Cum să deschideți și să analizați fișierele de descărcare prin blocare pe Windows 10

Sursa: Windows Central

Pe Windows 10, de fiecare dată când sunt loc sau blocați, sistemul creează un fișier „dump” care conține informații despre memorie la momentul erorii, care poate ajuta la determinarea motivului problemei.

".dmp" include mesajul de eroare de oprire, lista driverelor încărcate la momentul și problemele și detaliile nucleului, procesorului proceselor, precum și alte informații în funcție de tipul fișierului de descărcare pe care îl utilizați.

Deși Windows 10 creează automat fișiere de descărcare, singura problemă este că nu veți găsi niciun instrument încorporat pentru a deschide, iar acest moment în care instrumentul Microsoft WinDbg este util. WinDbg (Depanare Windows) este un instrument care a fost proiectat pentru depanarea codului în modul kernel și în modul utilizator, examinarea registrelor procesorului și analizarea depozitelor de blocare.

În acest ghid Windows 10, vă vom arăta pașii pentru a deschide un fișier de descărcare pentru a încerca să aflați ce a cauzat blocarea pentru a rezolva problema pe computerul dvs.

Cum să deschideți fișierul dump cu WinDbg pe Windows 10

Pe Windows 10, este posibil să găsiți mai multe moduri de deschidere și de a examina un fișier de eroare de descărcare, dar cea mai ușoară modalitate de a utiliza instrumentul WinDbg disponibil prin Microsoft Store.

Instalați WinDbg

Pentru a instala instrumentul WinDbg pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschideți browserul preferat.
 2. Deschide WinDbg pagina de descărcare.
 3. Apasă pe obţine (sau Instalare/Deschisbutonul).
 4. Apasă pe Deschis butonul.
 5. Apasă pe Instalare butonul.

  Sursa: Windows Central

După ce ați finalizat pașii, aplicația se va instala și va fi disponibilă prin meniul Start.

Analizați fișierul de descărcare

Pentru a deschide și a analiza un fișier dump creat de o blocare pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start.
 2. Caută WinDbg, faceți clic dreapta pe rezultatul de sus, selectați Rulat ca administrator opțiune.

  Sursa: Windows Central

 3. Apasă pe Fişier meniul.
 4. Faceți clic pe pe Începeți depanarea.
 5. Selectează Deschideți fișierul sump opțiune.

  Sursa: Windows Central

 6. Selectați fișierul dump din locația folderului – de exemplu, %SystemRoot%Minidump.
 7. Apasă pe Deschis butonul.

  Sursa: Windows Central

 8. Verificați bara de progres până când încarcă fișierul de descărcare (acest lucru poate dura ceva timp).
 9. Tastați următoarea comandă în comanda de rulare și apăsați introduce:

  !analiza -v

  Sursa: Windows Central

  Sfat rapid: De asemenea, puteți face clic pe !analiza -v link dacă este disponibil din zona principală dacă este disponibil după încărcarea fișierului dump.

 10. Verificați bara de progres până când analiza completă (acest lucru durează mult timp în funcție poate de dimensiunea datelor).

După ce parcurgeți pașii, aplicația va returna analizele fișierelor de descărcare, pe care să puteți apoi examina pentru a determina motivul problemei, pentru a vă ajuta să rezolvați problema.

Informații vor fi diferite în funcție de problemă. De exemplu, acest fișier de descărcat de testare arată informațiile unui ecran albastru al morții (BSoD) – cunoscut și sub numele de verificare a erorilor –.

Rezultatul arată că acesta a fost o blocare inițiată manual cu un cod de eroare „e2”, care este corect, deoarece, în scopul acestui lucru, ghidm aceste instrucțiuni pentru a forța un BSoD. WinDbg chiar face o treabă excelentă descriind prăbușirea într-o limbă pe care oricine o poate înțelege (utilizatorul a inițiat manual această descărcare de blocare).

Sursa: Windows Central

Pe măsură ce continuați să examinați fișierul de descărcare, veți găsi și mai multe informații, cum ar fi „FAILURE_BUCKET_ID” și „MODULE_NAME”, care ar putea indica cauza problemei.

Sursa: Windows Central

Informațiile pot fi copleșitoare, deoarece nu sunt destinate utilizatorilor obișnuiți. Dacă computerul se blochează în continuare, puteți utiliza acest instrument pentru a vă face o idee despre problemă. Dacă nu puteți da seama, puteți utiliza sugestiile din raport pentru a căuta online pentru a găsi mai multe informații.

De asemenea, dacă vă simțiți confortabil, puteți împărtăși aceste detalii pe forumurile Window Central sau Microsoft pentru a permite altor persoane să vă ajute să găsiți sau soluție.

Mai multe resurse Windows 10

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10, vizitați următoarele resurse:

 • Windows 10 pe Windows Central – Tot ce trebuie să știți
 • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
 • Forumuri Windows 10 pe Windows Central

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here