Schimbați-vă obiceiurile de joc pe măsură ce ați îmbătrânit?

Sursa: Matt Brown / Windows Central

Bună, colegii jucători. îmbătrânesc. Asta mă supără. Dar ce mă supără mai mult decât conștientizarea acută a mortalității mele iminente este faptul că obiceiurile mele de joc se schimbă. Găsesc jocurile pe care obișnuiam să-mi iubesc frustrante, iar genurile pe care obișnuiam să iubesc extratereștri și înfricoșătoare. Jocurile care îmi place să fie din ce în mai puțin profitabil, deoarece studiourile caută sau parte din ce în ce mai mare din modelul serviciului freemium, popularizat de Fortnite și colab.

Ce să faci, în afară de a țipa despre asta în gol? Și realizez că cedează în fața necoolului. Colegii jucători mai în vârstă, vă confruntați la fel??

Timpurile în schimbare

Sursa: Windows Central

De-a lungul anilor, am trecut de la Nintendo, la PlayStation, la PC, apoi la Xbox. De astăzi, stau undeva între Xbox și PC, căutând un număr mai mic de jocuri care cred că sunt concepute special pentru mine. Și hei, e bine și asta. Nu este vorba despre „vai de mine, jocurile erau mai bune pe vremea mea” și apreciez oportunități pentru industrie, deoarece reacţionează la schimbările demografice și interesele următoarei generații de jucători mai tineri. Roblox, un joc care la suprafață pare că a ieșit dintr-un studio indie cu buget redus din anii '90, a lansat o IPO care l-a făcut imediat mai valori decât Ubisoft și EA. Acestea sunt cifre la care majoritatea editorilor abia le pot visa.

Oferte VPN: licență pe viață pentru 16 USD, planuri lunare la 1 USD și mai mult

Jocuri similare megablockbuster precum Minecraft și Fortnite domină utilizatorii activi lunar și cifrele de vânzări. Am petrecut mult timp bucurându-mă de creativitate și mecanică de supraviețuire din Minecraft, dar Fortnite și alte jocuri similare battle royale, pur și simplu nu pot să mă investesc, mai ales pe smartphone-uri. Nu am idee cum tinerii pot prefera comenzile lucioase, intangibile ale unui ecran tactil, în detrimentul ergonomiei tactile ale unui controler complet. Dar aceasta pare să fie vârsta în care trăim, cu jocuri precum PUBG Mobile și Call of Duty Mobile care conduc sute de milioane de utilizatori activi lunar - mai mult decât întregul Xbox Live în sine. Cu toate acestea, stau aici, deplângând faptul că Epic Games concentrează eforturile pe Fortnite, peste Unreal Tournament.

Sursa: Windows Central

Recent, m-am trezit jucând Mass Effect Legendary Edition. Am postat pe Twitter ceva de genul „nu le mai fac așa”, realizând că am căzut în aceeași mentalitate pe care o aveau părinții mei când îmi arătau filme sau muzică vechi. Nostalgia este un pic o capcană și nu poate face să acceptăm defecte și să tăiem colțuri pentru sentimentul simplu pe care îl oferă jocul. Accept pe deplin și îmi dau seama că cele peste 200 de ore pe care le-am petrecut în Pokémon Shield pe Nintendo Switch au fost determinate în principal de nostalgie. Dacă gameplay-ul și grafica ar fi identice, pălmuite cu o altă marcă, nu pot să nu simți că ar fi ajuns în cel mai bun caz 4/10 pe Metacritic, mai degrabă decât 8/10 de care se bucură în prezent.

Cu toate acestea, simt că nu este cazul unor titluri precum Mass Effect, deoarece genul practic a dispărut din popularitate. Jocurile cu un singur jucător nu mai sunt suficient de profitabil pentru jucătorii de nume. Nu există suficient factor FOMO din gura în gura care să conducă prietenii la joc, așa cum ar putea fi într-un joc multiplayer. Nu există suficiente oportunități de vânzare în curs de desfășurare din microtranzacții, deși Mass Effect s-a implicat cu un mod PvE multiplayer surprinzător de capacitate în perioada de glorie. Totuși, nu a fost suficient pentru EA, toate activitățile sunt determinate în mare măsură de cumpărături din jocul FIFA Ultimate Team și Apex Legends.

