Iată ce înseamnă pentru Microsoft contractul JEDI de 10 miliarde de dolari abandonat de Pentagon,

Sursa: Stephen Brashear/Getty Images pentru Microsoft

În 2019, Pentagonul a atribuit Microsoft contractul său Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI), care avea potențialul de a valorii 10 miliarde de dolari în 10 ani. Scopul contractului a fost de a ajuta la modernizarea infrastructurii IT și a capabilităților cloud a Departamentului de Apărare. Amazon, care a pierdut contractul după ce a fost dat la Microsoft, a dat în judecată Pentagonul, susținând că factorii externi au influențat în mod nedrept procesul de atribuire.

Factorii externi pe care i-a simțit Amazon au influențat procesul, inclusiv atunci U.S. Resentimentul public al președintelui Donald Trump față de Jeff Bezos și, prin extensie, problemele administrației Trump cu Amazon, fondul de Bezos. De asemenea, a existat un alt element de conflict care se regăsește în criticile lui Trump la adresa Washington Post, pe care Bezos îl deține.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Amazon nu a renunțat la litigii, extinzându-și procesul până în 2021 până când, în cele din urmă, Pentagonul a anulat complet contractul, rupându-l de la Microsoft în acest proces.

„Odată cu mediul tehnologic în schimbare, a devenit clar că contractul JEDI Cloud, care a fost amânat de mult timp, nu mai îndeplinește cerințele pentru a umple golurile de capacitate ale DoD”, a spus Pentagonul despre contractul anulat, nu rezolvarea problemelor legale cu Amazon.

Cu toate acestea, menționate sau altfel, implicațiile problemelor juridice au planat – și încă continuă – asupra acțiunilor DoD. Întrebarea acum este: cum fac companiile de tehnologie implicate să treacă mai departe de asta? Windows Central a discutat cu experți pentru a afla cum va afecta Microsoft anularea JEDI.

Contract Microsoft JEDI: Context financiar

Sursa: Microsoft

Înainte de a aborda mișcările Microsoft în viitor, este important să înțelegem mai bine ce a făcut și ce nu a pierdut compania ca urmare a încetării premature a JEDI. Am contactat analistul senior de cercetare al Rosenblatt Securities, John McPeake, pentru a obține informații despre unghiul financiar al rezilierii contractului.

El a subliniat că acordul a avut un angajament minim de doar doi ani și 1 milion de dolari din partea DoD. Plafonul de 10 miliarde de dolari ar fi fost atins doar dacă toate opțiunile tranzacției ar fi fost exercitate. El a oferit, de asemenea, context pentru valoarea tranzacției, declarând că, chiar dacă JEDI ar obține valoarea maximă de 1 miliard de dolari pe an pentru Microsoft, aceasta ar reprezenta doar 3% din veniturile estimate ale Azure, ceea ce s-ar traduce. prin 0.5% din veniturile totale estimate ale companiilor pentru FY22.

În plus, nu se poate considera că Microsoft este complet de ghinion, deoarece DoD și-a anunțat contractul Joint Warfighter Cloud Capability (JWCC) ca înlocuitor pentru JEDI și a subliniat că Microsoft va fi probabil implicat în această înțelegere, chiar dacă este gigantul tehnologic. probabil că va împărți contractul cu Amazon într-o anumită calitate. În plus, Microsoft încă are contractul său profitabil HoloLens în lucru cu Pentagonul.

Contract Microsoft JEDI: opinii ale experților

Sursa: Windows Central

Anshel Sag, analistul senior de la Moor Insights & Strategy, a analizat situația JEDI a Microsoft, subliniind că, sperăm că, controverse și indicii de scandal nu ciugulesc contractul JWCC acum că JEDI este în oglinda retrovizoare.

„Cred că contractul JEDI a fost atribuit într-un mod care a pus în pericol valabilitatea procesului”, a spus Sag. „Deși nu cred că a fost neapărat necesar să-l iau de la Microsoft, cred că ar fi fost mai bine să existe o soluție de furnizori multi-cloud. Deși nu este complet clar cine va licita din nou pentru acest contract, sper că cei mai buni doi furnizori sunt selectați și că preferințele politice nu vor juca în procesul de decizie care părea să se întâmple prima dată."

Un analist senior la Forrester, Tracy Woo, a oferit informații despre implicațiile micro și macro ale anulării JEDI pentru Microsoft. Gândurile ei s-au aliniat cu poziția lui McPeake că orice consecință sau impact este neglijabil.

„În ansamblu, nimic nu se schimbă”, a spus Woo. „Aceasta a fost o bătălie juridică prelungită, fără sfârșit. Guvernul a enumerat deja AWS și Azure drept singurii doi candidați capabili să îndeplinească cerințele de care are nevoie în prezent. Deci nu este o mustrare la adresa Microsoft și o capacitate de vânzare a realizării sau a revizuirii infrastructurii cloud, ci o mai mare recunoaște a faptului că Pentagonul are nevoie de actualizare tehnologică și că acordul JEDI nu și-a îndeplinit această promisiune."

Woo a remarcat, de asemenea, despre abordarea cu mai mulți furnizori a contractului JWCC, care evită controverse, împărtășind o poziție similară cu Sag în această privință.

„În altă ordine de idei, fapt că Pentagonul pare acum deschis unei abordări multicloud de utilizare a mai multor furnizori de cloud public este o mișcare inteligentă, nu numai din motive de securitate, fiabilitate și disponibilitate, ci și pentru că este probabil să fie mai bine. putin. eveniment incendiar la atribuirea contractului(lor)."

Contract Microsoft JEDI: Nu este o pierdere totală

Sursa: Daniel Rubino / Windows Central

Anularea JEDI este, fără îndoială, o victorie pentru Amazon pur și simplu pentru că îi refuză companiile adverse sau victorie clară, precum și redă ușa rivalului Microsoft să încheie înțelegerea cu DoD.

Ce va însemna realizarea Amazon pentru Microsoft în ceea ce privește contractul JWCC și viitoarele tranzacții rămân de văzut, dar în ceea ce privește laptele vărsat, care este JEDI, se poate argumenta că nu s-a pierdut nimic prea important - de data aceasta.

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here