Iată de ce Xbox Live, Teams, Office 365, OneDrive și Bing au căzut săptămâna trecută

Sursa: Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • Microsoft Teams, Azure, Office 365, Bing și mai multe alte servicii Microsoft au scăzut săptămâna trecută.
  • Microsoft a confirmat deja că întreruperea a fost legată de o problemă DNS.
  • Un raport mai recent defalcă cauza principală a problemei, care a fost o creștere a cererilor DNS alături de un defect de cod.

Servicii Microsoft au scăzut săptămâna trecută pentru mulți oameni din SUA.S., inclusiv Teams, Office 365, Xbox Live, OneDrive și Azure. La scurt timp după întrerupere, Microsoft a explicat că o problemă legată de DNS a fost cauza problemelor cu serviciile Microsoft. În weekend, Microsoft a lansat un raport de analiză a cauzei principale a problemei, care aruncă lumină asupra a ceea ce a mers prost (prin ZDNet).

Raportul precizează:

Cauza de baza: Serverele Azure DNS au înregistrat o creștere anormală a interogărilor DNS de pe tot globul care vizează un set de domenii găzduite pe Azure. În mod normal, straturile de cache ale Azure și modelarea traficului ar atenua această creștere. În acest incident, o secvență specifică de evenimente a expus un defect de cod în serviciul nostru DNS care a redus eficiența cache-urilor noastre Edge DNS. Pe măsură ce serviciul nostru DNS a devenit supraîncărcat, am primit DNS la începutul reîncercării frecvente ale solicitărilor lor, ceea ce a adăugat volumul serviciului DNS. Deoarece reîncercările clientului sunt considerate trafic DNS legitim, acest trafic nu a fost eliminat de sistemele noastre de atenuare a vârfurilor volumetrice. Acest lucru a traficului a dus la scăderea disponibilității serviciului nostru DNS.

Microsoft explică că serviciile sale DNS s-au recuperat automat la 39 de minute după ce a început întreruperea. Potrivit companiei, „timpul de recuperare și-a depășit obiectivul de proiectare."

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

În continuare, Microsoft intenționează să repare defectul de cod care a cauzat probleme și să îmbunătățească detectarea automată și atenuarea problemelor.

Întreruperea care a avut loc pe 2 aprilie 2021 a fost mult mai scurtă și mai puțin gravă decât întreruperea care a avut loc pe 15 martie 2021. This întrerupere anterioară a fost cauzată de sau eroare care implică rotația cheilor pentru Azure.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here