Cum să upgradezi SSD-ul în ASUS VivoBook 15

Sursa: Windows Central

Actualizarea SSD-ului în ASUS VivoBook 15 este o modalitate excelentă de a face și mai bine unul dintre cele mai bune laptop-uri de pe piață. Având în vedere că acest model de VivoBook 15 (F512JA) vine cu doar până la 128 GB M.2 SSD SATA din fabrică, puteți adăuga gigaocteți și viteză cu unul dintre cele mai bune SSD-uri de acolo. Vă voi ghida prin întregul proces de actualizare a SSD-ului și vă sugerați niște hardware care merită să vă asigurați că upgrade-ul merită timpul dvs.

Asigurați-vă că vă consultați ghidul nostru despre cum să actualizați memoria RAM în VivoBook 15 dacă aveți nevoie de mai multă memorie.

Cum să actualizați SSD-ul în ASUS VivoBook 15

Notă: Înainte de a începe orice upgrade pe un computer, este o idee bună să faceți sau să copiați rezervarea a datelor dvs. în cazul puțin probabil că ceva ar merge pro. De asemenea, veți dori să vă asigurați că nu lucrați într-un mediu plin de statistică, deoarece poate provoca deteriorarea hardware-ului intern al computerului.

ASUS VivoBook 15 (F512JA) pe care îl fac upgrade în acest ghid vine cu un M de 128 GB.2 SSD SATA. Deși această tehnologie mai lentă ajuta la menținerea prețului laptopului la mai puțin de 500 USD, ar putea să nu fie suficient de rapidă pentru oricine obișnuit cu M.2 Tehnologie PCIe NVMe. Deoarece laptopul este compatibil cu o unitate PCIe NVMe, se recomandă actualizarea rapidă a tehnologiei mai mari. Există, de asemenea, spațiu în interiorul laptopului pentru un 2.SSD sau HDD de 5 inchi, dar laptopul nu vine cu conexiunile adecvate dacă nu este instalată la nivel din fabrică.

În orice caz, vă recomandăm să mergeți cu mai rapid M.2 tehnologie. Ceva de genul SK hynix Gold P31 combină un preț ieftin, durabilitate de lungă durată și performanță de vârf. cumpăra 2 SSD de 500 GB pentru aproximativ 70 USD, modelele de 1 TB și TB costând 130 USD și, respectiv, 245 USD.

Deoarece există doar cel M.2 pentru un SSD în interiorul VivoBook 15, va trebui să decideți dacă nu vă păstrați toate datele sau să începeți proaspăt cu o nouă instalare Windows 10. Dacă puteți păstra totul la fel ca înainte de upgrade, clonarea vechiului SSD pe noul SSD este o opțiune excelentă. Va fi necesar o carcasă SSD externă, iar ghidul nostru despre cum să închideți un SSD vă poate ghida prin pașii specifici.

Dacă ați primit recent laptopul sau pur și simplu nu vă deranjează să pierdeți datele care sunt salvate în prezent pe vechiul SSD SATA, puteți merge împreună cu sau instalați curată a Windows o dată ce unitatea a fost schimbată. Există câteva lucruri de care trebuie să aveți grijă înainte de actualizare dacă decideți să mergeți pe această cale, așa că asigurați-vă că consultați ghidul nostru despre cum să faceți sau să instalați curată a Windows 10 înainte de a continua cu pașii de mai jos.

După clonarea vechiului SSD sau pregătirea computerului pentru o instalare curată a Windows 10, ar trebui să fiți clar să continuați procesul de actualizare a SSD-ului. Opriți VivoBook-ul 15, goliți un spațiu de lucru bine iluminat și urmați acești pași.

 1. Deșurubați 10 elemente de fixare pe panoul de jos al laptopului utilizat a Șurubelniță cu cap Philips. Recumpărați că șuruburile din față sunt mai scurte decât celelalte.

  Sursa: Windows Central

 2. Ridicați panoul de jos utilizând un instrument de levier. Mi-a părut cel mai ușor să încep de-a lungul balamalei și să mă întorc în față.

