Cum să setați orice browser nu poate fi implicit pe Windows 10

Sursa: Windows Central

Pe Windows 10, după o nouă instalare curată sau nouă configurare a dispozitivului, sistemul de configurare a Microsoft Edge ca experiență implicită de browser web. Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă că imediat ce faceți clic pe un link sau când o aplicați face sau solicitați web, pagina se va deschide cu Edge, indiferent de orice altă aplicație pe care să vă instalați.

Deși nouă versiune de Microsoft Edge bazată pe motorul Google Chrom este mai compatibil, oferă un suport mai bun pentru extensii și mai multe funcții în comparație cu predecesorul său, este posibil să preferați un alt browser (cum ar fi Mozilla Firefox, Google Chrome sau Opera ) pentru a fi implicit sistem.

Dacă utilizați o altă aplicație pentru a naviga pe web și nu este setată în prezent ca implicită, Windows 10 include o opțiune de a renunța la Edge sau orice alt browser pentru a seta aplicația dorită.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În acest ghid Windows 10, veți afla pașii pentru înlocuirea Microsoft Edge ca browser web implicit cu o altă aplicație.

Cum se schimbă browserul implicit pe Windows 10

Pentru a seta browserul web preferat ca nou implicit pe Windows 10, urmați acești pași:

  1. Deschis Setări.
  2. Faceți clic pe pe Aplicații.
  3. Faceți clic pe pe Mod implicit aplicații.
  4. În secțiunea „Alegeți aplicații implicite”, faceți clic pe browserul prestabilit curent.
  5. Selectați browserul pe care aveți grijă să îl setați ca nul implicit. De exemplu, Firefox sau Google Chrome.

    Sursa: Windows Central

Odată ce ați finalizat pașii, browserul anterior va continua să fie disponibil pe dispozitivul dvs., dar atunci când o aplicație trebuie să deschidă pagina web, va începe cu noua aplicație specificată de dvs.

Deși aplicația Setări o face un proces simplu, majoritatea browserelor web oferă opțiune de acces la o pagină de setări din cadrul comunității. De exemplu, dacă puteți seta Google Chrome ca nou implicit, pe această pagină (chrome://settings/defaultBrowser), puteți face clic pe Față implicită butonul pentru a accesa aplicația Setări pentru a ajusta experiența.

Pe Mozilla Firefox, puteți deschide această pagină (about:preferences#general) și faceți clic pe Față implicită butonul pentru a accesa pagina pentru a schimba browserul implicit.

Ne concentrăm acest ghid pentru a seta Chrome sau Firefox nu poate fi implicit pe Windows 10, dar puteți selecta orice browser pe care îl preferați.

Mai multe resurse Windows 10

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10, vizitați următoarele resurse:

  • Windows 10 pe Windows Central – Tot ce trebuie să știți
  • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
  • Forumuri Windows 10 pe Windows Central

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here