Cum să faceți upgrade la Razer Blade cu un SSD Samsung 960 EVO

Laptopurile moderne, de ultimă generație, aduc cu câteva specificații foarte performante în zilele noastre. Razer Blade 14 (la sfârșitul anului 2016) este unul dintre laptopurile mele de gaming preferate - pentru cei care doresc să plătească 2.000 USD pentru privilegiu.

Dar putem să o facem mai repede?

Astăzi, vă voi împărtăși cum să actualizați SSD-ul intern la Razer Blade cu o soluție mai rapidă și mai pregătită pentru viitor – noul Samsung 960 EVO la 1TB.

De ce să faci upgrade?

Spre deosebire de majoritatea laptopurilor, Razer folosește deja unele dispozitive de stocare SSD fiabile în laptopurile lor. Unele dintre Razer Blade 14 inițiale de sfârșitul anului 2016 au fost livrate cu un SSD Samsung PM951, dar livrările recente includ acum PM961 actualizat, care este și mai rapid.

Vestea proastă este că, în timp ce poți face upgrade SSD-ului Blade, creează realitatea va fi mai puțin vizibilă în comparație cu alte laptop-uri cu SSD-uri mai lente și mai ieftine. Asta face ca acest upgrade să fie pur opțional, în opinia mea.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

CystalDiskMark (mai mare este mai bine)

960 EVO PM961 PM951
Citit 2079 MB/s 1478 MB/s 1187 MB/s
Scrie 1809 MB/s 1002 MB/s 576 MB/s

Cu toate acestea, puteți încă să vă actualizați SSD-ul pur și simplu pentru o capacitate de stocare sporită, de exemplu.g. trecând de la 512 GB la 1 TB, de exemplu. Dacă banii nu sunt un obiect, poți să răspunzi pentru Samsung 960 PRO de 2TB, dar asta îți va costa înapoi în jur de 1200 USD.

SSD-uri: preț pe gigabyte

960 PRO 960 EVO 850 EVO
250 GB n / A 140 USD (0 USD.56) 100 USD (0. USD.40)
500 GB 406 USD (0. USD.81) 268 USD (0. USD.54) 170 USD (0 USD.34)
1TB 630 USD (0 USD.63) 480 USD (0 USD.48) 316 USD (0. USD.32)
2TB 1300 USD (0 USD.65) n / A n / A

Introducerea unui SSD mai rapid în Razer Blade este mai ales pentru viteza de scriere față de oraș. Cu toate acestea, pentru laptopurile de gaming, timpii de citire sunt ceea ce contează pentru încărcarea jocului. Dacă, totuși, scoateți videoclipuri 4K folosind Adobe Premiere Pro, atunci un SSD performant este o alegere bună.

Pentru mai multe informații despre Samsung 960 EVO, puteți citi citirea mea completă, inclusiv vitezele de referință și rezultate.

Vezi Samsung 960 EVO pe Amazon

În cele din urmă, ar trebui să remarc că actualizarea SSD-ului, deși ușoară, ar putea anula din punct de vedere tehnică garanție. Sau, mai degrabă, dacă trimiți Razer un laptop strict la reparat și găsesc un SSD înlocuit de utilizator, ar putea provoca unele bătăi de cap cu garanția.

Evaluare de dificultate

Schimbarea fizică a SSD-ului în majoritatea laptopurilor este foarte simplă. Partea grea și ciudată vine în clonarea sau copierea de rezervă a SSD-ului actual pe cel nou, astfel încât să puteți relua unde ați rămas în utilizarea laptopului.

Schimbarea reală a hardware-ului nu ar trebui să dureze mai mult de 15 minute. Efectuarea copiei de rezerva și restaurare poate dura mai mult.

Făcând înapoi

Efectuarea unei copii de rezerva și restaurarea pe vechiul SSD pe cel nou nu este dificil, dar există mai multe moduri de a face acest lucru.

Alternativ, puteți doar să reinstalați Windows 10 cu un ISO pe noua unitate și să începeți de la zero. Cheia Windows 10 este stocată în BIOS/UEFI, așa că va fi detectată automat și nu veți avea nevoie de nouă licență.

Personal, folosesc o soluție terță parte cu Macrium Reflect. folosiți versiunea gratuită pentru această sarcină și nu trebuie să plătiți 70 USD pentru licența completă. Opțiunea de 70 USD vă oferă o aplicație care face în mod obișnuit și automat o copie de rezerva a computerului, spre deosebire de o singură copie de rezerva și restaurare manuală, ceea ce nu interesează să facem.

Restaurarea unei imagini Macrium Reflect pe un nou SSD

Procesul este așa cum era de așteptat: rulați software-ul pe SSD-ul dvs. actual și faceți backup/imagineați computerul pe o unitate USB externă. După ce ați schimbat SSD-ul, porniți Razer Blade pe unitatea USB și restaurați imaginea.

