De câtă memorie RAM am nevoie de un laptop?

Sursa: Windows Central

RAM este indiscutabil una dintre cele mai importante componente ale oricărui PC - inclusiv laptopuri - oferă importante sisteme dvs. stocare de memorie pe termen scurt. Această stocare este mult mai rapidă decât stocarea obișnuită pe hard disk sau pe unitatea solidă, iar sistemul dvs. folosește această viteză încărcând programe și aplicații active în RAM, astfel încât acestea să guverneze rapid și eficient. Dar de câtă memorie RAM cu adevărat nevoie pentru o experiență plăcută de laptop?

Așa cum este adesea cazul hardware-ului computerului, răspunsul este că depinde de ceea ce intenționați să utilizați laptopul. În funcție de dacă puteți naviga pe web, să lucrați sau să jucați jocuri video, cantitatea de RAM de care veți avea nevoie de variație. Iată un ghid despre câtă memorie RAM veți avea nevoie pentru laptopul dvs. pentru fiecare dintre aceste cazuri de utilizare.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

De câtă memorie RAM am nevoie pentru Windows 10?

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Pentru a rula Windows 10 eficient și pentru a utiliza aplicații de bază, cum ar fi browsere web, editor de text și procesare de text, 4 GB de memorie RAM sunt suficiente. Această cantitate de memorie RAM este extrem de comună în majoritatea laptopurilor cu buget redus, cele mai bune laptopuri cu buget redus disponibil. Pe piața modernă a laptopurilor, aproape niciodată nu veți găsi un laptop care să nu aibă cel puțin 4 GB RAM.

Recuperați că, cu doar 4 GB de RAM, sistemul vă va începe să încetinească dacă încercați să păstrați mai mult de o mână de aplicații și fișiere ale browserului deschis în același timp. Acest lucru se datorează faptului că, în general, 4 GB de RAM nu sunt suficiente pentru multitasking eficient.

De câtă memorie RAM am nevoie pentru productivitate?

Sursa: Windows Central

Dacă intenționați să vă folosiți laptopul la serviciu, veți dori cel puțin 8 GB de RAM. Acest lucru se datorează faptului că folosesc diferite aplicații axate pe productivitate și multitasking cu multe fișiere diferite de browser web este mai intens decât ceea ce necesită experiența de bază Windows10 și, din această cauză, veți avea nevoie de mai multă memorie pentru compensare.

Dacă intenționați să faceți o editare foto sau video pe laptop, 16 GB de RAM este ideal. Acest lucru se datorează faptului că software-ul de editare foto și video tind să solicite o mulțime de resurse și cu doar 8 GB de RAM, nu veți putea păstra nimic altceva în timp ce utilizați aceste programe fără a afecta performanța dispozitivului dvs. În plus, nu veți putea edita videoclipuri cu rezoluții de peste 1080p fără să vă opriți dacă nu mai aveți mult de 8 GB.

Reduceți dacă editați și redați adesea o mulțime de videoclipuri cu rezoluție extremă de înaltă sau faceți lucrări grafice avansate care necesită multe resurse de sistem, veți dori să investiți în 32 GB de RAM (poate chiar 6 GB).

În cele mai multe cazuri, cele mai bune laptopuri cu Windows vin cu cel puțin 8 GB de RAM și au adesea configurații disponibile 16 GB sau mai mult.

De câtă memorie RAM am nevoie pentru jocuri?

Sursa: Windows Central

Dacă poți folosi laptopul pentru jocuri, 8 GB de RAM este în regulă, dar 16 GB sunt de preferat. lucru se datorează faptului. Acest lucru se datorează faptului. 16 GB de RAM vă asigură, de asemenea, că nu va trebui să vă faceți griji că întâmpinați vreun sughiț de performanță în jocurile online competitive.

Dacă puteți juca jocuri în timp ce browser sau multe aplicații alte fișiere deschise în fundal, este recomandat să aveți 32 GB de RAM. Acest lucru se datorează faptului că 32 GB vă oferă memorie suficientă pentru a gestiona atât jocul, cât și fișierele de fundal, fără probleme de performanță.

În general, cele mai bune laptop-uri pentru jocuri vin cu un minim de 8 GB de RAM și aproape întotdeauna au disponibile versiuni cu 16 GB, 32 GB sau mai multe.

Cât RAM am?

Dacă nu sunteți sigur câtă memorie RAM există în prezent în laptop și puteți verifica, puteți face lucrul verificat informații despre sistem. Iată cum să faci asta:

  1. Faceți clic dreapta pe start butonul.
  2. Clic Sistem.

Aici, vei putea vedea cantitatea totală de RAM instalată în laptopul tău.

Mai multe resurse Windows

Dacă descoperiți că (sau nevoie) să adăugați mai multă memorie RAM la laptop, citiți-l nostru despre cum să actualizați și să instalați RAM într-un laptop pentru ajutor. De asemenea, pentru mai multe articole, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10 și Windows 11, vizitați următoarele resurse:

  • Windows 10 pe Windows Central — Tot ce trebuie să știți
  • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
  • Windows 11 pe Windows Central — Tot ce trebuie să știți
  • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 11

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here