Cum să determinați dacă un computer are sau instalați curată sau upgrade a Windows 10

Windows a primit multe lansări de-a lungul anilor și, dacă ați avut același computer pentru o lungă durată de timp, probabil ați trecut printr-o mulțime de upgrade-uri.

Dacă sunteți vreodată curios să vedeți istoricul actualizărilor care a condus la cea mai recentă versiune a sistemului dvs., Windows 10 nu dezvăluie astfel de informații. Cu toate acestea, puteți utiliza Registrul pentru a determina cu precizie dacă executați sau actualizați sau instalați curată a Windows 10 și de câte ori a fost instalată sau nouă versiune a sistemului de operare.

În acest ghid Windows 10, vă ghidați prin pași pentru a utiliza Registrul (fără a fi nevoie să modificați nimic) verifica ce tip de instalare pentru a instala. În plus, vă vom ajuta să răspundeți la alte întrebări, cum ar fi care a fost versiunea originală instalată pe dispozitivul dvs. și câte ori a fost aplicată sau actualizare cu date exacte.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Cum să verificați informațiile despre configurarea Windows

Pentru a vă da seama dacă dispozitivul dvs. rulează o instale curată sau upgrade a Windows 10, va trebui să utilizați Registrul cu aceste instrucțiuni:

  1. Folosește Tasta Windows + R comandă rapidă de tastatură pentru a deschide Alerga comanda.
  2. Bacsis regedit, și faceți clic Bine pentru a deschide Registrul.
  3. Răsfoiți următoarea cale:

    HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMSetup

    Sfat rapid: Dacă rulați actualizarea Windows 10 Creators, puteți copia și lipi calea în bara de adrese pentru a sări direct la locație.

După ce ați finalizat pașii, veți avea răspunsuri la o serie de întrebări:

PC-ul dvs. sunt o instalați curată sau upgrade a Windows 10?

Interior Înființat, veți găsi un număr de chei (dosare). Dacă vezi Modernizare cheie, atunci instalarea dvs. este o actualizare. This cheie ar fi putut fi creat în timpul unui proces de actualizare a versiunii anterioare precum Windows 8.1 sau Windows 7 sau în timpul unei actualizări de caracteristici pentru Windows 10.

În caz contrar, dacă Modernizare nu există, atunci executați sau instalați curată pe Windows 10.

Care a fost versiunea originală de Windows instalată pe computer?

Dacă instalați dvs. este o actualizare, vă puteți da seama care a fost versiunea originală instalată pe dispozitivul dvs. sau cel puțin cea mai veche actualizare de la ultima instalare curată.

Alături de Modernizare cheie, veți observa, de asemenea, unul sau mai multe SO sursă taste, care corespund fiecărei upgrade prin care a trecut dispozitivul dvs. naviga pe fiecare tastă pentru a determina versiunea (de ex.g., Windows 10, Windows 8.1 și Windows 7) de la care ați făcut upgrade uitându-vă în Numele produs Şir.

De asemenea, puteți determina fiecare actualizare de caracteristică care a fost aplicată la Windows 10 analizând ReleaseId Şir. De exemplu, dacă rulați Actualizarea creatorilor, unul dintre SO sursă cheile ar trebui să includă un șir cu 1703 valoare. În plus, este posibil să puteți găsi o cheie dacă faceți referințe 1607 dacă la un moment dat ai instalat Actualizare aniversară, si 1511 pentru Actualizare noiembrie.

Când a fost aplicat exact un upgrade la computerul dvs?

Probabil ai observat că fiecare SO sursă cheia are, de asemenea, un marcaj de timp, acesta indicând exact când a avut loc instalarea.

Acestea ar putea fi informații valoroase care pot fi utile în multe scenarii. De exemplu, dacă remediați o problemă, a ști exact când a fost actualizat dispozitivul dvs. ar putea indica o problemă de compatibilitate cu versiunea mai nouă.

Cum să urmăriți versiunile Windows Insider Preview

Dacă aveți un computer înscris în programul Windows Insider, puteți urmări și informații despre fiecare versiune aplicată sistemului dvs.

În Înființat cheie, puteți determina rapid de câte ori a fost instalată Windows 10 Insider Preview pe dispozitivul dvs. În plus, în interiorul fiecăruia SO sursă cheie, puteți verifica alte informații, cum ar fi numele complet al versiunii, numărul versiunii și versiunea, uitându-vă la BuildLab, CurrentBuildNumber, si ReleaseId Siruri de caractere.

Deși poți determina rapid versiunea curentă pe care o rulați comparând marcajul de timp din taste, versiunea pe care să o rulați în prezent va fi, de asemenea, listată în interior Modernizare.

Important: Amintiți-vă că resetarea dispozitivului la setările implicite sau efectuarea unei instalări curate a Windows 10 va reseta aceste informații.

Mai multe resurse Windows 10

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10, vizitați următoarele resurse:

  • Windows 10 pe Windows Central – Tot ce trebuie să știți
  • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
  • Forumuri Windows 10 pe Windows Central

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here