Cum să diagnosticați probleme comune cu computerele personalizate

Construirea propriului computer este un efort satisfăcător, dar uneori lucrurile merg prost. Vom analiza câteva modalități de depanare a computerului dvs. nou construit dacă nu funcționează conform așteptărilor. Dezavantajul de a vă construi propriul computer este că trebuie să vă ocupați singur de probleme și să lucrați cu furnizorii de hardware dacă bănuiți că este o componentă defectă care vă provoacă dureri de cap. Pentru a înrăută lucrurile, probabil că utilizați hardware de la o varietate de furnizori.

Nu vom putea acoperi absolut tot ce ar putea merge prost cu noul dvs. computer - există-adevăr prea multe posibilități, inclusiv probleme potențiale cu Windows 10 - dar acest ghid vă va da o mână de ajutor, mai ales dacă sunteți nou în construirea PC-urilor.

Ghidul suprem pentru construirea propriului PC

Depanare eficientă

Depanarea este un proces prin care încercați să aflați ce cauzează problema pe care o să întâmpinați. Cu computerul, aceasta poate fi o sarcină lungă, plictisitoare și frustrantă. Principalul lucru de reținut este să rămână calm. Luarea unei pauze între construirea PC-ului și apoi depanarea este, de asemenea, o idee bună. Va trebui să ar trebui să mintea limpede pentru a vă da seama ce este în neregulă, care poate fi ceva mic, cum ar fi uitarea de a conecta un cablu.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

O altă idee este să notați ce este în neregulă, ce ați făcut până acum și ce aveți idei despre care ar putea fi cauza potențială. Acesta este un mod solid de a o gestiona în cazul în care nu există suficient timp pentru a o face într-o singură setare sau trebuie să așteptați o piesă nouă (sau de înlocuire).

De asemenea, cel mai bine este să lucrați încet, încercând modificări individuale și vedeți dacă aceasta abordează problema. Sigur, dacă o anumită componentă nu este detectată de sistem, puteți efectua o serie de modificări (actualizarea BIOS sau Windows sau încercați un cablu nou, de exemplu) și poate funcționa ce porniți date viitoare. Dar nu ai ști exact ce a dus la succes.

În sfârșit, există o serie de resurse. Ghidurile, instrumentele și comunitățile sunt toate disponibile. Chiar și forumul comunității noastre Windows Central este adesea un loc sănătos pentru a cere ajutor. Căutarea asistenței nu trebuie să privească ca o înfrângere, deoarece este întotdeauna un proces de învățare.

A POST sau nu

POST (sau autotestarea la pornire) este verificarea inițială pe care o face un computer când este pornit. Laptopurile, desktopurile și alte dispozitive efectuează aceste verificări pentru a se asigura că tot ceea ce este necesar pentru ca lucrurile să funcționeze acest prezent și nu sunt găsite probleme. Când construiți un PC, este recomandat să încercați placa de bază, RAM și CPU înainte de a instala totul în interiorul unei carcase. Doar așezați placa de bază pe cutia sa, instalați procesorul (și răcirea), introduceți RAM și conectați unitatea de alimentare (PSU). Vezi dacă pornește cu un monitor atașat.

Dacă nu, știți că ceva este în regulă cu una dintre aceste componente și puteți depana în funcție (încercați diferite RAM, CPU, placă de bază și PSU). Dacă aruncați totul într-o carcasă, numiți o zi și apoi porniți, nu veți ști ce cauzează problema, care ar putea fi o anumită componentă, un cablu sau ceva și mai obscurcat.

Placa de baza este DOA

De obicei, chiar și plăcile de bază deteriorate sau inoperabile se vor porni, dar nu vor trece (sau nici măcar nu vor ajunge) POST. Plăcile de bază moderne au chiar indicatori de diagnosticare pe suprafața plăcii care pot ajuta la diagnosticarea a ceea ce este în neregulă. Dacă nu primiți nimic de la placa de bază când o porniți, acest lucru ar putea fi cauzat de o serie de lucruri. De exemplu:

 • Verificați că PSU este pornit.
 • Verificați cablurile de alimentare (nu uitați cablurile CPU).
 • Verificați dacă ați atașat (sau scurtat) corect pinii pentru a porni placă de bază.
 • Verificați dacă există probleme de împământare. și încercați o suprafață plană diferită, neconductivă.
 • Conectați un alt PSU (dacă este disponibil).
 • Verificați că procesorul este așezat corect și răcitorul este instalat corect.

