit pentru clonare. Am scris un ghid complet pentru a vă ajuta prin procesul de clonare.

Dacă, pe de altă parte, 5 14 este Flex este nouă și nu vă pasă prea multe date salvate pe SSD-ul din fabrică, puteți face sau instalați curată a Windows 10 odată ce noul SSD este instalat. Cu toate acestea, re cumpărați trebuie să urmați unii pași înainte de a înlocui SSD-ul, cum ar fi creat un suport de pornire USB. Consultați ghidul nostru complet pentru o instalare curată a Windows 10 înainte de a înlocui orice hardware.

Odată ce procesul de clonare este încheiat sau ați parcurge pașii pentru a vă configura pentru o instalare curată a Windows 10, curățați o zonă bine iluminată și opriți Flex 5 14. Este timpul să înlocuiți SSD-ul.

 1. Deșurubați nouă elemente de fixare pe spatele Flex 5 14 utilizat un Torx 6 bit. Recumpărați că cele patru șuruburi mai scurte merg de-a lungul marginii frontale care este conică, în timp ce cele cinci șuruburi lungi merg în porțiunea ridicată din spate.

  Sursa: Windows Central

 2. Ridicați panoul de jos folosind un instrument de levier, un pick-up de chitară sau miniatură. Începeți de la un colț și deplasați-vă. Încercați să evitați îndoirea plăcii din spate.

  Sursa: Windows Central

 3. Deșurubați un singur dispozitiv de fixare la sfârșitul M.2 SSD un bit Phillips. Lenovo folosește un SSD de dimensiune de dimensiune în Flex 5 14, dar extensia este îndepărtată în același mod.

  Sursa: Windows Central

 4. Trage SSD din fabrică departe de slot. Nu ridicați prea mult SSD-ul pentru a evita deteriorarea laptopului.

  Sursa: Windows Central

 5. Introduceți SSD nou în fantă la un unghi de aproximativ 15 sau 20 de grade. Observați că este tastată și se va confrunta doar într-un singur sens.

  Sursa: Windows Central

 6. Înșurubați un singur dispozitiv de fixare la sfârșitul M.2 SSD. Nu este nevoie să utilizați extensia dacă utilizați un SSD în format 2280 ca înlocuitor.

  Sursa: Windows Central

 7. Inlocuieste panoul de jos prin aplicarea unei presiuni în jurul marginilor și mijlocului. Ar trebui să faceți clic înapoi în poziție.

  Sursa: Windows Central

 8. Înșurubați nouă elemente de fixare pe spatele laptopului.

  Sursa: Windows Central

Acum puteți continua să instalați Windows 10 folosind medii de pornire. Dacă ați clonat SSD-ul, ar trebui să puteți porni laptopul și să continuați ca și cum nimic nu s-ar fi schimbat.

Cele mai bune alegeri de hardware și software

Este greu să învingi Samsung 970 EVO Plus când vine vorba de M.2 stocare PCIe. Este rapid, este durabil și are un preț competitiv pentru performanța pe care să o ai.

Viteze SSD uluitoare

Samsung 970 EVO Plus

Performanță ireală de până la 1 TB

Samsung 970 EVO Plus oferă viteze extraordinare de oraș și scriere, un preț competitiv și o garanție de 5 ani, care în total este un pachet impresionant. Dimensiunile încep de la 250 GB și ajung până la 1 TB.

 • De la 75 USD la Dell
 • De la 75 USD la Amazon
 • De la 75 USD la Best Buy

IdeaPad Flex 5 14 este un convertibil accesibil, care oferă performanțe solide și durată de viață a bateriei datorită proceselor mobile din AMD Ryzen 4000. Afișajul este o dezamăgire, dar dacă lucrați cu el, aceasta este o opțiune excelentă pentru munca de productivitate și utilizarea ocazională.

Convertibil alimentat de AMD

Lenovo IdeaPad Flex 5 14

Performanță impresionantă și durata de viață a bateriei

Procesoarele mobile AMD Ryzen 4000 sunt un plus excelent pentru Flex 5 14, dar afișajul a fost încă lasă de dorit. Pentru preț, totuși, ar putea fi ușor de ignorat.

 • De la 670 USD la Lenovo
 • De la 735 USD la Amazon
 • De la 770 USD la Best Buy

Echipament adițional

Pentru a face procesul de actualizare mai ușor și mai puțin riscant, luați în considerare investiția în unele dintre aceste instrumente pentru PC accesibile și nu uitați de Macrium Reflect și de o carcasă externă pentru a vă îngriji să cloneze unități.

SSK M.2 carcase (26 USD la Amazon)

Această carcasă accesibilă din aluminiu funcționează cu M.2 SSD-uri PCIe NVMe precum Samsung 970 EVO Plus pentru clonare. Conectați-vă la Flex 5 14 cu USB-C.

Macrium Reflect 7 (gratuit la Macrium)

Am avut succes în clonarea unităților cu Macrium Reflect 7 și chiar am scris un ghid complet despre cum să folosim corect. Este disponibilă o ediție gratuită, dar puteți alege o ediție completă cu o grămadă de mai multe funcții pentru cei care vă îngrijesc în serios backup-urile.

Setul de instrumente ORIA PC (36 USD la Amazon)

Având echipamentul adecvat pentru a funcționa pe computerul dvs., munca va ușura întotdeauna mult. Aici obțineți o multitudine de instrumente conținute într-o carcasă portabilă.

Brățară antistatică Rosewill (7 USD pe Amazon)

Electricitatea statică poate deteriora părțile sensibile ale PC-ului, așa că eliminați riscul cu o brățară antistatică. Fixați-l în jurul încheieturii și fixați-l pe computer pentru liniște sufletească.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here