Cum să configurați autentificarea cu doi factori Facebook (2FA)

Sursa: Windows Central

Ori de câte ori este acceptată, cu doi factori, ar trebui să fie autentificată. Acest lucru este valabil mai ales pentru un serviciu precum Facebook, care gestionează o mulțime de informații personale și nu are exact un istoric strălucitor când vine vorba de confidențialitate.

Autentificarea cu doi factori adaugă un nivel suplimentar de securitate, necesitând un token pentru a finaliza o încercare de conectare la contul dvs., care este generat de dvs. și pe care numai dvs. îl cunoașteți. Este o barieră suplimentară uriașă atunci când vine vorba de a împiedica pe cineva să acceseze contul dvs.

Dacă poți să configurați Facebook 2FA, vă vom prezenta.

Cum să configurați autentificarea cu doi factori Facebook

Sursa: Windows Central

Dacă te trezești că faci cea mai mare parte a navigației pe Facebook pe computer, site-ul web este probabil cel mai ușor loc pentru a activa doi factori.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Există două metode pe care le veți putea activa: generarea codului pe bază de SMS și generarea bazată pe aplicații. Aceasta din urmă este cu siguranță cea mai bună alegere, este mai sigură și mai dificil de falsificat de către potențialii hackeri. Veți dori să luați ceva precum Microsoft Authenticator sau Authy pentru dispozitivul dvs. Android sau iPhone.

Apoi pur și simplu urmați acești pași.

 1. Faceți clic pe săgeată derulantă în colțul din dreapta sus al unei pagini de Facebook.
 2. Selectați Setări și confidențialitate.

  Sursa: Windows Central

 3. Selectați Setări.
 4. În bara laterală faceți clic pe Securitate și autentificare.

  Sursa: Windows Central

 5. Derulați în jos și faceți clic Editați | × lângă autentificarea cu doi factori.
 6. În continuare, veți avea de ales între autentificarea bazată pe aplicarea prin SMS. În scopul acestui ghid, mergem cu opțiunea recomandată bazată pe aplicare, dar puteți activa ceaaltă după în orice moment.

  Sursa: Windows Central

 7. Deschide alesul tău aplicație de autentificare pe smartphone-ul tău.
 8. Fie scanează codul de bare sau introduceți codul dat.

  Sursa: Windows Central

 9. Clic Continuă.
 10. Accesați aplicația dvs. de autentificare și introduceți cod de șase cifre de aici în casetele de pe ecran.

  Sursa: Windows Central

 11. Când vedeți un mesaj care confirmă faptul că bifactor este activat, faceți clic Terminat.

  Sursa: Windows Central

După ce finalizați acest proces, oricând vă conectați la Facebook de pe orice dispozitiv, vă va solicita să introduceți un cod din șase cifre din aplicația de autentificare înainte de a vă permite accesul. Este absolut esențial să nu împărtășiți codul dvs. QR sau chiar dispozitivul cu nimeni altcineva care ar putea cunoaște sau poate afla parola dvs. de Facebook.

Sursa: Windows Central

Pașii de mai sus se referă și la aplicațiile mobile Facebook. Există aceleași meniuri în acele aplicații și configurarea autentificării cu doi factori se face exact în același mod.

Singura diferență poate fi că trebuie să copiați și să lipiți codul sau codul QR în aplicația de autentificare în loc să scanați pur și simplu cu camera dvs.

Și asta e tot ce este. Contul dvs. de Facebook este acum mult mai sigur decât înainte și acesta este un lucru foarte bun.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here