Nimic din toate acestea nu este o tendință deosebită de nouă, iar discursul despre un singur jucător vs. jocurile de serviciu au fost examinate până la moarte. Ceea ce este nou, pentru mine, este că abia găsesc timp să mă răsfăț în aceste experiențe multiplayer care domină cu totul industria acum.

Schimbarea obiceiurilor

Sursa: Xbox Game Studios / Rare

Am fost foarte încântat de Sea of ​​​​Thieves când a fost anunțat prima dată, iar jocul a crescut din ce în ce mai mult de atunci. Cu toate acestea, nu am reușit să intru cu adevărat în joc în mod dezvoltat, ceea ce contravine obiceiurilor de joc din trecutul meu.

Sea of ​​​​Thieves mi-a amintit de haotic PvP din primele zile ale World of Warcraft – în special Booty Bay – un refugiu tropical pentru pirați condus de spiriduși. Acolo, jucătorii puteau să vândă vechituri și să obțină misiuni, dar erau practic neprotejați de paznicii orașului care se găsesc de obicei în orașele facțiunilor non-neutre. Astfel, a fost o adevărată experiență taiată, în care cei îndurați și gankeri îi urmăresc pe jucători inconștienți doar pentru sport. A fost emoționant să nivelez în Booty Bay și junglele din jur Stranglethorn Vale. A at un real sentiment de risc și recompensă – misiunile erau atât de dens aglomerate, care puteau obține foarte ușor munți de EXP, dar era și plin de jucători inamici ai Hoardei sau Alianței, care rătăceau în grupuri criminale.

Am adorat această experiență în adolescență și la începutul anilor 20, dar, în ciuda faptului că Sea of ​​​​ ​​Thieves oferea ceva foarte asemănător cu jocurile sale PvP din lumea deschisă, mi-am dat seama că nu mai sunt genul jucătorului care ar obține. ceva din asta.

Jocurile PvP sunt cele mai distractive atunci când joci cu prietenii. Din păcate, munca mea de multe ori nu se învârte în jurul standardelor de 9-5 ore de lucru, ce face ca programarea cu prietenii să fie dificilă de la sine. În plus, mulți dintre prietenii mei se găsesc în situație similară - program de lucru neregulate, prea obosiți pentru a se juca după aceea și, mai recent, își doresc cu copiii mici de care să aibă grijă. A juca singur Sea of ​​​​Thieves sau orice alt joc similar este o experiență singură și adesea frustrantă. Este clar că aceste jocuri nu sunt concepute cu gândul la cei singuratici și, în anumite privințe, asta simt că am devenit într-o oarecare măsură, cel puțin în ceea ce privește jocurile.

Sursa: Square Enix

Acesta este motivul pentru care m-am bucurat de o mulțime de nori Xbox Game Pass recent. Se potrivește un pic mai mult stilului meu de viață dacă îmi pot lua Xbox-ul cu mine, în buzunar. Am găsit, de asemenea, că jocuri precum Dragon Quest XI sunt grozave de jucat în deplasare, cu lupte pe rând și dialog întrerupt pe bază de text, complet cu recapitulări ale poveștii după reîncărcarea jocului. Pentru cineva care poate face sesiuni de joc mai lungi din motive de munca chiar acum, aceste tipuri de experiențe pentru un singur jucător, care sunt puțin mai atent la timpul utilizatorului, au devenit o adevărată mână divină în ultima vreme. Pot pune cu ușurință Dragon Quest XI jos pentru a răspunde la un apel sau a răspunde la un mesaj serviciu fără să mă omoare de stilul de joc.

Jocul singur este întotdeauna cel mai bun cu personaje bune și construirea lumii care te atrag în poveste, dar atât de puțini dintre editorii care urmăresc jocuri de tip serviciu pentru a face astfel de investiții în zilele noastre. Deși, există câteva jocuri revigorante care au depășit tendința, atât de la studiouri mari, cât și de la indies mai mici. Resident Evil Village a fost o experiență grozavă care nu a depășit binevenită și încă rămân ferm că, în ciuda defectelor sale, Cyberpunk 2077 a fost un RPG incredibil. Și Microsoft investește foarte mult în acest spațiu, cu Starfield, Hellblade II și diverse alte francize single-player în curs de dezvoltare. Mă întrebați dacă aceste tipuri de jocuri vor rămâne suficient de profitabile pentru a satisface pofta corporațiilor care să producă, în timp ce jocuri precum Fortnite și PUBG Mobile câștigă sume absurde de număr în arena mobilă.