Un ciclu continuu

Dacă la pornire placă de bază în într-o buclă de pornire, prin care se oprește și se raportează continuu, este posibil să vă placă defectul de bază. Înainte de a depune o solicitare RMA, încercați pași de mai sus și, dacă acest lucru nu funcționează, asigurați-vă că memoria RAM este așezată corect. Încercați doar un singur stick de memorie RAM dacă utilizați mai mult de unul.

De asemenea, merită să verifice diagnosticele de pe placă în sine, ceea ce ar putea oferi sau privire rapidă asupra a ceea ce face ca sistemul să intre în bucla de pornire. Verificați manualul pentru a vedea care ar putea fi problema și contactați producătorul plăcii de bază pentru asistență suplimentară. (Dacă este prezent un difuzor integrat, computerul poate chiar să emită un bip sau două.)

Magia cizmei

Există momente în care computerul pornește dincolo de ecranul POST, dar nu poate continua. Din fericire, acest lucru ar putea însemna că se întâmplă ceva mai puțin grav, care este atât de ușor de remediat, cât și nu ar trebui să adauge costuri suplimentare.

Nu se poate localiza discul de pornire

This eroare poate fi cauzată de unitate, cablu sau controler defect. Placa de bază nu poate găsi un sistem de operare bootabil pe unitatea curentă selectată sau nu poate detecta deloc sau unitate. Încercați aceste opțiuni:

 • Asigurați-vă că cablul unității SSD este conectat.
 • Asigurați-vă că SSD-ul este conectat la PSU.
 • Încercați o altă conexiune pe placă de bază.
 • Verificați dacă dispozitivul de pornire corect este selectat în BIOS (Basic Input Output System).

Dacă încă nu ați instalat un sistem de operare, se va afișa acest mesaj, dar tot ceea ce înseamnă că trebuie să selectați mediul de pornire din BIOS pentru a accesa și a instala Windows.

Windows nu se instalează

Windows întâmpina o problemă în timpul instalării care împiedică programul de instalare poate să îndeplinească sarcina. Din fericire, Microsoft include un instrument de diagnosticare la îndemână în pachetul pentru care îl utilizați pentru a instala sistemul de operare. Acest lucru ar trebui să ofere răspunsuri dacă are legătură cu unitatea de a încerca să instalați sistemul de operare, cu memoria de sistem (RAM) sau cu altceva.

BSOD

Uh oh! Acesta este cel mai rău coșmar al proprietarului unui PC. Dacă aveți Windows instalat, vă veți găsi pe Blue Screen Of Death (BSOD), va trebui să depanați exact ceea ce cauzează această problemă cu sistemul de operare. Poate fi legat de hardware sau software și, dacă este un computer nou, se poate datora instalării de drivere incompatibile (sau incorecte). De obicei, Microsoft va furniza un cod de eroare și un mesaj pe care îl puteți utiliza pentru a afla mai multe detalii (și posibile soluții) online.

Avem, de asemenea, un ghid pentru a vă ajuta cu erorile de ecran albastru, care merită verificat.

Cum să depanați și să remediați BSOD-urile Windows 10

Instabilitate generală

Dacă aveți probleme de instabilitate cu computerul după instalarea Windows, iată câteva lucruri de verificat:

 • Rulați instrumentul de diagnosticare a memoriei Windows.
 • Verificați dacă există probleme legate de căldură și asigurați-vă că toate ventilatoarele sistemului funcționează.
 • Verificați cele mai recente drivere GPU (sau încercați derularea înapoi).
 • Verificați alimentatorul (sau încercați unul de rezervă).
 • Vezi dacă există o actualizare BIOS.

Păstrează-ți calmul și comunitatea continuă

Serios, cel mai bun sfat este să păstrați capul rece când vine vorba de depanarea PC-ului. Poate fi o să obositoare, iritante și uluitoare, dar odată ce ați făcut totul funcționeze impecabil, totul va fi răsplătit. Și, din nou, comunitatea noastră loială vă poate ajuta cu aproape orice problemă, așa că nu vă sfiați.

Vizitați forumul comunității noastre

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here