Cum să activați și să utilizați comanda rapidă de la tastatură Alt-Sublinière pe Windows 10

Sursa: Windows Central

Pe Windows 10, comanda rapidă de la tastatură subliniată este o caracteristică care există de mult timp și vă permite să navigați rapid în meniuri și să selectați elemente ale aplicațiilor fără a fi nevoie să utilizați mouse-ul.

Funcția funcționează prin sublinierea unei litere a etichetei opțiunii, care indică tasta pe care trebuie să o apăsați în combinație cu tastă "Alt" pentru a selecta elementul. În versiunile anterioare, funcționalitatea cheilor de acces subliniat era activată în mod implicit, dar acum o caracteristică pe care trebuie să o activați manual.

Dacă vă puteți crește puțin productivitatea, Windows 10 vă permite să activați funcția de comandă rapidă a tastei Alt-Sublinie prin setările de acces ușor.

În acest ghid Windows 10, vă vom arăta pași simpli pentru a activa (dezactiva) și utilizați comanda rapidă de subliniere pentru a naviga în meniuri și a selecta elementele mai rapide.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

 • Cum să activați cheile de acces subliniate pe Windows 10
 • Cum să utilizați gusturile de acces subliniate pe Windows 10

Cum să activați cheile de acces subliniate pe Windows 10

Pentru a activa posibilitatea de a utiliza comenzile rapide de subliniere pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.
 2. Faceți clic pe pe Ușurința accesului.
 3. Faceți clic pe pe Tastatură.
 4. Sub setarea „Schimbă modul în care funcționează comenzile rapide de la tastatură”, activați Subliniați cheia de acces când este disponibilă comutator.

  Sursa: Windows Central

După ce ați finalizat pașii, aplicațiile acceptate vor include meniuri și elemente cu o literă subliniată pe care le puteți utiliza alături de tastă Alt pentru a selecta opțiunea.

Dacă puteți dezactiva funcția, puteți utiliza aceleași instrucțiuni descrise mai sus, dar activate pasul nr. 4, asigurați-vă că opriți comutatorul.

Cum să utilizați gusturile de acces subliniate pe Windows 10

Pentru a utiliza comenzile rapide de subliniere pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis start.
 2. Căutați o aplicație – de exemplu, Notepad.
 3. apasă pe Alt tastă și apăsați litera cu sublinierea pentru a selecta articolul.

  Sursa: Windows Central

  De exemplu, apăsând butonul Tasta Alt + E tasta va deschide meniul „Editare” din Notepad. Apoi, în meniu, notați litera subliniată care indică tasta care corespunde elementului pe care îl puteți selecta atunci când apăsați tasta "Alt".

Deși aceasta este o caracteristică standard a aplicațiilor desktop precum Notepad, Firefox și Control Panel, este posibil să nu fie disponibilă pentru toate programele, în special pentru aplicațiile moderne. În aplicațiile File Explorer și Office, atunci când apăsați tasta "Alt", sistemul suprapune etichetele gusturilor pe care le puteți utiliza cu "Alt" pentru a selecta elementul.

Mai multe resurse Windows 10

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10, vizitați următoarele resurse:

 • Windows 10 pe Windows Central – Tot ce trebuie să știți
 • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
 • Forumuri Windows 10 pe Windows Central

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here