Cum se instalează Windows 10 IoT Core pe Raspberry Pi 3

Nu este Windows 10 așa cum îl cunoaștem pe computer, tablete sau telefoane, dar Windows 10 Internet of Things (IoT) Core este o altă ramură a sistemului de operare omniprezent la Microsoft, conceput pentru a fi rulat pe dispozitivul cu consum redus de energie. Iată cum să instalați Windows 10 IoT Core pe Raspberry Pi 3.

Produsele folosesc în acest ghid

 • Amazon: Raspberry Pi 3 (37 USD)
 • Amazon: sursă de alimentare micro USB 5V 2A (10 USD)
 • Amazon: card micro SD Sandisk de 16 GB (7 USD)
 • Amazon: cablu HDMI (6 USD)

Ce este Windows 10 IoT Core?

Descrierea oficială a Microsoft:

Windows 10 IoT Core este o versiune a Windows 10 care este optimizată pentru dispozitive mai mici, cu sau fără ecran, și care rulează pe Raspberry Pi 2 și 3, Arrow DragonBoard 410c și MinnowBoard MAX. Windows 10 IoT Core utilizat API-ul universal Windows Platform (UWP) bogat și extensibil pentru a construi soluții excelente.

În esență, vă permiteți să utilizați tehnologiile Windows pentru a construi dispozitive conectate bazate pe soluții de calcul cu costuri reduse, cum ar fi Raspberry Pi.

Microsoft a prezentat câteva exemple de proiecte construite folosind Windows 10 IoT Core.

Cum se instalează Windows 10 IoT pe Raspberry Pi 3

Pentru prima parte, nu necesită deloc de Raspberry Pi, ci doar de cardul microSD din adaptorul său și de computerul dvs. O condiție prealabilă este să rulați Windows 10 versiunea 10.0.10240 sau mai mare.

 1. Accesați centrul pentru dezvoltarea Windows 10{.nofollow}.
 2. Clic Obțineți Windows 10 IoT Core Dashboard pentru a descărca aplicația necesară.

 3. Instalați aplicația și deschideți-o.
 4. Selectați configurați un dispozitiv nou din bara laterală.
 5. Selectați opțiunile așa cum se arată în imaginea de mai jos. Asigurați-vă că selectați unitatea corectă pentru cardul microSD și dați dispozitivului dvs. un nume și o parolă de administrator.

 6. Selectați conexiunea de rețea Wi-Fi la care trebuie să vă conectați Raspberry Pi, dacă este necesar. Vor fi afișate numai rețelele la care se conectează computerul.
 7. Clic descarca si instaleaza.

Aplicația va descărca acum fișierele necesare de la Microsoft și le va flash pe cardul microSD. Va dura putin, dar tabloul de bord va arata progresul.

Odată ce imaginea a fost instalată pe cardul microSD, este timpul să o scoateți din computer și să treceți la Raspberry Pi.

 1. Mai întâi, conectați cablu micro USB si alimentare.
 2. Atașați cablu HDMI la Raspberry Pi și afișajul dvs.
 3. Introduceți card micro SD de sus în slotul de pe Raspberry Pi.
 4. Porniți!

Procesul de configurare

Spre deosebire de Windows 10 „corespunzător”, nu există prea mult proces de configurare. Vi se va cere să alegeți o limbă și să introduceți parola Wi-Fi pentru a vă conecta la web. Cam asta e. Va dura câteva minute, dar când porniți, veți vedea ecranul de pornire Windows 10 IoT Core.

Este în mod deliberat ușor și nu aveți acces la multe. Partea Windows 10 este proiectată să dispară, deoarece după aceea ce implementați sau aplicați pe Raspberry Pi, aceasta devine acea aplicație. Nu este posibilă trecerea și deconectarea din Windows și lansarea aplicațiilor pe un PC.

Când porniți, puteți reveni la aplicația tablou de bord de pe computer și veți vedea Raspberry Pi listat ca unul dintre dispozitivele dvs.

Pentru a înțelege cum funcționează lucrurile, puteți implementa o selecție de exemple de aplicații pe Raspberry Pi pentru a vedea cum dispare Windows și tot ce rămâne este aplicația concepută pentru a rula pe IoT Core. Acestea includ clasicul Hello World, o aplicație Internet Radio și ceva care se conectează în rețea la o imprimantă 3D.

Dezvoltarea este mult mai complexă, dar cel puțin dacă sunteți interesat de această nouă nouă ramură a Windows 10, este ușor și ieftin să începeți și să rulați. Pentru a merge mai departe, va trebui să descărcați Visual Studio și să începeți să construiți codul. Cu toate acestea, Microsoft are la dispoziție sau mulțime de resurse pentru a vă ajuta să profitați la maximum de experiență dvs. Windows 10 IoT Core.

Alegerile noastre de echipamente de top

Dulce IoT

Raspberry Pi 3

This placă de circuit poate face lucruri magice

Raspberry Pi 3 arată ca o placă de circuit, dar este de fapt un computer incredibil de flexibil care poate fi folosit pentru a alimenta proiectul imaginației tale.

 • 37 USD pe Amazon

Folosind de obicei Linux, Raspberry Pi 3 este, de asemenea, unul dintre dispozitivele de bază Windows 10 IoT accepte oficial și deoarece este accesibil, ușor disponibil și are o comunitate masivă și o gamă largă de accesorii, este un câștigător absolut.

Echipament adițional

Este posibil să aveți deja biții suplimentare de care aveți nevoie pentru ca Raspberry Pi 3 să funcționeze cu Windows 10 IoT Core, dar dacă nu, iată ce va trebui să luați.

Sursă de alimentare micro USB 5V 2A (10 USD pe Amazon)

Nu aveți nevoie de multă putere pentru Raspberry Pi și acest adaptor de alimentare all-in-one este perfect.

Card micro SD SanDisk de 16 GB (7 USD la Amazon)

Cardul micro SD nu trebuie să fie mare, dar este esențial să utilizați Raspberry Pi 3.

Cablu HDMI AmazonBasics (6 USD la Amazon)

Aveți nevoie doar de un cablu HDMI în timpul configurării inițiale, așa că această opțiune accesibilă este perfectă.

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here