Gândurile tale

Sursa: Windows Central

Am întrebat pe Twitter dacă alți oameni și-au văzut obiceiurile de joc schimbându-se în timp și am primit un număr mare de răspunsuri ale jucătorilor de toate tipurile și vârstele, oferindu-și experiențe. Se pare că tendințele dominante dictează că mulți dintre noi avem mai puțin timp pentru a juca pe măsură ce îmbătrânim, de asemenea, rezonez cu oamenii care simt că nu pot exersa suficient pentru a tine pasul în shooter-urile competitive. Obișnuiam să joc Battlefield și Unreal Tournament în mod religios, dar mă tem ce s-ar întâmpla dacă aș încerca să încerce pe un server după ce le-am sărit în ultimii doi ani.

Simt că îmi pasă mai puțin text sau de citit în jocuri pe măsură ce îmbătrânesc. Ceea ce este păcat, mai ales dacă un joc este foarte plin de tradiții, ceea ce poate face o narațiune x10 mai bună
Fie mi-am pierdut interesul, fie mai ales este o lipsă de timp, mai ales că jocurile devin mai lungi (60 de ore) în zilele noastre

— Retro ? (@_RetroKrystal) 1 iunie 2021

Am 53 de ani și tocmai am început să joc acum aproximativ 4 ani. Fiul meu este cel care m-a făcut să încep. El este un mare fanatic Skyrim și l-aș vedea cum joacă. Așa că am început să joc Skyrim și mi-a plăcut. Am jucat puțin la Destiny și la ESO. Acum joc în principal Fallout 76.

— Kygirl (@Theia_R) 1 iunie 2021

Da, ar juca aproximativ 2-4 ore min pe zi, în medie. Acum, cu copiii în jurul vârstei de 30 de ani, se pot juca, de obicei, cel mult 2-5 ore pe săptămână. De aceea, jocurile recurente în care sunt investite, cum ar fi Destiny, mă țin să joc, nu am timp să trec mereu prin jocuri cu povești mari.

— Jamie Matheson (@jamiematheson) 1 iunie 2021

Am 52 de ani și încă îmi plac jocurile. Timpul a devenit o problemă mai mare pe măsură ce am îmbătrânit, așa că mă concentrez doar pe jocurile care îmi care îmi place și trebuie să omit peste orice altceva. De asemenea, rămân cu jocul până îl înving. Jocurile s-au schimbat în funcție de vârstă fiicei mele și de acest tip de job am mai mult decât vârsta mea.

— Scaps (@jkschiappa) 1 iunie 2021

45 de ani, tată a doi copii, job FT plus concert secundar. Cu siguranță m-am schimbat la 30 de ani, când am început să-mi iau cariera mai în serios. Am cumpărat mai puține lansări noi, au jucat mai puțin săptămânal. Apoi cobor din nou cu primul meu fiu la 40 de ani. Eu joc 10% ceea ce am făcut la 20 de ani, dar apreciez timpul mult mai mult!

— Andrew (@AndrewTheElder) 2 iunie 2021

Am fost mai mult un completist. Nu pot face asta acum, deoarece timpul meu de joc durează aproximativ o oră pe zi, așa că jocurile mele sunt, practic, cele în care pot face mici sărituri, în loc să mă scufund ore în șir.

— Diaconul Nahkapukki (@Nahkapukki) 1 iunie 2021

44 ANI. Acum 3 ani am descoperit că multi/coop nu mai erau distractive. Îmi plăcea să mă joc cu prietenii sau să întâlnesc întâmplări în timp ce jucam Battlefield, Destiny, Division, dar acum joc rar cu cineva. Acum văd jocurile ca fiind timpul meu pentru a evada și nu pentru a socializa

– Travis Thompson (@PhoenixSTLRams) 1 iunie 2021

Adolescenți târzii/începutul anilor 20 am fost totul despre multiplayer, CoD, fifa etc., pentru mine a fost ceva mai târziu, a fost Overwatch. Acum, în ultimii ani, m-am trezit complet departe de multiplayer. Acum 30 de ani și tot ce joc este single player.

— Chris? (@Nintendad_) 1 iunie 2021

Care sunt gandurile tale? Accesați comentariile, votați în sondajul nostru și spuneți-ne ce părere despre despre starea actuală a jocurilor de noroc și modul în care îmbătrânirea v-a schimbat obiceiurile de joc de-a lungul timpului.

S-a schimbat timpul de joc pe măsură ce ai îmbătrânit??

Lasă Un Comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here