Iată de ce Microsoft a câștigat 19 USD.7 miliarde pariați pe gigantul AI Nuance

Sursa: Windows Central

Pe 12 aprilie 2021, Microsoft a anunțat că a încheiat un acord de cumpărare a Nuance Communications, Inc., o companie specializată în tehnologia vorbirii și AI. Microsoft plătește 19 USD.7 miliarde pentru a revendica Nuance ca fiind al său. Sează că o mică parte din această cifră totală - estimează puțină 3 miliarde de dolari din ea - acoperă costul datoriilor Nuance, restul (aproximativ 16 miliarde de dolari) reprezentând valoarea tranzacției în sine.

Deși aceasta nu este cea mai scumpă cumpărată de la Microsoft, nu ajunge cu mult la depășirea unor oferte, cum ar fi preferată LinkedIn de către gigantul tehnologic pentru 26 USD.2 miliarde în 2016, este încă un eveniment demn de remarcat pentru companie. Nuanța este cunoscută pentru vânzarea popularului software Dragon de recunoaștere a vorbirii, precum și pentru că a ajutat să facă posibil Siri de la Apple. Având în vedere acest CV, Nuance pare o potrivire firească pentru ambițiile tehnologice ale Microsoft.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Totuși, 19 USD.7 miliarde este o investiție destul de mare. De ce ar putea Microsoft să fie atât de pasionat de Nuance? Windows Central a contactat experții din industrie pentru a-și cunoaște punctul de vedere. Iată ce au avut de spus.

Acordul Microsoft Nuance: pariază mare pe asistență medicală

Sursa: Microsoft

„Industria sănătății este pregătită pentru transformarea digitală. Toți giganții digitale au inițiative în domeniul sănătății. Această măsură face ca MS să avanseze în acest efort”, a spus analistul Gartner Gregg Pessin când a fost întrebat despre momentul încheierii tranzacției. „Oferă baza de stabilitate de acces la domeniul sănătății Nuance – gândiți-vă la EHR cu capabilități de transcriere digitală."

Nicholas McQuire, șeful cercetării întreprinderilor la CCS Insight, a oferit o perspectivă alternativă asupra problemelor timpului Microsoft. Pentru el, momentul pandemiei are foarte mult de-a face cu decizia Microsoft de a renunța la Nuance.

„Cred că pandemia a accelerat momentul oportunității pentru Microsoft, în special în domeniile migrației în cloud, transformării datelor și adoptării AI în domeniul sănătății, iar Nuanța a fost în mod clar una dintre gorile de lungă durată din IA din domeniul sănătății, în ciuda faptului. că schimbările pe care le-a adus afacerii sale în ultimii ani”, a spus McQuire. „Combinați acest lucru cu mișcările pe care le vedem în mod competitiv, cum ar fi abordarea centrată pe inteligența artificială a Google Cloud, ca parte a strategiei de vânzare de industrie și cred că Microsoft a simțit că trebuie să se miște rapid pentru a aduce activ Nuance. în interior pentru aceste motive."

Acordul Microsoft Nuance: asistență medicală și nu numai

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Există, de, unghiuri ale altor aspecte care ar putea să nu fie imediat evident. „Cred că există multă valoare în tehnologia AI de bază care permite produse Nuance să atinge un ridicat de acuratețe NLP pentru transcrierea terminologiei medicale”, a spus Pessin. "Acest lucru ar trebui să poată fi influențat de multe alte verticale cu termeni tehnici complexe similare în uz zilnic (gândiți-vă legal ca exemplu)."

McQuire s-a concentrat asupra presiunii cu care Microsoft se confruntă din partea altor giganți tehnologici din spațiul cloud, care este plin cu soluții de la Google Cloud și Amazon Web Services.

„Unghiul care tinde să fie trecut cu vederea este presiunile competitive din partea Google Cloud, AWS și IBM, care au investit mari în soluții verticale, în special în cele bazate pe AI”, a spus McQuire. „Ceea ce spune Microsoft este că vor conduce în domeniul asistenței medicale, în timp ce Google se concentrează pe comerțul cu amănuntul și căutarea, reclamele, hărțile și alte active B2C pentru aceasta, iar AWS” sa dublat recent pe producția industrială, de exemplu. Este devreme în acest câmp de luptă al industriei printre nori, dar va fi o cursă mare în următorii câțiva ani."

Acordul Microsoft Nuance: imaginea de ansamblu

Sursa: Dan Thorp-Lancaster / Windows Central

În ceea ce privește previziunile privind obiectivul de ansamblu al Microsoft cu multă nuanță, atât Pessin, cât și McQuire au văzut o varietate de beneficii ale tranzacției.

„Pot să văd Microsoft acest tip de tehnologie NLP în multe dintre produsele lor, inclusiv Office și Teams, poate chiar sau continuare a Cortana”, a postulat Pessin.

Părerea lui McQuire a fost puțină diferită: „Jocul lung este ținuta de date despre sănătate și facerea Azure potrivită pentru scopul industriei sănătății. De asemenea, sunt un set de soluții și algoritmi AI brevetați pentru o serie de nevoi de asistență medicală care vor diferenția Microsoft pe termen lung. Mă aștept să vedem o strategie similară desfășurată în alte verticale, cum ar fi finanțele, de exemplu."

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here