Cum să alegi upgrade-urile de PC potrivite pentru tine

O serie de componente pot fi actualizate în interiorul computerului dvs., fie că este vorba despre un desktop sau laptop. Opțiunile pentru acesta din urmă depind de marcă și model și de câte ușor sunt înlocuite piese. Un computer personalizat poate fi demontat și reconstruit cu consumabil să vă puteți bucura. Nu există nicio secretă atunci când vine vorba de adăugarea cai putere la computer, dar o serie de upgrade-uri pot arm performanța.

Dacă se întâmplă să aveți un buget limitat, merită să vă uitați la fiecare opțiune de mai jos pentru a vă ajuta să evaluați exact ceea ce aveți nevoie pentru a experimenta cele mai bune câștiguri de performanță pentru banii dvs.

RAM

Dacă computerul dvs. are doar 4 GB sau 8 GB de RAM, Windows poate avea dificultăți să ruleze aplicații și jocuri intensive la performanță optimă. Memoria de sistem este folosită de sistemul de operare pentru a stoca date pentru un acces rapid, ceea ce anulează necesitatea de a utiliza stocarea mai lentă ca un hard disk. Creșterea cantității de memorie RAM poate depăși situațiile în care computerul poate părea lent.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Acesta este ideal pentru jocuri de ultimă generație, rularea mai multor aplicații sau editarea video, unde multe date trebuie să fie stocate și accesate rapid. În cazul în care sistemul de operare rămâne fără această resursă, va recurge la hard disk și deși SSD-ul dvs. poate fi rapid, nu este felul de rapid ca RAM. O modalitate de a verifica dacă aveți nevoie de mai multă RAM este să vă verificați Managerul de activități când computerul încetinește. Dacă utilizați RAM este la maxim sau aproape de maxim, atunci ar trebui să vă gândiți să cumpărați stick-uri noi.

Vă recomandăm 16 GB pentru computerele care sunt folosite pentru sarcini intense de lucru, editare video sau jocuri. 8 GB ar trebui să fie considerați minim pentru Windows 10, dar 4 GB ar trebui să fie în regulă pentru sistemele care nu sunt folosite pentru mult mai mult decât pentru a naviga pe web, streaming și comunicare.

De câtă memorie RAM ai nevoie?

GPU

GPU-ul este o perspectivă interesantă de upgrade. Dacă sunteți serioși în privința jocurilor, veți dori cele mai recente și mai bune GPU-uri pe care companiile precum NVIDIA și AMD le au oferit. Dar dacă nu jucați jocuri pe computer, GPU-ul ar trebui să fie mai jos în lista de priorități. De fapt, mulți oameni nu vor avea nevoie de deloc să instaleze un nou GPU.

Cea mai mare diferență pe care o veți vedea cu un upgrade GPU este dacă treceți de la procesarea grafică integrată pe un procesor la o placă PCI-e dedicată. Următorul mare salt este de la un produs mainstream precum un GPU AMD R7 265 la cea mai recentă serie de GPU-uri GTX 10 de la NVIDIA. Pentru jucători, dacă rata de cadre este sub 60 FPS (considerată de mulți drept referință) în titluri, va trebui să vă actualizați GPU-ul.

Din fericire, există un instrument la îndemână disponibilă pentru a compara GPU-uri, inclusiv soluția integrată. Dacă trebuie să faceți upgrade, asigurați-vă că mergeți la turul nostru cu cele mai bune plăci grafice de pe piață astăzi.

Depozitare

Singura dată când veți dori să actualizați unitatea de stocare a sistemului dvs. (unitatea cu Windows instalat) dacă este o unitate mecanică și lentă sau este un spațiu foarte scăzut. Actualizarea la un SSD pentru Windows de pe o unitate mecanică va crește considerabil performanța la deschiderea aplicațiilor, precum și va reduce timpul de pornire. Este o investiție utilă care va aduce instantaneu rezultate.

Dacă aveți mai mult implementat de 75% din capacitatea unității Windows, merită să verificați un potențial înlocuitor. Upgrade-urile SSD pe laptopuri compatibile nu sunt considerate o prioritate pentru proprietarii care doresc sa profite de viteze mai mari fata de hard disk-uri cu discuri rotative. Singură problemă cu SSD-urile este prețul, mai ales cu soluții mai avansate cu mai mult de 250 GB spațiu de stocare.

Cele mai bune SSD-uri pentru computerul dvs

CPU

Unitatea centrală de procesare este ultima pe lista noastră, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să luați în considerare după ce toate celelalte căi au fost epuizate. Înlocuirea procesorului într-un PC nu este o sarcină ușoară și este o îngrijire implică cercetări, verificări de compatibilitate, experiență și know-how. În funcție de ceea ce puteți obține pe computer, actualizarea procesului poate oferi o creștere foarte necesară a performanței.

Singură problemă cu procesare, în special cu modelele mai vechi, este pentru a profita de cipurile mai noi, placa de bază va trebui probabil să fie înlocuită cu o soclu compatibil, care poate avea nevoie de RAM compatibilă. Ceea ce poate părea un mic upgrade ar putea ajunge să coste mult, cu efectul secundar de a vă forța să actualizeze alte componente pentru a suporta noul procesor.

Cei care doresc să facă ceva editare foto și video vor avea nevoie de procesare mai avansate, cu mai multe nuclee puternice și Hyper-threading. Consultați acest instrument de comparare a procesorului pentru a vedea câte multe sau actualizați va oferi un procesor nou. Amințiți-vă, totuși, că mai multe nuclee nu înseamnă neapărat performanță sporită.

Cele mai bune procese pentru computerul dvs

Concluzie

Nu există nicio foaie de parcurs de upgrade care să funcționeze pentru toată lumea. Ceea ce este potrivit pentru dvs. depinde de configurația curentă a componentelor, precum și pentru ce utilizați de fapt computerul. De exemplu, jucătorii vor prefera, probabil, upgrade-urile GPU și RAM față de apărarea CPU și de stoc, în timp ce cei care doresc să crească productivitatea vor dori să introducă mai multă RAM și un procesor mai bun.

Actualizat pe 06 iulie 2018: Acest ghid a fost reîmprospătat cu mai multe detalii despre luarea deciziilor corecte atunci când căutați să vă actualizați computerul.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here