Cum să reveniți la Windows 10 dacă previzualizarea Windows 11 funcționează

Sursa: Windows Central

Previzualizările Windows 11 sunt deja disponibile pentru teste pentru a se folosi în Canalul Dev al programului Windows Insider. Cu toate acestea, deoarece acestea sunt pre-lansări, există întotdeauna șansa de a întâlni erori nee, probleme de compatibilitate și caracteristici neterminate care pot afecta negativ performanța.

Dacă aveți probleme cu una dintre cele mai recente versiuni sau încă nu simțiți pregătiți să comutați, puteți reveni computerul la versiunea stabilă de Windows 10. Cu toate acestea, procesul va depinde de momentul în care ați actualizat dispozitivul la Windows 11. De exemplu, puteți utiliza setările de recuperare, care restaurează instalarea anterioară dintr-o copie de rezervă creată automat de instalare înainte de actualizare. Singura avertizare este că opțiunea este disponibilă numai în primele 10 zile după upgrade. După această perioadă, sistemul va șterge automat fișierele de instalare anterioare pentru a elibera spațiu pe dispozitiv.

În cazul în care opțiunea nu este disponibilă, puteți totuși să reveniți la Windows 10, dar va trebui să efectuați sau să reinstalați complet.

În acest ghid Windows 10, vă vom ghida prin pașii pentru a anula instalarea Windows 11 pentru a restabili Windows 10 pe computer.

 • Cum să reveniți la Windows 10 prin Setări
 • Cum să reveniți la Windows 10 prin reinstalare  

Cum să reveniți la Windows 10 prin Setări

Pentru a utiliza aplicația Setări pentru a reveni la Windows 10 dacă Windows 11 (previzualizare) funcționează, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.
 2. Faceți clic pe pe Sistem.
 3. Apasă pe Recuperare pagina din partea dreapta.

  Sursa: Windows Central

 4. În secțiunea „Opțiuni de recuperare”, în setările „Versiunea anterioară de Windows”, faceți clic pe Întoarce-te butonul.

  Sursa: Windows Central

  Notă rapidă: Dacă opțiunea nu este disponibilă, poate fi necesar să utilizați procesul de reinstalare, așa cum este prezentat mai jos.

 5. Selectați oricare dintre motivele disponibile.

  Sursa: Windows Central

 6. Apasă pe Următorul butonul.
 7. Apasă pe Nu, mulțumesc butonul.

  Sursa: Windows Central

 8. Apasă pe Următorul butonul.

  Sursa: Windows Central

 9. Apasă pe Următorul butonul din nou.

  Sursa: Windows Central

 10. Apasă pe Reveniți la construcția anterioară butonul.

  Sursa: Windows Central

După ce ați finalizat pașii, procesul de configurare a preluarii și a reveni sistemului la versiunea anterioară a sistemului de operare.

Dacă dispozitivul nu a îndeplinit inițial, nu necesită minime de sistem, veți putea reinstala previzualizările viitoare ale Windows 11. Veți putea să vă alăturați din nou programului Windows Insider, dar numai pentru a testa actualizările viitoare ale Windows 10.

Acest proces vă păstrează fișierele, dar nu ar trebui să vă bazați niciodată pe asta. Ar trebui să păstrați întotdeauna o copie de rezervă a fișierelor dvs. pe un hard disk extern sau pe un serviciu de stocare în cloud.

Cum să reveniți la Windows 10 prin reinstalare

Dacă au trecut mai mult de 10 zile de când ați actualizat Windows 10 la Windows 11 prin programul Windows Insider, atunci sistemul probabil că a șters deja fișiere din instalarea anterioară. Dacă acesta este cazul, singura modalitate de a restaura computerul este efectuarea unei reinstalări a Windows 10.

Pentru a reveni la Windows 10 din Windows 11 cu reinstalare completă, urmați acești pași:

 1. Deschide Windows 10 descărcare pagina.
 2. În secțiunea „Creați medii de instalare Windows 10”, faceți clic pe Descarcăți instrumentul acum butonul.

  Sursa: Windows Central

 3. Faceți dublu clic pentru a rula MediaCreationTool21H1.exe fişiere pentru a lansa configurarea.
 4. Apasă pe Accept butonul.
 5. Selectează Actualizați acest computer acum opțiune.

  Sursa: Windows Central

 6. Apasă pe Următorul butonul.
 7. Apasă pe Accept butonul din nou.
 8. Selectează Nimic opțiune, deoarece puteți efectua doar sau reinstalare curată.

  Sursa: Windows Central

 9. Apasă pe Următorul butonul.
 10. Apasă pe Instalare butonul.

  Sursa: Windows Central

După ce finalizați pașii, Windows 10 va fi restaurat pe dispozitiv ca o instalați curată. Folosind acest proces, va trebui să parcurgeți experiența out-of-box (OOBE) pentru a crea un nou cont de utilizator și a vă configura preferințele. Apoi va trebui să vă restaurați fișierele personale dintr-o copie de rezervă anterioară (dacă este cazul).

Alternativ, puteți utiliza și un suport USB pentru a porni computer și a continua cu o instalare curată. Acest proces necesită mulți pași și pregătire. găsi toate instrucțiunile din acest ghid, inclusiv pașii pentru a finaliza cu succes experiența out-of-box.

Mai multe resurse Windows

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10 și Windows 11, vizitați următoarele resurse:

 • Windows 10 pe Windows Central — Tot ce trebuie să știți
 • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
 • Windows 11 pe Windows Central — Tot ce trebuie să știți

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here