Samsung produce, de asemenea, software-ul gratuit de migrare a datelor pentru a fi utilizate cu unități SSD, precum și cu documentația însoțitoare. Deși opțiunea Samsung este gratuită, nevoie de mod de conectare a noului SSD laptop pentru a copia direct conținutul acestuia. Pentru un SSD pentru laptop, aceasta înseamnă că trebuie să cumpărați o carcasă cu o conexiune USB (deși asta înseamnă că apoi puteți reutiliza vechiul SSD ca o nouă unitate externă).

Ar trebui să rețin că, dacă treceți de la un SSD de 512 GB la 1TB, va trebui să extindeți partiția după restaurare. Mai multe despre asta mai jos.

De ce ai nevoie

Veți avea nevoie de câteva instrumente, cum ar fi șurubelnițe hexagonale și Philips și un mic levier pentru a ajuta la îndepărtarea capacului inferior al Razer Blade.

Unele dintre instrumentele de îngrijire veți avea nevoie de această muncă

S-ar putea să aibă propriile instrumente, dar din moment ce intenționez să fac asta mai des, am luat setul E-Durable Pro Bit Driver de pe Amazon. A fost doar 12 USD și include fiecare instrument de care veți avea nevoie pentru a lucra la electronice, cum ar fi un laptop, și vi-l recomand dacă nu aveți nimic acum.

Vedeți E-Durable Pro Kit pe Amazon

De asemenea, veți dori un spațiu de lucru curat și bine iluminat și un loc sigur pentru a pune șuruburile din partea de jos a Razer Blade.

Deschiderea Razer Blade

Unde se află SSD-ul Razer Blade

Pentru a începe, închideți (nu dormiți sau hibernați) laptopul și deconectați-l de la adaptorul de alimentare.

De asemenea, ar trebui să utilizați sau curea de mână antistatică atunci când atingeți componentele interne.

Vezi cura antistatică pe Amazon

Pentru a deschide Razer Blade, veți dori să faceți următoarele.

 1. Așezați Razer Blade de jos în sus. Recomand pe o cârpă pentru a preveni orice zgârieturi.
 2. Scoateți 10 șuruburi cu cap Torx de Jos.
 3. Îndepărtați capacul de jos (ar trebui să se ridice fără prea multă îndoire)

Aveți grijă să plasați cele zece șuruburi într-o cană mică sau în lateral pentru a nu le pierde.

Schimbarea SSD-ului

Recomand să vă curați mâinile pentru a elimina orice exces de ulei. Obținerea oricărui tip de grăsime, murdărie sau ulei pe SSD poate acționa ca un radiator, dar într-un mod prost. Luați SSD-ul doar de margini și încercați să minimizați contactul când îl obțineți.

Cu balamaua afișajului orientată departe de tine, vei găsi SSD-ul sub ventilatorul de evacuare și în stânga pe Razer Blade, chiar deasupra bateriei.

 1. Scoateți șurub de plasare la baza SSD-ului.
 2. Ridicați ușor vechi SSD la un unghi de 20 de grade și glisați-l afară.
 3. Introduceți SSD nou ferm în fantă la același unghi de 20 de grade.
 4. Așezați noul SSD și înlocuiți-l șurub de plasare.

Încercați să nu atingeți nicio componentă sau zona de sub SSD.

Reasamblați și porniți

 1. Poziționați laptop-urile panoul de bază la loc.
 2. Inlocuieste 10 șuruburi în jurul marginii bazei.
 3. Rotiți și deschideți laptopul.
 4. Instalați vechiul SSD în dvs carcasă de unitate externă.
 5. Conectați vechiul SSD la oricare portul USB pe Razer Blade.
 6. apasă pe butonul de pornire în colțul din dreapta sus pentru a porni laptopul.
 7. Apăsați imediat și mențin apăsat F12 până când apare meniul Boot.
 8. Utilizați gusturi săgeți pentru a selecta drive USB și porniți din vechea instalați Windows 10.
 9. Utilizați software-ul ales pentru a copia conținutul SSD-ului USB pe nou SSD instalat.

Amintiți-vă, dacă toate celelalte nu reușesc, puteți pur și simplu să puneți la vechiul SSD.

Instalați driverul Samsung NVMe 2.0

Deși Samsung 960 EVO funcționează de la cutie, veți dori să instalați Samsung's Drive 2.0 pentru a maximiza performanța.

Luați driverul NVMe 2.0 direct de la Samsung, descărcați și instalați pe noua unitate.

Extinderea partiției

Aceasta sectiune numai se aplică dacă înlocuiți SSD-ul Razer Blade cu unul care are mai mult spațiu de stocare de ex.g. trecând de la 512 GB la 1 TB.

Problema: După pornirea în Windows 10, după restaurare, „noua” unitate de 1TB va fi doar aceeași dimensiune a partiției de 512 GB ca și vechea unitate. „Celalalt” 500 GB nu este alocat sau utilizat. Problema este complicată de fapt că Windows 10 nu poate ajusta dimensiunile părților unității primare în timp ce sunteți în Windows (același motiv pentru care nu puteți face o intervenție chirurgicală pe creier pe dvs.).

