Cum Apple vă păstrează datele Handoff private și în siguranță

Handoff face parte din Continuity, care este conceput pentru a face ca iPhone-urile, iPad-ul și Mac-urile să funcționeze împreună mai rapid, ușor și perfect decât oricând. În loc să pună aceeași interfață pe toate dispozitivele lor să facă web-ul în centrul universului, Handoff păstrează lucrurile personale. Dispozitivele trebuie să fie conectate la ID-ul tău Apple. Trebuie să vă aflați în apropierea Bluetooth Low Energy (BT LE). Și, în loc să vă împingă automat datele, Handoff așteaptă să alegeți să le utilizați. Toate acestea îl fac privat, dar ceea ce îl face sigur?

Identitatea dvs. măr

ID-ul tău Apple (cunoscut și sub numele tău de contul tău iCloud sau iTunes) îi informează Apple despre dispozitivele tale. Conectați-vă la iCloud pe un iPhone, iPad sau Mac cu acel ID, iar Apple știe că de a cumpăra acele dispozitive. În acest fel, doar hardware-ul dvs. are acces la datele dvs.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Aceasta înseamnă că dacă locuiți sau lucrați cu alte persoane care se îngrijesc de dispozitivul Apple, nu trebuie să vă faceți niciodată griji cu datele dvs. și datele lor vor fi confundate sau amestecate. Lucrurile tale sunt ale tale și numai ale tale.

Protecție de proximitate

Când două sau mai multe dintre dispozitivele dvs. Apple se apropie, ele stabilesc o conexiune BT LE pentru Handoff. Proximitatea este ceea ce vă ajută să vă protejați confidențialitatea: Handoff poate partaja date cu dispozitivele dvs. numai atunci când acestea sunt suficient de aproape ca, aproape sigur, să controleze fizic asupra lor.

În acest fel, nu trebuie să vă faceți griji că apare ceva pe Mac-ul de la serviciu atunci când utilizați iPad-ul acasă sau pe un iPad la școală când sunteți la cafenea pe iPad. Handoff va face activitățile disponibile numai pentru dispozitivele care sunt la îndemână.

Chei și lanțuri

Când Handoff stabilește o conexiune între dispozitivele dvs., aceasta este stabilită în afara benzii utilizând serviciul Apple Push Notification (APN). Aceasta înseamnă că folosește un tip de securitate similar cu iMessage, generând o cheie AES simetrică de 256 de biți pentru fiecare dispozitiv și stochând-o în brelocul elementului. Apple susține că protejează și această comunicare împotriva atacurilor de reluare.

Odată realizată conexiunea, Handoff va face publicitate nuilor activități pe măsură ce apar. Cu toate acestea, nu evidențiază date sau documente - doar aplicația pe care o utilizați. Deci, de exemplu, dacă navigați pe pagina web, Handoff va informa alte dispozitive că utilizați Safari. Dacă lucrați la o prezentare, Handoff va informa dispozitivul că utilizați Keynote.

De cele mai multe comunicarea are loc prin BT LE criptarea menționată ori mai sus. Ocazional, dacă BT LE nu este optim, APN poate gestiona și comunicarea, folosind din nou aceeași criptare.

Împingeți vs. Trage

Adevărata frumusețe a lui Handoff este că foarte puține date sunt transferate dacă nu alegi să faci acest lucru. Nu vă împinge activitățile și datele între dispozitive în orice moment; în schimb, vă anunță doar că o activitate este disponibilă pentru reluare, când și dacă alegeți. Tu, persoana respectivă, trebuie să retrageți în mod expres acea activitate și date.

Faceți asta glisând în sus pe ecranul de blocare al dispozitivului iOS sau glisând spre stânga și atingând cardul Handoff din comutatorul de aplicații multitasking al dispozitivului respectiv. Pe Mac, puteți face clic pe pictograma Handoff din Dock sau puteți utiliza CMD-Tab pentru a selecta pictograma Handoff din comutatorul de aplicații.

În fiecare caz, este nevoie de o acțiune explicită din partea dvs., utilizatorul. Numai atunci Handoff va "hand off".

Asigurarea transferului

Odată declanșat, Handoff va transfera cantități mici de date utilizate BT LE sau APN împreună cu aceeași criptare care gestionează conexiunea. De exemplu, adresa URL a paginii web pe care o citiți sau documentul iCloud pe care să îl editați.

De asemenea, Handoff poate transfera informații între site-uri web și aplicații, dar înainte de a face acest lucru, aplicația trebuie să demonstreze că controlează domeniul site-ului web. Cu alte cuvinte, aplicația Facebook trebuie să demonstreze că controlează Facebook.site-ul com. (Acest lucru se face prin mecanismul de stabilitate de Apple pentru acreditările web partajate).

Transferul de cantități mai mari de date - de exemplu, un fișier atașat la o versiune nefinalizată de e-mail - folosește Wi-Fi peer-to-peer, similar cu AirDrop, împreună cu securitatea nivelului de transport standard (TLS). Handoff începe cu aceeași conexiune BT LE, apoi activează Wi-Fi până la finalizarea transferului.

Concluzie

Dacă nu poți să-l folosești, poți dezactiva cu ușurință Handoff atât pe iPhone, cât și pe iPad și pe Mac. În caz contrar, Handoff face posibilități pentru a se asigura că de aprovizionare imediată, le-ai să vă puteți muta imediat activitățile. Asta vă păstrează intimitatea. Conexiunea criptată și transferul vă mențin securitatea. Trebuie să ai încredere în iCloud autentificare, cât și în APN pentru mesagerie, dar dacă asta funcționează pentru tine, Handoff va funcționa pentru tine.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here