Cum M12 pune „Microsoft muscle” în spa start-up-urilor din întreaga lume [Actualizat

Sursa: Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • O piesă recentă oferă o privire din culise asupra brațului de risc al Microsoft, M12.
  • M12 sprijină startup-urile din întreaga lume prin investiții.
  • În ultimii cinci ani, M12 a crescut constant cât de des investește și cât de mult investește în companii.

Actualizare 7 septembrie 2021 la 4:01 p.m. ET: Textul a fost actualizat pentru a reflecta modificări aduse articolului sursă.

Brațul de risc M12 al Microsoft investește într-o gamă largă de startup-uri din toată lumea. O piesă recentă a Crunchbase oferă o perspectivă unică asupra companiilor. Fondul a fost fondat în 2016 și a evoluat și a crescut constant de la lansare.

Deși Microsoft o istorie de a investi în companii pentru a-și alege sunt strategice în industrie, aceasta nu este motivația din spatele M12. „Suntem concentrați financiar, nu strategici în acest sens”, a spus Priyanka Mitra pentru Cruchbase. Mitra investește în SaaS, infrastructură și IT pentru sănătate pentru M12.

De fapt, există cazuri în care M12 trebuie să aibă grijă să nu investească în startup-uri care sunt aproape de Microsoft.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

„Este o linie fină pe care trebuie să o parcurgem”, a spus Samir Kumar, directorul general al M12, care investește în inteligență artificială/învățare automată și tehnologie profundă pentru Cruchbase. „Nu pot să fiți pe un curs de coliziune pentru a concura cu Microsoft."

În timp ce M12 investește în companii, a încetat să mai aibă termeni de „drept de primă” cu companii în urmă cu câțiva ani. Acești termeni sunt obișnuiți în cazul firmelor de investiții și dau unui investitor dreptul de a cumpăra un startup înaintea oricui altcuiva dacă acesta este scos la vânzare.

Frecvența și valoarea investițiilor M12 au crescut constant în ultimii cinci ani. Potrivit datelor Cruchbase, M12 a făcut 15 investiții în 2016. În 2020, brațul de risc a făcut 55 de investiții. Este deja pe ritm de depășire anul trecut, după ce a făcut 39 de investiții până acum în 2021.

Un model de creștere similară apare atunci când nu uim la sumele în dolari ale investițiilor M12. În primii trei ani, M12 a făcut investiții până la 10 milioane USD. De-a lungul timpului, această sumă a crescut la 20 de milioane de dolari. Numărul rundelor de finanțare a crescut și el de-a lungul anilor. Anul trecut, M12 a condus 13 runde, cea mai mare pe care a avut-o vreodată într-un an.

Deoarece M12 are sprijinul financiar al Microsoft, liderii săi se pot concentra pe investiții într-un mod în care alte brațe de risc nu pot. Tamara Steffens de la M12 spune că firma poate pune „Microsoft muscle” în spatele startup-urilor în care investește.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here