Cum să amânați actualizarea Windows 10 mai 2021

Sursa: Windows Central

Actualizarea din mai 2021 (versiunea 21H1) pentru Windows 10 este acum oferită configurații hardware și software compatibile ca să actualizeze opțional cu o gamă mică de îmbunătățiri și caracteristici.

Deși cea mai recentă actualizare nu se va instala automat prin Windows Update, este posibil să găsiți toate câteva motive pentru a întârzia actualizarea. De exemplu, dacă ați declanșat actualizarea manualului din greșeală când nu sunteți pregătit să o aplicați. Sau computerul are o versiune care se apropie de sfârșitul serviciului și de a bloca actualizarea automată cât mai multe posibilități.

Indiferent de motiv Windows 10 este cu cele câteva câteva opțiuni amâna și chiar bloca actualizarea caracteristicilor livrat pentru aplicația Setări. În versiunile anterioare, Windows Update avea și o setare pentru a amâna upgrade-urile cu până la un an. Cu toate acestea, deoarece instalarea unei noi actualizări de caracteristici nu mai este obligatorie în timp ce versiunea dvs. actuală este acceptată, opțiunea a fost eliminată pentru a evita confuzia.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În acest ghid Windows 10, vă vom prezenta cele două moduri simple de a întârzia instalarea actualizării din mai 2021.

 • Cum să amâni actualizarea Windows 10 mai 2021
 • Cum să blocați actualizarea Windows 10 mai 2021

Cum să amâni actualizarea Windows 10 mai 2021

În cazul în care ați inițiat upgrade-ul prin Windows Update, nu sunteți gata să vă raportați și să vă aplicați, puteți utiliza oricând aplicația Setări pentru a întârzia instalarea pentru o zi ulterioară.

Amânați instalarea actualizării

Pentru a amâna instalarea actualizării caracteristicilor pentru câteva zile, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.
 2. Faceți clic pe pe Actualizare și securitate.
 3. Faceți clic pe pe Windows Update.
 4. Apasă pe Programați repornirea opțiune.

  Sursa: Windows Central

 5. Sub secțiunea „Programați o oră”, porniți comutatorul de comutare.
 6. Selectați ora și ziua (până la șapte zile) în care computerul va reporni automat pentru a finaliza instalarea.

  Sursa: Windows Central

După ce ați finalizat pașii, dispozitivul nu va raporta automat pentru a aplica noua versiune de Windows 10 până la programul specific.

Dacă intenționați să faceți upgrade în aceeași zi, configurați caracteristicile orelor active pentru a finaliza actualizarea utilizând pagina de setări Windows Update.

Întrerupeți descărcarea actualizării

Pentru a întârzia instalarea actualizării Windows 10 mai 2021, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.
 2. Faceți clic pe pe Actualizare și securitate.
 3. Faceți clic pe pe Windows Update.
 4. Apasă pe Opțiuni avansate opțiune.

  Sursa: Windows Central

 5. În secțiunea „Întrerupeți actualizările”, utilizați meniul derulant pentru a selecta câte timp vor putea să amânați actualizările.

  Sursa: Windows Central

După ce ați finalizat pașii, Windows Update nu va încerca să descarce actualizările de funcții sau de calitate timp de până la 35 de zile, în funcție de selecția dvs.

Cum să blocați actualizarea Windows 10 octombrie 2020

Pe Windows 10, nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la instalarea automată a actualizărilor de caracteristici, deoarece acestea sunt acum oferite ca instalații opționale. Cu toate acestea, pe măsura ce versiuni anterioare se apropie de sfârșitul serviciului, upgrade-urile vor avea loc în cele din urmă automat pentru a menține sistemul suportat.

Instrucțiunile de mai jos pentru a utiliza o conexiune contorizată au scopul de a bloca cea mai recentă versiune pe un dispozitiv care se apropie de sfârșitul serviciului, dacă puteți să păstrați aceeași timp instalat pentru puțin mai mult.

O conexiune la rețea măsurată este o opțiune care reduce utilizarea datelor de internet pe Windows 10. Cu toate acestea, deoarece funcția împiedică și descărcarea automată a actualizărilor, o puteți folosi pentru a bloca actualizarea temporară din mai 2021.

Pentru a seta o conexiune Wi-Fi sau Ethernet măsurată pentru a bloca Actualizarea din mai 2021, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.
 2. Faceți clic pe pe Rețea și Internet.
 3. Faceți clic pe pe privirea.
 4. Apasă pe Proprietăți butonul pentru adaptorul de rețea activ.

  Sursa: Windows Central

 5. Porniți Conexiune măsurată comutator.

  Sursa: Windows Central

 6. Apasă pe Acasă butonul din colțul din stânga sus.
 7. Faceți clic pe pe Actualizare și securitate.
 8. Faceți clic pe pe Windows Update.
 9. Apasă pe Opțiuni avansate opțiune.

  Sursa: Windows Central

 10. În secțiunea „Opțiuni de actualizare”, dezactivați Descarcăți actualizări prin conexiuni de date măsurate comutator.

  Sursa: Windows Central

După ce finalizați pașii, actualizarea din mai 2021 și actualizările de calitate nu vor mai descărca automat pe dispozitiv. Cu toate acestea, există o excepție. Dacă Microsoft lansează o actualizare consideră critică pentru funcționarea Windows 10, actualizarea se va descărca și se va instala automat, indiferent de setare.

Dacă utilizați această abordare, luați în considerare faptul că aplicațiile Microsoft Store ar putea înceta să se actualizeze, iar fișierele se pot sincroniza cu cloud.

Când configurați o conexiune ca măsurată, caracteristica va funcționa numai pentru legătura activă, nu pentru adaptorul de rețea. Aceasta înseamnă că trebuie să configurați funcția pe măsură ce vă conectați la altă rețea.

Dacă sunteți îngrijorat de dezactivarea actualizărilor, de obicei, operarea unui dispozitiv fără actual pentru o perioadă scurtă de utilizare a unui risc (ridicat) de securitate. Cu toate acestea, în cazul în care să vă amânați actualizarea din mai 2021, folosind o conexiune măsurată, site-ul de asistență Microsoft oferă cele mai recente informații despre actualizările de calitate pentru Windows 10. Dacă acest lucru este disponibil sau nouă actualizare de calitate, puteți utiliza ghidul pentru a sau instala manual.

Când sunteți gata să faceți saltul către noua versiune, puteți elimina blocul utilizați aceleași instrucțiuni descrise mai sus, dar pe pasul nr. 5, închide Conexiune măsurată comutator.

Mai multe resurse Windows 10

Pentru mai multe articole utile, acoperire și răspunsuri la întrebări despre Windows 10, vizitați următoarele resurse:

 • Windows 10 pe Windows Central – Tot ce trebuie să știți
 • Ajutor, sfaturi și trucuri pentru Windows 10
 • Forumuri Windows 10 pe Windows Central

Este posibil să obținem o comisie pentru a folosi link-urile noastre. Află mai multe.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here