  Sursa: Windows Central

 3. Deșurubați dispozitiv de fixare la sfârșitul SSD-ului.

  Sursa: Windows Central

 4. Trage vechi SSD departe de M.2 slot. Pentru a preveni deteriorarea, nu ridicați în sus.

  Sursa: Windows Central

 5. Introduceți SSD nou la un unghi de aproximativ 25 de grade. Unitatea și slotul sunt ambele cheie și se vor potrivi doar într-un singur fel.

  Sursa: Windows Central

 6. Înșurubați dispozitiv de fixare la sfârșitul SSD-ului. Aveți grijă să nu vă strângeți prea mult, dar asigurați-vă că SSD-ul este sigur.

  Sursa: Windows Central

 7. Inlocuieste panoul de jos. Aplicați presiunea în jurul marginilor și în centru până când se fixează.

  Sursa: Windows Central

 8. Înșurubați 10 elemente de fixare pentru a asigura panoul de jos.

Dacă ați optat pentru o instalare curată a Windows 10 după actualizare, puteți continua acum. Și dacă ați ales să vă clonați vechiul SSD pe noul SSD, ar trebui să puteți porni VivoBook 15 și să continuați ca înainte.

Cele mai bune alegeri de hardware și software

Vă recomandăm să verificați fie SK hynix Gold P31, fie Samsung 970 EVO Plus ca upgrade. Sunt atât rapide, cât și accesibile, cu dimensiuni mari disponibile pentru mai mult spațiu de stocare.

4D NAND M cu 128 de straturi.2 SSD

SK hynix Gold P31

SK hynix Gold P31 reduce prețul față de mulți dintre concurenți, dar oferă rezistență mai puternică și o performanță mai rapidă. Este o opțiune excelentă pentru oricine dorește să stocheze actualizeze spațiul de a face PCIe 3.

 • De la 70 USD la Amazon

Viteze SSD uluitoare

Samsung 970 EVO Plus

Samsung 970 EVO Plus oferă viteze extraordinare de oraș și scriere, un preț competitiv și o garanție de cinci ani, care în total este un pachet impresionant. Dimensiunile încep de la 250 GB și ajung până la 2 TB.

 • 80 USD (500 GB) la Dell
 • De la 143 USD la Amazon
 • De la 65 USD la Best Buy

Unul dintre cele mai bune laptopuri la buget

ASUS VivoBook 15

ASUS VivoBook 15 o face mai bine decât multe alte laptop-uri cu buget redus. Are o tastă și touchpad confortabil, cititor de amprentă, vizualizaj FHD, RAM și SSD upgrade și o mulțime de porturi cu USB-C. Durata de viață a bateriei este dezamăgitoare, iar afișajul nu este deosebit de puternic, dar aș recomanda acest lucru față de IdeaPad 3 15 și Acer Aspire 5.

 • 459 USD pe Amazon
 • 475 USD la Walmart
 • 479 USD la Newegg

Echipament adițional

Pentru a face procesul de actualizare mai ușor și mai puțin riscant, luați în considerare investiția în unele dintre aceste instrumente pentru PC accesibile și nu uitați de Macrium Reflect și de a carcasă externă dacă puteți clona unități.

SSK M.2 carcase (19 USD la Amazon)

Această carcasă accesibilă din aluminiu funcționează cu M.2 SSD-uri PCIe NVMe precum Samsung 970 EVO Plus și SK hynix Gold P31 pentru clonare. Conectați-vă la Swift 3 cu USB-C.

Macrium Reflect 7 (gratuit la Macrium)

Am avut succes în clonarea unităților cu Macrium Reflect 7 și chiar am scris un ghid complet despre cum să folosim corect. Este disponibilă o ediție gratuită, dar puteți alege o ediție completă cu o grămadă de mai multe funcții pentru cei care vă îngrijesc în serios backup-urile.

Setul de instrumente ORIA PC (29 USD la Amazon)

Având echipamentul adecvat pentru a funcționa pe computerul dvs., munca va ușura întotdeauna mult. Aici obțineți o multitudine de instrumente conținute într-o carcasă portabilă.

Brățară antistatică Rosewill (7 USD pe Amazon)

Electricitatea statică poate deteriora părțile sensibile ale PC-ului, așa că eliminați riscul cu o brățară antistatică. Fixați-l în jurul încheieturii și fixați-l pe computer pentru liniște sufletească.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here