Cum să vă asigurați că toate componentele PC-ului sunt compatibile

Nu este nimic mai rău decât să comanzi online sau grămadă de piese de PC, să primești livrarea și să afli că procesorul pe care l-ai comandat nu este compatibil cu placa de bază. Unele componente, cum ar fi procesul, au caracteristici specifice care funcționează numai cu hardware-ul acceptat. Nu veți putea instala un procesor Intel pe o placă de bază socket AMD, de exemplu. Aruncăm o privire la câteva modalități prin care puteți evita acest lucru.

Principalul vinovat atunci când vine vorba de probleme de compatibilitate cu această placă de bază, care trebuie să funcționeze cu diverse alte componente, cum ar fi CPU, RAM și multe altele. Este inima PC-ului și trebuie să interacționeze cu diverse hardware conectate și, prin urmare, trebuie să fim vigilenți atunci când verificăm specificațiile și cerințele. Când construiți o mașină nouă, cel mai bine este să începeți cu placa de bază și CPU. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă asigurați că placa de bază și alte piese pe care să le cumpărați să vă funcționați:

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

  • Verificați soclul procesorului plăcii de bază și comparați-l cu procesorul ales de dvs.
  • Vedeți ce RAM suportă placa de bază (de exemplu DDR4 2300MHz).
  • Similar cu placa, vezi ce RAM poate suporta procesul.
  • Dacă placa de bază va suporta sau nu o configurație GPU SLI.
  • Verificați dimensiunea și dimensiunile ATX atunci când montați în carcase mai mici.
  • Asigurați-vă că sursa dvs. de alimentare va oferi suficient suc.

PCPartPicker

Există un site web la îndemână care vă poate ajuta la configurarea unei noi versiuni de PC (sau actualizați dacă selectați hardware-ul pe care să vă instalați deja. Lucrând mai întâi cu procesorul, sistemul elimină de fapt prizele incompatibile ale plăcii de bază și RAM. Dacă reușiți cumva să adăugați diverse elemente care pur și simplu nu vor funcționa împreună, site-ul web va lansa sau alertă pentru a remedia o problemă.

Există și câteva caracteristici mici la îndemână, cum ar fi capacitatea de a salva și părtașa versiuni. Dacă sunteți nou în crearea sistemului, acest lucru vă permite să verificați lista componentelor către cineva cu mai multă experiență care poate verifica construcția și, eventual, poate recomanda alternative mai ieftine pentru a economisi puțini bani. Ca un bonus suplimentar, va oferi chiar și o estimare aproximativă a câtă putere va avea nevoie de alimentare cu alimentare.

În general, PCPartPicker este un instrument de neprețuit atunci când vine vorba de alegerea pieselor pentru un computer nou.

Vizitați PCPartPicker

Actualizat pe 10 iulie 2018: Acest ghid a fost reîmprospătat cu informații actualizate.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here