Iată cum un angajat Microsoft a furat 10 milioane de dolari în carduri cadou Xbox

Sursa: Matt Brown | Windows Central

Ce trebuie sa stii

  • A fost angajat un inginer pentru a testa infrastructura de comerț electronic a Microsoft.
  • Datorită unei erori flagrante, inginerul a reușit să comandă carduri cadou reale prin metode de testare.
  • A folosit acest truc pentru a acumula peste 10 milioane de dolari în carduri cadou Xbox.

Volodymyr Kvashuk probabil nu este un nume pe care l-ați mai auzit înainte. Dacă schema lui ar fi mers conform planului, ar fi rămas așa. Dar acum el se află în centrul unei povești masive care dezvăluie modul în care a furat 10 dolari.Carduri cadou Xbox în valoare de 1 milion direct de la Microsoft.

După cum a raportat Bloomberg, Kvashuk ar putea fi deportat înapoi în țara sa natală, Ucraina, după ce și-a ispășit pedeapsa cu închisoarea, care se încheie în 2027. De asemenea, va trebui să plătească 8 dolari.3 milioane.

Dar cum a ajuns să fie înșelat cu pedepse atât de grele? Răspunsul constă în crimă: bărbatul s-a angajat la Microsoft ca inginer junior pentru a testa infrastructura companiilor și a folosit acel acces pentru a descărca în mod elaborat milioane de dolari în carduri cadou pentru sine.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Totul a început când a descoperit o eroare în interiorul comerțului electronic al Microsoft, când a primit carduri cadou legitime prin cele mai false cu carduri de credit. Sistemele Microsoft ar împiedica aplicațiile false să trimită bunuri fizice reale (care a fost un exemplu de operațiuni care funcționează conform intenției), dar ar distribui bunuri digitale reale, cum ar fi coduri de card cadou Xbox 5x5. Odată ce Kvashuk și-a dat seama ce s-a întâmplat, și-a dus avea la următorul nivel și a creat un program care l-ar permite să retragă în masă carduri cadou.

S-a ajuns la în care schema lui de tipărire a banilor a fost, potrivit procurorilor, „în mod deosebit responsabil pentru fluctuațiile globale ale prețului cardurilor cadou Xbox pe piețele de distribuitori."

Poți citi întreaga poveste pe Bloomberg. Detaliază totul, de la antecedentele lui Kvashuk până la greșelile pe care le-a făcut, care au permisiunea federală să-l ajungă din urmă. Dacă ți-ai dorit vreodată să auzi o poveste despre că Microsoft a fost escrocat din interior, acesta este furtul pe tema Xbox al unei vieți pe care să-l citești.

Ca alternativă, dacă puteți să citiți subiectele Xbox care nu sunt pline de intrigi criminale, consultați recenzia noastră despre Xbox Series X și ghidul nostru pentru cele mai bune jocuri Xbox Game Pass (nu avem un ghid pentru „Cele mai bune modalități de a fura carduri cadou Xbox”).

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here