Soluție: Trebuie să porniți într-un alt mediu independent de unitate C: primară, care vă poate permite apoi să redimensionați partiția. Durata totală a acestui proces ar trebui să fie de aproximativ 5 minute.

Descarca: Obține gratuit AOMEI Partition Assistant Standard Edition și instalează-l în Windows 10 pe noul tău SSD Razer Blade.

 1. Lansați AOMEI Partition Assistant.
 2. Selectați C: și faceți clic pe dreapta pentru a vizualiza Îmbinați partițiile opțiune.
 3. Verifica C: Disc si Nealocate si apoi alege Bine.
 4. Selectați Continuă și lăsați computerul să repornească în AOMEI.
 5. AOMEI Partition Assistant va porni apoi într-un sistem asemănător DOS unde va muta partiția și apoi va redimensiona partiția la capacitatea sa maximă.

Nicio dată nu se va pierde, iar AOMEI Partition Assistant va face toată munca pentru dvs. în doar câteva minute.

Rezultate!

În timp ce benchmark-urile sunt un lucru, cum rămâne cu diferențe în utilizarea Razer Blade?? Am ales Blade în mod special pentru că este un laptop de gaming premium unde se așteaptă performanțe de top. Pentru această recenzie, am încărcat jocuri precum DOOM (2016), Gears of War 4, Call of Duty: Infinite Warfare, Rocket League și chiar Witcher 3.

CrystalDiskMark (mai mare este mai bine)

Dispozitiv Citire Scriere
Razer Blade (960 EVO) 2079 MB/s 1809 MB/s
MacBook Pro 13 (2016) 1549 MB/s 1621 MB/s
Spectre x360 512 1332 MB/s 589 MB/s
XPS 13 (9360) 256 1287 MB/s 794 MB/s
XPS 13 (9350) 512 1207 MB/s 309 MB/s
Surface Book 1TB 1018 MB/s 967 MB/s
Cartea de suprafață 512 782 MB/s 573 MB/s

Metodologia mea a inclus pornirea ceasului din momentul în care făceam clic pe un joc pentru a-l lansa până unde puteam apăsa pe „A” pe controler pentru a naviga într-un meniu. Toate jocurile au fost încărcate în 45 de secunde sau mai puțin cu Samsung PM951 implicit.

Încărcarea lui 960 EVO

nu a fost diferit. Pur și simplu nu a existat nicio diferență vizibilă între PM951 și 960 EVO pentru încărcarea jocurilor. Dacă DOOM a durat ~40 de secunde pentru a se încărca folosit PM951, a durat și ~40 de secunde pentru a se încărca folosit 960 EVO.

Astfel de rezultate arată că un dispozitiv precum Razer Blade cu procesor quad-core Core i7 și placă video GTX 1060 depășește deja limitat. SSD-ul PM951 nu este blocat pentru acel laptop - este procesorul, este deja o clasă peste majoritatea ultrabook-urilor care sunt doar dual-core și rulează la puterea mai mică.

SSD-ul PM951 (stânga) este mult mai lent atunci când redă fișiere video de înaltă calitate în Adobe Premiere Pro, comparativ cu 960 EVO (dreapta)

Cu toate acestea, testarea mai sus a fost despre viteza de citire. Ce zici de performanță de scriere pentru redarea video? Aici există o diferență masivă pentru persoanele care au nevoie să redezeze fișiere mai mari și să scrie pe disc. În acest test, am redat un fișier video în Adobe Premiere Pro la rezoluție de 1920 x 1920. Ieșirea a fost la un bitrate H ridicat.264 cu calitate maximă de randare activată. Fișierul rezultat a fost un videoclip MP4 de 103 MB.

Adobe Premiere Pro 2017 (manual cronometrat)

960 EVO PM951
Scrie 0:52s 4:00s

Aici există o lume a diferențelor. Aceste rezultate demonstrează o să fie de patru ori a performanței de scriere, ceea ce este remarcabil. Dacă acesta ar fi un fișier 4K, diferență de timp ar fi și mai dramatică.

În cele din urmă, lucruri precum reluarea laptopului din Sleep cu multe aplicații deschise sunt mai rapide. Multe aplicații și părți ale sistemului de operare prin mai zdrobite, iar experiența este pozitivă. Pur și simplu nu este dramatic în comparație cu trecerea unui HDD lent sau a unui SSD lent. Totuși, obțineți o unitate de ultimă generație care are o durabilitate mai mare pentru sarcini de citire și scriere și abilități mai performante în medii specifice.

În general, actualizarea SSD-ului Razer Blade nu este necesar, dar este o opțiune bună să fie nevoie să crească spațiul de stocare sau să obțineți timpi de oraș și să scrieți să vă construiți. Doar asigurați-vă că alocați un buget pentru înlocuire.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here