Cum să salvați un document Microsoft Word ca PDF sau alt format de fișier

Utilizați Microsoft Word pentru diferitele dvs. nevoi de procesare a textului. Este simplu și ușor de utilizat și pur și simplu își face treaba în majoritatea cazurilor. Dar ce se întâmplă dacă altcineva solicită un fișier într-un alt format, cum ar fi PDF? Ce se întâmplă dacă aveți nevoie ca informațiile din documentul Word să apară în text simplu, fără fonturi sau stiluri de paragraf?

Microsoft Word 2016 pentru Windows are o caracteristică de bază care vă permite să salvați documente în mai multe formate de fișiere diferite, dar comune. Iată cum să-l folosești.

Vezi pe Microsoft Store

Cum să salvați un document Microsoft Word ca PDF

 1. Apasă pe Fişier fila din colțul din stânga sus al ecranului Word.

 2. Clic Export în meniul albastru vertical care se află în partea stângă a ecranului.

 3. Cu Creați document XPS/PDF opțiunea selectată, faceți clic pe caseta corespunzătoare din partea dreaptă a ecranului. (Pare ca o pictogramă de document purtând centura de siguranță.)

 4. O cutie nouă etichetată Publicați ca PDF sau XPS apare și ar trebui să-l utilizați pentru a naviga la locația de pe computer unde doriți să salvați noul PDF.
 5. Clic Publica pentru a crea și salva PDF-ul.

  • Puteți vedea o Cum doriți să deschideți acest fișier? caseta pop-up. În mod implicit, Windows va folosi browserul Edge, dar puteți alege și dintre alte aplicații de browser compatibile instalate pe computer.
  • Dacă doriți să continuați să utilizați aceeași aplicație pentru a deschide fișiere PDF în viitor, verificați Utilizați întotdeauna această aplicație pentru a deschide .fișiere pdf opțiune.

Dacă formatul de fișier pe care îl doriți nu este disponibil în opțiunea implicită a Microsoft, puteți, de asemenea, să căutați puțin mai adânc pentru opțiuni suplimentare de format de fișier.

Cum să salvați un document Microsoft Word în diferite formate de fișiere

 1. Urma Pașii nr. 1 si nr. 2 de mai sus.
 2. Evidențiați Schimbați tipul fișierului opțiunea din partea stângă a ecranului.

 3. Veți vedea o serie de opțiuni prezente diferite pentru noile formate de fișiere, inclusiv OpenDocument Text, Word 97-2003 Document, Plain Text și Rich Text Format.
  • Dacă doriți să utilizați una dintre opțiunile implicite, alegeți și faceți clic pe ea în consecință, apoi apăsați pe Salvează ca caseta din partea de jos a ecranului.
  • Apoi, navigați la locația de pe computer unde doriți să salvați noul fișier și faceți clic Salvați.
 4. Dacă doriți să salvați documentul Word într-un format care nu este disponibil în setările prestabilite ale Word, completați Pașii nr. 1 si nr. 2 mai sus, apoi alegeți Salvați ca alt tip de fișier

 5. Apasă pe Salvează ca caseta din partea de jos a ecranului.
 6. În caseta următoare, navigați la locația de pe computer unde doriți să salvați noul fișier.
 7. Deschideți meniul derulant de lângă Salvați ca tip pentru a vedea câteva opțiuni suplimentare, cum ar fi document Word XML, document Strict Open XML și Pagina web, filtrată.

 8. Alegeți formatul dorit și faceți clic Salvați.

Word 2016 pentru Windows vă permite să vă convertiți cu ușurință documentele în mai mult de o duzină de formate diferite, folosind procesul detaliat aici.

Pentru mai multe articole de ajutor Word și instrucțiuni, citiți:

 • 13 comenzi rapide de la tastatură Microsoft Word ușor de reținut
 • Cum să omiteți ecranul Start în Microsoft Word 2016 pentru Windows
 • Cum să schimbați valorile implicite ale fontului în Microsoft Word 2016 pentru Windows
 • Cum să stăpânești setările Zoom în Word 2016 pentru Windows

Este posibil să câștigăm un comision pentru achiziții folosind link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here